Αναπτυξη

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Καλημερα.Πριν απο περιπου εναμιση μηνα πηρα ενα dogo argentino το οποιο ηταν ηδη 3 μηνων.Ειναι αρσενικο γεννηθεις 3/2 αλλα ειναι μονο 40 εκατοστα.Του χαμε ξεκινησει την orijen και συνεχιζουμε με acana γιατι ειχαμε ψαξει να βρουμε τις καλυτερες τροφες για να χει και την καλυτερη αναπτυξη αλλα το θεμα ειναι οτι δεν τρωει πολυ και απο οσο βλεπουμε ουτε παχαινει ουτε ψηλωνει..Ειδαμε την προηγουμενη βδομαδα ενα αλλο dogo 1 μηνα μεγαλυτερο και ειχαν τεραστια διαφορα μεταξυ τους και αυτος που τον ειχε μας ζαλισε οτι δεν ειναι καλο τ σκυλι μορφολογικα και οτι λογικα ηταν το τελευταιο της γεννας.Και επισης το σκυλι δεν εχει και πολυ ορεξη να παιξει με τα αλλα κουταβια συνηθως τον βλεπεις να καθεται μονο του..

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλημερα.Πριν απο περιπου εναμιση μηνα πηρα ενα dogo argentino το οποιο ηταν ηδη 3 μηνων.Ειναι αρσενικο γεννηθεις 3/2 αλλα ειναι μονο 40 εκατοστα.Του χαμε ξεκινησει την orijen και συνεχιζουμε με acana γιατι ειχαμε ψαξει να βρουμε τις καλυτερες τροφες για να χει και την καλυτερη αναπτυξη αλλα το θεμα ειναι οτι δεν τρωει πολυ και απο οσο βλεπουμε ουτε παχαινει ουτε ψηλωνει..Ειδαμε την προηγουμενη βδομαδα ενα αλλο dogo 1 μηνα μεγαλυτερο και ειχαν τεραστια διαφορα μεταξυ τους και αυτος που τον ειχε μας ζαλισε οτι δεν ειναι καλο τ σκυλι μορφολογικα και οτι λογικα ηταν το τελευταιο της γεννας.Και επισης το σκυλι δεν εχει και πολυ ορεξη να παιξει με τα αλλα κουταβια συνηθως τον βλεπεις να καθεται μονο του..
Πιο πολύ θα έπρεπε να σε απασχολεί η τελευταία προταση σου παρα η αναπτυξη του. Πρόσεχε μην έχεις θέματα συμπεριφοράς στο μέλλον.
Μη τρελαίνεσαι με το μέγεθός του , είναι μόλις 4,5 μηνών . Η τελική ανάπτυξη του σκύλου σου δεν παίζει ρόλο με το πόσο είναι τώρα . Τάιζε μια καλή τροφή και άστα τα άλλα . (η acana puppy large breed είναι παρα πολυ καλη τροφή)
Ένας μήνας διαφορά σε αυτή την ηλικία είναι τεράστια διαφορά ....και μην ακούς τι σε λέει ο καθένας στον δρόμο γιατί θα σε πέσουν τα μαλλιά !
Να περνάτε καλά .

υ.γ.Θεωρώ δεδομένο οτι το κουτάβι το παρακολουθεί κτηνίατρος και κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την ηλικία του.

Last edited:
  • Like
Reactions: ioanna a and GRDANE

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μίλα με τον κτηνίατρό σου. Συμφωνώ με @arrigo_corso για το θέμα συμπεριφοράς με τα άλλα κουτάβια... Όταν λες κάθεται μόνο του τι εννοείς; δεν έχει γενικά ενέργεια σαν κουτάβι; που και πως το πας να παίξει με τα άλλα;

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις. Την acana puppy large breed του δινω. Δεν τον πηρα απο εκτροφειο απο μια κλασσικη αγγελια και μου το φεραν απο θεσσαλονικη δεν τον ειχα δει απο κοντα ουτε αυτον ουτε γονεις.Το σκυλι εχει γενικα θεματα και μεσα στο καλοκαιρι θα απευθυνθω σε εκπαιδευτη.Ειναι πολυ φοβικο..οταν τον πηρα αγριευε μεχρι και σε κουταβακια 1 μηνων και τα φοβοταν..Επισης ο συντροφος μ μια μερα χτυπαγε στον δρομο δυνατα τα ποδια του και το σκυλι επαθε κριση γυρναγε σβουρες εκλαιγε δαγκωνε στον αερα και τα εκανε πανω του.. Φυσικα ολα αυτα στην αρχη εχει βελτιωθει πολυ απλα βλεπουμε οτι ακομα φοβαται οπως πχ τα μηχανακια,γαυγισματα..Εχω βρει και τον βγαζω τις ωρες που βγαινουν σκυλια τις ηλικιας του 3-4 μηνων παιζει στην αρχη λιγο αλλα μετα καθεται..δεν ειναι ενεργειακος οπως τα αλλα κουταβια..Ηρθε ο αλλος με το dogo και ολο ελεγε το σκυλι νιωθει μοαξια το σκυλι ειναι αδυνατο το σκυλι ειναι κοντο το σκυλι κατι εχει και μ διελυσε το νευρικο συστημα και πηγα να παθω και καταθλιψη με ολα τα αρνητικα που μου λεγε

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Ενας μηνας μπορεί να είναι πολλά κιλά διαφορά. Ο κτηνίατρος βλέπει κάποιο θέμα;
Οταν λες δεν παίζει τι εννοείς; Φοβάται; η είναι υποτονικό;

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Αρα να διευκρινίσεις κάτι στον εαυτό σου: Το σκυλί σου δεν είναι ράτσας. Μπορεί να μοιάζει, αλλά δεν είναι και δεν ξέρεις καν από τι γονείς είναι. Μην το συγκρίνεις με σκυλιά ράτσας.
Κάθε πότε το βλέπει ο κτηνίατρος; Να μην έχει παρει βάρος σε 1 μηνα σε αυτή την ηλικία, δεν είναι φυσιολογικό. Είστε σίγουροι για την ηλικία; Ο γιατρός συμφωνεί με την εκτίμηση που έχεις;

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Ο κτηνιατρος λεει οτι ειναι καλα το σκυλι και οτι φαινεται θα παρει μποι αλλα με ολα αυτα σκεφτομαι να παω και σε καποιον αλλον για 2η γνωμη.Ο πατριος μου λεει οτι το σκυλι καπου ποναει και δεν εχει ορεξη και να παω να του κανω εξετασεις...

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κτηνίατρος κάνει λάθος; Κλαίει, κάνει εμετούς, δεν τρώει;

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Γονεις και αδερφια του εχω δει απο φωτογραφιες..Ο πατριος μου που μιλαγε με αυτον που το φερε ειπε οτι περιμενει χαρτια pedigree δεν ξερω κατα ποσο ισχυει...δεν θεωρω απαραιτητο να πρεπει να παρεις απο εκτροφειο ζωο για να ειναι καθαροαιμο..Ο γιατρος κλασσικα ολα καλα ολα ωραια...3/2 γεννηθεις..Παιζει για λιγο και σταματαει..σαν να βαριεται..τις προαλλες παρατηρησα ενα σκυλι που το χαν δεμενο και ηθελε να παιξει και γαυγιζε και ο δικος μ κατεβασε ουρα και εφυγε γρηγορα

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Μολις τον πηρα ηθελε ο φιλος του δικου μου να τον δει και ειχε γεννησει προσφατα η σκυλιτσα του και τα ειδε στο σπιτι του

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Εμετους δεν κανει..που και που κλαψουριζει..και καμια φορα και εξω στην βολτα..δεν τρωει πολυ και μια τα κακα του ειναι καλα μια νερουλα..Μπορει να με πεις και περιεργη και οτι ψαχνω να κατηγορισω 3ους αλλα νιωθω οτι απλα τα λεει για να τα λεει η κτηνιατρος..δικο μου θεμα βεβαια θα μου πεις τοτε αλλαξε κτηνιατρο

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Έχεις σκύλο από παράνομη γέννα, αλλά περιμένεις pedigree, πήγες το σκυλί επίσκεψη σε νεογέννητα κουτάβια για να παίξουν, και απορείς γιατί δε θέλει να παίξει με σκύλο δεμένο που γαβγίζει: Αγνόησε τον πατριό σου ή όποιον άλλον ακούς μέχρι τώρα, και πήγαινε στον κτηνίατρο, πες ότι χρειάζεσαι βοήθεια για το πώς να μεγαλώσεις το σκύλο σου και ζήτα συμβουλές. Για τα πάντα. Εναλλακτικά, αν μπορείς να πληρώσεις, βρες εκπαιδευτή να μιλήσεις και ζήτα του/της να ξεκινήσετε από τα πολύ βασικά περί μεγαλώματος σκύλου.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
"δεν θεωρω απαραιτητο να πρεπει να παρεις απο εκτροφειο ζωο για να ειναι καθαροαιμο.."

σα μοιάζει τύφλα να χει το πέντιγκρι. Ή το φρίσκις?

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
30
Καταρχας δεν ειπα οτι το πηγα να παιξει με κουταβια.Ηθελε το παιδι να δει το σκυλι και μου ειπε να παω απο το σπιτι του οπου και ηταν τα κουταβια δεν ξερω τι δεν καταλαβατε απο ολα αυτα. Ξερω να μεγαλωνω σκυλια τυχαινει να χω ζησει ολη την ζωη μου με αυτα και στο πατρικο μ μονο εχω 3.Ολο αυτο το θεμα το κανα για την αναπτυξη του σκυλου δεν χρειαζεται να μου κανετε επιθεση ουτε να μ πειτε τζουφιο το αυγο μεγαλε. Αυτη την επιθετικοτητα εδω μεσα δεν μπορω να την καταλαβω.Σπανια γνωριζω κοσμο να αγοραγζει απο εκτροφεια αρα να θεωρησω οτι ολοι εχουε μπασταρδεμενα σκυλια επειδη δεν σκασαμε το 500αρικο?

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Το pedigree για το παρανομα αγορασμενο σκυλί δεν το σχολιάζω καν. Αν θες, στειλε εδώ κανένα 50ευρω και σου σκαρώνω όσα θες για ό,τι ράτσα θες :)

Αλλά με όλη αυτή την εμπειρία σε σκυλιά, δεν σκεφτηκε κανείς σας να μην εκθέσει τα μωρά στα μικρόβια του σκύλου σου;;;

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Αν παρεπιτόντως θεωρεί το "μπασταρδεμένο" σκυλί "τζούφιο", χάρισε το όσο είναι μωρό και μπορεί να βρει σπιτί, και την επόμενη φορά, σκάσε το 500ρικο

• Like
Reactions: elverg