Αντίδραση σε εμβόλια


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αμάν, για δώστε τα φώτα σας εδώ: πήγα το Μουφ σήμερα στην κτηνίατρο για την ετήσια εξέτασή του και τα μυριάδες εμβόλια που έπρεπε να κάνει. Μου είπανε ότι μπορεί να έχει αντίδραση, κυρίως αφού του κάνανε της λύσσας για τρία χρόνια αντί ενός (έτσι λέει αποφάσισε η κτηνιατρική σχολή ότι πρέπει!). Τελοσπάντων, έκανα ό,τι είπε η κτηνιατρική διότι είπα ότι αφού δεν είναι η κλινική του πανεπιστημίου, άρα έτσι θα γίνεται παντού. Με προειδοποίησαν ότι αν είναι να αντιδράσει θα το κάνει μέσα σε μια ώρα. Εν τω μεταξύ το Μουφ να είναι ο κανονικός του εαυτός και να θέλει να φάει και τα τραπέζια, άρα λέω τη σκαπουλάραμε. Επτά ώρες περάσανε και ξέρασε τα άντερά του όλως ξαφνικώς. Και επειδή το στομάχι του είναι και άδειο δεν έβγαλε παρά μόνον τα άντερά του.

Πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο και είπανε ότι αφού δεν έκανε τίποτα άλλο να τον παρακολουθήσω μόνο και αν κάνει χειρότερα να τον πάω στο πρώτων βοηθειών για σκύλους που εφημερεύει και να του κάνουνε, λέει, ένεση για να σταματήσει την αντίδραση. Νερό πίνει, να μου φάει το παγωτό εξακολουθεί να θέλει, αλλά ανησύχησα.

Ξέρει κανείς αν ο εμετός είναι μια από τις δυνατές αντιδράσεις? Και τι ένεση είναι αυτή που θα του κάνουνε? Αντιαλλεργική? Φαντάζομαι επίσης ότι αφού τα εμβόλια είναι ενέσιμα, θα πρέπει να εξακολουθούν να πιάνουνε.

Κατά τα άλλα περάσανε μόλις νόμο να μπούμε όλοι οι ξελυσσασμένοι σε βάση δεδομένων και μας βγάλανε και ειδική ταυτότητα να φοράει το Μουφ με διαβεβαίωση της πολιτείας ότι έχει κάνει αντιλυσσικό μέχρι το 2012.

Α ναι: να το βγάλω καμιά βόλτα να το χτυπήσει ο αέρας?

Σας μερσώ ιδιαιτέρως. Πάω τώρα να δω αν το Μουφ θέλει να του κάνω αέρα να συνέλθει διότι έχει ξαπλάρει στα πόδια μου.:p Υποτονικό δεν ήταν πάντως σήμερα.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Θες να γράψεις τον τύπο του εμβολίου που έκανε.
Τι γράφει στο βιβλιάριο του ή αν γνωρίζεις.

Ναί, ο εμετός μπορεί να είναι αντίδραση.
Τι μορφή είχε;...Μυρωδιά;...Ίχνη αίματος;

Μπορεί πάλι να τον επηρέασε η διαδρομή με το αυτοκίνητο (υποθέτω κάπως έτσι πήγατε).

Να το βγάλεις βολτούλα και δε νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς...:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Έκανε όλα τα εμβόλια που υπάρχουν για σκύλους. Λύσσας για τρία χρόνια, parvo που είναι πολλαπλό, distemper (επίσης πολλαπλό), bordetella, Lyme's disease, αναμνηστικό λεπτοσπείρωσης και δεν ξέρω αν ξέχασα κανένα, αλλά τα έκανε όλα. Ήταν δε όλα αναμνηστικά εκτός από το Lyme's disease που το έκανε για πρώτη φορά. Πήγαμε στον κτηνίατρο το πρωί στις εννιά και εμετό έκανε στις 4 το απόγευμα (δική μου ώρα). Έχει δε να μπει στο αυτοκίνητο από τις δέκα το πρωί, άρα φαντάζομαι αν ήτανε να ζαλιστεί θα το είχε ήδη κάνει. Ο εμετός ήτανε βλένες σε κανονικό χρώμα διότι έχει να φάει από το πρωί. Ο κτηνίατρος μόλις τώρα μου είπε να τον ταΐσω συχνά γεύματα και από λίγο.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Καλώς είπε...Δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς.

Και μάλλον δεν είναι από το αυτοκίνητο ο εμετός, αλλά δεν είναι απαραίτητα και από το εμβόλιο.

Τάισε σε μικρά, σπαστά γεύματα και θα δείς...
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπορείς να κάνεις και titers (έλεγχο αντισωμάτων) την επόμενη φορά, για να αποφύγεις τα μη απαραίτητα εμβόλια (μόνο στην Αμερική δυστυχώς).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σωστά, αλλά αυτά έπρεπε όντως να γίνουνε διότι τελευταία φορά είχε κάνει εμβόλια πριν από ένα χρόνο ακριβώς και ο νόμος στην πολιτεία με υποχρεώνει να του τα κάνω. Εκτός αυτού δε θα μπορεί να μπαίνει σε διάφορα μέρη, π.χ. στη φάρμα, στο Petsmart και θεωρητικά στο σκυλόπαρκο. Δυστυχώς δε θέλει να φάει καθόλου, ούτε καν το φαΐ του το κανονικό και είναι τώρα υποτονικό. Με ακολουθεί βέβαια παντού ως συνήθως.

Παρεμπιπτόντως θα πρέπει να σε ευχαριστήσω διότι με απέτρεψες πριν από μήνες από το να του καθαρίσω χειρουργικά τα δόντια. Ό,τι πέτρα είχε την είχε διότι δεν έτρωγε και τόσο καλά στο καταφύγιο, ούτε το είχανε τόσο φροντίσει. Από τότε του βούρτσιζα τα δόντια κάθε βράδυ και του πήρα και ειδικά μπισκότα και κόκκαλα. 'Ετσι σήμερα μας είπε η ίδια κτηνίατρος ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου πέτρα και να συνεχίσω έτσι. Θυμάμαι πάντως ότι όταν πήγα να τον μαζέψω από την ανάδοχο φάρμα στο Μίσιγκαν πέρσυ του πήγα σκυλομπίσκοτα και άλλες λιχουδιές και παιχνίδια και δεν είχε ιδέα τι ήτανε. Μετά βεβαίως έμαθε αμέσως, αλλά στην αρχή δεν είχε καθόλου δικά του πράγματα. Σχετικά με το φαΐ που χλαπακιάζει μου είπανε ότι η συμπεριφορά του δείχνει ότι πρέπει να ζούσε κάποτε με πολλά σκυλιά (αυτό το συμπέρανα και από το βαθμό κοινωνικοποίησής του) και να συναγωνίζονταν ποιος θα φάει, οπότε τώρα προσπαθεί να φάει όσο το δυνατόν περισσότερο διότι φοβάται ότι μετά δε θα έχει. Μου δώσανε επίσης μια καινούρια δίαιτα της Hill's (RD) να την ανακατέψω με το δικό του φαΐ (Chicken Soup for the Pet Lover's Soul Light) ώστε να τον γεμίζει και να χάσει τα υπόλοιπα 600 γραμμάρια που πρέπει χωρίς να πεινάει και να κλαίει. Απ' ό,τι είδα είναι ανάλογη της κανονικής του και καλύτερης ποιότητας από τη New Science Diet Light. Μόλις χάσει το υπόλοιπο βάρος θα πρέπει να την σταματήσω και να του δίνω μόνο τη δικιά του. Ως τώρα πάντως δεν την έχει δοκιμάσει, οπότε δεν οφείλεται σε αυτήν η υποτονικότητα και το χάλια στομάχι του.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η νέα τροφή που του δίνεις είναι πολύ καλή! Μου στέλνεις λίγη;:p

Προσωπικά διαφωνώ όμως με τις τροφές διαίτης (εκτός αν ο ιδιοκτήτης είναι παπούλης και δεν μπορεί να ασκεί τον σκύλο του καθόλου). Θεωρώ καλύτερη επιλογή το κανονικό Chicken Soup 4 Pet Lovers... απλά σε μικρότερη δόση. Και ναι, ας πεινάει.

Μάθε του να τρώει καρότα αντί για τόσα μπισκότα (υδατάνθρακες). Ή έστω φτιάξε δικές σου λιχουδιές από ΣΧΕΤΟ κρέας (διαφόρων ειδών) και έχε τις στην κατάψηξη. Το κρέας δεν παχαίνει τόσο όσο τα treats των μαγαζιών και του προσφέρει και πολλά θρεπτικά στοιχεία. Όσο για το ότι πεινάει, μην τον λυπάσαι τόσο. Κάποιοι σκύλοι ΠΑΝΤΑ πεινάνε. Ή μάλλον "κάνουν" πως πάντα πεινάνε. Μην δίνεις καμία σημασία (από τη στιγμή που ξέρεις πως τρέφεται σωστά φυσικά).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ανένηψε το Μουφ! Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. Ανέκτησε και το μεγαλύτερο μέρος της όρεξής του, οπότε θα το βγάλω τώρα στο σκυλόπαρκο να παίξει να δούμε πώς θα πάει. Παρεμπιπτόντως καρότα δεν του δίνω διότι μου είπανε ότι πρέπει να του δίνω περιορισμένο αριθμό τους και δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να τα καταφέρω με τέτοιο φαγά, οπότε του δίνω πράσινα φασολάκια, από αυτά τα στρογγυλεμένα, και τα τρώει είτε βραστά, είτε παγωμένα από την κατάψυξη (το αγαπημένο του!). Από λιχουδιές του παίρνω κοτοπουλίσιες χωρίς τίποτα άλλο, ή βοδινές και όντως έχεις δίκιο ότι οι υπόλοιπες είναι τίγκα στους υδατάνθρακες και είναι και ωραία χρωματισμένες για να τις αγοράζουνε τα κορόιδα. Του φτιάχνω καμιά φορά και την αηδία με το σηκώτι του κοτόπουλου με σκόρδο στο φούρνο, αλλά για να γίνει σα ζύμη ρίχνω λίγο αλεύρι ολικής αλέσεως.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
οπότε του δίνω πράσινα φασολάκια, από αυτά τα στρογγυλεμένα, και τα τρώει είτε βραστά, είτε παγωμένα από την κατάψυξη (το αγαπημένο του!).
Καλύτερα μην τα δίνεις κατευθείαν από την κατάψυξη...
Απάντηση σε παλιότερή μου ερώτηση για το αν μπορώ να δίνω φασολάκια (αν και δεν εννοούσα ωμά, αλλά αποδείχτηκε χρήσιμη πληροφορία):

Τα ωμα πρασινα φασολακια απαγορευονται!
Περιεουν Phasin που ειναι τοξικο για τα σκυλια- αλλα καταστρεφετε στο βρασιμο.

Αν θες δες και αυτό.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σοβαρά? Μου τα συνέστησαν διάφοροι σκυλο-ειδικοί. Συνήθως του δίνω μαγειρεμένο φαΐ. Προφανώς και θα του τα κόψω τώρα. Πάντως έγινε πάλι ο παλιός του εαυτός.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ωχ, άντε πάλι! Σήμερα έφαγε το πρώτο κανονικό του γεύμα το Μουφ με τη συνηθισμένη του τροφή και τα έβγαλε όλα μαζί με τ' άντερά του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου!! Και καλά το αυτοκίνητο, έχει να πάει στο συνεργείο για διάφορα την Τρίτη και θα μου ρίξουν και ένα σούπερ πλύσιμο. Το Μουφ όμως τι στο διάολο έχει? Το κακό με δαύτο είναι ότι τα κατεβάζει όλα αμάσητα και έτσι το ξαναγύρισα στο να του δίνω μικρά και πολλά γεύματα. Θα μου πείτε ότι μου βούτηξε το πρωί και ένα κομματάκι σάντουιτς που ήτανε ζεστό και ξέρω ότι τα ζεστά προκαλούν εμετό στο Μουφ. Εν τω μεταξύ η όρεξή του τρομερή όπως πάντα. Μαλακίες τελικά είναι το RD που δήθεν θα το κάνει να μη χλαπακιάζει συνέχεια. Αν δε συνέρθει όμως το κωλό-ΚΥλο μέχρι αύριο, θα το βουτήξω από το κολλάρο και θα το πάω πίσω στην κτηνίατρο κι ας τον κάνει ζάφτι αυτή! Έτσι που πάει θα μου μείνει λυμφατικό.

Και μια σημείωση: τελευταία φορά που μου κάνανε το σούπερ πλύσιμο στη Volvo, μου δώσανε το λογαριασμό, όπου γράψανε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ότι το τι μουφο-σκυλότριχα βγάλανε από μέσα δεν περιγράφεται!! Πάει να φτιάξει ειδική κατηγορία πλυσίματος αυτοκινήτου δικιά του το Μουφ. Και 125 δολλάρια, παρακαλώ!
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ωχ, άντε πάλι! Σήμερα έφαγε το πρώτο κανονικό του γεύμα το Μουφ με τη συνηθισμένη του τροφή και τα έβγαλε όλα μαζί με τ' άντερά του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου!! Και καλά το αυτοκίνητο, έχει να πάει στο συνεργείο για διάφορα την Τρίτη και θα μου ρίξουν και ένα σούπερ πλύσιμο. Το Μουφ όμως τι στο διάολο έχει? Το κακό με δαύτο είναι ότι τα κατεβάζει όλα αμάσητα και έτσι το ξαναγύρισα στο να του δίνω μικρά και πολλά γεύματα. Θα μου πείτε ότι μου βούτηξε το πρωί και ένα κομματάκι σάντουιτς που ήτανε ζεστό και ξέρω ότι τα ζεστά προκαλούν εμετό στο Μουφ. Εν τω μεταξύ η όρεξή του τρομερή όπως πάντα. Μαλακίες τελικά είναι το RD που δήθεν θα το κάνει να μη χλαπακιάζει συνέχεια. Αν δε συνέρθει όμως το κωλό-ΚΥλο μέχρι αύριο, θα το βουτήξω από το κολλάρο και θα το πάω πίσω στην κτηνίατρο κι ας τον κάνει ζάφτι αυτή! Έτσι που πάει θα μου μείνει λυμφατικό.

Και μια σημείωση: τελευταία φορά που μου κάνανε το σούπερ πλύσιμο στη Volvo, μου δώσανε το λογαριασμό, όπου γράψανε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ότι το τι μουφο-σκυλότριχα βγάλανε από μέσα δεν περιγράφεται!! Πάει να φτιάξει ειδική κατηγορία πλυσίματος αυτοκινήτου δικιά του το Μουφ. Και 125 δολλάρια, παρακαλώ!
Μήπως τον χαλάει το αυτοκίνητο? Γενικά εγώ δεν τον ταίζω οταν είναι να μπει σε αυτοκίνητο ή πλοίο.... επίσης, ο δικός μου εμετούς δεν κάνει συχνά, αλλά διάρροιες που κάνει μια στις τόσες, τις διορθώνω με ρυζι και κοτόπουλο..... μήπως να του δώσεις κάτι τέτοιο για μερικές μέρες μέχρι να στρώσει το στομάχι του? Και άσε τα πολλά λαχανικά μέχρι να συνέλθει τελείως......

Οσο για το πλύσιμο, για 125 δολλάρια θα το πλένανε με ροδόνερο!!!! Τι λε ρε παιδί μου.... εδώ μου παίρνουνε 12 ευρώπουλα και το κάνουνε καθρέφτη.... εκτός απο την τελευταία φορά που μου είπε ο αλβανός οτι δεν το πλένει λεει, γιατι έχει πολλές τρίχες και θα του χαλάσει λέει τη σκούπα!!:eek::eek:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μάλλον εννοεί βιολογικό καθαρισμό, τον οποίο παρεμπιπτόντως τσάμπα τον χρεώνουν στο Αμέρικα. Εδώ θέλεις 150 ευρώπουλα στην καλύτερη των περιπτώσεων. ;)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μάλλον εννοεί βιολογικό καθαρισμό, τον οποίο παρεμπιπτόντως τσάμπα τον χρεώνουν στο Αμέρικα. Εδώ θέλεις 150 ευρώπουλα στην καλύτερη των περιπτώσεων. ;)
Ε, ρε τι μαθαίνει κανείς...... πρωτη φορά το ακούω! Τι είναι το αυτοκίνητο, φακοί επαφής?? :D Εγώ πάντως με δεδομένο οτι θα μπει ο σκύλος μέσα την επόμενη μέρα, θα τα λυπόμουν τα 150......
 




sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ε, ρε τι μαθαίνει κανείς...... πρωτη φορά το ακούω! Τι είναι το αυτοκίνητο, φακοί επαφής?? :D Εγώ πάντως με δεδομένο οτι θα μπει ο σκύλος μέσα την επόμενη μέρα, θα τα λυπόμουν τα 150......
Μην το λες, μην το λες..... Εμένα μια φορά γυρνώντας με ψώνια από το Super Market λερώθηκε ένα πατάκι με ζουμιά από φέτα, δεν το κατάλαβα αμέσως, μετά από καμιά βδομάδα όμως που ξύνισε το καταλάβαινες μέχρι και από ένα τετράγωνο μακριά! Δε φαντάζεσαι βρώμα! Χωματερή χωρίς υπερβολή! Και τα πατάκια πέταξα και βιολογικό έκανα κι απ' όλα! Αλλιώς ούτε η σκύλα δεν έμπαινε στο αμάξι! :D

Για αυτό συμφέρουν τα δερμάτινα καθίσματα η να έχεις κάλυμμα..:)
Ναι, και τα δερμάτινα μια χαρά κούκλα θα γίνουν από τα νυχάκια! :D
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι, και τα δερμάτινα μια χαρά κούκλα θα γίνουν από τα νυχάκια!
Ναι δεν εχεις αδικο ..., αλλα καθαριζουν πιο ευκολα!!!:):)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπα, δεν τον χαλάει το αυτοκίνητο. Τρελλαίνεται για αυτοκίνητο! Το μόνο που τον πείραζε στην αρχή ήτανε το πώς οδηγούσα. Βλέπετε, όλη του τη ζωή σε φάρμα την είχε βγάλει και χωματόδρομους και έτσι, οπότε η μεγαλύτερη ταχύτητα που ήξερε ήτανε 10 χιλιόμετρα την ώρα και βγάλε. Έρχεται λοιπόν η δικιά σου από τας Ευρώπας έχοντας οδηγήσει και στη Γερμανία με χίλια, με πείρα σε εθνικές οδούς και έτσι και δυο πολιτείες μακρυά, να παίρνει κάτι γκαγκστερικές στροφες κατά την κρίση του Μουφ και να τολμάει να πηγαίνει με 120-130 και 140-150 άμα νόμιζε ότι δεν καραδοκεί μπάτσος! Απάραδεκτα πράγματα! Με το που έπαιρνα εκείνες τις εξόδους-κορδελλάκια, 360 μοίρες στροφή σχεδόν, γκρίνιαζε από πίσω το Μουφ και μάλιστα ήθελε και να βγει απ' το κλουβί διότι είχε δει το Χάρο με τα μάτια του. Τώρα όμως έχει συνηθίσει τελείως και δεν έχουμε γκρίνιες. Αντίθετα μάλιστα, θέλει να ταξιδεύει, είτε έχει χλαπακιάσει είτε όχι (εκεί γκρινιάζει διότι θέλει φαΐ και πολύ μάλιστα). Τα 12 εμβόλια είναι μάλλον σε συνδυασμό με το σάντουιτς μου που φαγώθηκε να δοκιμάσει και με σκούνταγε μάλιστα το άθλιο στον ώμο για να του δώσω!

Όσο για το βιολογικό καθάρισμα, το αυτοκίνητο το κάνανε λαμπίκο! Τέτοια καθαριότητα δεν έχω δει στη ζωή μου. Και ναι, τα καθίσματα είναι δερμάτικα και όχι, το Μουφ δεν τα γδέρνει με τα νύχια του. Έχει όμως χαλάσει το μουσαμά που τα καλύπτει και δεν είχα χρόνο να πάρω άλλον. Έχω επίσης παραγγείλει και μια ζώνη ασφαλείας από το Hong Kong καθότι οι αμερικανικές για τα μπάζα και τις λύνει σε 30 ακριβώς δευτερόλεπτα. Για την ανθρώπινη δεν το συζητάω καν, του παίρνει ένα δευτερόλεπτο διότι ξέρει ότι έχει κουμπάκι που απλώς το πατάς.:rolleyes: Τελοσπάντων σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω κάγκελα να κλείνω και το πορτ-μπαγκάζ και το χώρο μεταξύ μπροστινού και πίσω καθίσματος. Για την ώρα τον δένω με το λουρί του από το μαξιλαράκι του πίσω καθίσματος.