Απαγόρευση των σκύλων στο Ιράν

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απαγορέψανε τους σκύλους!! Πάντα τους απεχθανόμουνα μετά βδελυγμίας, αλλά αυτό πια παραπάει! Διαβάστε την όλη ιστορία από την εποχή που προτείνανε την απαγόρευση μέχρι τώρα που την εφαρμόζουνε και τραβάτε τα μαλλιά σας!!!:mad::mad::mad::mad::mad: Όσοι θέλουνε σκύλο χρησιμοποιούνε τώρα τη μαύρη αγορά και τους λαθρεμπόρους!!

Iranian Lawmakers Propose Ban On Owning Pet Dogs : The Two-Way : NPR

Iranian lawmakers propose ban on dogs, which are considered ‘unclean’ - BlogPost - The Washington Post

Iran's 'ridiculous' dog ban - The Week

AOL.com Video - Dog Lovers Sidestepping Anti-Pooch Laws in Iran

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτή τη στιγμή πολύ θα ήθελα να τους ρίχνανε καμιά σφαλιάρα οι Αμερικάνοι κι ας φωνάζετε μετά εσείς! :mad: Δυστυχώς όμως δε θα το κάνουνε. Είναι πάντως σιχαμερότατοι οι Πέρσες σε πολλά πράματα και όλοι που έχω συναντήσει στη ζωή μου είχανε πάντα μεγάλη αντιπάθεια για τους σκύλους, μέχρι αλλεργίας δηλαδή. :mad: Και όχι, ΔΕΝ το δέχομαι ως cultural difference, που θα λέγανε και οι politically correct! :mad:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Λυπηρά όλα αυτά κι ενδεχομένως επηρεαζόμαστε απ' τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα που τέτοιοι άνθρωποι ήρθαν στη χώρα μας μεταφέροντας την κουλτούρα τους χωρίς καμιά προσπάθεια να αφομοιωθούν σε μια κοινή ζωή μαζί μας, αφήνοντας κάποια απ' τα χαρακτηριστικά βιώματα και απόψεις τους κατά μέρους, εντούτοις όμως δε χρειάζεται να περνάμε στο άκρο του ρατσιστή, γιατί αν τύχει και συναντήσουμε κανένα διαμαντάκι ανάμεσα σ' αυτούς τους ανθρώπους, δε θα μπορέσουμε να το ξεχωρίσουμε και είναι κρίμα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Και όχι, ΔΕΝ το δέχομαι ως cultural difference, που θα λέγανε και οι politically correct! :mad:
Δν το καταλαβαίνω, αλλά δν θυμώνω κιόλας. Εδώ οι Ινδοί έχουν ωραιότατες μοσχαρίσιες μπριζολίτσες να γυρνάνε ελεύθερες στους δρόμους :p κ οι Μουσουλμάνοι τρώνε κάτι σιχαμένα φαγητά, ενώ θεωρούν βρώμικο το γουρουνάκι. Καθένας με την πετριά του έλεγε κ η γιαγιά μου :rolleyes:

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ετσι λοιπον! γι αυτο οταν κανενας απο αυτους μας συναντα στη βολτα αλλαζει δρομο.... επειδη μπορει να τα φοβουντε κιολας....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δν το καταλαβαίνω, αλλά δν θυμώνω κιόλας. Εδώ οι Ινδοί έχουν ωραιότατες μοσχαρίσιες μπριζολίτσες να γυρνάνε ελεύθερες στους δρόμους :p κ οι Μουσουλμάνοι τρώνε κάτι σιχαμένα φαγητά, ενώ θεωρούν βρώμικο το γουρουνάκι. Καθένας με την πετριά του έλεγε κ η γιαγιά μου :rolleyes:
Άλλο το ότι τα τρώνε λόγω κουλτούρας και άλλο το ότι δεν αφήνουν όσους θέλουν σκύλο και δεν ενοχλούν να έχουν. Επίσης ναι, θα συμφωνήσω ότι μπορεί να υπάρχουν και καλοί Πέρσες, έχουν όμως και δημοκρατία, υποτίθεται (όντως), και όσο δέχονται να καταπατάνε δικαιώματα και έτσι, τους απεχθάνομαι. Κατώτερους δεν τους θεωρώ, το οποίο θα ήταν ρατσισμός, τους απεχθάνομαι όμως για την καταπίεση που επιβάλλουν στους άλλους. Άξιοι της τύχης τους είναι για ό,τι πάθουν διότι θα το βρουν από το Κάρμα τους τελικά, όπως όλοι άλλωστε...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
σαρα πιστευεις το καρμα;
εγω θελω να πιστευω αλλα δεν νομιζω να ισχυει
ας τους δωσουμε εμεις ενα μαθημα (με την νομιμη οδο φυσικα) και οχι η ζωη

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι εννοείς; Από πότε ο πόλεμος δεν είναι νόμιμη οδός; Έχεις ακούσει περί του δικαίου του πολέμου; :)

Στα σοβαρά τώρα, όχι δεν τους πάω διότι είναι φανατίκλες, καταπιέζουν τις γυναίκες που το θεωρώ απαράδεκτο και τώρα από πάνω με τα σκυλιά, γενικώς η κατάσταση είναι απαίσια. Και όλοι οι Πέρσες που έχω συναντήσει τα απεχθάνονται με τρόπο αφύσικο (πρέπει να το δείτε για να το καταλάβετε). Απεχθάνονται λοιπόν εκείνοι το Μουφ, άρα έχω δικαίωμα να τους βδελύσσομαι κι εγώ. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν είναι οφ, διότι έτσι κι αλλιώς το ενδιαφέρον μου για τα σκυλιά και για το φόρουμ είναι λόγω Μουφ. Άλλωστε το Μουφ είναι μέρος της ζωής μου και με ενδιαφέρει να προστατέψω τα δικαιώματά του ως είδος. Σκέψου το και ως εξής: γιατί, π.χ., λέτε καμιά φορά ότι αν κάποιος έκανε κάτι στο σκύλο σας κλπ., τη στιγμή που έχει κάνει σε άλλους, θα τον γδέρνατε/δέρνατε/σκοτώνατε; Διότι μπαίνει στη μέση εκείνο το empathy που σας κάνει ανθρώπους. Τώρα οι φανατίκλες του Ιράν, λόγω της πολλής θρησκείας, έχουν αλλοφρονήσει και τελείως λαλήσει, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και νευρολογικά, δηλαδή ότι η πολλή θρησκεία σου κάνει τον εγκέφαλο καινούριο. Έχουνε δημοκρατία και αποφασίζουν να σκοτώνουν σκύλους, έχω κι εγώ δικαίωμα ως σκεπτόμενος άνθρωπος, και νοιώθοντας empathy για τους σκύλους λόγω Μουφ, να τους απεχθάνομαι.

Τώρα αν τους έρθει το μυαλό κάποια στιγμή στο απώτατο μέλλον και αλλάξουνε μυαλά, πιστέψτε με, θα είμαι η πρώτη που θα τους συμπαθήσω. Για την ώρα δε θέλω να τους βλέπω ζωγραφιστούς.

Υ.Γ. Ρε σεις, πώς το λέμε το empathy στα ελληνικά; Δε νομίζω ότι είναι συμπόνοια.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Η εμπάθεια πάντως δεν έχει "θετική" έννοια...
(και τώρα σίγουρα πρέπει ν'αλλάξει ο τίτλος...)

Αλλά βρήκα αυτό...
Έχει διαφορετική σημασία από τις ξένες λέξεις empathy, empathie κλπ οι οποίες αναφέρονται στην ενσυναίσθηση, την βαθιά επικοινωνία με τον άλλον μέσω της συναισθηματικής ταύτισης. (από Βικιλεξικό)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, εμπάθεια σημαίνει τελείως διαφορετικό στα ελληνικά, ούτε καν το αντίθετο του empathy. Μάλλον συμπόνοια είναι μια από τις δυνατές μεταφράσεις, αν και πάλι δεν εκφράζει ακριβώς την έννοια του empathy.

Δε μου λέτε, έτσι από περιέργεια, θα σας καθότανε καλύτερα αν έλεγα αντί για το "γιατί δεν τους βαράνε οι Αμερικάνοι;", "ένας Μεγαλέξανδρος τους χρειάζεται; Ή μια Σαλαμίνα;" :p

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Γιατί μπερδεύομαι και δεν καταλαβαίνω.. έχω διαβάσει ίσως και 3 φορές το τοπικ αυτό και πάνω που πάω να το "εντοπίσω" το χάνω!
Τελευταία φορά το είχα πάθει με τον Αλχημιστή αυτό! χαχα!!

Δεν ξέρω αν τα έχω "πιάσει" σωστά λοιπόν... αλλά από αυτά που θεωρώ ότι έχω καταλάβει... Καλύτερα που δεν τους επιτρέπονται τα σκυλιά!
Αν ζουν έτσι στην καθημερινότητα τους με τόσο απαρχαιωμένα στερεότυπα και παρωπίδες, δεν φαντάζομαι ότι θα συμπεριφέρονταν στα κατοικίδια τους όπως ίσως να άξιζαν!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δε μου λέτε, έτσι από περιέργεια, θα σας καθότανε καλύτερα αν έλεγα αντί για το "γιατί δεν τους βαράνε οι Αμερικάνοι;", "ένας Μεγαλέξανδρος τους χρειάζεται; Ή μια Σαλαμίνα;" :p
nope! Όλα τα πολιτικά είναι εκτός φόρουμ....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ενω εμεις εεεεε?
Όχι εμείς....
Οι Αμερικάνοι...
Φροντίζουν τα σκυλάκια (όπως οι Νεουορκέζοι) και ρίχνουν Ναπάλμ σε παιδάκια για να τους μάθουν τα δικαιώματα του σκύλου...

Status
Κλειδωμένο θέμα