Απαγόρευση των σκύλων στο Ιράν

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλύτερα που δεν τους επιτρέπονται τα σκυλιά!
Αν ζουν έτσι στην καθημερινότητα τους με τόσο απαρχαιωμένα στερεότυπα και παρωπίδες, δεν φαντάζομαι ότι θα συμπεριφέρονταν στα κατοικίδια τους όπως ίσως να άξιζαν!
Κοίταξε, συμφωνώ, αλλά από την άλλη οι σκύλοι υπάρχουν, όπως υπάρχει και η μειονότητα που θέλει σκύλο και που καταπιέζεται ενώ δεν υπάρχει λόγος αποχρών. Και όταν σκοτώνουν σκύλους, διότι τι δηλαδή γίνεται με όσα σκυλιά έχουν κατασχέσει, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Και όχι, δεν πρόκειται για πολιτική συζήτηση, πρόκειται όμως για κακή και ηλίθια απόφαση που προφανώς ψηφίσανε ηλίθιοι. Επομένως ο τίτλος είναι μια χαρά.

Να μην πιάσω δε πόσο ηλίθια και ανιστόρητη είναι η ιδέα ότι οι σκύλοι ως κατοικίδια είναι δυτικό φαινόμενο διότι τα UFa δε σκαμπάζουν καν από ανθρωπολογία/παλαιοντολογία/αρχαιολογία! :mad:

Edit: δε σοβαρολογείτε όταν λέτε ότι η παραπάνω είναι πολιτική/θρησκευτική συζήτηση, έτσι; Δηλαδή τα αίτια της ανθρώπινης βλακείας δεν έχουν σχέση με το φόρουμ; Πολύ περίεργο...

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Edit: δε σοβαρολογείτε όταν λέτε ότι η παραπάνω είναι πολιτική/θρησκευτική συζήτηση, έτσι; Δηλαδή τα αίτια της ανθρώπινης βλακείας δεν έχουν σχέση με το φόρουμ; Πολύ περίεργο...
Όταν λες ότι οι "Πέρσες είναι ηλίθιοι"...ότι "τους χρειάζεται Μεγαλέξανδρος"
Τότε κάνεις πολιτική κουβέντα
Όταν λες ότι "Η Θρησκεία καταστρέφει τον εγκέφαλο" κάνεις θρησκευτική κουβέντα.

Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολύ κακώς. Διότι δεν είναι. Μη χειρότερα. Επίσης πού είδες ότι η θρησκεία καταστρέφει τον εγκέφαλο; Εγώ για φανατισμό μιλάω. Συγκεκριμένα κοίταξε και την εξέλιξη του εγκεφάλου όταν τον πιάνει το θεοτικό του. Φαντάσου τώρα το θεοκρατικό Ιράν να έχει εγκεφάλους με ακόμα πιο πολλά κίτρινα:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η πολλή θρησκεία=φανατισμός. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Είμαι τόσο αγανακτισμένη με τους Ιρανούς όσο και σεις που λέτε πολλά για όσους πειράζουν σκύλους. Δε θα μπω σε περισσότερες αναλύσεις διότι πλέον το θέμα είναι τελείως οφ τόπικ.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν θα θέλαμε να επιμείνουμε στον προσδιορισμό "ηλίθιοι" θα ήταν προτιμότερο να έχουμε έναν τίτλο όπως :

Είναι ηλίθιο το θεοκρατικό καθεστώς της Περσίας

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Επειδή τα περισσότερα θέματα που εμπεριέχουν τις λέξεις <<Αμερική –πόλεμος – κουλτούρα – θρησκεία – κοινωνία –στρατός κτλ>> συνηθίζετε να ξεφεύγουν εντελώς,
έχω να προτείνω το εξής.
Να δημιουργήσουμε ένα κλειστό sub forum και να περνάμε αυτόματα εκεί να αναλύουμε τα όποια of topic , με αποτέλεσμα και να ξεσπαθώνουμε αφού τόσο πολύ μας εξιτάρει , αλλά και να μην αλλοιώνουμε το όποιο κυνολογικό θέμα έχει αναπτυχθεί .

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το θεοκρατικό καθεστώς δεν κάνει τους Πέρσες, που άλλωστε στηρίζουν το διωγμό που κήρυξαν εναντίον των σκύλων εν μέρει στο Κοράνι, αλλά οι Πέρσες κάνουν το θεοκρατικό καθεστώς. Μάλιστα ούτε καν αυτό ήταν το θέμα που με απασχόλησε χτες και σήμερα, παρά η συγκεκριμένη ηλίθια απόφαση που πήρανε.

Κοιτάξτε, έχω μια συνάδελφο που είναι Μουσουλμάνα και ταυτόχρονα πάσχει από Διαβήτη Τύπου 1 η κακομοίρα. Και πιστεύει και προεύχεται και σκύλο έχει που τον λατρεύει και φεμινίστρια είναι και Ραμαζάνι δεν της επιτρέπει ο γιατρός της να κάνει διότι στην περίπτωσή της είναι ή Ραμαζάνι ή διαβητικό κώμα. Αυτό το ονομάζω ισορροπία και κείνη ισορροπημένο άτομο. Όπως ισορροπημένοι είναι όλοι όσοι βρήκαν μια χρυσή τομή αφού όλες οι θρησκείες πέφτουν σε αντιφάσεις και άμα ακούγαμε όλα όσα λέγανε αλίμονό μας. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να παραθέσω παραδείγματα.

Τέλος, δε νομίζω ότι κανένα κομμάτι της συζήτησης αυτής ήταν οφ τόπικ. Οι ίδιοι οι Πέρσες δίνουν θρησκευτική εξήγηση για το διωγμό. Τον οποίον μάλλον θα θεωρήσει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος τελείως ηλίθιο. Κυρίως αν ο σκεπτόμενος άνθρωπος είναι και φιλόζωος.

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
... Και όταν σκοτώνουν σκύλους, διότι τι δηλαδή γίνεται με όσα σκυλιά έχουν κατασχέσει, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Και όχι, δεν πρόκειται για πολιτική συζήτηση, πρόκειται όμως για κακή και ηλίθια απόφαση που προφανώς ψηφίσανε ηλίθιοι. Επομένως ο τίτλος είναι μια χαρά.

Εγώ επείσθην ότι πρόκειται περί ηλιθιότητος...
Δεν έχουν σχέσεις και με τους Αμερικάνους.
Θα τους μετεφεραν την τεχνογνωσία τους, ή θα αναλάμβαναν οι ίδιοι έναντι αμοιβής φυσικά.
Tο βίντεο της τεχνογνωσίας είναι γνωστό υποθέτω...Gas chambers to kill pets (all of them have these) - YouTube

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν έχω λόγια να εκφραστώ , αν προσπαθήσω να το κάνω σίγουρα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική γλώσσα .
Θα σταθώ μόνο στην ανωμαλία του τύπου που άφηνε τα σκυλάκια χαϊδεύοντας τα με συμπάθεια.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, πολύ κακώς φέρνετε αυτό το παράδειγμα. Ευθανασίες ζώων γίνονται σε καταφύγια σε όλον τον κόσμο λόγω έλλειψης χώρου και κονδυλίων. Είναι πολύ λυπηρό και μακάρι να μη γινότανε και οι άνθρωποι που το κάνουν, είναι αναγκασμένοι για ψυχολογικούς λόγους να εκλογικεύσουν τις πράξεις τους. Γίνονται όμως τεράστιες προσπάθειες να προωθηθούν όλα τα ζώα προς υιοθεσία και έχουν μειώσει κατά πολύ τις ευθανασίες, από 20 εκατομμύρια το χρόνο σε περίπου τέσσερα τώρα. Θα μου πείτε πολλά. Είναι όντως έτσι, αλλά τους λόγους τους ξέρετε.

Άλλη υπόθεση όμως είναι να κηρύξει κανείς διωγμό στους σκύλους, να απαγορεύσει την ιδιοκτησία τους για βλακωδέστατους και ηλιθιότατους θρησκευτικούς λόγους και να έρθει στο σπίτι του άλλου να του κατασχέσει και να του σκοτώσει το σκύλο. Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση.

Για μένα οι Πέρσες είναι ΒΑΡΒΑΡΟΙ. Με κεφαλαία! End of story.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όπως και να 'χει και πάλι διαφορετική κουλτούρα είναι. Αν πάρω το ντόπι της ξαδέρφης μου και πάω στην Ινδία εγώ θα πάω ισόβια κι ο σκύλος θα θανατωθεί με την αιτιολογία του κανιβαλισμού στα ιερά ζώα.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
η αντικειμενικότητα είναι ένας μύθος,
κανείς δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός όσο και αν θέλει να το παίξει.

αν για κάποιον ο τρόπος που φέρονται οι πέρσες σε γυναίκες, σκύλους κτλ τους καθιστά στα μάτια του βαρβαρους τότε είναι βάρβαροι,
απλά στο συγκεκριμένο θέμα είναι ΚΑΙ ηλίθιοι... :D:D

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Δεν έχω λόγια να εκφραστώ , αν προσπαθήσω να το κάνω σίγουρα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική γλώσσα .
Θα σταθώ μόνο στην ανωμαλία του τύπου που άφηνε τα σκυλάκια χαϊδεύοντας τα με συμπάθεια.
Συμφωνώ μαζί σου,γι αυτό και γω δε μιλάω!Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι με τέτοιο θέαμα!!!!!
!

Status
Κλειδωμένο θέμα