Απαράδεκτος κτηνίατρος

AnDaLkf

Active Member
19 Απριλίου 2016
27
3
56
Δεν ξερω με σιγουρια αν ισχυει,αλλα ο κτηνιατρος που παω,οταν ειχα πρωτοπαει τον μικρο γεματο τσιμπουρια απο το δρομο 5 μηνων,του εδωσε χαπι για τα σκουληκια,και μου ειπε πως αν εχει,ειναι πιθανον να φανουν στα κακα του (αφου αποβαλλονται,αυτος ειναι ο ρολος του χαπιου λογικα)και να μην ανυσηχω...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Χμμμ, έκατσα να την ψάξω τη θεωρία με τους πνεύμονες και κοιτα να δεις που δεν ήταν παλαβός ο κτηνίατρος. Υπέθετα πάντα ότι στον οργανισμό του σκύλου ζουν πάνω κάτω όπως στον άνθρωπο αλλά τελικά ο γιατρός σου είχε δίκιο:
http://www.cavalierking.gr/index.php/ygeia/themataygeias/parasita/293-parasita-peptikou-systhmatos
Γιατρός δεν είμαι και ίσως λέω τις μεγαλύτερες βλακείες, αλλά μου φαίνεται περίεργο τα σκουλήκια να βρίσκουν δρόμο προς τα πνευμόνια και μετά να ξαναγυρίζουν πίσω στο έντερο.. βόλτες πέρα δώθε κάνουν;

Το ξαναλέω, ίσως επιστημονικά στέκει.

• Like
Reactions: Ήρα & Freedom

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
όταν λες ελλειπής εννοείς ότι ενώ έδωσα χάπι έδιωξε μόνο τα ενήλικα και έμειναν αυγά?τα οποία και εξελίχθηκαν?

και ποιος ακριβώς ο κίνδυνος από τα σκουλήκια αυτά?εδώ πάλι έχω κενό μνήμης....
για πολλους λογους μπορει να καταστει ελλιπης μια αποπαρασιτωση...μη ικανη ποσοτητα δραστικης ουσιας σε σχεση με το βαρος του ζωου,να εγινε επαναπροσληψη τους αμεσως μετα την αποπαρασιτωση και 1002 αλλοι λογοι...γι αυτο αλλωστε και γινεται η θεραπεια με λιγο μεγαλυτερη ποσοτητα απο την αναγκαια και λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα απο την προβλεπομενη...σου εγραψε κατι αντιστοιχο πιο πανω η ελπινορ...

το μονο σωστο που ειπε ο παλιος σου κτηνιατρος ειναι οτι μπορει απο το πεπτικο να περασουν σκουληκια και στο αναπνευστικο οπως και σε ολο το συστημα,μια και πολλα απ συτα ,οπως οι ασκαριδες μπορουν να διαπερασουν το τοιχωμα του εντερου και να προσβαλλουν μεσω του κυκλοφορικου κι αλλα οργανα...

το θεμα ειναι τεραστιο και δυστυχως οι γνωσεις μου ειναι πολυ γενικες και περιοριζονται σχεδον σε οτι σου εγραψα...

μιλησε με τον κτηνιατρο σου και βασικα διαβασε,μια και η βιβλιογραφια στο συγκεκριμενο ζητημα ειναι τεραστια...

κακο δεν θα κανει μια κι εμεις κινδυνευουμε πολυ απο παρασιτα και δυστυχεστατα ακομη και οι γιατροι δεν τους δινουν την πρεπουσα σημασια...

• Like
Reactions: Ήρα & Freedom

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Βασικα....χμ χμ

το νερο που σου ειπε....
λογικο το βρισκω...δεν βρισκω λογικο να του το δωσεις ακριβως πριν μπειτε στο αμαξι πχ σε ενα σκυλι που δεν ξερεις εαν εχει ξαναμπει σταμαξι κ πως συμπεριφερεται σαυτο...καποια παραννοηση μαλλον εγινε εκει...
στο κλουβι που ειπε...υποθετω εννοουσε να αρχισεις εκπαιδευση crate,απαυτην την αποψη καλα τα ειπε...ισως δεν του διευκρινισες την φυλη στην οποια ανηκει ή ποσο ακριβως θα ηταν το κουταβι,γιατι νομιζω μεχρι 3 εβδομαδων 1 μηνος+ πραγματι δεν μπορουν να ρυθμισουν μονα τους την θερμοκρασια τους κ χρειαζονται βοηθεια απο μας με θερμοφορες κ κουβερτες (κ γω την Ηρα ετσι την ειχα τις πρωτες μερες αλλα ηταν κ Γεναρης μηνας κ ηταν 45 ημερων) οποτε εκει παλι καπου τα μπλεξατε....
γενικα...εκπαιδευτης,κτηνιατρος...δεν εχουν καμια δουλεια να συμβουλευουν τετοια πραματα...
οπως κ με τις τροφες...απο που κ ως που...κ γω σου λεω οτι η τροφη των λιντλ ειναι σουπερ ουαου μαματη,ειδικα για χασκυ...τραβα παρτην...
καποια πραγματα οφειλουμε να τα ερευνουμε κ μονοι μας κ να μην περιμενουμε μασημενη τροφη...
το γιατι ανοιξε ετσι αγαρμπα το στομα του δεν το γνωριζω,εκεινη την στιγμη που σε εκανε να αισθανθεις αβολα κ ανησυχησες ΟΦΕΙΛΕΣ να τον διακοψεις κ να του πεις "μπαστα μαστορα παρτο αλλιως" ...δεν εχεις ιδεα ποσες φορες διεκοψα κτηνιατρο...γιατι εγω ξερω το σκυλι μου κ μεχρι που ποναει κ μεχρι που ειναι οκ,οχι ο κτηνιατρος...γιαυτο παμε κ μεις εκει...δεν ημαστε διακοσμητικα στοιχεια...καθοδηγουμε εξηγουμε κ βοηθαμε τον κτηνιατρο αλλιως κλαφτα κ αστα
τα σκουληκια,μπορει να τα πηρε κ απτην μανα του (σιγουρα δλδ) γιαυτο ειδικα σε μια σκυλα που ειναι για αναπαραγωγη κανεις αποπαρασιτωση πριν το ζευγαρωμα κατα την διαρκεια την κυησης (καπου προς το τελος αν θυμαμαι καλα) κ αφου γεννησεις...γιατι περνανε (αναμεσα σε διαφορα αλλα) με το γαλα
το χαπι δεν ειναι μαγικο ραβδακι,το δωσες κ παει,πολλες φορες χρειαζετα ξανα κ ξανα εαν βρεθουν να παρασιτουν,λειτουργουν τοσο ως προληψη οσο κ ως θεραπεια,τον κυκλο θεραπειων δεν τον γνωριζω καθοτι δεν μου ετυχε ποτε
τωρα οσον αφορα μεταστασεις κλπ δεν γνωριζω δεν απαντω...αλλα εσυ εκεινη την στιγμη που εχεις αποριες γιατι δεν ρωτας τον οποιο κτηνιατρο?δε θα σε κανει ντα,η δουλεια του,μεταξυ αλλων,αυτη ειναι.
Να μην στα πολυλογω,κ εχεις κ δεν εχεις δικιο
κ ειμαι η πρωτη που λεω προσοχη στους κτηνιατρους,κυκλοφορουν πολλοι κομπογιανιτες κλπ κλπ
αλλα γιαυτο επισης λεω πριν πας καπου,κανε πρωτα κ συ ο ιδιος την ερευνα σου,να ξερεις τι να περιμενεις,να ξερεις τι να ρωτησεις οπως επισης κ ΤΙ μπορει να ακουσεις

σε βρηκε μικρη κ σε εκμεταλευτηκε φαινεται...

δεν τρεχει κατι...προς γνωση κ συμορφωση ειναι τετοιες περιπετειες

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Χμμμ, έκατσα να την ψάξω τη θεωρία με τους πνεύμονες και κοιτα να δεις που δεν ήταν παλαβός ο κτηνίατρος. Υπέθετα πάντα ότι στον οργανισμό του σκύλου ζουν πάνω κάτω όπως στον άνθρωπο αλλά τελικά ο γιατρός σου είχε δίκιο:
http://www.cavalierking.gr/index.php/ygeia/themataygeias/parasita/293-parasita-peptikou-systhmatos
σ ευχαριστώ
ασκαρίδες έχει σύμφωνα με όσα διάβασα

τελικά ναι μπορεί ίσως να μεταναστεύουν και σε άλλα σημεία οπότε και με την επανάληψη της θεραπείας προσπαθείς να εξολοθρεύσεις ότι παραμένει στον οργανισμό

ακόμη και δίκιο να είχε για το πηγαινέλα πνεύμονα έντερο δε λες ξερά στον άλλο ( το γράφω κατά λέξη )
" τι να κάνουμε τώρα? το πολύ πολύ να τον χάσουμε "
εξήγησε του καθησύχασε τονκαι μην τον φρικάρεις

δεν ξέρω πως νιώθετε εσείς με τα σκυλιά σας
από το λίγο καιρό που συμμετέχω στην ομάδα είδα άτομα που λατρεύουν τα ζώα τους και που είναι δεμένα τρελά μαζί τους

ο μικρός είναι μέλος της οικογένειας μας Τον πονάω και τον νοιάζομαι οπότε η όλη κατάσταση απλώς με έφτασε στα άκρα
ειδικά αυτό το "πολυ πολύ να τον χάσεις" που είπε....μου ήρθε να τον βρίσω

• Like
Reactions: vasilis_mike

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
σ ευχαριστώ
ασκαρίδες έχει σύμφωνα με όσα διάβασα

τελικά ναι μπορεί ίσως να μεταναστεύουν και σε άλλα σημεία οπότε και με την επανάληψη της θεραπείας προσπαθείς να εξολοθρεύσεις ότι παραμένει στον οργανισμό

ακόμη και δίκιο να είχε για το πηγαινέλα πνεύμονα έντερο δε λες ξερά στον άλλο ( το γράφω κατά λέξη )
" τι να κάνουμε τώρα? το πολύ πολύ να τον χάσουμε "

δεν ξέρω πως νιώθετε εσείς με τα σκυλιά σας
από το λίγο καιρό που συμμετέχω στην ομάδα είδα άτομα που λατρεύουν τα ζώα τους και που είναι δεμένα τρελά μαζί τους

ο μικρός είναι μέλος της οικογένειας μας Τον πονάω και τον νοιάζομαι οπότε η όλη κατάσταση απλώς με έφτασε στα άκρα
ειδικά αυτό το "πολυ πολύ να τον χάσεις" που είπε....μου ήρθε να τον βρίσω
Μήπως ήταν μια ηλίθια απόπειρα χιούμορ; Μήπως του φάνηκε τόσο απλό/αθώο αυτό που έχει που προσπάθησε να το ρίξει στην πλάκα;

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
όχι δεν το είπε για πλάκα
όπως επίσης δεν έκανε πλάκα όταν με κατσάδιαζε που του έλεγα πως ο μικρός σίγουρα κάτι έφαγε ας κάνουμε υπέρηχο και αυτός το χαβά του φταίει η τροφή

η συμπεριφορά του ήταν γενικά απότομη και το κυριότερο δε καθόταν να σε ακούσει
αυτό που είχε στο μυαλό του αυτό και ήταν σωστό

ναι αλλά το κουτάβι μου εγώ το ζω εγώ το ξέρω και το διαβάζω
μπορώ να σου πω πότε κλαψουρίζει γιατί πεινάει πότε γιατί νυστάζει πότε βαριέται

αλλά έχει δίκιο η @Μαρια&Ηρα
ξέρουμε τα σκυλιά μας οπότε ναι ας παρέμβουμε αν κάτι δε το νιώθουμε σωστό

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
οξύουρους έχω κολλήσει κι εγώ 3 φορες στην ζωή μου... 2 σαν παιδάκι από τις τότε gates μου που ζούσαν έξω και φυσικά το 80 ούτε λόγος για αποπαρασίτωση και άλλη μια μάλλον από σύκα πριν 7 χρονια