Απαράδεχτη η θέση του Κτηνιατρικού Συλλόγου!


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Προχτές ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο των ζώων... Διαβάζοντας τα πρώτα άρθρα που ουσιαστικά αναφέρουν τις συζητήσεις που έχουν γίνει κατά την ανάγνωση του στην Επιτροπή Εμπορίου έπαθα ΣΟΚ!

Επιτρέπεται ο εκπρόσωπος του Κτηνιατρικού Συλλόγου, η Πρόεδρος του δηλαδή, να είναι αντίθετη στις στειρώσεις αδέσποτων ζώων που γίνεται εθελοντικά από κτηνιάτρους; :dohh:

Επιτρέπεται να μην έχει καταλάβει το πόσο σημαντική κίνηση είναι να στειρώνονται τα ζώα, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι αδέσποτα;

Υπάρχουν τόσα Φιλοζωικά Σωματεία, με εθελοντές που κάνουν σημαντικό έργο και προσπαθούν να διασώσουν τα ζώα και να περιορίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας των μη στειρωμένων ζώων και η Πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου σαν μόνη πρόταση είχε την αντίθεση της σε αυτό το έργο;
Μα πάμε καλά;;;;;; ](*,) Τι πίνουν;;; :maria:
 








Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
στις γατες που ειχαν γινει παρομοια θεματα, ειχαν πει οτι τις στειρωνουν και τις παρατανε ξανα στο δρομο χωρις περιθαλψη και αντιβιωση και πολλες πεθαινουν απο μολυνσεις κλπ
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Δεν γνωρίζω Scarlett τι είχε γίνει με τις γάτες... και σαφώς αν το ζώο δεν λαμβάνει και την σωστή περίθαλψη αργότερα είναι ανεπίτρεπτο να πεθαίνει έτσι !
Μένω κυρίως στο ότι αρκετοί κτηνίατροι είναι μέλη φιλοζωικών, όπου υπάρχει στέγη για το ζώο που είναι αδέσποτο, και παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Απορώ πώς εισηγείται η Πρόεδρος Κτηνιάτρων το να σταματήσει αυτό σαν διαδικασία.
Για μένα γιατροί που κάνουν τέτοιες κινήσεις είναι παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Απλά αναρωτιέμαι για τις τυχών παράπλευρες απώλειες (...€ :-\" )που προσπαθεί να προφυλάξει και όχι τόσο για την υγεία τους μετά!!! (Επιφυλάσσομαι... =P~)
 




DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
μηπως ομως ειναι οντως επικυνδυνο γιατι το σκυλι θα γυρισει παλι στον δρομο
εχει την δυνατοτητα ο δημος να το κρατησει μεχρι να ξεπερασει κυνδυνο;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Όταν μάζεψα τον σκύλο μου η αρχική μου σκέψη ήταν να τον στειρώσω και την άλλη μέρα να τον πάω πίσω στο πάρκο αλλά ο γιατρός μου ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται 7 ημέρες αντιβίωση και καθαρό περιβάλλον. Μήπως έχει σχέση με αυτό;
 




yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μπες chloe στον κτηνιατρικο συλλογο,ειναι στα θεματα που τρεχουν για το νεο νομοσχεδιο.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Νομιζω οτι αλλου ειναι το θεμα.. συγκεκριμενα στους αλλοδαπους κτηνιατρους.. φοβουνται οτι θα ερχονται με μαιμου πτυχια απο χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ κ θα πραγματοποιουνται επεμβασεις "στο ποδι" για 20 ευρω. Οντως αυτο θα ηταν πολυ εποκινδυνο.

Sent from my Liquid MT using Tapatalk
 


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
στο χερι τους ειναι Αμαλια , να κανουν και καλυτερες τιμες , σε πληροφορω οτι ουτε ενα σεντ δεν εχει πεσει η τιμη της στειρωσης
εστω μια εκστρατεια στειρωσης αδεσποτων ,
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ξερω ενα τοπικο φιλοζωικο που καθε χρονο ερχονταν ενας φιλος της προεδρο , που ηταν καθηγητης σε καπιοα σχολη στην αγγλια, μαζι με ενα τσουρμο εθελοντεςι τελειοφοιτους. Η κουζινα του σπιτιου γινοταν για λιγες εβδωμαδες χειρουργειο και στειροναν οτι τους εφερναν. Τα αδεσποτα τα κρατουσαν εκει για μια εβδομαδα ή τα επαιρναν αλλα μελοι του συλλογου για περιθαλψη ή τα επαριναν αυτοι που τα εφεραν για λιγες μερες υπο την προστασια τους.
Εκαναν απειρες στειροσεις καθε χρονο και ειχαν μια σημαντικη μειωση των αδεσποτον.
ΑΛΛΑ τους κυνηγησαν παρα πολυ οι κτνηιατροι της περιφερειας και της πιο κοντινης πολης.
Μεχρι και μηνησεις. Ελεγαν οτι τους εκλεβαν τους πελατες!!

Και αυτο πιστευω οτι γινεται και εδω. Αν και το θεωρω ανοητο.
Οι ανθροποι που πανε τα ζωα τους και τα αδεσποτα της γειτονιας τους σε τετοιες " μαζικες στειροσεις"- σιγα μην πηγαιναν στον κανονικο κτηνιατρο, οπου θα πληροναν το 4απλασιο και πιο πολυ.
Θα το αφησουν αστειροτο- και το προβλημα συνεχιζεται. Αλλα σε καμια περιπτοση θα δωσει ο "μεσος επαρχιοτης" 150-180 ευρω για να στειροσει την αδεσποτη σκυλα που γενναει καθε χρονο στο χοραφι του. Με 20 ευρουλακια οστοσο θα την παει- και μαζι με τις κορες της.
Αντιθετος, οι συνεπεις ζωωφιλοι θα θελουν την καλυτερη φροντιδα για τα ζωα τους - και θα πανε στον καλοεξοπλισμενο κτινιατρειο να γινει η επεμβαση στο κατοικιδιο τους.
Αρα- δεν νομιζω οτι χανουν πελατες- απλα φοβουνται αδικα.
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σήμερα είχαμε το αντιλυσσικό μας... οπότε με την ευκαιρία συζήτησα λίγο με τον γιατρό της μικρή μου και της το είπα... της έκανε τεράστια εντύπωση γιατί ξέρει κ προσωπικά την πρόεδρο τους (και πως είναι αξιόλογος άνθρωπος και πως αγαπάει πολύ τα ζώα και βοηθάει κτλ κτλ ) και μου είπε ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται... και πως αρκετοί "εθελοντές" είναι μόνο στον τίτλο εθελοντές και πως παίζονται πολλά πίσω από αυτό! δεν μου είπε τίποτα άλλο... τώρα τι να πω δεν ξέρω!!!!!
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
έρχομαι λοιπόν να διορθώσω τις λάθος εντυπώσεις που (ΜΟΥ) δημιούργησε το πρώτο κείμενο που είχα διαβάσει.... με την επίσημη ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου...

Ανακοίνωση ΠΚΣ

"και αφετέρου στον κάθε “τυχαίο” που δηλώνει “εθελοντής κτηνίατρος” να εισέρχεται στη χώρα μας και να ασκεί ιατρικές πράξεις σε μη αποδεκτούς χώρους από την περί κτηνιάτρων νομοθεσία.

Εθελοντές αλλοδαποί κτηνίατροι θα προσφέρουν “δωρεάν” τις υπηρεσίες τους και θα χειρουργούν σε μη ενδεδειγμένους ιατρικούς χώρους, εισπράττοντας έξοδα διαμονής, μετακίνησης και τροφεία, αφαιρώντας εργασία με μικρότερη εν τέλει αμοιβή από τους κτηνιάτρους που διατηρούν νόμιμα κτηνιατρεία στη χώρα μας. "
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
το τελευταιο ποστ θετει σε σωστη βαση το ζητημα των κτηνιατρων και την τοποθετηση της προεδρου αυτων που απεχει πολυ απο τις εντυπωσεις των πρωτων μυνηματων...!
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
ναι η αλήθεια είναι πως όταν διάβασα το άρθρο σε ένα site τα πήρα πολύ άσχημα...θεώρησα πολύ άσχημο αυτό από πλευράς κτηνιατρικού συλλόγου.
Ευτυχώς μου δόθηκε η πάσα την Παρασκευή που πήγα για το εμβόλιο να πετάξω την αδειανή μου στον γιατρό, ο οποίος παραξενεύτηκε πολύ από αυτά που του είπα και μου είπε ότι θα το κοιτάξει... σήμερα λοιπόν μιλήσαμε και μου εξήγησε... ενώ παράλληλα με παράπεμψε και στην αντίστοιχη ανακοίνωση... η οποία όπως πολύ σωστά λες... δεν έχει σχέση με τις εντυπώσεις που σχημάτιζε το άρθρο.
Όπως καταλαβαίνεις, έπρεπε να διορθώσω τα κακώς κείμενα κ εντυπώσεις που δημιούργησα, στηριζόμενη σε ράδιο - αρβύλα νέα... ;)
Σόρρυ για την συνέχεια του "χαλασμένου τηλεφώνου" !!!