Απαράδεχτη η θέση του Κτηνιατρικού Συλλόγου!






irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Μέγαρα: 164 αδέσποτα στειρώθηκαν από εθελοντές κτηνίατρους

122 θηλυκά και 28 αρσενικά σκυλιά αλλά και 14 γατούλες είναι ο απολογισμός των ζώων που στειρώθηκαν από εθελοντές κτηνιάτρους για ακόμα μία φορά στα Μέγαρα.
Η Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων - Νέας Περάμου διοργάνωσε επιτυχώς για μία ακόμα φορά πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνίατρους που ήρθαν στη χώρα μας από την Ρουμανία.

Με εμπειρία στειρώσεων σε πάνω από 200.000 αδεσποτα και διδαγμένοι από Αμερικανό κτηνίατρο που έχει συμμετάσχει σε ανάλογα προγράμματα στο Μεξικό, την Βραζιλία και άλλες χώρες με πρόβλημα μεγάλου πληθυσμού αδέσποτων ζώων, μπορούν να στειρώσουν 50 ζώα την ημέρα ανάλογα με τις υποδομές.

Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα, η Φιλοζωϊκή Κίνηση έχει καταγράψει 1.000 αδέσποτα αλλά και έχει καταφέρει να στειρώσει 450 από αυτά.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου τοποθετήθηκξε ροζ διακριτικό στο αυτάκι κάθε ζώου ώστε να δείχνει ότι έχει στειρωθεί!

Εντυπωσιακή μάλιστα είναι η φωτογραφία που δείχνει την πολύ μικρή τομή που κάνουν οι έμπειροι κτηνίατροι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο ζώο και μολύνσεις από πολλά ράμματα!
Κι όλα αυτά την ώρα που ο ελληνικός κτηνιατρικός σύλλογος αντιτίθεται στις μαζικές στειρώσεις των αδέσποτων με προσχήματα την έλλειψη κατάληλων χώρων ενώ οι ίδιοι δεν αναλαμβάνουν δωρεάν στειρώσεις σε κυνοκομεία ή έστω καταφύγια με ιατρεία!

Τι είναι προτιμότεροο κύριοι; Να απαιτείτε 100 ευρώ για στείρωση ενός αδέσποτου ή να στειρώνονται δωρεάν, σε αποστειρωμένους χώρους από έμπειρους κτηνίατρους που δεν κοιτάνε μόνο την τσέπη τους αλλά και την ιδιότητα τους ως γιατροί και θυμούνται την υποχρέωση τους να βοηθάνε τα αδέσποτα και την κοινωνία;;;

adespoto.gr​
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ την βρίσκω απαράδεκτη την στάση τους
βέβαια την έχουν όμορφα τυλιγμένη όπως είθισται άλλωστε....
τάχα μου και καλά μη αποστειρωμένοι χώροι ...

το θέμα είναι τα ευρά
τα οποία δεν θα έπαιρναν όμως έτσι κι αλλιώς

βέβαια το σωστό-που δεν το πρότειναν όμως όπως θα έπρεπε αν είχαν όντως φιλοζωικά αισθήματα ως προεδρείο (για να μην πω ως κλάδος)
θα ήταν να κοστολογούσαν μία ελάχιστη αμοιβή και να αναλάμβανε το κράτος να τους πληρώνει να κάνουν μηνιαίως ας πούμε δωρεάν για τον κόσμο στειρώσεις αδέσποτων

η τιμή που ζητάνε είναι απαράδεκτη
γενικά οι τιμές τους είναι απαράδεκτες συνήθως
το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι τεράστιο και είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα
προκύπτει μία λύση ,έστω όχι και τόοοοοσο ιδανική
και αντί να προτείνουν κάτι..........
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
όλο αυτό ουσιαστικά στηρίζεται στα € kokoni !
Ο κτηνιατρικός σύλλογος θεωρεί ότι στο τελικό αποτέλεσμα, αυτή η δωρεάν στείρωση που παρέχουν οι αλλοδαποί κτηνίατροι δεν είναι τόσο δωρεάν, καθώς τα έξοδα μετακίνησης, σίτισης και διαμονής είναι πολύ παραπάνω από ότι αν αναλάμβαναν Έλληνες κτηνίατροι (με αμοιβή).

το πιο σωστό, τουλάχιστον για τα αδέσποτα θα ήταν να έριχναν τόσο... όσο να μην υπάρχει καθόλου κέρδος από την πλευρά τους την στείρωση.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και το ποσόν που είναι το κόστος να καλύπτεται απο το κράτος-έστω σαν φοροελάφρυνση

τα έξοδα μετακίνησης σίτισης και διαμονής όταν οι εν λόγω εθελοντές κάνουν 164 στειρώσεις σε μία μέρα.....πόσα να είναι? 164 Χ 200 και λίγα λέμε... αστεία πράγματα έτσι?
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
εντάξει οκ .. το θέμα είναι οι Έλληνες κτηνίατροι να κάνουν κάτι με basic κόστος. Μόνο τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν (δεν έχω ιδέα τι απαιτείται για μια στείρωση).
Τότε και μόνο για μένα γίνεται εθελοντικά κάτι... όλα τα άλλα... απλά για το θεαθήναι μου φαίνεται ότι τα συζητάμε...

(τελικά όπου μπει το €... δουλειά δεν γίνεται)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ξαναλέω είναι κοινωνικό πρόβλημα
δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επαγγελματικό θέμα
είναι σαν να λέμε ότι εθελοντές ταίζουν άστεγους και να παραπονιούνται τα εστιατόρια ότι χάνουν πελάτες.
ή μα ρτων δηλαδή.........

και προτείνουν να μείνουν αστείρωτα ή να πληρώσουν εθελοντές τα διακοσάευρα........
 




Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ο κτηνίατρος μου νοικιάζει ένα παλιό μαγαζί για ιατρείο, στο πάτωμα έχει μωσαϊκό (πεντακάθαρο βέβαια αλλά μωσαϊκό), οι βιτρίνες έχουν παλιά αλουμίνια και τζάμια απλά και σε κάποια σημεία χαραγμένα, δεν έχει απλίκες αλλά γλόμπους που κρέμονται, ένα γραφείο απ' αυτά που πούλαγε το πράκτικερ πριν καμιά δεκαριά χρόνια, έναν υπολογιστή με οθόνη αρχαία, μια αρχειοθήκη που φαίνεται παλιά και μεταχειρισμένη, ο εξοπλισμός του είναι καλός αλλά όχι τελευταίας κοπής, δεν πουλάει αξεσουάρ και στολίδια, είναι αλλοδαπός και στο μικρό χώρο υποδοχής συνήθως κάθονται αρκετά άτομα κι άλλα τόσα περιμένουν με τα σκυλιά τους στο δρόμο. Μου τον σύστησε όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα μετά τις σπουδές, ο καλύτερος πελάτης μου, ένας κύριος γνωστός σε αρκετό κόσμο του χώρου, ας πούμε ότι μένει στα βόρεια κι έχει ορκισμένα μόνο γερμανούς. Είναι ο κτηνίατρος που έκανε ογδόντα χιλιόμετρα φεύγοντας από πάρτι για να έρθει να δει το σκύλο μου που νοσούσε.

Έχω μπει σε πολλά κτηνιατρεία που ντρέπεσαι να μπεις. Δε μου κάνει καμιά αίσθηση. Το κάνουν για την προσωπική τους αισθητική και για να τραβήξουν την πελατεία του φαίνεσθαι. Έχουν θέσει μια ταρίφα που δεν έχει να κάνει με πτυχία, αλλά με το τι έχουν ξοδέψει ως εκείνη τη στιγμή για να πάρουν αυτά τα πτυχία και να στήσουν το συγκεκριμένο χώρο.

Είναι σωστό εδώ να πω ότι η κτηνιατρική είναι μια απ' τις δυσκολότερες σχολές, ο συνήθης χρόνος για να τελειώσει κάποιος χαλαρά μπορεί ν' αγγίζει τα εφτά με οχτώ χρόνια αλλά αυτό που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, είναι το αρρωστημένο σύστημα παιδείας που έχουμε. Αυτό σημαίνει πως άνθρωποι που θέλουνε (ω τι πρωτότυπο) να γίνουν ιατροί περνάνε σε σχολές που δε θέλουν, που είναι δεύτερες επιλογές όπως η βιολογία και η κτηνιατρική.

Οποιοσδήποτε έχει τελειώσει μια εκ των δύο, η πρώτη ερώτηση συνήθως -αν σε ρωτήσουν κιόλας- είναι του τύπου ''κακομοιρούλη ιατρική ήθελες να περάσεις ε''; Σπάνια κάποιος θα πειστεί πως αυτό που κάνεις ήταν ανέκαθεν πρώτη επιλογή. Και γενικά αυτό είναι αλήθεια βέβαια.

Όμως έχεις δυο επιλογές και μόνο αυτές: ή θα προσπαθήσεις πάλι να περάσεις εκεί που ήθελες εξ' αρχής ή θα τα βρεις με τον εαυτό σου και θα αγαπήσεις την ουσία σ' αυτό που σπουδάζεις.

Εγώ ήμουν απ' τους τυχερούς, επέλεξα και πέρασα. Άλλο που συνήθως αντιμετωπίζομαι με την ίδια συγκατάβαση που αντιμετωπίζεται κι ο κτηνίατρος που δεν έγινε ιατρός. Το θέμα είναι τι κάνεις μετά.

Έχεις γίνει κτηνίατρος, υπάρχουν τόσοι κλάδοι και τόσα ενδιαφέροντα να κάνεις, που πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος και φιλοχρήματος και πραγματικά πρέπει να δοξάζουμε τα θεία που δεν έγινες ανθρωποϊατρός με τέτοια μυαλά, ώστε απ' όλα να επιλέξεις να ειδικευτείς στα κατοικίδια και σε ένα υπερπολυτελή τρόπο ζωής παραπλήσιο της μεγάλης φιλοδοξίας που ποτέ δεν κατέκτησες και δε θα κατακτήσεις, ή αυτού που φαντάζεσαι πως είναι η ιατρική.

Γενικά είμαι πολύ σπαστικός άνθρωπος σε όλα, αλλά για 'μενα το κλειδί ανέκαθεν ήταν η παρατήρηση και η έρευνα. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει ένας κλάδος όπως η Κλινική Κτηνιατρική και υπάρχουν βλάκες που την απορρίπτουν. Έχει τα πάντα μέσα, Γενετική, Ειδική Παθολογία, Αναπτυξιακή Βιολογία, Ανοσολογία, Ανατομία, Ογκολογία, Ενδοκρινολογία, όλα μα όλα τα πραγματικά σημαντικά και υπέροχα θέματα που καθένας μας θα έπρεπε να γνωρίζει.

Αλλά εγώ είμαι εγώ.

Δεν περιμένω και δε θέλω οι άλλοι να είναι σαν κι εμένα. Αλλά κάνεις κάτι, κάντο σωστά. Μάθε πραγματικά αυτό που σπουδάζεις. Διάβασες την παθολογία σου ωραία. Πριν πας να δώσεις εξετάσεις, άσε το κ2λοβιβλίο στην άκρη και πήγαινε σε ένα στάβλο να δεις τα ζώα, ο οποιοσδήποτε σοβαρός καθηγητής σου θα ξέρει να σε συστήσει σε έναν επιθεωρητή κτηνοτροφικής παραγωγής να σου πει δυο πράγματα. Αν δεν βγεις απ' τις σελίδες πως θα καταλάβεις τι στην ευχή είναι αυτό που διάβασες; πώς να το εκτιμήσεις; πώς να το αγαπήσεις; πώς να ξέρεις τί να κάνεις;

Παίρνεις μια απόφαση υπερασπίσου τη μέχρι το τέρμα. Όχι με γρανίτες και πόρτες που ανοίγουν ηλεκτρονικά, αλλά με τη μαγκιά πως ξέρεις τη δουλειά σου.