Αποβολή ή όχι ??

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
τελικά ειναι σωστό ο κριτής να αποβάλει τον "normal"επιθετικό
σκυλο απο τον στιβο γιατι δεν μπόρεσε να δει τα δοντια-όρχις
κλπ?
ποιος φταίει ο σκυλος η εμείς ?(δυο σκέλη η ερώτηση-αναφέρομαι για τα
σκυλιά ομάδος δυο)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μεταφέρω την συζήτηση από το ztp ...

Marug said:
S13 said:
Το 2000 στο ΚS ο Balou ειχε κανει ντου στον Αnton Spindler την ωρα μου του επιανε τα "μπαλακια" με συνεπεια να αποβηθει.
Συγνώμη εσάς οι σκύλοι σας αφήνουν τους ξένους να τους ψάχνουν από κάτω;

Παίζει η περίπτωση μία ωτίτιδα να δώσει πόνο στο αυτί και δυσφορία στους κρότους;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μarug said:
Φυσικά λέει ο Μάκης.
Ναι τι πιο φυσικό για ένα ροτι. Να του ψαχουλεύουν τα αχαμνά, να του πιάνουν το στόμα.
Ναι, μαθαίνουν , τί να κάνουν
Αρα τι νόημα έχουν αυτά τα τεστ χαρακτήρα που στην πράξη δεν δείχνουν τον χαρακτήρα του σκύλου αλλά πόσο καλή δουλειά κάναμε εμείς στην εκπαίδευση και στην κοινωνικοποίηση του.

Η αγοροφοβία, ακόμα και η κροτοφοβία μπορούν να δουλευτούν και να ξεπεραστούν από ότι έχω ακούσει από κυνηγούς.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Marug said:
denis said:
Διάβασε το πρότυπο του rottweiler ...
Οπωσδήποτε σκύλος εργασίας είναι και για μένα στην επιλεκτική αναπαραγωγή θα πρέπει να είναι το κύριο κριτήριο επιλογής, οι εργασιακές του ικανότητες.
Αλλά να αποβάλεις αρσενικό που δυσανασχέτησε σε ιατρική εξέταση το βρίσκω υπερβολικό.

Επίσης νομίζω ότι βελτιώνεις εργασιακά χαρακτηριστικά μέσω του ανταγωνισμού.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.
Εσύ πιστεύεις ότι το ροτβάιλερ είναι ροτβάιλερ επειδή περνάει ZΤP;

Μάκη, κάθεται να του κάνεις εμβόλιο, κάθεται να του πάρεις αίμα, αλλά να του βάλεις θερμόμετρο ξέχασε το. Με φίμωτρο μόνο. Και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να του αρέσει κιόλας.

DASTY said:
Με οποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις
:lol: :lol: :lol: Ειναι μάνα στα τριχωτά. Τον δουλεύω στον λαγό τώρα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
MAKHΣ said:
αυτή την στιγμή έχω 5

συνολικά έχω μεγαλώσει 9

αλίμονο και εαν τα ρώταγα αν μπορώ να τους πάρω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από το στόμα , αν μπορώ να τα ακουμπάω την ώρα που τρώνε ή αν ο γιατρός θα τους κοιτάξει τα ούλα ή θα τους πάρει αίμα λη θα τους βάλει θερμόμετρο.

ΦΥΣΙΚΑ όλα αυτά ΧΩΡΙΣ φίμωτρο

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μarug said:
ΜΑΚΗΣ said:
αυτή την στιγμή έχω 5

συνολικά έχω μεγαλώσει 9

αλίμονο και εαν τα ρώταγα αν μπορώ να τους πάρω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από το στόμα , αν μπορώ να τα ακουμπάω την ώρα που τρώνε ή αν ο γιατρός θα τους κοιτάξει τα ούλα ή θα τους πάρει αίμα λη θα τους βάλει θερμόμετρο.

ΦΥΣΙΚΑ όλα αυτά ΧΩΡΙΣ φίμωτρο
Μάκη λες τα αυτονόητα.
Έχω μεγαλώσει και εγώ πάρα πολλά σκυλιά.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Behaviour / Temperament
Good natured, placid in basic disposition and fond of children, very devoted, obedient, biddable and eager to work. His appearance is natural and rustic, his behaviour self assured, steady and fearless. He reacts to his surroundings with great alertness.

Λές να είναι rottweiler επειδή δεν μπορείς να το ακουμπήσεις ? [-X

Εδώ το πρότυπο λέει καθαρά (για μένα) very devoted, obedient, biddable and eager to work. οτι αν θέλω μπορώ να του μάθω να του
πιάνουν ό,τι θέλουν, όποιος θέλει ...
και εδώ his behaviour self assured, steady and fearless ότι δεν φοβάται αν του επιτεθούν, όχι ότι επιτίθεται ... :wink:
Εδώ ότι είναι ξύπνιο, He reacts to his surroundings with great alertness. και όχι τσαμπουκάς ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Marug said:
Ετσι ακριβώς είναι ο χαρακτήρας του Denis.
Δεν διαφωνούμε.

Το λες και μόνος σου μπορείς να του μάθεις να του πιάνουν ότι θέλουν όποιος θέλει.
Ο χαρακτήρας του ποιος είναι. Χωρίς να του μάθεις. Οταν έβλεπε ξένο κουνούσε την ουρά και ξάπλωνε ανάσκελα;
Και εγώ να του μάθω να σου δίνει το χέρι.

Ο δικός μου όταν έβλεπε γάτα την κυνηγούσε και την σκότωνε.
Εκπαιδεύτηκε και τώρα μένει στην ίδια αυλή με μία γάτα. Δεν την παίζει κιόλας αλλά την ανέχεται. Και χωρίς να είμαι μπροστά.

Αυτό τι σημαίνει ότι αγαπάει τις γάτες; Οτι δεν έχει το ένστικτο του κυνηγιού;

Ας μην το συνεχίσουμε όμως γιατί είμαστε εκτός θέματος.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Κάπως - κάπου - κάποιος του έμαθε να τρώει την γάτα ... ίσως η γάτα η ίδια ...

Επίσης ... δυσπιστο προς τους ξένους, όχι επιθετικό χωρίς λόγο, με το αφεντικό μπροστά του ήρεμο και ο σκύλος να τρώει κόσμο ... έτσι είναι ο χαρακτήρας του ...

τώρα ποιος ΗΤΑΝ ... δεν καταλαβαίνω τί εννοείς ... πότε ΗΤΑΝ ... το 1600?? Και πώς θα ΗΤΑΝ αν δεν του μάθαινες ... τί να του μάθεις ... κοινωνικοποίηση ? Και ένα maltese αν δεν του μάθεις τίποτα, δεν πλησιάζεται ...

Προσωπικά δεν δίνω βάση στην υπερεπιθετικότητα του αρσενικού, αν και δεν μου αρέσει ... αλλά θεωρητικά πιστεύω αυτά ... θα επαιρνα δηλαδή τον Vico και τον Balou αν μου τον χαρίζανε λογω υπερεπιθετικότητας 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...

άρα συμφωνούμε σε αυτό

Marug said:
Αλλά να αποβάλεις αρσενικό που δυσανασχέτησε σε ιατρική εξέταση το βρίσκω υπερβολικό.
Πλήν του ότι εγώ πιστευω ότι ένας τέτοιος σκύλος μία θα αποβληθεί (θα το ξέρουν όλοι) και 10 θα κερδίσει, οπότε παίρνει την θέση που του αξιζει, δηλαδή, ναι, θα ζευγαρώσω πχ με αυτόν, αλλά θα έχω στο νού μου αυτό ... και το πράγμα έρχεται στα ίσα του έτσι ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να την πω πρώτα εγώ? :)

asli said:
τελικά ειναι σωστό ο κριτής να αποβάλει τον "normal"επιθετικό
σκυλο απο τον στιβο γιατι δεν μπόρεσε να δει τα δοντια-όρχις
κλπ?
Ναι. Ο κριτής πρέπει να ελέγξει τα δόντια του σκύλου και τους όρχεις του. Τέλος.

asli said:
ποιος φταίει ο σκυλος η εμείς ?(δυο σκέλη η ερώτηση-αναφέρομαι για τα
σκυλιά ομάδος δυο
Ο σκύλος γιατί να φταίει? Έτσι κι αλλιώς όλη η διαδικασία μιας έκθεσης είναι αφύσικη για το σκύλο. Εμείς φταίμε που δεν ασχοληθήκαμε όσο έπρεπε με την προετοιμασία του.

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
denis said:
Asli θές να μας πεις και εσύ την γνώμη σου ? :D
εγω τα ξερω !να δω τι γνωμη σας ηθελα :lol: :lol: :lol: !

το κακο ειναι οτι εμεις το θέτουμε και εμεις μιλάμε :cry:
δεν υπάρχουν καινούριες απόψεις ? :roll:

η γνωμη μου ειναι να δείξει μικρή ανοχή ο κριτής και αν δεν....out!

εννοείται πως δεν ρίχνουμε το φταίξιμο στο σκυλο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
OOOOOOOχι, φίλε μου .... έκανα μεταφορά 18 post επειδή σου τη βιδωσε να ανοίξεις το θέμα και μου λές τα ξέρεις ???

Αναλυτικά την γνώμη σου ... κι εγώ τα ξέρω ... άλλες απόψεις μπορεί να γραφούνε μπορεί και όχι ...

Ακούω ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λοιπόν

η FCI έχει κάποιους κανόνες

αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλα τις ράτσες

ευτυχώς όμως όλες οι ράτσες ΔΕΝ είναι ίδιες

Γερμανός - Αυστριακός και ειδικός στην φυλή (rott) ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΕΊΤΕ να πλησιάσει περισσότερο του 1/2 μέτρου τον σκύλο.

πόσο μάλιστα να του ανοίξει το στόμα μόνος του.

από την άλλη όμως τα σκυλιά κρίνοντε και από Άγγλους - Σκανδιναβούς οι οποίοι θέλουν ότι λέει η FCI ( το σκυλί ΠΡΕΠΕΙ να δέχετε το άγγιγμα από τον κριτή ΚΑΙ το άνοιγμα στα δόντια)

όποιος λοιπόν έχει σκοπό να παρακολουθεί σαν εκθέτης τις εκθέσεις μορφολογίας ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει τον σκύλο του και σε αυτό το κομμάτι