Αποκτηση Καθαροαιμου Λαμπραντορ Γκολντεν Ριτριβερ


cutter

Member
6 Απριλίου 2013
9
3
Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι του σε κάποιον μεσάζοντα.
Δίνω έμφαση στο "σοβαρός", γιατί πλέον και οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους και πολλοί έμποροι, κουταβοπαραγωγοί και εισαγωγείς, αυτοαποκαλούνται "εκτροφείς".
Θα πρότεινα να απευθυνθείς απευθείας σε εκτροφείς της φυλής που επιθυμείς, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να φέρουν στον κόσμο υγιή και τυπικά για την φυλή τους κουτάβια.
Σε ευχαριστώ Yorkaddict. Και γι αυτόν τον λόγο είμαι υποψιασμένος...

Έχω απευθυνθεί σε δύο εκτροφεία στην Ελλάδα, έχω πάρει τηλέφωνο χωρίς να το σηκώσει κι έστειλα και mail χωρίς να λάβω απάντηση. Θέλω να παραμένω αισιόδοξος και να πιστεύω πως απλά δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου επειδή δεν έχουν προγραμματισμένη γέννα. Τι να πω, θα περιμένω.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
4.537
11.238
Aθήνα
Θα σου πρότεινα, όταν τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, να πας σε εκθέσεις μορφολογίας και να δεις από κοντά σκύλους και εκτροφείς. Το πρόγραμμα των εκθέσεων θα το βρείς στο site του KOE.
Mέχρι τότε, προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για την φυλή που ενδιαφέρεσαι, γιατί αλλιώς όλοι οι σκύλοι θα σου φαίνονται ίδιοι.
 
  • Like
Reactions: medusa and mareco
ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
781
1.380
Είναι μακρά και επίπονη διαδικασία η ανεύρεση Κυνοτρόφου. Παραγωγούς "καθαρόαιμων" σκύλων ( αν και δεν γουστάρω την λέξη καθαρόαιμος ) θα βρεις εύκολα.

Υποψιασμένος πρέπει να είσαι με όλους και θα σου συνιστούσα να έρθεις διερευνητικά σ' επικοινωνία με εκτροφείς του εξωτερικού για να δεις τι παίζει στον χώρο της ονομαζόμενης κυνοφιλίας. Σε κάθε περίπτωση να έχεις κάνει μια λίστα με αυτά που θεωρείς προαπαιτούμενα απ' τον Κυνοτρόφο.

Αν έχεις διάθεση και χρόνο ψάξε αλλιώς ρίξε το ζάρι ή διάλεξε ένα σύντροφο απ' τα εκατοντάδες ( δωρεάν ) γύρω μας.

ΥΓ.

Το μόνο που δεν είναι προς συζήτηση, κατ' εμέ, είναι η τιμή. Αν βρεις το σκυλί που αναζητάς και το κασέρι είναι 2.000€ ή 3.000€ δεν συζητώ το γιατί τόσο. Το χόμπι πληρώνεται.

Ορισμένα Κυνοτροφεία έχουν χρόνους αναμονής 2 - 3 - 4 χρόνια. Ίσως να μην σου δώσουν σκυλί άσχετα με τα €€€ που έχεις στο χέρι. Μην σου φανεί περίεργο.
 


cutter

Member
6 Απριλίου 2013
9
3
Καλά, γενικά τα παζάρια δεν μου αρέσουν, έτσι κι αλλιώς. Έχω ψάξει αρκετά στα φόρουμ από άλλους που πήραν από εκτροφείο και έχω στο μυαλό μου τι τιμές πάνω-κάτω περιμένω, και δεν είναι τα ποσά που αναφέρεις.

Αν ποτέ φτάσουμε στο σημείο να γνωριστώ με κάποιον εκτροφέα, να με επιλέξει και να τον επιλέξω, και συζητήσουμε στο τέλος και για την τιμή, έχει κάθε δικαίωμα να μου ζητήσει ότι θέλει, όπως κι εγώ κάθε δικαίωμα να αρνηθώ, αν θεωρήσω πως η τιμή είναι υπερβολικά ψηλή.

Οι χρόνοι αναμονής δεν με ενοχλούν. Δεν αγοράζεις προϊόν από σουπερμάρκετ, παίρνεις μια ψυχούλα, θα περιμένεις. Εννοείται βέβαια, πως όπως και οι εκτροφείς έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν να σε επιλέξουν για το σκυλάκι τους, έτσι κι εγώ έχω δικαίωμα να επικοινωνήσω με περισσότερους από έναν εκτροφείς.
 
  • Like
Reactions: An aer


Στατιστικά Forum

Θέματα
31.701
Μηνύματα
877.898
Μέλη
18.542
Νεότερο μέλος
Ntorita