Αποκτηση Καθαροαιμου Λαμπραντορ Γκολντεν Ριτριβερ


cutter

Member
6 Απριλίου 2013
9
3
Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι του σε κάποιον μεσάζοντα.
Δίνω έμφαση στο "σοβαρός", γιατί πλέον και οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους και πολλοί έμποροι, κουταβοπαραγωγοί και εισαγωγείς, αυτοαποκαλούνται "εκτροφείς".
Θα πρότεινα να απευθυνθείς απευθείας σε εκτροφείς της φυλής που επιθυμείς, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να φέρουν στον κόσμο υγιή και τυπικά για την φυλή τους κουτάβια.
Σε ευχαριστώ Yorkaddict. Και γι αυτόν τον λόγο είμαι υποψιασμένος...

Έχω απευθυνθεί σε δύο εκτροφεία στην Ελλάδα, έχω πάρει τηλέφωνο χωρίς να το σηκώσει κι έστειλα και mail χωρίς να λάβω απάντηση. Θέλω να παραμένω αισιόδοξος και να πιστεύω πως απλά δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου επειδή δεν έχουν προγραμματισμένη γέννα. Τι να πω, θα περιμένω.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Θα σου πρότεινα, όταν τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, να πας σε εκθέσεις μορφολογίας και να δεις από κοντά σκύλους και εκτροφείς. Το πρόγραμμα των εκθέσεων θα το βρείς στο site του KOE.
Mέχρι τότε, προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για την φυλή που ενδιαφέρεσαι, γιατί αλλιώς όλοι οι σκύλοι θα σου φαίνονται ίδιοι.
 
  • Like
Reactions: medusa and mareco




ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Είναι μακρά και επίπονη διαδικασία η ανεύρεση Κυνοτρόφου. Παραγωγούς "καθαρόαιμων" σκύλων ( αν και δεν γουστάρω την λέξη καθαρόαιμος ) θα βρεις εύκολα.

Υποψιασμένος πρέπει να είσαι με όλους και θα σου συνιστούσα να έρθεις διερευνητικά σ' επικοινωνία με εκτροφείς του εξωτερικού για να δεις τι παίζει στον χώρο της ονομαζόμενης κυνοφιλίας. Σε κάθε περίπτωση να έχεις κάνει μια λίστα με αυτά που θεωρείς προαπαιτούμενα απ' τον Κυνοτρόφο.

Αν έχεις διάθεση και χρόνο ψάξε αλλιώς ρίξε το ζάρι ή διάλεξε ένα σύντροφο απ' τα εκατοντάδες ( δωρεάν ) γύρω μας.

ΥΓ.

Το μόνο που δεν είναι προς συζήτηση, κατ' εμέ, είναι η τιμή. Αν βρεις το σκυλί που αναζητάς και το κασέρι είναι 2.000€ ή 3.000€ δεν συζητώ το γιατί τόσο. Το χόμπι πληρώνεται.

Ορισμένα Κυνοτροφεία έχουν χρόνους αναμονής 2 - 3 - 4 χρόνια. Ίσως να μην σου δώσουν σκυλί άσχετα με τα €€€ που έχεις στο χέρι. Μην σου φανεί περίεργο.
 


cutter

Member
6 Απριλίου 2013
9
3
Καλά, γενικά τα παζάρια δεν μου αρέσουν, έτσι κι αλλιώς. Έχω ψάξει αρκετά στα φόρουμ από άλλους που πήραν από εκτροφείο και έχω στο μυαλό μου τι τιμές πάνω-κάτω περιμένω, και δεν είναι τα ποσά που αναφέρεις.

Αν ποτέ φτάσουμε στο σημείο να γνωριστώ με κάποιον εκτροφέα, να με επιλέξει και να τον επιλέξω, και συζητήσουμε στο τέλος και για την τιμή, έχει κάθε δικαίωμα να μου ζητήσει ότι θέλει, όπως κι εγώ κάθε δικαίωμα να αρνηθώ, αν θεωρήσω πως η τιμή είναι υπερβολικά ψηλή.

Οι χρόνοι αναμονής δεν με ενοχλούν. Δεν αγοράζεις προϊόν από σουπερμάρκετ, παίρνεις μια ψυχούλα, θα περιμένεις. Εννοείται βέβαια, πως όπως και οι εκτροφείς έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν να σε επιλέξουν για το σκυλάκι τους, έτσι κι εγώ έχω δικαίωμα να επικοινωνήσω με περισσότερους από έναν εκτροφείς.
 
  • Like
Reactions: An aer


Ettore

Member
24 Ιανουαρίου 2021
5
8
37
Καλησπερα σας, ηθελα να ρωτησω αν καποιος μπορει να με βοηθησει με το συγκεκριμενο petshop εχω ακουσει παρα πολυ καλες κριτικες και μηδενικη δυσπλασια στα σκυλακια που τοσα χρονια εχει δωσει.. τουλαχιστον ετσι μου λενε αυτοι.. το petshop ονομαζεται puppy4u
Καλησπέρα, είμαι νέος στην ομάδα κ έτυχε να πέσει το μάτι μου σε αυτή τη συζήτηση... Θα ήθελα απλώς να σας μιλήσω για την δική μας εμπειρία. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κάθετα αντιθετος με την αγορά σκυλιού κ η μέχρι τώρα εμπειρία με ημίαιμα σκυλιά με δικαιώνει, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει όπως θέλει.
Στο θέμα της συζήτησης τώρα, πριν από 11 χρόνια πήραμε ένα κουτάβι golden retriever 6 μηνών γιατί θα του έκαναν ευθανασία. Μας ενημέρωσε ένας γνωστός μας που είχε σχέση με μεγάλο pet shop . Το κουτάβι μας το εδωσαν με χαρτιά, διαβατήριο ουγγρικό κτλ κ ευθανασία θα του έκαναν γιατί βρήκαν ότι είχε 20% τυφλωση κ ο κτηνίατρος τους ενημέρωσε ότι μπορεί κ να χειροτερευε μεγαλώνοντας κ πέρα από αυτό δεν μπορούσαν να το πουλήσουν. Ευτυχώς η όραση του δεν χειροτέρεψε πολύ, αλλά στην πορεία ανακαλύψαμε ότι το σκυλί είχε κ αλλά προβλήματα, δυσπλασία στη λεκάνη, πρόβλημα με τα ισχία του, γυρισμένα εσωτερικά βλέφαρα κ ψυχολογικά προβλήματα πχ δεν μπόρεσε να μπει ποτέ σε κλουβί μεταφοράς ή σπιτάκι,δεν ήθελε κλειστούς κ σκοτεινούς χώρους, κροτοφιβια...ο κτηνίατρος το χαρακτήρισε σκυλί με ειδικες ανάγκες. Πέρα απ'όλα αυτά ήταν επίσης πολύ ευπαθείς σε ασθενειες. Παρ'ολα αυτά ήταν το πιο γλυκό σκυλί κ τον λατρέψαμε όλοι. Ηταν τυχερός κ αυτός που βρήκε οικογένεια που τον βοήθησε να ζήσει ποιοτικά κ που δεν το επέστρεψε στο pet shop (διάβασα σε κάποιο από τα σχόλια ότι σου δίνουν κάποιες μέρες να επιστρέψεις το σκυλί αν βγάλει κάποιο πρόβλημα. Αν είναι δυνατόν!). Τέλος πάντων, είμαστε σίγουροι πως αυτό το σκυλί ήταν από puppy mill! Δεν κατακρίνω όποιον θα ήθελε σκυλί αυτής της ράτσας, είναι πραγματικά υπέροχα, αλλά θα απέτρεπα κάποιον να πάρει από pet shop κ να βοηθήσει στο να διαιωνίζεται έτσι αυτη η απαράδεκτη κατάσταση με τα puppy mills. Καλύτερα από εκτροφείς που νοιάζονται για τα ζώα τους. Συγγνωμη για την παρέμβαση αν θεωρηθεί άσχετη.
 


Dalia7

New Member
4 Απριλίου 2021
1
0
45
Καλημέρα, καλή Κυριακή σε όλους!
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα τη συμβουλή σας στο θέμα της απόκτησης ενός κουταβιού. Να ξεκαθαρίσω κατ αρχήν ότι μιλάω αποκλειστικά για την απόκτηση μέσω εκτροφέα, έχω επιλέξει 2 φυλές τις οποίες έχω μελετήσει και έχω καταλήξει ότι θα ήθελα κουτάβι που να ανήκει σε μια απο αυτές. Από τότε που άρχισα την έρευνα μου έχω διαβάσει πολλά στο φόρουμ αναφορικά με την επιλογή εκτροφέα κλπ αλλά εκει που νόμιζα ότι είχα καταλάβει κάποια πράγματα μου προέκυψε μείζον θέμα: Pedigree και εκτροφικά δικαιώματα .... Πώς είναι ένα γνήσιο pedigree ? Τι πρέπει να αναφέρει? Και , κυρίως, σε ποιο όνομα πρέπει να είναι? Γιατί εγώ, θέλω απλά ένα κουτάβι pet . Δεν έχω σκοπό να γίνω εκτροφέας ούτε να κάνω παράνομες γέννες ούτε καν να πηγαίνω εκθέσεις. Και έτυχε να μου αναφερει κάποιος εκτροφεας ότι θα μου δώσει μεν κουτάβι αλλα θα κρατήσει τα εκτροφικα δικαιώματα, ότι αν επιλέξω να ζευγαρώσω το σκυλάκι θα πρέπει να εγκρίνει εκείνος τον επιβήτορα κλπ ..... κ ότι μάλλον θα αναφέρονται και τα 2 ονόματα στο pedigree.........
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στο pedigree δεν αναφέρεται κάπου το όνομα σου. Το ζητάει ο εκτροφέας από το ΚΟΕ και όταν εκδωθεί το υπογράφει και στο δίνει.
Από ότι κατάλαβα σου ζητάει να μη δώσεις τα στοιχεία σου στο ΚΟΕ για την τυπική αλλαγή ιδιοκτησίας. Έτσι σε τυχόν γέννα τα κουτάβια θα πάρουν την επωνυμία του ιδιοκτήτη που φαίνεται στο ΚΟΕ. Αλλιώς αν κάνεις την μεταβίβαση, ως ιδιοκτήτης του θηλυκού τα κουτάβια παίρνουν το δικό σου όνομα (εννοείται πρέπει να βγάλεις άδεια).
Υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο το οποίο συνήθως γίνεται κατά το μοίρασμα τοκετομαδας μεταξύ εκτροφεων. Παίρνουν όλα το όνομα του ιδιοκτήτη της σκύλας (το δικό σου για παράδειγμα) και προστίθεται το FOR "τάδε εκτροφεα" που αναφέρεται στην επωνυμία του αρσενικού για τα κουτάβια που θα κρατήσει ο ιδιοκτήτης του. Εδώ δεν γνωρίζω πως ακριβώς γίνεται και αν είναι απλά συννενόηση και στην δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη της σκύλας να το δεχτεί.
 


Foιvi

Member
8 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ !!! αφού απεριψα το puppyland βρήκα επιτέλους παραθυράκι για να τον αποκαλέσω απατεώνα ! Έπεσα σε ένα petshop που ονομαζεται play house of pets στην Πάτρα !! Ο συγκεκριμένος είναι ταυτόχρονα και εκτροφέας Ροντ βαιλερ και έχει δύο υπέροχα σκυλάκια από Σερβία( κατεβαίνει σε εκθέσεις και έχει αρκετές διακρίσεις ) ! Μου εξήγησε την ιστορία του πως ο ίδιος είχε πέσει παλιότερα θύμα από petshop ( βαριά μορφή δυσπλασίας 5 ) και για αυτό είχε καταφύγει στην Σερβία ο ίδιος για να βρει σκυλιά υγιέστατα και καθαρόαιμα... Αυτός είπε στην αρχή να ανοίξει μετά από χρόνια εμπειριας το δικό του pet shop το οποίο κυρίως πουλάει τροφές περιποιείται τα κουταβάκια και τα φροντίζει ... Ο συγκεκριμένος από ότι είδα σε άρθρα έχει καίριο ρόλο στα αδέσποτα αφού τα βάζει στο μαγαζί του να τα σώσει μεχρι να τους βρει σπιτάκι ! Επίσης, όταν τον ρώτησα γτ να τον εμπιστευτώ κτλπ μου είπε πράγματα που κανένας ιδιώτης δεν μου είχε πει ... Όπως ότι προμηθεύεται σκυλάκια από Σερβία από τον εκτροφέα που γνωρίζει και πηγαίνει συχνά ... Επίσης μου είπε ότι τα δίνει στην τιμή των 750 ευρώ ! Η πιο ψηλή τιμή που έχω ακούσει από petshop ... Ότι δίνει εγγύηση καθαρόαιμιας , υγείας , δυσπλασίας ... Και επίσης ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ότι μου είπε όταν θα πάρω το σκυλάκι και μεγαλώσει ... Αν θέλω να συνεργαστούμε να το πηγαίνουμε σε εκθέσεις μαζί και να τον εμπιστευτώ στην καλή ποιότητα σκυλιών που βρίσκει ! Επίσης μου είπε ότι και για λαμπραντόρ που ήθελε ένας κυρίως ψάχναμε μαζί 2 μήνες μέχρι να βρουν το κατάλληλο!! Τι πιστεύετε ?πραγματικά σε κάποια φάση όταν του είπα ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν και για το πόσο πολύ αγάπη και χώρο και χρόνο έχω και θέλω να δώσω στο κουταβάκι _ παιδί μου ...μου είπε ότι να πάω από κοντά να μιλήσουμε και ότι μαζί με το σκυλάκι (κάτι που δεν μου το είπε άλλο πετ σοπ ) θα παραλάβω από αυτόν ένα χαρτί του εκτροφέα της Σερβίας που πάνω θα έχει τα στοιχεία του την υπογραφή του και τον αριθμό του τσιπ που θα έχει το κουταβάκι για να τον ψάξω και να τον τσεκαρω !
@mareco @AGRIAN
@Spilio
Καλησπέρα,
Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το puppyland? Θέλει ο πατέρας μου να πάρει σκύλο από εκεί και έχει πειστεί ότι όλα είναι μια χαρά
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
@Spilio
Καλησπέρα,
Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το puppyland? Θέλει ο πατέρας μου να πάρει σκύλο από εκεί και έχει πειστεί ότι όλα είναι μια χαρά
Καλά, έχεις διαβάσει τι γράφουν τα παιδιά σε 5 σελίδες θέμα; Απ την ερώτησή σου καταλαβαίνω πως βαριώσουν.
 
  • Haha
Reactions: mareco


Foιvi

Member
8 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Καλά, έχεις διαβάσει τι γράφουν τα παιδιά σε 5 σελίδες θέμα; Απ την ερώτησή σου καταλαβαίνω πως βαριώσουν.
5 ώρες εδώ διάβασα τα πάντα, ή τουλάχιστον ό,τι υπήρχε. Αναζητώ συγκεκριμένες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο κουταβέμπορο και δεν βρήκα. Έχετε κάποιο σύνδεσμο να με παραπέμψετε που μου διαφεύγει;
 


Xristina344

Member
26 Νοεμβρίου 2020
19
9
20
Με ελληνες εκτροφεις μιλησα!! βασικα με ολους μιλησα... ολοι τα ιδια ειμαστε οι καλυτεροι, πρωταθλητες σκυλια κτλπ κτλπ... οκαυ το δεχομαι να δω pedigree τους γονεις να διαλεξω κουταβακι να το ελεγχουμε μαζι.. αλλα για πιο λογο ολοι να το δινουν 1500 ευρω ενα κουταβακι ? και εκει πρεπει να χτυσω εμπιστοσυνη και θεωρω οτι σε αυτους τους καιρους ειναι παρα πολλα για ενα κουταβακι που δεν εχω σκοπο να το κανω εκθεσιακο
Εφόσον δεν θες να πας σε εκθέσεις και δεν θες να διαθέσεις 1000-1500€ για ένα καθαρόαιμο κουτάβι από κάποιον ηθικό εκτροφέα τότε γιατί δεν υιοθετείς κάποιο αδέσποτο;
 
  • Like
Reactions: anastasiak


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
5 ώρες εδώ διάβασα τα πάντα, ή τουλάχιστον ό,τι υπήρχε. Αναζητώ συγκεκριμένες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο κουταβέμπορο και δεν βρήκα. Έχετε κάποιο σύνδεσμο να με παραπέμψετε που μου διαφεύγει;
Αν έχεις όντως διαβάσει οτιδήποτε σε αυτό το φόρουμ μέχρι τώρα θα είχες καταλάβει πως κουτάβια δεν αγοράζουμε από κουταβεμπόρους (όπως και να ονομάζονται) αλλά απευθυνόμαστε σε εκτροφείς ή ιυοθετούμε από φιλοζωικές.
 
  • Like
Reactions: Orjo


Foιvi

Member
8 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Αν έχεις όντως διαβάσει οτιδήποτε σε αυτό το φόρουμ μέχρι τώρα θα είχες καταλάβει πως κουτάβια δεν αγοράζουμε από κουταβεμπόρους (όπως και να ονομάζονται) αλλά απευθυνόμαστε σε εκτροφείς ή ιυοθετούμε από φιλοζωικές.
To γνωρίζω αυτό. Ο πατέρας μου ήθελε να μου κάνει έκπληξη και εν αγνοία μου ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο κουταβέμπορο, του έδωσε και προκαταβολή. Το έμαθα χθες. Μίλησα μαζί του, είπε ότι θα δώσει πίσω την προκαταβολή και να περάσουμε να την πάρουμε από τον χώρο του, γιατί εκνευρίστηκε που του έκανα ερωτήσεις. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ούτε ποιό είναι το όνομά του, ούτε πού είναι ο χώρος του. Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες και σκέφτομαι να προχωρήσω σε καταγγελία. Έχετε κάποια χρήσιμη πληροφορία σχετικά με αυτό; Μπορείτε να βοηθήσετε;
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
To γνωρίζω αυτό. Ο πατέρας μου ήθελε να μου κάνει έκπληξη και εν αγνοία μου ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο κουταβέμπορο, του έδωσε και προκαταβολή. Το έμαθα χθες. Μίλησα μαζί του, είπε ότι θα δώσει πίσω την προκαταβολή και να περάσουμε να την πάρουμε από τον χώρο του, γιατί εκνευρίστηκε που του έκανα ερωτήσεις. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ούτε ποιό είναι το όνομά του, ούτε πού είναι ο χώρος του. Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες και σκέφτομαι να προχωρήσω σε καταγγελία. Έχετε κάποια χρήσιμη πληροφορία σχετικά με αυτό; Μπορείτε να βοηθήσετε;
Καταγγελία για πιο πράγμα; Εκανε κάτι παράνομο;
 


Foιvi

Member
8 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Ναι. Πήρε χρήματα (προκαταβολή) χωρίς να κόψει απόδειξη. Για αρχή αυτό. Και βλέπουμε. Σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε με κάποιο τρόπο; έχετε κάποια ιδέα για το πώς μπορώ να το χειριστώ; Θα εκτιμούσα έναν γόνιμο διάλογο. Αν δεν είστε σε θέση να ανταποκριθείτε σε κάτι τέτοιο και δεν μπορείτε να βοηθήσετε, σας παρακαλώ μη σπαταλάτε το χρόνο μου, θέτοντας ερωτήσεις και κάνοντας σχόλια που δεν έχουν νόημα στην προκειμένη περίπτωση
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αναφέρεστε στην "επιχείρηση" με έδρα τον Βόλο ; puppy-land dot com ;

Πρώτα θα πάρεις ένα τηλέφωνο στο 1520 ( Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή ).

* Αν ο πωλητής εμφανίζεται ως ιδιώτης δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.
 


Foιvi

Member
8 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Αναφέρεστε στην "επιχείρηση" με έδρα τον Βόλο ; puppy-land dot com ;

Πρώτα θα πάρεις ένα τηλέφωνο στο 1520 ( Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή ).

* Αν ο πωλητής εμφανίζεται ως ιδιώτης δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.
Ευχαριστώ! Ναι, σε αυτούς αναφέρομαι. Θα το ψάξω.
Σε κάθε περίπτωση η μη παροχή απόδειξης για είσπραξη ποσού συνιστά παράνομη πράξη και σηκώνει καταγγελία στη ΣΔΟΕ.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3