Απολλων....Αkita Inu

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Ο μόνος τρόπος να πιστοποιηθεί η καθαρόαιμια ειναι το pedigree του σκύλου. Αυτό στο δίνει ο εκτροφεας, και πρέπει να ανήκει όντως στον σκυλο σου και να ειναι αυθεντικό. Εσύ δεν έχεις pedigree, και ακόμα και να σου δίνανε απο το pet shop δεν θα ήξερες αν ειναι πλαστό ή αλλου σκυλου. Κι εγω είμαι άσχετη σε θέματα μορφολογιας ακιτα, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Και άλλωστε τι θα κερδίσεις ακόμα κι αν σου πουν ότι μοιάζει καθαρόαιμο; Τι αλλάζει; Τι σκόπευεις να κανεις με τον σκυλο;

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Μα γιατι "αδικαιολογητη αγνοια" που εδειξα αγνοια???
Σε petshop πηγα και μαλιστα παρα πολυ δημοφιλες στη Θεσσαλονικη τι εκανα λαθος???
Δεν νομιζω να εχει πολλους εκτροφεις με ακιτα η θεσσαλονικη ετσι???
Γιατι τρολλαρισμα Scalpel τοσο παραξενα σας φαινονται ολα αυτα που σας ειπα??Δεν ασχολειται ολος ο κοσμος τοσο θερμα με την αποκτηση καθαροαιμων σκυλων ενταξει δεν μπορει ολοι να ειμαστε ειδκοι εσεις εδω μεσα στο φορουμ ασχολεισται συνεχεια αλλα υπαρχουν και ατομα που δεν εχουν ξανα ασχοληθει και δεν γινεται να εχουν εμφυτες γνωσεις πανω στο θεμα αυτο ετσι δεν ειναι???
Αγαπητέ mazas μάλλον δεν πρόσεξες τα γραφόμενά μου - ουσιαστικά ήρθα προς υπεράσπισή σου!

Προσωπικά είμαι και εγώ ένας από τους άσχετους με μια ειδοποιό διαφορά όμως - δεν δέχομαι όλα όσα μου σερβίρονται. Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη διαδικασία απόκτησης "καθαρόαιμου" σκύλου, γιατί έτσι θέλει, φρονώ ότι οφείλει να ενημερωθεί. Δόξα τω Θεώ στην εποχή μας και με το διαδίκτυο αυτό είναι αρκετά εύκολο. Επομένως η άγνοια είναι αδικαιολόγητη όχι γιατί περιμένουμε από τους ανθρώπους να έχουν έμφυτες γνώσεις αλλά γιατί οι άνθρωποι οφείλουν να ενημερώνονται ιδιαίτερα όταν η δυνατότητα αυτή υπάρχει.

Τέλος, ειδικά για τη φανταστική φυλή που επέλεξες, η Θεσσαλονίκη τυχαίνει να έχει έναν αντίστοιχα φανταστικό εκτροφέα.

Να τον χαίρεσαι και πάλι!

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Παιδια δεν πουλαω το σκυλο μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θα ανεβαζω φωτο συνεχεια για να σας πεισω

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Αγαπητέ mazas μάλλον δεν πρόσεξες τα γραφόμενά μου - ουσιαστικά ήρθα προς υπεράσπισή σου!

Προσωπικά είμαι και εγώ ένας από τους άσχετους με μια ειδοποιό διαφορά όμως - δεν δέχομαι όλα όσα μου σερβίρονται. Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη διαδικασία απόκτησης "καθαρόαιμου" σκύλου, γιατί έτσι θέλει, φρονώ ότι οφείλει να ενημερωθεί. Δόξα τω Θεώ στην εποχή μας και με το διαδίκτυο αυτό είναι αρκετά εύκολο. Επομένως η άγνοια είναι αδικαιολόγητη όχι γιατί περιμένουμε από τους ανθρώπους να έχουν έμφυτες γνώσεις αλλά γιατί οι άνθρωποι οφείλουν να ενημερώνονται ιδιαίτερα όταν η δυνατότητα αυτή υπάρχει.

Τέλος, ειδικά για τη φανταστική φυλή που επέλεξες, η Θεσσαλονίκη τυχαίνει να έχει έναν αντίστοιχα φανταστικό εκτροφέα.

Να τον χαίρεσαι και πάλι!

Ο εκτροφεας που αναφερεσαι ειναι σε καποιο χωριο εξω απο τη θεσσαλονικη ετσι?
Πρωτα με αυτον επικοινωνησα,πριν κανω την αγορα απο το πετσοπ αλλα μου ειπε οτι δεν θα εχει για τους επομενους μηνες

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Ο μόνος τρόπος να πιστοποιηθεί η καθαρόαιμια ειναι το pedigree του σκύλου. Αυτό στο δίνει ο εκτροφεας, και πρέπει να ανήκει όντως στον σκυλο σου και να ειναι αυθεντικό. Εσύ δεν έχεις pedigree, και ακόμα και να σου δίνανε απο το pet shop δεν θα ήξερες αν ειναι πλαστό ή αλλου σκυλου. Κι εγω είμαι άσχετη σε θέματα μορφολογιας ακιτα, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Και άλλωστε τι θα κερδίσεις ακόμα κι αν σου πουν ότι μοιάζει καθαρόαιμο; Τι αλλάζει; Τι σκόπευεις να κανεις με τον σκυλο;

ρε παιδια ηρεμηστε λιγο τι να σκοπευω δηλαδη να κανω για πες μου εσυ???
το σκυλι μου ειπαν αν θελω να εχει το pedigree θα πληρωσω αλλα 100 ευρω και θα ερθει μετα απο κανα μηνα,δεν το ειχε μαζι του οταν το πηρα το κουταβι απο το μαγαζι

Last edited:

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
ρε παιδια ηρεμηστε λιγο τι να σκοπευω δηλαδη να κανω για πες μου εσυ???
το σκυλι μου ειπαν αν θεώ να εχει το pedigree θα πληρωσω αλλα 100 ευρω και θ ερθει μετα απο κανα μηνα,δεν το ειχε μαζι του οταν το πηρα το κουταβι απο το μαγαζι
Γιατί εκνευριζεσαι;
Που να ξέρω εγω τι θες να κανείς με τον σκυλο; Το pedigree που εκδίδεται προεραιτικα και με έξτρα χρέωση ειναι για μένα εξ´ ορισμού πλαστό ή ξενο (αλλου σκύλου) και δεν εχει αξία. Αν τον σκυλο τον θες για συντροφιά μονο γιατί ρωτάς επίμονα αν ειναι καθαρόαιμος; Υγιής σου εύχομαι να ειναι και να τον φροντίζεις για όλη του την ζωή αφού τον επέλεξες...

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Μα σαν τι να θελω να τον κανω?Για τη συντροφια τον πηρα φυσικα ,ειναι τοσο κακο που θελω να μαθω αν ειναι ενα καθαροαιμο ακιτα?Δεν ηθελα να δωσω 500 ευρω για ενα ημιαιμο αν και ακομη πιστευω οτι ειναι καθαροαιμο απλα ειδα καποιο αλλο τοπικ ενος αλλου χρηστη του φορουμ που εχει βαλει φωτο απο το δικο του ακιτα κια ειδα καποιες διαφορες στη μορφολογια τους.Μπηκα σε αυτο το φορουμ για να μου καποιος ειδικος τη δικη του αποψη και ξεκινησαν ολοι το κραξιμο...παλι καλα καποιοι χρηστες μου εξηγησαν τη κατασταση και τους ευχαριστω πολυ!!!

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
imgur: the simple image sharer εδω αλλη μια φωτο του Απολλων imgur: the simple image sharer

Το σκυλι πρεπει να μεινει σπιτι μεχρι να γινει 4 μηνων και να κανει αλλα 2 εμβολια??
Το λυπαμαι που ειναι συνεχεια σπιτι και δεν μπορω να το βγαλω λιγο εξω να κανει καμια βολτα

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μπορείς να το πάρεις αγκαλιά και να το πας έξω. Σε όλη τη διάρκεια της βόλτας, αγκαλιά, εννοείται. Μπορεί να μην κουραστεί το σώμα του, αλλά το μυαλουδάκι του θα ρουφήξει όλες τις νέες πληροφορίες. Η επαφή με νέες εμπειρίες και ερεθίσματα μόνο καλό θα του κάνει, αν το διαχειριστείς σωστά. Αλλά μην το αφήσεις κάτω γιατί χωρίς τα εμβόλια ο οργανισμός του δεν προστατεύεται από κάτι και από εκεί που ήρθε χλωμό να το άφησαν να θηλάσει σωστά. Άσε που η μητέρα του που να βρει κι αυτή αντισώματα να του τα περάσει...

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Μα σαν τι να θελω να τον κανω?Για τη συντροφια τον πηρα φυσικα ,ειναι τοσο κακο που θελω να μαθω αν ειναι ενα καθαροαιμο ακιτα?Δεν ηθελα να δωσω 500 ευρω για ενα ημιαιμο αν και ακομη πιστευω οτι ειναι καθαροαιμο απλα ειδα καποιο αλλο τοπικ ενος αλλου χρηστη του φορουμ που εχει βαλει φωτο απο το δικο του ακιτα κια ειδα καποιες διαφορες στη μορφολογια τους.Μπηκα σε αυτο το φορουμ για να μου καποιος ειδικος τη δικη του αποψη και ξεκινησαν ολοι το κραξιμο...παλι καλα καποιοι χρηστες μου εξηγησαν τη κατασταση και τους ευχαριστω πολυ!!!
Για να απαντήσουμε την απορία σου, σκύλος χωρίς pedigree δεν θεωρείται καθαρόαιμος.

django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Αχ, αυτός ο γραπτός λόγος! Ήταν εντελώς εύθυμο και συμφωνώ με τα παραπάνω μέλη ότι καιρό είχε να εμφανιστεί ποστ με ωραίο χιούμορ μέσα. Ίσως φταίει που δεν έβαλα φατσάκι, λάθος μου. Το ύφος μου αλλάζει σε σοβαρό στην αλλαγή "παραγράφου". Πραγματικά δεν είχε δηκτικό χαρακτήρα και ζητάω συγγνώμη αν το εξέλαβες έτσι.
Οrilis όλα καλά δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη...
Απλά το πήρα κάπος, ο γραπτός λόγος οπως είπες ;););)

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
mazas το σκυλακι σου ειναι πανεμορφο και να το χαιρεσαι.
Τα ακιτα ειναι πολυ ιδιαιτερα σκυλια θελουν ΣΕΒΑΣΜΟ στην εκπαιδευση τους υπομονη και επιμονη.
Την αγαπη που θα του δωσεις θα στην επιστρεψει στο πολλαπλασιο, καλη συμβιωση να εχετε!

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
mazas το σκυλακι σου ειναι πανεμορφο και να το χαιρεσαι.
Τα ακιτα ειναι πολυ ιδιαιτερα σκυλια θελουν ΣΕΒΑΣΜΟ στην εκπαιδευση τους υπομονη και επιμονη.
Την αγαπη που θα του δωσεις θα στην επιστρεψει στο πολλαπλασιο, καλη συμβιωση να εχετε!
Ευχαριστω πολυ

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Για να απαντήσουμε την απορία σου, σκύλος χωρίς pedigree δεν θεωρείται καθαρόαιμος.

Εγινε κατανοητο αυριο θα παω να μιλησω με τον ιδιοκτητη του petshop να δω τι μπορουμε να κανουμε με το pedigree...μου ζητησε 100 ευρω για να μπορεσω να το παρω!

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει το σωστό pedigree γιατί απλά δεν υπάρχει. Δεν είναι θέμα χρημάτων είναι θέμα διαδικασίας. Το pedigree βγαίνει όταν δηλωθεί η γέννα μέσα σε τριάντα μέρες από τότε που έγινε. Τώρα αν ζητήσεις ή θα σου δώσει πλαστό ή θα σου δώσει άλλου κουταβιού. Εχει τύχει από πετ σοπ που του ζητήθηκε επίμονα γνήσιο πεντιγκρί να δώσει τέτοιο τελικά. Και το πλήρωσε κι ο πελάτης μια χαρά. Και τελικά; Όχι μόνο ήταν από άλλο κουτάβι αλλά κι από άλλη ράτσα, εντελώς. Δεν έχει κανένα νόημα να πας να τα βρείτε.

Ίσως υπάρχει όμως τρόπος και να δικιά θεός και να τον τρέξεις. Απόδειξη για τα χρήματα σου έδωσε; Αν ναι, τι γράφει πάνω;

Κι αλήθεια, η αγγελία στη χρυσή ευκαιρία που έβαλε λινκ της η LaCat, τι είναι; Πως υπάρχουν εκεί φωτογραφίες του κουταβιού σου;

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Ναι ενταξει οταν το πηρα το κουταβι απο τη πρωτη στιγμη σκεφτηκα να το δωσω γιατι δεν ημουν σιγουρος για το αν ειναι καθαροαιμο η οχι και απογοητευτηκα αλλα και και παλι δεν ημουν σιγουρος οτι θα τον εδινα αλλου αν καποιος τον ηθελε...ηταν κινηση απελπισιας και θυμου!!!!
Αλλα καθως οι μερες περνουσαν αλλαξα γνωμη...τελος ας μην το συζητησουμε αλλο αυτο το κομματι.Αν θελετε "σταυρωστε"καντε με ban οτι θελετε...

Παντως θα βαζω συνεχεια φωτογραφιες για να δειτε οτι σκυλι το εχω κρατησει και το μεγαλωνω εγω

Αποδειξη δεν πηρα γιατι μου ειπε οτι επειδη θα μου το δωσει μονο 500 ευρω δεν γινεται να βγαλει αποδειξη...αλλιως θα πηγαινε +23% λογο φορου

Τωρα εγω να παω αυριο να τον ξεχεσω???που μου το παιζουν και φιλοζωοοι εκει μεσα???
Μου ειπαν χαρακτηριστικα οτι "δεν χρειαζεται να βγαλεις το pedigree αμεσως μπορεις να το βγαλεις και στους επομενους μηνες" "τι το θελεις το pedigree μωρε???"
Εγω τους ελεγα πως οταν θα ερθει ο καιρος να ζευγαρωσει θα μου ζητησει ο ιδιοκτητης της θηλυκιας το pedigree και αυτοι μου ελεγαν "ναι μωρε σιγα να μηστο ζητησει?"
Αν θελετε να αναφερω και το συγκεκριμενο καταστημα δεν εχω προβλημα

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Ναι ενταξει οταν το πηρα το κουταβι απο τη πρωτη στιγμη σκεφτηκα να το δωσω γιατι δεν ημουν σιγουρος για το αν ειναι καθαροαιμο η οχι και απογοητευτηκα αλλα και και παλι δεν ημουν σιγουρος οτι θα τον εδινα αλλου αν καποιος τον ηθελε...ηταν κινηση απελπισιας και θυμου!!!!
Συγνώμη αλλά θα το πω.Για λόγους θυμού το πρώτο που σκέφτηκες ήταν να το δώσεις?Σκύλο πήρες όχι βαζάκι που στο πούλησαν για πορσελάνη και δεν είναι !! Οκ δεν ενημερωθηκες πως παιρνουν σκυλο καθαροαιμο,οκ έκανες λάθος όπως πολλοί ανθρωποι δεν θα σε κρίνω αλλά μου φαίνεται δεν ήθελες σκύλο αλλά απλά ράτσα με ότι αυτό συνεπάγεται.Να θες ΣΚΥΛΟ ράτσας είναι φυσικά αποδεκτό αλλά αν τον πήρες για φιγούρα ότι είναι καθαρόαιμο κτλ αυτό είναι ΛΑΘΟΣ.Τι σημαίνει έβαλες αγγελία στην πρώτη δυσκολία?Δεν είναι έτσι τα πράγματα,Οκ εξαπατήθηκες,οκ δεν είναι καθαρόαιμο !! Το θυμό σου και την απόγνωση(λες και ήρθε η συντέλεια) να την εκφράσεις στο δίποδο ζώο που στο πούλησε και όχι στο τετράποδο που δεν έφταιξε σε κανέναν και σε τίποτα! Με συγχωρείτε για το ύφος μου γενικά είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να έρχομαι στην θέση του άλλου ,αλλά το ότι η 1η αντίδραση σου ήταν η αγγελία με εκνεύρισε.Αγάπησε το ζώο σου όπως είναι καθαρόαιμο ή μη,αν δεν μπορείς να το αποδεχτείς ως έχει Χαρισε το(όχι να το πουλησεις) σε καποιον που θα μπορει να το αποδεχτεί.