Απολύμανση κατά την περίοδο καραντίνας των εμβολίων κουταβιού

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Κατά την περίοδο καραντίνας, το κουτάβι εννοείται δεν θα βγαίνει έξω. Η Κάρλα θα βγαίνει, αλλά "συντηρητικά". Δηλαδή μία φορά τη μέρα έξω, όχι πεζοδρόμια που είναι τίγκα στο σκυλόσκατο, όχι επαφή με σκύλους (π.χ. έκθεση ΚΟΕ, Σκυλομπάχαλο και σε άλλες σκυλοσυναντήσεις δεν ερχόμαστε).

Σχετικά με την απολύμανση, αγόρασα ό,τι βρήκα και δεν βρήκα σε μορφή Dettol
- Dettol από φαρμακείο για σγουγγάρισμα σπιτιού/μπαλκονιών
- Dettol spray για καθαρισμό επιφανιών γενικά
- Dettol για ψεκασμό - σαν κοντό μπουκάλι λακ είναι (π.χ. οι σόλες από τα παπούτσια μας - παπούτσια δεν θα πατάνε μέσα στο διαμέρισμα, αλλά θα τα βγάζουμε εκτός)
- Σαπούνι Dettol για εμάς και τα χέρια μας

Πιστεύετε ότι είναι οκ ή να επικαλεστώ καλύτερα χλωρίνες για το σφουγγάρισμα-καθάρισμα του σπιτιού? Βέβαια σε κάποιο παλιό post - που δυστυχώς είχε να κάνει με τύφο - είχε πάρει το μάτι μου ότι η χλωρίνη ενδεχομένως να μην σκοτώνει τα πάντα. Μήπως πρέπει να επιστρατεύσω και τίποτα άλλο? Π.χ. το Hibitane?

To βασικό μου πρόβλημα είναι επίσης με τι να καθαρίζω της πατούσες της Κάρλας μετά τη βόλτα της...:confused:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Για τις πατούσες Hibitane Scrub αραιωμένο (1 μέρος hibitane/τρία μέρη νερό). Μου το είχε πει ο κτηνίατρος για να της καθαρίζω τις πατούσες κάποια στιγμή που είχε έναν ερεθισμό ανάμεσα στα δάχτυλα.

Το Hibitane Scrub εγώ το χρησιμοποιώ και για πλύσιμο των χεριών και γενικότερα για επιφάνειες μέσα στο σπίτι. M' έχει βολέψει πολύ και μου μυρίζει και καλύτερα από το Dettol

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Για τις πατούσες Hibitane Scrub αραιωμένο (1 μέρος hibitane/τρία μέρη νερό). Μου το είχε πει ο κτηνίατρος για να της καθαρίζω τις πατούσες κάποια στιγμή που είχε έναν ερεθισμό ανάμεσα στα δάχτυλα.

Το Hibitane Scrub εγώ το χρησιμοποιώ και για πλύσιμο των χεριών και γενικότερα για επιφάνειες μέσα στο σπίτι. M' έχει βολέψει πολύ και μου μυρίζει και καλύτερα από το Dettol
Όντως το Dettol βρωμοκοπάει. Το Hibitane από φαρμακεία φαντάζομαι - έτσι?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ναι, αν δεν έχει ζητάς και στο φέρνουν σε μπουκάλι του λίτρου. Το scrub να διευκρινίσεις μόνο γιατί υπάρχει και βάμμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Ναι το hibitane από φαρμακείο και όντως το dettol εκτός του ότι αφήνει μια βαριά μυρωδιά, σε περίπτωση μουλιάσματος αντικειμένου, αφήνει μια λεπτή σκόνη που φεύγει με τεράστια δυσκολία...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Θα μπορούσα λέτε να φτιάξω ένα διάλυμα Hibitane/νερό, να βρέχω εκεί μια πετσέτα και να περνάω μια στα γρήγορα και το τρίχωμα της Κάρλας?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Εγώ όσες φορές έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω, οι οδηγίες του γιατρού ήταν για πολύ καλό ξέβγαλμα...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Να περνάς το τρίχωμα του ζώου, υπερβολικό μου φαίνεται ρε συ, μην ξεχνάς είναι αντισηπτικό, δε νομίζω ότι κάνει να μένει πάνω στο ζωντανό

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Να περνάς το τρίχωμα του ζώου, υπερβολικό μου φαίνεται ρε συ, μην ξεχνάς είναι αντισηπτικό, δε νομίζω ότι κάνει να μένει πάνω στο ζωντανό
Σωστά - το παράκανα. Για λέει και η mareco καλό ξέπλυμα δεν ενδείνυτια για τέτοια δουλειά.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ψαξου και λιγο με την Προπολι,ειναι φυσικο αντισηπτικο,αντιβακτηριδιακο,και μυκητοκτονο,ρωτα σε υγιεινες τροφες η αιθερια ελαια,προερχεται απο τις μελισσες.
Και ειναι πολυ καλο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπερβολικά μου ακούγονται όλα αυτά....
Πολύ αντισηψία και στο τέλος θα κάνετε την φυσιολογική χλωρίδα να τρελαθεί....
Κι έτσι ο κίνδυνος να προκύψει καμία μόλυνση με κανέναν ανθεκτικό μικροοργανισμό αυξάνεται κατακόρυφα....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Ψαξου και λιγο με την Προπολι,ειναι φυσικο αντισηπτικο,αντιβακτηριδιακο,και μυκητοκτονο,ρωτα σε υγιεινες τροφες η αιθερια ελαια,προερχεται απο τις μελισσες.
Και ειναι πολυ καλο.
Η πρόπολη χρησιμοποιείται στη διατροφή αν δεν κάνω λάθος - ή υπάρχει σκεύασμα και σε άλλη μορφή?

Υπερβολικά μου ακούγονται όλα αυτά....
Πολύ αντισηψία και στο τέλος θα κάνετε την φυσιολογική χλωρίδα να τρελαθεί....
Κι έτσι ο κίνδυνος να προκύψει καμία μόλυνση με κανέναν ανθεκτικό μικροοργανισμό αυξάνεται κατακόρυφα....
foibos
Η ιστορία της καραντίνας είναι μόνο για την περίοδο του εμβολιασμού. Μετά θα την βγάλω να κυλιστεί στις λάσπες, στο βούρκο και στα προβατόσκατα...:D

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι κανει για απολυμανση ολων των πληγων,βουρτσισμα δοντιων(colgate),καρκινο(πανεπιστημιο Ζαγκρεμπ 2004),μυκητιασεις,μεταβολισμο,ανοσοποιητικο,μυκητες,επισημες ερευνες εδειξαν οτι κανενα γνωστο μικροβιο,βακτηριο η μυκητας δεν επιζει με προπολι.
Αραιωμενο με αλκοολ.
Οι μελισσες κλεινουν με αυτη την ουσια ολες τις τρυπες στις κυψελες,οπως επισης και γυρω απο τα μικρα τους για να τα προστατεψουν απο μικροβια,βακτηρια,κ.τ.λ,οι μουμιες στην Αιγυπτο το ιδιο,σταματαει τα παντα,τωρα λενε οτι ενισχυει τοσο πολυ το ανοσοποιητικο που κοντραρει και την λεισμανιωση,βορελιωση,και αλλες ασθενειες.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
foibo συγνωμη αλλα ειναι λανθασμενη εντυπωση αυτη που εχεις ,μπορει καποιος να την πατησει απο μια χαζομαρα και να τραβαει τα μαλλια του

εγω παιδια οπως εχω πει και σε αλλα post χρεισιμοποιω πολυ detoll ,ακομα και στο καθαρισμο των κουταβιων αν χρειαστει, αρκει βεβαια να ειναι πολυ αραιωμενο με νερο ,και δεν παιρνω ολους τους τυπους detoll που κυκλοφορουν ,παιρνω μονο το κλασικο απο το φαρμακειο και ποτε ποτε χλωρινη μεσα στο σπιτι αυτη ειναι απαγορευμενη εδω και χρονια ,μονο σε μια περιπτωση ,το χαλακι εξω απο την εξωπορτα ποτιζεται με χλωρινη καλα για να καθαριζουμε παπουτσια πριν μπουμε μεσα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
εγω παιδια οπως εχω πει και σε αλλα post χρεισιμοποιω πολυ detoll ,ακομα και στο καθαρισμο των κουταβιων αν χρειαστει, αρκει βεβαια να ειναι πολυ αραιωμενο με νερο ,και δεν παιρνω ολους τους τυπους detoll που κυκλοφορουν ,παιρνω μονο το κλασικο απο το φαρμακειο και ποτε ποτε χλωρινη μεσα στο σπιτι αυτη ειναι απαγορευμενη εδω και χρονια ,μονο σε μια περιπτωση ,το χαλακι εξω απο την εξωπορτα ποτιζεται με χλωρινη καλα για να καθαριζουμε παπουτσια πριν μπουμε μεσα
To detoll από το φαρμακείο κάνει για να καθαρίζεις τα κουτάβια???:eek: Είχα την εντύπωση ότι είναι μόνο για σφουγγάρισμα...

Χλωρίνη δεν χρησιμοποιείς διότι δεν κάνει καλό να την πατάνε τα κουτάβια κλπ. ή για κάποιο αλλο λόγο?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Συγγνώμη που πετάγομαι!
Το dettol από το φαρμακείο έχει συνήθως μαζί του και χαρτάκι για τις χρήσεις του.
Για κάθε χρήση, έχει και συγκεκριμένη δοσολογία νερού-dettol.
Εγώ π.χ. παλιότερα που είχα ξηροδερμία, μούλιαζα τα μαλλιά μου με παρα παρα παρα πολυ αραιωμενο διαλυμμα.
Αλλά θέλει προσοχή η δοσολογία! κι όλα καλά! μέχρι και λεκάνη σε camping έχω καθαρίσει! χοχοχο

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Συγγνώμη που πετάγομαι!
Το dettol από το φαρμακείο έχει συνήθως μαζί του και χαρτάκι για τις χρήσεις του.
Για κάθε χρήση, έχει και συγκεκριμένη δοσολογία νερού-dettol.
Εγώ π.χ. παλιότερα που είχα ξηροδερμία, μούλιαζα τα μαλλιά μου με παρα παρα παρα πολυ αραιωμενο διαλυμμα.
Αλλά θέλει προσοχή η δοσολογία! κι όλα καλά! μέχρι και λεκάνη σε camping έχω καθαρίσει! χοχοχο
Μιλάμε για το ίδιο πράγμα? Ενα πλαστικό διάφανο μπουκάλι με το πορτοκαλί υγρό είναι - δεν έχει κουτί και οδηγίες. Εκτός αν γράφει στην ετικέτα κάτι και δεν το έχω δει...

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Βρήκα ένα απαράδεκτο σάιτ, αλλά αυτό εννοούμε! http://www.eurekadirect.co.uk/companies/Eureka/department/M0163.jpg

Δικό μου λάθος! Παλιότερα, κυκλοφορούσε και με οδηγίες αναλυτικότατες σε κουτάκι! τώρα τις έχει κολλημένες πίσω στο μπουκάλι!
Η γιαγιά μου (με την τραγική της υπερβολή) μόνο στο φαγητό δεν το έβαζε!
Είμαι σίγουρη, ότι το έχω βάλει και στο κεφάλι μου, μόνο όχι για ξηροδερμία όπως γράφω παραπάνω, αλλά για πιτυρίδα!
πολλή Προσοχή θέλει στην αραίωση!
ορίστε και το δικό τους σάιτ νομίζω! http://dettol.co.in/topic_new_baby.html

υ.γ. επειδή εγώ το βάζω συχνά στις τουαλέτες, αν δεν προσέχετε την αραίωση (σε άψυχες επιφάνειες), να προσέχετε να υπάρχει καλός εξαερισμός! γιατί μυρίζει αρκετά! κατά τα άλλα, είναι υπέροχο!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
vrmode και ομως ναι , μπορουμε να καθαρισουμε κουταβι απο τις 40 μερες και μετα ,με πετσετα βρεγμενη σε διαλυμα νερου και μια σταγονα detoll ,καθαριζει και κανει και απιστευτο τριχωμα

η χλωρινη γιατι απαγορευεται για τα σκυλια ,οχι μονο τα κουταβια αλλα και τα ενηλικα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini