Απορία - Επιλογή για αρχάριο

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Εντάξει όταν λες να σε προστατεύσει εννοείς να δείχνει τουλάχιστον σημάδια τέτοια έτσι ώστε ο "δράστης" κάπως να το ξανασκεφτεί, όχι όμως και να εκπαιδευτεί σε σωματοφυλακή, κατανοητό.

Κατά τη γνώμη μου δύο είναι οι επιλογές σου, ή παίρνεις μία φυλή προστασίας, (ροτβαιλερ, γερμ.ποιμε., κ.λ.π.) και το κάνεις αρνάκι, ή παίρνεις μία φυλή αρνάκι αλλά να δείχνει φύλακας, εδώ δεν τα παώ καλά, θα σου πουν οι άλλοι, μολοσσό ίσως, δεν ξέρω.

Πάντως ένα θυληκό rottweiler μπορεί να γίνει πολύ αγαπησιάρικο και χαδιάρικο σκυλί, και άμα χρειαστεί μόνο που θα γρυλλίσει....είσαι οκ!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
O θείος μου είχε κάνει το γκρένενταλ που είχε αρνί, κυριολεκτικά. Τον ζούπαγε οποιοσδήποτε, όποτε ήθελε. Μεγάλωσε με παιδιά μέσα στα χάδια. Όταν περνούσε κάποιος απ' έξω γαύγιζε, όμως, και ήταν από μόνο του αυτό αρκετά τρομακτικό - μαύρος σκύλος γαρ.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
μην παρεις γ.ποιμενικο κ ειδικα θηλυκο για πρωτο σου σκυλο!ειναι εξαιρετικα ενεργητικες κ γαβγιζουν εκνευριστικα πολυ αν δεν εκτονωνονται σωστα.θελουν αρκετη εκπαιδευση κ ειναι συνεχεια σε επιφυλακη.
οι αρσενικοι ειναι πιο ηρεμοι αλλα εχουν την ταση να επιβαλονται κ σε απειρο ιδιοκτητη ειναι βασανιστηριο.ειδικα οταν προκειται να μεινουν σε διαμερισμα η συμβιωση κατανταει κουραστικη.

τα τσοου-τσοου σου προτεινω να το ξεχασεις,διεγραψε το εντελως απ το χαρτι της γης!
ειναι πολυ δυσκολα σκυλια,απιστευτα κυριαρχικα,πεισματαρικα με πολυ αρχεγονα ενστικτα κ δαγκωνουν.
επισης τα ακιτα ειναι για εμπειρους ιδιοκτητες κ απαιτηται να του υπενθυμιζεις την αρχηγια σου καθημερινα!
τα ριτριβερ γενικοτερα δεν ειναι φυλακες ουτε καν προιδοποιητικοι!ειναι σκυλοι επαναφορας κ χρησιμοποιουνται για κυνηγι!
απ οτι σου εχουν προτεινει κ οι συμφορουμιτες το μποξερ ειναι μια πολυ καλη επιλογη η ενα πιτ μπουλ αν κοινωνικοποιηθει σωστα με αλλα ζωα.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να περιοριστείς σε ένα σκύλο μεσαίου μεγέθους που να μπορείς να ελέγξεις χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση (εκτός και αν πραγματικά γουστάρεις να ασχοληθείς πολύ με αυτό το κομμάτι). Στο κάτω- κάτω η περίπτωση να στην πέσουν είναι περίπτωση το να είσαι καλά με το σκύλο και να νιώθεις οτι μπορείς να τον ελέγξεις είναι δεδομένο όπως και τα πολλά χρόνια που θα τον έχεις. Χρειάζεται πάντως από μόνη σου να μελετήσεις τις ιδιοσυγκρασίες της κάθε ράτσας και να επιλέξεις αυτή που είναι πιο κοντά στην δική σου και στην ποιότητα ζωής σου. Θέλει λίγο διάβασμα αλλά μόνο έτσι θα πάρεις μία πολύ καλή ιδέα για το τι μπορεί κάθε ράτσα να σου προσφέρει και τι μπορείς εσύ να της προσφέρεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τα τσοου-τσοου σου προτεινω να το ξεχασεις,διεγραψε το εντελως απ το χαρτι της γης!
ειναι πολυ δυσκολα σκυλια,απιστευτα κυριαρχικα,πεισματαρικα με πολυ αρχεγονα ενστικτα κ δαγκωνουν.
Αυτο και επισης σεβονται μονο ενα ατομο απο την αγελη..;)

Ξεχνα το τσοου-τσοου..

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Αυτο και επισης σεβονται μονο ενα ατομο απο την αγελη..;)

Ξεχνα το τσοου-τσοου..
εχω πετυχει περιστατικο,οπου ειναι ενας τυπος στο παρκο με ενα τσοου-τσοου κ καυχιεται οτι ειναι τα καλυτερα σκυλια κ τα γνωστα. τελος παντων εχει ξεκινησει να κατηγορει τους γερμανικους κ εναν δαλματο ο οποιος συνοδευοταν απο μια κυρια.
οποτε σε καποια φαση πανω στην περιγραφη του για τα τσοου σκυβει να χαιδεψει τον σκυλο του,εκεινο με την σειρα του του τραβαει μια δαγκωνια στο χερι κανονικοτατη!
για να μην ξεφτυλιστει λοιπον ο αγαπητος προσπαθει να το παιξει ξαφνιασμενος κ οτι δεν το εχει ξανακανει ο σκυλος του κ τετοια.οποτε επιπλειτει τον σκυλο με φωνη προσπαθωντας να του δειξει ποσο λαθος εκανε που δαγκωσε τον μπαμπα....κ ο σκυλος με τη σειρα του στηνεται καμαρωτος καμαρωτος κ τον κατουραει στο ποδι!!!!!
για ποιο σεβασμο ακριβως μιλας?:D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
στο συγκεκριμένο παράδειγμα υπάρχει λάθος ιδιοκτητη και όχι ράτσας...
πιθανά στον ίδιο ιδιοκτήτη και γερμ ποιμενικός και κανίς και πολλές άλλες ράτσες να τον κατουρούσαν...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
κ ο σκυλος με τη σειρα του στηνεται καμαρωτος καμαρωτος κ τον κατουραει στο ποδι!!!!!
για ποιο σεβασμο ακριβως μιλας?

στο συγκεκριμένο παράδειγμα υπάρχει λάθος ιδιοκτητη και όχι ράτσας...
;) Ακριβως..

Τα τσοου τσοου ακουνε και δενονται μονο με ενα ατομο..

titefika

Member
18 Μαϊου 2009
24
0
Καλημέρα,έχω διαβάσει τόσα που πραγματικά έχω μπερδευτεί,μέχρι να αποφασίσω τελικά θα αλλάξω 100 ράτσες και γνώμες...τα ακιτα μου αρέσουν αν κ διάβασα ότι δεν κάνουν και πολύ για διαμέρισμα...από κει και πέρα σκέφτηκε και δαλματίας ξέρω ότι είναι ζωηρά και έχουν ενέργεια...τι μπέρδεμα...συγνώμη αν σας έχω κουράσει...:(

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Καλημέρα, η αλήθεια είναι πως όσο πιο πολύ ψάχνεις και διαβάζεις για τις διάφορες φυλές όλο και περισσότερες θα σου αρέσουν, μέχρι να δείς ένα καλό δείγμα από κοντά και ερωτευτείς κεραυνοβόλα, η αλήθεια είναι πάντως πως και η εμφάνιση παίζει αημαντικό ρόλο, keep walking.:)

titefika

Member
18 Μαϊου 2009
24
0
καλώς ή κακώς αρχικά την εμφάνιση κοιτάς και μετά μαθαίνεις όλα τα υπόλοιπα...μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιον μόνο η εμφάνιση αλλά πέφτει και κει το μάτι...ουφ μπέρδεμα

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Kαλημερα και απο μενα, Οπως και να χει βαλε κατω τους παραγοντες που επηρεαζουν εναν σκυλο ,οπως :
Χρονος απουσιας σου, χρονος ενασχολησεις σου ΜΟΝΟ με τον σκυλο, δυνατοτητες για βολτα στην περιοχη σου , δυνατοτητα της τσεπης σου για εκπαιδευση, χωρος οπου θα μενει,γειτονια....ή συνοπτικα (οπως λεω εγω) τον χωροχρονο σου που θα αφιερωσεις στον σκυλο

...και μετα κοιτα τα αντιστοιχα στανταρ της καθε ρατσας απο Ντασχουντ μεχρι Μποξερ(ενεργητικοτητα) και απο τσιουαουα μεχρι νεας γης (μεγεθος)

Νομιζω ετσι θα κανεις μια ορθη επιλογη για σενα και το σκυλακι σου

Υ.Γ Στον χρονο σου αφερεσε 2 ωρες ...

titefika

Member
18 Μαϊου 2009
24
0
Όπως είχα πει και παραπάνω η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια ώστε θα λείπω 4 ώρες από το σπίτι,από κει και πέρα επείδη μάλλον θα μένω με το φίλο μου δεν θα μένει καθόλου μόνο του τώρα για το μέρος και το σπίτι ακόμα δεν μπορώ να δώσω απάντηση γιατί περιμένω να με πάρουν αναπληρώτρια σε σχολείο οπότε δεν ξέρω που θα είμαι από κει και πέρα απλά διαβάζω τόσα και μπερδεύομαι και για τα ακιτα διάβασα ότι είναι κυριαρχικά πολύ και λίγο δύσκολα στην μεταχείρηση και μετά πάλι αλλάζω γνώμη...ουφ αμαν!!! για τα δαλματίας τι λέτε?και αυτά δύσκολα???εκτροφείο υπάρχει?θεσσαλονίκη?