Απορία - Επιλογή για αρχάριο

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Aπιθανα!!!! Πανέμορφα, αγαπησιάρηκα, γενικά γλυκύτατα!!!!(καλα ως κουτάβια δεν παίζονται.....)
με μεγαλες αναγκες εκτονωσης (οπως ολα τα κυνηγοσκυλα).

κοπριτακο να λεμε και τα κακα τους εεεε:(:(:mad::mad:

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Εχω μια υπέροχη Ξανθιά Ιρλ.Σεττερ.

Στις εξόδους χρειάζεται ανοικτό χώρο να τρέξει χωρίς Λουρί. Για να το Ξαναφέρεις κοντά σου πρέπει να το έχεις εκπαιδεύσει σε εντολή ανάκλησης.

Είναι φτιαγμένο να ηγείται της πορείας (προς το θήραμα) Εσύ ακολουθείς εκείνο. Γι αυτό μερικές φορές φαίνεται να μη δίνει σημασία, αγνοεί τις εντολές σου.

Σαν Παρέα είναι πολύ φιλικά και επικοινωνείς εύκολα. Δέχονται θετική εκπαίδευση ευχάριστα.

Το τρίχωμα είναι Μετάξι.....

Μπορεί να γίνουν επίμονα (συνήθως με το δίκιο τους)

Είναι Πολιτισμένα Πλάσματα.

η Ήρα μου είναι πλέον (και λόγω ηλικίας) σοφή

Μη τους πληγώσεις τον εγωισμό ποτέ, η πρόθεσή τους είναι πάντα για το καλό της ομάδας.

Έχουν Χιούμορ

titefika

Member
18 Μαϊου 2009
24
0
Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα θέλω όλα χαχα!!!!όλα τα σκυλία που μου αρέσουν όλα είναι ήρεμα και φιλικά μαλλόν τελικά μου ταιριάζουν τι να πω...για ιρλ σετερ εκτροφεία υπάρχουν ελλάδα ή όχι?

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα θέλω όλα χαχα!!!!όλα τα σκυλία που μου αρέσουν όλα είναι ήρεμα και φιλικά μαλλόν τελικά μου ταιριάζουν τι να πω...για ιρλ σετερ εκτροφεία υπάρχουν ελλάδα ή όχι?

Κοίταξε εδώ: http://www.dbg.gr/breed.php?id=%D3

Θελεις ενα για παρέα, όχι για κυνήγι... έχουν διαφορά

Αν θέλεις ηρεμία και φιλικότητα πάρε ένα λίγο μεγάλο από καταφύγιο, τα μωρά είναι οπωσδήποτε κάποια φασαρία και δαγκώματα και ζημιές.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
με μεγαλες αναγκες εκτονωσης (οπως ολα τα κυνηγοσκυλα).

κοπριτακο να λεμε και τα κακα τους εεεε:(:(:mad::mad:

Ναι, ναι... έτσι είναι...... αλλά τους έχω απίστευτη αδυναμία....... αν ποτέ ξανάπερνα καθαρόαιμο, σεττεράκι θα έπαιρνα!!!!:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Α, καλά.... ο δικός μου θα πήγαινε ευχαρίστως με οποιοδήποτε παντελώς ξένο!!!! Δεν έχω ξαναδει πιο κοινωνικό σκυλί!!!! 12 χρονια τον είχαμε, ποτέ δε γρύλισε σε κανέναν!!!!!

titefika

Member
18 Μαϊου 2009
24
0
εχώ αλλάξει 100 ράτσες αλλά δεν πειράζει...πειράζει?και αυτά τέλεια είναι...τελικά επειδή βλέπω ότι όλα όσα μου αρέσουν είναι συντροφίας και μες τη καλή χαρά την προστασία θα την αφήσω στην ακρή...η καλή παρέα μετράει :):):)στην Αθήνα είναι το εκτροφείο,στα εκτροφεία ενήλικο δεν δίνουν ε?η δίνουν?απ τη μια θα ήθελα να τη ζήσω την εμπειρία του κουταβιού αλλά απ την άλλη δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθω...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
titefika τελικα δεν καταλαβα,θελεις οχι πολυ μεγαλοσωμο,καχυποπτο με τους ξενους,να κανει για διαμερισμα να μην ειναι κυριαρχικο κ τελικα το σκεφτεσαι για σεττερ!
το οποιο ειναι μεγαλοσωμο με μεγαλα αποθεματα ενεργειας κ δεν κανει για φυλακας!
οκ....τοτε παρε μπασετχαουντ!

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
εχώ αλλάξει 100 ράτσες αλλά δεν πειράζει...πειράζει?και αυτά τέλεια είναι...τελικά επειδή βλέπω ότι όλα όσα μου αρέσουν είναι συντροφίας και μες τη καλή χαρά την προστασία θα την αφήσω στην ακρή...η καλή παρέα μετράει :):):)στην Αθήνα είναι το εκτροφείο,στα εκτροφεία ενήλικο δεν δίνουν ε?η δίνουν?απ τη μια θα ήθελα να τη ζήσω την εμπειρία του κουταβιού αλλά απ την άλλη δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθω...

Δεν πειράζει, έχεις άλλες 400:p, η γνώμη μου είναι πάντως, πως με το χρόνο που διαθέτεις να πάρεις κουτάβι.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
titefika τελικα δεν καταλαβα,θελεις οχι πολυ μεγαλοσωμο,καχυποπτο με τους ξενους,να κανει για διαμερισμα να μην ειναι κυριαρχικο κ τελικα το σκεφτεσαι για σεττερ!
το οποιο ειναι μεγαλοσωμο με μεγαλα αποθεματα ενεργειας κ δεν κανει για φυλακας!
οκ....τοτε παρε μπασετχαουντ!
και γιατι να παρει μπασετχαουντ?
να παρει κανις που κανει παρεουλα εξτρα πριμα στο διαμερισμα, δεν μαδαει, εχει ολα τα μεγεθη, ολα τα χρωματα,ειναι πανεξυπνο, κυνηγαει και ειναι και καχυποπτο με τους ξενους, εφοσον κανει και σωματοφυλακη!
(καλα σκαω κλοε, μην βαρας:D)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Μήπως να πάρεις ένα κοπρίτη να τελειώνει το θέμα??? Με τις ράτσες που έχεις αναφέρει και τα χαρακτηριστικά τους καλύπτεις όλη τη γκάμα του σκυλοβασιλείου, οπότε που θα πάει, όλο και κάπου θα πέσει μέσα ο κοπρίτης!!:D:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
και γιατι να παρει μπασετχαουντ?
να παρει κανις που κανει παρεουλα εξτρα πριμα στο διαμερισμα, δεν μαδαει, εχει ολα τα μεγεθη, ολα τα χρωματα,ειναι πανεξυπνο, κυνηγαει και ειναι και καχυποπτο με τους ξενους, εφοσον κανει και σωματοφυλακη!
(καλα σκαω κλοε, μην βαρας:D)
Ισχύουν όλα τα παραπάνω - και ότι πρέπει να σκάσει η γαλάζια :cuniaoo:
Σωματοφυλακή τα κανισάκια δεν κάνουν (εκτός εξαιρέσεων :cool:), αλλά είναι άριστοι συναγερμοί και γενικά υπέροχα ζώα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατάλληλα για αρχάριους :)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
διοτι απ οτι καταλαβα τελικα δεν εχει σημασια να βρει ενα σκυλο μεσα στα στανταρ που ζηταει!
ετσι λοιπον κ εγω προτεινω μπασετχαουντ,διοτι ειναι υπεροχοι χαρακτηρες,με ελαχιστες απαιτησεις,ιδανικοι συντροφοι για διαμερισμα,ειναι μεσαιου μεγεθους,δεν γαβγιζουν πολυ....δεν κανουν βεβαια για φυλακες αλλα ουτε και το σεττερ!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σωματοφυλακή τα κανισάκια δεν κάνουν (εκτός εξαιρέσεων :cool:), αλλά είναι άριστοι συναγερμοί.....
Ιδού ένα αποσπασμα από παλαιοτερο ποστ του Προμηθεα του οποιου τυγχανω φανατικος αναγνώστης:

3. Είσαι για καφέ και ένας τύπος περνάει και σκοντάφτει πάνω σου. Έχοντας τσακωθεί νωρίτερα με την γυναίκα του μανουριάζει και αρχίζει τις φωνές. Το Πίνσερ Νάνος βγάζει το κεφάλι του μέσα από τον χαρτοφύλακά σου και του γρυλίζει. (Περίπτωση σωματοφυλακής)
Οπότε επαγωγικά, αν το κανισάκι εκδηλωνει αναλογη συμπεριφορα, δεν είναι μονο συναγερμος αλλά και σωματοφυλακας.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Οff topic αλλά πραγματικό γεγονός!
΄Ενα απ΄τα Σαβ/κα που έρχομαι στο κατάστημα να ανοίξω στα συνεργεία που έκαναν την ανακαίνιση.
Βγαίνω επτάμιση το πρωί με τον ΄Αρη (το τσιουάουα) για το γραφείο...και συνειδητοποιώ ότι έχει περάσει η ώρα, οι εργάτες θα με περιμένουν και δεν προλαβαίνω να περπατήσω μέχρι το κατάστημα με το σκυλί (που θέλει να κατουρήσει και όλα τα δεντράκια και τα κολωνάκια που θα βρούμε στο δρόμο).Χώνω λοιπόν τον Αρούλη στη τσάντα μου:)D), βγαίνω στη Μεσογείων, παίρνω λεωφορείο και σε πέντε λεπτά είμαι στο κατάστημα. Οι εργάτες στρωμένοι απ΄έξω περιμένουν, εγω φουριόζα ξεκλειδώνω, μπουκάρω στο κατάστημα, βγάζω συναγερμό...και ουφ, βγάζω το σκυλί απ΄την ΄τσάντα, βάζω το λουράκι του, τον αφήνω κάτω και ανοίγω διάπλατες τις πόρτες για τους εργάτες. Οι οποίοι και παθαίνουν πλάκα διότι φυσικά και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τον σκύλο στην τσάντα (ο άλλος νύσταζε κιόλας, είχε κουλουριαστεί και σχεδόν τον είχε πάρει ο ύπνος).
Και επειδή δεν τολμάνε να με ρωτήσουν(μόνο την όψη και τη θέση μου ξέρουν), την πέφτουν στον επιβλέποντα μηχανικό...Μα, δεν ντρέπεστε να έχετε το σκυλάκι όλη νύχτα μέσα στην τράπεζα, και δεν κλαίει, και αυτό το σκυλάκι βρήκατε, μια μπουκιά πράμα!!!
Ο μηχανικός που το ξέρει γιατί έχει δει άπειρες φορές το μικρό, κουνάει το κεφάλι του...είδατε, δεν ντρέπονται, το καημένο το ζωντανό...και έχει πεθάνει στα γέλια φυσικά, κι εγώ μαζί του όταν μου το μεταφέρει!
Οπότε , τι σωματοφυλακή και σπίτια μου λέτε, εδώ κοτζαμ Τράπεζα, φυλάει το τσιουάουα:D:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, αυτος ειναι ενας απο τους πολλους λογους που σεβομαι και θαυμαζω τα μικροσωμα σκυλια, κανισακια, τσιουαουα και μινι πινσερ οπως η Ζηνα μας.

Δεν εχω πολλα μετρα συγκρισης΄αλλά η Ζηνα σχεδον παντα θα αντιληφθει πρωτη οτιδηποτε και μετα η Ηρα και τα υπολοιπα σκυλια της γειτονιας.

Ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορει να την αντικαταστησει ουτε ο πιο ακριβος συναγερμος.
Γιατι δεν ειναι μονο το αισθητηριο της ακοης ή το οτι αντιλαμβανεται οποιαδηποτε αλλαγη στο περιβαλλον. Ειναι συναγερμος με λογική.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο Promitheas Εμφάνιση μηνυμάτων
3. Είσαι για καφέ και ένας τύπος περνάει και σκοντάφτει πάνω σου. Έχοντας τσακωθεί νωρίτερα με την γυναίκα του μανουριάζει και αρχίζει τις φωνές. Το Πίνσερ Νάνος βγάζει το κεφάλι του μέσα από τον χαρτοφύλακά σου και του γρυλίζει. (Περίπτωση σωματοφυλακής)
Οπότε επαγωγικά, αν το κανισάκι εκδηλωνει αναλογη συμπεριφορα, δεν είναι μονο συναγερμος αλλά και σωματοφυλακας.
Οπότε επαγωγικά, αν το κανισάκι εκδηλωνει αναλογη συμπεριφορα, δεν είναι μονο συναγερμος αλλά και σωματοφυλακας
Kάποια μικρόσωμα κάνουν καταπληκτική δουλειά συναγερμού- προειδοποιήσης..
Μας είχε σώσει το μαλτεζάκι μου από κλεφτες..
Μπήκαν σπίτι μου και μέσα από την μεσόπορτα γρύλιζε και γαύγιζε.
Οι κλεφτες έφυγαν και πήραν ότι πρόλαβαν.., εμείς από μέσα..
Πάντα λέω πως τα σκυλια είναι ο καλύτερος συναγερμος τυφλά να έχει το group 4..

Φυσικά δεν είναι σωματοφυλακή, αλλα απλή προειδοποίηση..
Τα σκυλιά που έχουν αυτό το ένστικτο είναι εξαιρετικά χρήσιμα..και σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύονται σωτηρια..

Eπίσης ήμουνα με το αυτοκίνητο μου και με πλησίασε περίεργα μια μηχανή στο παράθυρο..
Το westie μου πίσω..
Τον κοίταγε περίεργα του γαύγισε και λίγο του γρύλισε..
Ενώ είναι πολύ φιλικό πλάσμα με όλους, (όσοι τον έχουν συναντήσει ξέρουν..), είναι πρώτη φορα που έκανε έτσι..
Το περίεργο ήταν πως η μηχανή όντως με ψιλό ενόχλησε..
και ο blanco κατά κάποιον τρόπο τον έδιωξε..:D:maria:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea