Απορίες εκτροφής σκύλων!

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
Ο εκτροφεας φυσικα απο γεννες που θα κανει θα κρατησει κουταβια και για τον εαυτο του δεν το κανει παντα αλλα σιγουρα το κανει για να "κρατησει" το εκτροφειο του,για να μπορεσει αργοτερα να ξανακανει γεννες,γι αυτο και επιλεγει και αυτος καποια κουταβια!
σε αυτο αναφερομουν και με βαση αυτο εθεσα το ερωτημα μου foibo...φανταζομαι πως θα υπαρχουν επιβητορες αλλα με βαση αυτο που εγραψε ο στελιος δε θα επιρρεαζε αρνητικα μια γεννα?

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
α) Ναι. Στο εξωτερικό ειδικά συνηθίζεται.

β) Μα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα θελήσεις να βγάλεις χαρτζιλίκι από το σκύλο σου.
Η ΧΕ ευκαιρία είναι γεμάτη από ιδιοκτήτες που πιστεύουν ότι η σκυλίτσα τους πρέπει να γεννήσει έστω μια φορά, ότι ο σκύλος τους πρέπει να γίνει «αντρας» έστω μια φορά, πως τα παιδιά τους πρέπει να δουν το θαύμα της γέννησης, ότι οφείλουν να μοιράσουν μερικά κουτάβια σε φίλους τους που θέλουν και αυτοί «ένα τέτοιο» ή πολύ απλά διότι θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα τους κατα μερικά ευρώ.

:)
Επομένως αν δεν υπάρχει σαν όρος και αν ο εκτροφέας δεν μπορέσει να πείσει τον αγοραστή ότι αυτό δεν είναι σωστό ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@despoina26, αναφέρεσαι προφανώς στο inbreeding το οποίο είναι μια εκτροφικη πρακτική και ουδεμια σχέση έχει με την αιμομιξία (με την έννοια τουλάχιστον που δίνουμε στη λέξη όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους).

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
γι αυτο και το εβαλα σε εισαγωγικα ROTTIE.
κατι τετοιο λοιπον δεν ειναι επιλειψιμο ισα ισα ειναι πρακτικη που συνηθιζεται?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επομένως αν δεν υπάρχει σαν όρος και αν ο εκτροφέας δεν μπορέσει να πείσει τον αγοραστή ότι αυτό δεν είναι σωστό ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
Ακριβώς.

Και εδώ έρχεται το Dogforum για να ενημερώσει σωστά τους κυνοφιλους και να προωθήσει την κυνοφιλικη παιδεία.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
γι αυτο και το εβαλα σε εισαγωγικα ROTTIE.
κατι τετοιο λοιπον δεν ειναι επιλειψιμο ισα ισα ειναι πρακτικη που συνηθιζεται?
Ναι. Είναι και αυτο μια εκτροφικη πρακτική.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Η Κλειστή Εκτροφή (αιμομιξία) είναι μια πρακτική που δεν εφαρμόζεται συχνά από τους εκτροφείς!
Ο κύριος λόγος είναι πως με τον τρόπο αυτό περιορίζεται το εκτροφικό τους απόθεμα (breeding stock).

@foibos
Η απάντηση βρίσκεται στο στατιστικό στοιχείο που λέει πως ο Έλληνας προτιμά κατά 75% αρσενικό σκύλο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Με αυτο που ειπα εννοουσα σε οτι ειπε και η ROTTIE σε προηγουμενο post, οτι δηλαδη κραταει συνηθως θηλυκα απο τις γεννες του για να τα ζευγαρωσει αργοτερα!

Ναι βεβαιως υπαρχει και η μεθοδος inbreeding,η κλειστες γεννες δηλαδη αλλα πρεπει να εισαι πολυ εμπειρος και προσεκτικος για να κανεις τετοιες μιξεις!

Εν πασει περιπτωση δεν εννοουσα την μεθοδο Inbreeding!

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Νόμος δεν υπάρχει; Που να το απαγορεύει;
Χωρίς υποθέσεις ποια έχω 2 γνωστούς οι οποίοι κάνουν αβέρτα κουβέρτα γέννες γαλλικών μπουλντόκ Όπου και να πάω στην περιοχή μου βλέπω γαλλάκια με τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι τα πήραν από αυτούς. Από την άλλη μεριά βλέπω τόσα αδέσποτα όσα δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου. Ξέρω ότι σε λίγο καιρό υπομονή να έχω θα βρω και γαλλάκια στο δρόμο. Ποιος μπορεί να τους σταματήσει; Κανένας.:(

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Νόμος δεν υπάρχει; Που να το απαγορεύει;
Χωρίς υποθέσεις ποια έχω 2 γνωστούς οι οποίοι κάνουν αβέρτα κουβέρτα γέννες γαλλικών μπουλντόκ Όπου και να πάω στην περιοχή μου βλέπω γαλλάκια με τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι τα πήραν από αυτούς. Από την άλλη μεριά βλέπω τόσα αδέσποτα όσα δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου. Ξέρω ότι σε λίγο καιρό υπομονή να έχω θα βρω και γαλλάκια στο δρόμο. Ποιος μπορεί να τους σταματήσει; Κανένας.:(
Αν βρεις κανένα γαλλάκι να κυκλοφορεί στο δρόμο αδέσποτο ρίξε ένα σφύριγμα κι από δω :D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Περίεργο, εδώ έχουν μεγαλύτερη ζήτηση τα θηλυκά
Σε όλη την Ευρώπη...
αλλά εδώ είναι Βαλκάνια και ευτυχώς αυτό κάνει τους ανθρώπους που θέλουν θηλυκό να πονοκεφαλιάζουν λιγότερο!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
γενικα παγκοσμια υπαρχει προτιμηση στα αρσενικα...οι λογοι ειναι ο εντυπωσιασμος που εμφανιζουν (μεγεθος,ογκος κλπ) και πολλες φορες οτι δεν εχουν περιοδο...υπαρχουν και αλλοι,αλλα θεωρω οτι μετα ειναι υποκειμενικοι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω τι προτιμούν εδώ οι ντόπιοι ιθαγενείς. Έχω την εντύπωση ότι θέλουν τα θηλυκά διότι όταν αναφέρονται σε σκύλους δε λένε πλέον it αλλά she.

Να μην πω καλύτερα γιατί ήθελα αρσενικό Μούφι διότι θα γελάσει κάθε πικραμένος....:eek::eek:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sara, μας έχεις πει τόσες και τόσες ιστορίες...κι όπως έχεις καταλάβει υπάρχει fun club των ιστοριών σου....δεν μπορεί να ξεκινάς μια, να μας τσιγκλάς και μετά να μην την λές....:p:p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχει λίγο να κάνει και με το φύλο του πρώτου σκύλου.... Εγώ πχ που ο πρώτος μου ήταν αρσενικός, ξαναήθελα αρσενικό χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλώς επειδή ήμουν ευχαριστημένη με τον πρώτο! Εκτός αυτόυ για χρόνια αφού πέθανε ο πρώτος, εξακολουθούσα να μιλάω σε όλα τα σκυλιά σα να ήταν αρσενικά (ακόμα κι όταν δεν ήταν). Ακόμα και τώρα το κάνω.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Κι εγώ πάντα είχα μια προτίμηση στα αρσενικά μέχρι που απέκτησα τη Φίφι έχω εντυπωσιαστεί πολύ με αυτό που λένε μητρικό ένστικτο όταν αντικρίζει ένα κουταβάκι που κλαίει η ακόμη και γατάκι η όταν κλαίει η μικρή μου η κόρη και τρέχει κοντά της.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάντα ήθελα αρσενικό και πάντα λέω he αλλά ο λόγος που ήθελα οπωσδήποτε αρσενικό σκυλί ήταν ώστε να τον βγάλω Άτταλο λόγω Ατταλιδών. Στο τελευταίο παγκόσμιο συνέδριο επιγραφικής, είχε αργήσει κιόλας το αεροπλάνο μου, είχα χάσει και τις βαλίτσες μου και έτσι πήγα αργά. Στο διάλειμμα με περιμένανε οι συνάδελφοι να μου πούνε ότι ακούσανε ότι μέχρι και το σκύλο εβγαλα Άτταλο και το αυτοκίνητο Ευμένη (μέχρι και οι πινακίδες λένε Πέργαμος, έδωσα 8 δολλάρια παραπάνω αλλά το ευχαριστήθηκα!) και αν ήταν αλήθεια. Αφήστε που εκείνοι πηγαίνανε στοίχημα ότι θα έβγαζα το σκύλο Ευμένη και Άτταλο το αυτοκίνητο! :D:D Τον Αυστραλέζο βέβαια τον είχα αποφασίσει από παλιά όταν είδα ένα ντοκυμαντέρ και έπαθα πλάκα με τη συγκεκριμένη φυλή. Μόνο που προσανατολιζόμουν σε black tricolor και όχι blue merle. Μόλις όμως είδα το Μουφ φωτογραφία στο Petfinder ζαλίστηκα! Μόλις συνήλθα, έστειλα email στην πρόεδρο του σωστικού ομίλου στο Ιλλινόι και στην πρόεδρο του Μίσιγκαν και τους είπα ότι θέλω το Μουφ και προσπαθώ να μην το ερωτευτώ για να μην απογοητευτώ αν το πήρε στο μεταξύ άλλος. Μόλις είπαν ότι είναι μεν διαθέσιμο αλλά το θέλει όντως και μια άλλη που ήθελε να έρθει να το δει αλλά τους έστησε, πήρα το αυτοκίνητο και οδήγησα όλη τη νύχτα 7 ώρες, το ζαλώθηκα και το έφερα πίσω μαζί μου.:D:D:D:D:D Βέβαια αν και το φωνάζω Άτταλο, το 70% των περιπτώσεων το φωνάζω Μουφ αλλά του πάει.

Λένε ότι τα θηλυκά είναι πιο ανεξάρτητα, αλλά εμένα μου αρέσει το Μουφ και γενικά τα Αυστραλεζίδια είναι όλα τους αυτοκόλλητα.

Πάντως υπάρχουν και πιο τρελλοί συνάδελφοι: ένας έβγαλε το γιο του (εννοώ τον ανθρώπινο) Φάβιο Μάξιμο!!!!! Έγραψε τη διατριβή του πάνω στο Ρωμαίο στρατηγό Φάβιο Μάξιμο και ήθελε, λέει, να φωνάζει "Φάβιε!" και κάποιος να του απαντάει. Βέβαια του βγήκε τελείως αναίσθητος για τους αρχαίους διότι τον πήγε ο πατέρας του στην Ολυμπία και ο Φάβιος τον συμβούλεψε να συμβουλέψει τους Έλληνες να κάνουνε φασίνα διότι το μέρος είναι γεμάτο σπασμένες κολώνες, άρα θέλουνε σκουπίδια!!!! Έπεσε ξερός ο άνθρωπος. Έχει όμως γιο Φάβιο Μάξιμο που φέρει το επίθετό του! Και μένα ο σκύλος μου φέρει το επίθετό μου διότι έτσι λένε οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι...:eek::eek::eek::p:p:p:D:D:D:D

Last edited: