Από που να πάρω γαλλικό Μπουλντόγκ?

Status
Κλειδωμένο θέμα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ολλανδικά τα εκτροφεία λοιπόν?...Μπράβο!

http://www.zonmiracl.ru/

We live in Zhukovsky, the wonderful neighborhood of Moscow, Russia.

http://www.avigdors.ru/champions_eng.htm

19-2-182, Shirokaya str.,
127224, Moscow, Russia

Ε , μάλλον θα έχουν "πέσει" τα ενοίκια στη Μόσχα και οι εγγραφές στον Όμιλο για αυτό μένουν εκεί...Συγνώμη! :eek:

Κοίτα τα link και πες μου ποια σκυλιά σου αρέσουν , να πάρουμε τηλέφωνο να δούμε σε τι γλώσσα θα μας απαντήσουν...

Και αν με το "Αυτα τα 2 που ανεφερες αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο.." εννοείς πως είναι το ίδιο σκυλί...Όχι , οι τίτλοι αντιστοιχούν στις φωτογραφίες.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
http://120rusm283437.dogterminal.com/

Δε μου φαίνεται Ολλανδός...Εσύ από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? :rolleyes:

Και για την A’VIGDORS LARONNESSE DE L’AMOUR από ότι είδα είναι ρώσσικης εκτροφής (Breeder: R. Khomasuridse & Kanevskaya M.) και ναί , Ολλανδικής ιδιοκτησίας (Owner: De La Parure kennel, The Netherlands).

http://www.dogworld.ru/french/index_en.html

Άρα...Ωραία σκυλάκια οι Ρώσσοι , πουλάνε και σε Ολλανδούς ?!
:rolleyes:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Βρε παιδιά, δεν κρίνουμε ένα εκτροφείο με τα αποτελέσματα ΜΙΑΣ έκθεσης.
Έχουν έρθει σκύλοι στην Αθήνα με τεράστιες νίκες Ευροπαϊκές πίσω τους (με μεγάλο ανταγωνισμό, όχι αστεία) για γυρίσουν με άδεια χέρια.

Βάσικά, ΟΛΟΙ οι σκύλοι χάνουν κάποιες φορές...

Η κάθε φυλή έχει διάφορους "τύπους" και όλοι οι κριτές έχουν τις προτιμήσεις τους...

Ο κάθε ενδιαφερόμενος αγοραστής (αν και εφ' όσον ενδιαφέρεται πολύ για τις εκθέσεις και την μορφολογία λεπτομερώς) οφείλει να μελετήσει ΠΟΙΟΣ τύπος είναι αυτός που προτιμάει και να βρεί που εκτρέφεται.

Το συμαντικότερο για μένα όμως (και ας ενδιαφέρομαι ΣΟΒΑΡΑ για τις εκθέσεις) είναι η υγεία κι ο χαρακτήρας του σκύλου.

Ο καλός εκτροφέας δίνει μεγάλη βάση σε αυτά (τουλάχιστον τόση όσο και στην εμφάνιση). Να κάνει ΟΤΙ μπορεί. Εξετάσεις για όλες τις κληρονομικές ασθένειες (όπου δυνατόν) και να αποφεύγει να ζευγαρώνει σκύλους με προβλήματα (και ας είναι μόνο προβλήματα στον χαρακτήρα). Ένα "χάρισμα" του καλού εκροφέα είναι να μπορεί να λέει συχνά και "ΟΧΙ". Δηλαδή, "όχι, αυτόν ΔΕΝ θα τον ζευγαρώσω ποτέ".
Ή επίσης, "Όχι, δεν σου δίνω σκύλο, γιατί δεν είσαι έτοιμος για σκύλο."

Αν υποθέσουμε πως κάποιος ψάχνει το ιδανικό κατοικίδιο, ράτσας Γαλλικού Μπουλντόγκ, τότε αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ελέγξει τον εκτροφέα σ' αυτά (υγεία και χαρακτήρας). Φυσικά οι εκθέσεις είναι το αρχικό σημάδι ενός σοβαρού εκτροφέα (αλλά είναι ΜΟΝΟ η κορυφή του παγόβουνου).

Ο σκύλος δεν θα ζει στον στοίβο, θα ζει ως κομμάτι της οικογένειάς σου.

Αδυνατώ να πιστέψω πως δεν υπάρχουν εκτροφείς Γ.Μ. στην Ελλάδα σωστοί (εκτός της Μυκόνου). Υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά στην χώρα. Και φυσικά η Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα. Αν για παράδειγμα, ζει κάποιος κοντά στα σύνορα και βολεύει να πηγαίνει τους σκύλους του στο εξωτερικό για εκθέσεις, θα το ξέραμε; μάλλον όχι...

Εγώ μένω 4 ώρες από Ιταλία (λογαριασμό πρέπει να δώσω στον ΚΟΕ για τις εκθέσεις που κέρδισα εκεί;)...

ΔΕΝ υπάρχει μόνο ένας (ούτε μόνο 10!).

Αλλά και να το πίστευα, δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο ποτέ, γιατί είναι κάτι που α) ίσως να άλλαξε "προχτές" (με μετακόμηση στην χώρα κάποιου) και προπαντώς Β) είναι κάτι που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα.

Τέλος, δεν γνωρίζω τον κύριο στην Μύκονο, αλλά δεν ξέρω αν ο Puzzle είναι κι αρκετά έμπειρος ώστε να πειστώ για το επίπεδό του Κου Γ... έτσι κι αλλιώς.
Αν και εγώ δεν πείθομαι γενικά εύκολα, θέλω να μαθαίνω μόνη μου.
Γενικώς "τρομάζω" όταν ακούω πως έχει τόσα πολλά σκυλιά ένας εκτροφέας...
Αυτόμάτως αναρωτιέμαι αν ΞΕΡΕΙ ποιοί είναι οι πραγματικοί πατέρες σε κάθε γέννα, και επίσης αν είναι τελικά ΕΦΙΚΤΟ ένας με μόνο έναν βοηθό να τα φροντίζει σωστά.
Βέβαια, όπως κάποιος προανέφερε... όλα γίνονται με μυαλό, λεφτά, χρόνο και προσπάθεια.

Γι αυτό και ξανατονίζω πως το καλύτερο είναι ο καθένας να πηγαίνει να γνωρίζει τον εκτροφέα (και το εκτροφείο) από κοντά, πριν πάρει τον οποιονδήποτε σκύλο για τον οποιονδήποτε σκοπό.

Να δει τους γονείς του κουταβιού από κοντά (ίσως το συμαντικότερο απ' όλα) γιατί ένα "κοκτείλ" από αυτούς τους σκύλους θα είναι το κουτάβι.
Σε υγεία, εμφάνιση αλλά ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Τέλος, οι υπομονή είναι αρετή. Αν θέλεις καλό σκύλο (οποιας φυλής και να είναι) θα πρέπει να είσαι διαθετημένος να περιμένεις και 1-2 χρόνια (και να καταλαβαίνεις και γιατί αξίζει να περιμένεις). Αν υπάρχει για παράδειγμα καλύτερος εκτροφέας από τον Κο Γ (πράγμα καθόλου απίθανο) αλλά θα κάνει γέννα τον Νοέμβριο, να μην απογοητευτείς και να μην είσαι ανυπόμονος.

Christoforos

Member
24 Ιανουαρίου 2009
23
0
Εγώ έχω να παρατηρήσω πως για να μην απαντάει ο Christoforos ή έχει ήδη αγοράσει κουτάβι ή έφριξε και αποφάσισε να ασχοληθεί με τις χερσαίες χελώνες... :D

Και είναι ο μόνος που προσμένω να διαβάσω πλέον.

Για τους άλλους να πω πως δεν έχω ούτε προηγούμενα με κάποιον , ούτε επόμενα (με την έννοια έχθρας , κλπ.) και δεν έχω αντιπαλότητες...κουσούρια έχω και 'γω. :p

Ούτε με τον κύριο Γιάννη , ούτε με τον κυρ Φάνη , φυσικά δεν έχω τίποτα με τους Ρώσους ( :eek: )... :D
έχω έρθει σε επικοινωνία με εκτροφείο στο εξωτερικό, όπως μου ειπαν πολλά παιδια απο το φόρουμ απο τα κορυφαια στην ευρώπη. αυτην την απάντηση πήρα και από 2 εκτροφεις γαλλικών μπουλτογκ στην Ελλάδα όταν τους ρώτησα αν γνωρίζουν κατι για το συγκεκριμένο. το σημαντικοτερο μου ειπαν οτι εχουν παρει απο αυτους πολλα κουταβια και ολα τους ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ! οποτε ελπιζω οτι εκανα σωστη επιλογή :D

επειδη στο νησι τα σκυλια πρεπει να περασουν 3.5 μήνες για να μπορουν να εισελθουν θα τους στειλω ενα μικρο ποσο (το συνολικο ποσο για τον σκυλο ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι καταλαβω απο αυτα που θα ζητουσαν Ελληνες εκτροφεις) για να μου κρατησουν το κουταβι. προκειται για θηλυκο σκουρου χρώματος με λιγο ασπρο κατω απο το κεφαλι (κοιλια)... :D

αυτο που μενει ειναι να κανονισω πως θα το παρω το κουταβι... θα ειναι διαθεσιμο στις 30 Μαρτιου (τοτε θα εχει γινει 3.5 μηνων). υπαρχει το ενδεχομενο να παω να το παρω ο ιδιος, να μου το στειλουν, να παει να το παρει ο ξαδερφος και να το φερει μαζι του το Πάσχα. Θα δουμε εχουμε καιρο ακομα :)

επειδη δεν εχω καταλαβει τελικα αν γινεται να δημοσιευσω με ποια εκτροφεια μιλησα και απο ποιους Ελληνες εκτροφεις ζητησα την γνωμη τους αν γινεται δεν εχω κανενα προβλημα να τα πω...

ευχαριστω ολους οσους βοηθησαν ειτε εμπρακτα ειτε νοητικα :D

Christoforos

Member
24 Ιανουαρίου 2009
23
0
Ολλανδικά τα εκτροφεία λοιπόν?...Μπράβο!

http://www.zonmiracl.ru/
Απλα να επιβεβαιωσω οτι το zonmiracl θεωρειται απο τους Ελληνες εκτροφεις ως ενα παρα πολυ καλο εκτροφειο για γαλλακια! χωρις να ξερω και χωρις να εχω προσωπικη αποψη παντα μιλάω... αν και εχω μιλησει και με αυτους αλλα τους αποριψα κυριος λογω αποστασης! :D τα χρηματα ηταν πανω κατω τα ίδια...

ΑΥΤΑ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπράβο βρε Χριστόφορε!
Ανησύχησα μήπως σε αποθαρρύναμε από το να πάρεις σκύλο καν!:eek:

Προφανώς έχεις πάρει καλό δρόμο, συγχαρητήρια.
Εύχομαι η κουταβίτσα να γίνει ακόμη καλύτερη από όλα όσα ονειρεύεσαι και να ζήσετε πολλά, πολλά χρόνια ευτυχισμένα μαζί!:)

Christoforos

Member
24 Ιανουαρίου 2009
23
0
Μπράβο βρε Χριστόφορε!
Ανησύχησα μήπως σε αποθαρρύναμε από το να πάρεις σκύλο καν!:eek:

Προφανώς έχεις πάρει καλό δρόμο, συγχαρητήρια.
Εύχομαι η κουταβίτσα να γίνει ακόμη καλύτερη από όλα όσα ονειρεύεσαι και να ζήσετε πολλά, πολλά χρόνια ευτυχισμένα μαζί!:)
ευχαριστω παιδεια, μακαρι να ειστε ολοι καλα! :D

το εκτροφείο (du champagne) που αναφερε ο φιλος oντως προκειται για παρα πολυ καλο με φοβερα σκυλια! ;)

αν δειτε 2-3 εκτροφεις απο την Ελλαδα εχουν παρα πολλα σκυλια απο αυτους!

ελπιζω ολα να πανε καλα! τωρα αρχιζουν οι ευθυνες :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οποιος ξέρει τί θέλει δεν αποθαρρύνεται με τίποτα :D

Μπράβο ! :) Θα πάς και εκθέσεις ?

Από Κύπρο είσαι ? Καλό θα ήταν να δείς ακριβώς πιο κουτάβι θα είναι αυτό, και να σιγουρέψεις ότι θα είναι το ίδιο όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψει. Καλύτερα να πάς τώρα, να διαλέξεις, και να έρθει μόνο του, ή ακόμα καλύτερα να πάς τώρα και να το φέρει ο ξάδερφος καμπίνα ;)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Και τελικά ας γράψουμε και ένα 3ο ελληνικό εκτροφείο που αναφέρθηκε φευγαλέα...

http://www.frenchbulldog.gr/index.php
Αναφερθηκε αλλα οπως ειπα ειναι πολυ καινουργια η εκτροφη..μιλαμε για θεμα μηνων..οχι φυσικα οτι την αποκλειω μιας και μιλαμε για μια υπεροχη εκτροφεα και πολυ γνωστη για την εκτροφη στη φυλη της..ειμαι σιγουρος οτι μελλοντικα θα εχει υπεροχα κουταβια να παρουσιασει...
DrZhivago οπως ανεφερες σωστοτατα στην επιλογη μας ενος κουταβιου το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να μας απασχολει ειναι η υγεια του...και οταν βρεθηκα να επιλεξω κουταβι ποτε μα ποτε δεν ρωτησα αν αυτο ειναι εκθεσιακο..ηταν το τελαυταιο στο μυαλλο μου και μπορει να επιβεβαιωθει απο τα πρωτα post μου...απλα ετυχε το κουταβι να βγει καλο και επειδη ειχα υποσχεθει και στον εκτροφεα ακολουθω σε μερικες εκθεσεις που μπορω..
Επαυξανω στα παρακατω λεγομενα σου..
''Γι αυτό και ξανατονίζω πως το καλύτερο είναι ο καθένας να πηγαίνει να γνωρίζει τον εκτροφέα (και το εκτροφείο) από κοντά, πριν πάρει τον οποιονδήποτε σκύλο για τον οποιονδήποτε σκοπό.

Να δει τους γονείς του κουταβιού από κοντά (ίσως το συμαντικότερο απ' όλα) γιατί ένα "κοκτείλ" από αυτούς τους σκύλους θα είναι το κουτάβι.
Σε υγεία, εμφάνιση αλλά ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.''
Δεν θα υπερασπιστω πλεον τον μυκονο οπως αναφερεις γιατι εχεις δικιο να λες οτι εγω δεν ειμαι ο πλεον εμπειρος..αλλα την αποψη την δικη μου θα στη πουν και ατομα με τεραστια εμπειρια στο χωρο..

Υ.Γ ο χριστοφορος απευθυνθηκε και βοηθηθηκε απο πλεον γνωστη της φυλης διχως να εχω καμια αναμειξη για να μην λετε τα δικα σας...Ανθρωπο που ασχοληθηκε μαζι του...και οχι οπως των περισσοτερων τις απαντησεις ''παρε το κοε και ρωτα''....αναρωτιεμαι ποσες φορες εχει γραφτει αυτη η εκφραση εδω μεσα απο ατομα που γνωριζουν αλλα βαριουντε να βοηθησουν...

Last edited:

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Το ξέρω οτι γράφω το πιο άχρηστο ποστ αλλά δεν κρατιέμαι!
ΜΠΡΑΒΟ Χριστόφορε!!!!!!
Που δεν πήρες από πετ σοπ, που έψαξες τόσο και που ξέρεις τι θέλεις!!!

kparis

Active Member
27 Αυγούστου 2007
31
0
...και οχι οπως των περισσοτερων τις απαντησεις ''παρε το κοε και ρωτα''....αναρωτιεμαι ποσες φορες εχει γραφτει αυτη η εκφραση εδω μεσα απο ατομα που γνωριζουν αλλα βαριουντε να βοηθησουν...
Αυτη την απαντηση ειχα παρει και εγω στην πρωτη επαφη και αποφασισα να παρακαλουθω εξ αποστασεως το site για καποια πραγματα που με
ενδιαφερουν.
Εξαλλου οποιος ενδιαφερεται πραγματικα θα την βρει την ακρη,
φιλε Χριστοφορε συνεχισε ετσι διαβασε ,ψαξε και αν δεν σε καλυπτουν αυτα που
θα βρεις σε ελλαδα η κυπρο ,φερτο απ εξω και δωσε και κατι παραπανω αν χρειαστει.

Last edited:

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Το ξέρω οτι γράφω το πιο άχρηστο ποστ αλλά δεν κρατιέμαι!
ΜΠΡΑΒΟ Χριστόφορε!!!!!!
Που δεν πήρες από πετ σοπ, που έψαξες τόσο και που ξέρεις τι θέλεις!!!
Δεν ειναι το πιο αχρηστο μαλαματενια..
Αυτο ειναι το πιο ουσιωδες..γιατι το forum οπως και ολα τα forum εχει τα αρνητικα του αλλα φυσικα και τα θετικα του...
Και η κινηση του χριστοφορου για ενημερωση πριν στραφει σε πετσοπ ηταν οτι πιο ουσιαστικο..!!!

Christoforos

Member
24 Ιανουαρίου 2009
23
0
Υ.Γ ο χριστοφορος απευθυνθηκε και βοηθηθηκε απο πλεον γνωστη της φυλης διχως να εχω καμια αναμειξη για να μην λετε τα δικα σας...Ανθρωπο που ασχοληθηκε μαζι του...και οχι οπως των περισσοτερων τις απαντησεις ''παρε το κοε και ρωτα''....αναρωτιεμαι ποσες φορες εχει γραφτει αυτη η εκφραση εδω μεσα απο ατομα που γνωριζουν αλλα βαριουντε να βοηθησουν...
αυτο πραγματικα ήθελα να το πω και εγω, γιατι ενα ευχαριστο ειναι πολυ μικρο για την συγκεκριμενη φίλη (νομιζω ολοι την γνωριζουν)! απο οτι καταλαβα γνωριζει αρκετα πραγματα και παντα προθυμη να βοηθησει.... :)

ευχαριστω ομως οπως ξαναειπα και ολους απο το Φορουμ γιατι με τις απαντησεις τους σε καθε θεμα, σε καθε ποστ δινουν αρκετη βοηθεια σε πολλους αρχαριους σας εμενα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

εδω θα ειμαστε ετσι και αλλιως να τα λεμε :D

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Έχω ένα πονόδοντο που με ταλαιπωρεί εδώ και μερικά 24ωρα και πρέπει να απασχολούμε για να τον ξεχνώ... :(

Οι ίδιοι άνθρωποι που επαναλαμβάνουν την πρόταση "Πάρε τηλέφωνο τον ΚΟΕ" έχουν γράψει:

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ

PET SHOPS - PUPPY MILLS

ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΦΥΛΗ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΕ ΕΝΑ PEDIGREE

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΗ

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

...και πάρα πολλά άλλα...Όλα αυτά πολύ πριν σου δώσουν το τηλέφωνο του ΚΟΕ...

Οι άνθρωποι που προτείνουν ενημέρωση από τον ΚΟΕ έχουν συγγράψει περί τα 30.000 post!!!...Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!

Ο άνθρωπος που λαχταρά να πάρει σκύλο ΤΩΡΑ , είναι σαν τον πεινασμένο που θέλει να φάει άμεσα.
Αν πας στον πεινασμένο να του μάθεις πως θα βρεί τροφή , ποιές τροφές είναι θρεπτικές και ποιές επιβλαβής , πως να τις ξεχωρίζει , κλπ. , 9 στις 10 φορές θα σε βρίσει.
Αντίθετα 10 στις 10 φορές θα εκτιμήσει αυτόν που θα του δώσει ένα σάντουιτς ή θα του δείξει που είναι τα πλησιέστερα Goody's και θα του δώσει τηλέφωνα παραγγελίας.

Κάποιοι επιλέγουν να μοχθούν για 10/10 , να τους βρίζουν 9/10 και να χαίρονται 1/10...οι ψυχασθενείς!!

Αν επιλέγουμε καθημερινά το εύκολο και γρήγορο φαγητό , ακόμα και για το μυαλό μας , θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρότερα προβλήματα από την παχυσαρκεία.

Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που θα γράψουν 1 , 2 , 5 , 10 τηλέφωνα.
Δεν αμφιβάλλω για την αξία τους , το χαρακτήρα τους ή τις προθέσεις τους και ας δρουν στο "παρασκήνιο".

Αλλά ενώ για αυτούς θα μπορούσα να αμφιβάλλω (αφού δρούν "παρασκηνιακά" , με π.μ. , e-mail , έτοιμες προτάσεις αγορών και "κατηγορώ" επίσης παρασκηνιακά) δεν αμφιβάλλω , πως μπορώ να αμφιβάλλω και να υποβαθμίζω αυτούς που βλέπω τον κόπο τους? :rolleyes:

Επίσης οι άνθρωποι που προτείνουν τον ΚΟΕ ΠΟΤΕ δεν "διαφήμισαν" την δράση τους , τα πτυχία τους , τις γνώσεις τους , την προσφορά τους , τα "ΕΓΩ" τους.

Υ.Γ. 1 Αγαπητέ puzzle κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδείχθηκε να έχεις σφάλλει αρκετές φορές (πόσοι είναι οι Έλληνες εκτροφείς , αν κάποιος πήγε σε εκθέσεις , ποιά είνα τα "καλύτερα" σκυλιά των Ρώσσων , αν είναι Ρωσσικά , κλπ.) και δεν έχω αντιληφθεί ίχνος παραδοχής...έστω για γούστο.

Υ.Γ. 2 Τελικά βρε Christoforos από ποιά γέννα θα πάρεις κουταβάκι?

Υ.Γ. 3 Θα πάρω ένα Mesulid...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αυτη την απαντηση ειχα παρει και εγω στην πρωτη επαφη και αποφασισα να παρακαλουθω εξ αποστασεως το site για καποια πραγματα που με
ενδιαφερουν.
Μην ξεχναμε παιδια οτι μεχρι πριν λιγο καιρο η διαφημηση εμεση η αμεση δεν επιτρεποταν στο φορουμ.Φιλε ΧριστοφορεΠεσ μας πιο συγκεκριμενα πραγματα για το σκυλακι σου τοσες σελιδες γραφτηκαν για σενα, τοσοι τσακωμοι εγιναν.Το αξιζουμε

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κι εγώ χάρηκα πάρα πολύ για το Χριστόφορο (άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα), αλλά και για την εξέλιξη και έκβαση της κουβέντας που χάρη στην υπομονή που επέδειξαν κάποιοι, αντί να καταλήξει σε "σφαγή" μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και εποικοδομητικός διάλογος. Δεν υπήρχε περίπτωση να αποθαρρυνθώ από κάτι τέτοιο.

Ωστόσο,
Αναρωτιέμαι πού αποσκοπεί αυτό το σχόλιο και πραγματικά με απογοήτευσε τη στιγμή που όντως το επίπεδο της συζήτησης είχε ανέβει. ΔΕΝ είναι κακό να βοηθάμε κάποιον που ψάχνεται με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά νόμιζα πως στόχος και του φόρουμ και των πολλών έμπειρων στο χώρο είναι να βοηθήσουν τον υποψήφιο αγοραστή σκύλου γνωστοποιώντας του τα βήματα που πρέπει ο ίδιος να ακολουθήσει για να βρει τον σωστό εκτροφέα. Και όχι ΠΟΤΕ δεν έχει γραφτεί ένα ξερό "πάρε τον ΚΟΕ και ρώτα" με την έννοια που εδώ του προσδίδεται (δηλ. "ξέρω αλλά δε σου λέω, μάθε μόνος σου μη με απασχολείς). Ένα απ' τα πλέον σημαντικά topics σ' αυτό το φόρουμ είναι το "Πώς Διαλέγω Εκτροφέα". Ας μην υποτιμούμε την αξία του.

Τι είναι καλύτερο? Να πούμε σε κάποιον "Πάρε απ' τον τάδε?" δίνοντάς του έτσι την τροφή μασημένη ή να τον μάθουμε να ψάχνει, να συγκρίνει, να επιλέγει σωστά?
Και κάτι ακόμα. Πολλοί λίγοι, ελάχιστοι, είναι εδώ μέσα (αλλά και γενικά) εκείνοι που θεωρούν ότι για κάποιες φυλές ένας εκτροφέας είναι μονόδρομος - ακόμα κι αν όντως μόνο ένας εκτρέφει στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως υπάρχει "ζωή" και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας.

Edit: Με πρόλαβε και τα έγραψε και καλύτερα ο DjDoctor...

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Υ.Γ. 1 Αγαπητέ puzzle κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδείχθηκε να έχεις σφάλλει αρκετές φορές (πόσοι είναι οι Έλληνες εκτροφείς , αν κάποιος πήγε σε εκθέσεις , ποιά είνα τα "καλύτερα" σκυλιά των Ρώσσων , αν είναι Ρωσσικά , κλπ.) και δεν έχω αντιληφθεί ίχνος παραδοχής...έστω για γούστο.
Παμε αλλη μια φορα...οι εκτροφεις για μενα ειναι 2 τελος(τη μια δεν την ανεφερα εξ αρχης μιας και οπως ειπα μελλοντικα θα εχει υπεροχα κουταβια)..σου ειπα οτι πλεον αυτος που θες υπερασπιζεσαι δεν συμμετεχει σε εκθεσεις γαλλικων για συγκεκριμενους λογους...δεν θα το συνεχισω..
Οσο για το τελευταιο περι ιχνους παραδοχης γιατι μαλλον διαβαζεις περιστασιακα τα ποστ...
''Οπως γραφω οι ρωσσοι ειχαν πει οτι κατεβασαν τα καλυτερα γαλλικα τους εκεινη την περιοδο..ετσι ελεγαν...
Φυσικα και σε ολες τις χωρες υπαρχουν καλοι εκτροφεις...εδω η ουγγαρια που φημιζεται για τα byb της και εχει εκτροφεια γαλλικων φοβερα...
Αν ρωτησεις και τον χριστοφορο δεν τον απετρεψα να παρει απο εκει μιας και δεν ηξερα καν σε πιο εκτροφειο αναφεροταν..ουτε εκεινος ηξερε αρχικα μιας και ειχε συνομιλησει με εναν συγγενη του..
Επι της συνεχειας του ανεφερα απο Ελλαδα και μονο που μπορει να προμηθευτει το νεο του κουταβι...και αν διαβασες και παρακατω ανεφερα οτι απο εξωτερικο δεν μπορω να τον βοηθησω γιατι δεν ξερω ποια εκτροφεια θεωρουντε καλα και ποια οχι...
Σε αυτο που εχεις δικιο ειναι οτι δεν το ξεκαθαρισα αφησα να αιωρειται οτι οι ρωσσοι δεν εχουν καλα εκτροφεια..λαθος διατυπωση μου αν θες και το αναγνωριζω αυτο..''

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Κι εγώ χάρηκα πάρα πολύ για το Χριστόφορο (άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα), αλλά και για την εξέλιξη και έκβαση της κουβέντας που χάρη στην υπομονή που επέδειξαν κάποιοι, αντί να καταλήξει σε "σφαγή" μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και εποικοδομητικός διάλογος. Δεν υπήρχε περίπτωση να αποθαρρυνθώ από κάτι τέτοιο.

Ωστόσο,

Αναρωτιέμαι πού αποσκοπεί αυτό το σχόλιο και πραγματικά με απογοήτευσε τη στιγμή που όντως το επίπεδο της συζήτησης είχε ανέβει. ΔΕΝ είναι κακό να βοηθάμε κάποιον που ψάχνεται με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά νόμιζα πως στόχος και του φόρουμ και των πολλών έμπειρων στο χώρο είναι να βοηθήσουν τον υποψήφιο αγοραστή σκύλου γνωστοποιώντας του τα βήματα που πρέπει ο ίδιος να ακολουθήσει για να βρει τον σωστό εκτροφέα. Και όχι ΠΟΤΕ δεν έχει γραφτεί ένα ξερό "πάρε τον ΚΟΕ και ρώτα" με την έννοια που εδώ του προσδίδεται (δηλ. "ξέρω αλλά δε σου λέω, μάθε μόνος σου μη με απασχολείς). Ένα απ' τα πλέον σημαντικά topics σ' αυτό το φόρουμ είναι το "Πώς Διαλέγω Εκτροφέα". Ας μην υποτιμούμε την αξία του.

Τι είναι καλύτερο? Να πούμε σε κάποιον "Πάρε απ' τον τάδε?" δίνοντάς του έτσι την τροφή μασημένη ή να τον μάθουμε να ψάχνει, να συγκρίνει, να επιλέγει σωστά?
Και κάτι ακόμα. Πολλοί λίγοι, ελάχιστοι, είναι εδώ μέσα (αλλά και γενικά) εκείνοι που θεωρούν ότι για κάποιες φυλές ένας εκτροφέας είναι μονόδρομος - ακόμα κι αν όντως μόνο ένας εκτρέφει στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως υπάρχει "ζωή" και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας.

Edit: Με πρόλαβε και τα έγραψε και καλύτερα ο DjDoctor...
Chloe μου δεν διαφωνω με την ολη φιλοσοφια και το σπρωξιμο ενος νεου μελους στο διαβασμα για να λαμβανει πλεον πιο σωστα τις αποφασεις του και τις επιλογες του..
Για μενα το σωστο ειναι ναι πρωτα να διαβασει ολα αυτα που λες...αλλα επειδη περασα απο φαση κοε και εχω αναλυσει το τι εγινε χιλιες φορες..(αν θελετε το επαναλαμβανω)....μετα να βοηθηθει ο καθενας με το να του προτινουμε εμεις καποιες λυσεις...
Απο εκει και περα ο καθενας εχει μυαλλο και κριση..και παντα εχοντας διαβασει ολα αυτα που αναφερατε να κανει την καταλληλη επιλογη του...
Και επαναλαμβανω οτι αναφερθηκα μονο για την Ελλαδα και ειπα οτι απ εξω δεν μπορω να τον βοηθησω γιατι δεν εχω τοσες γνωσεις εκτροφεων εξωτερικου...
Αν ας πουμε καποιος με ρωταγε για αγγλικα bulldog θα του ανεφερα τα 4 σοβαρα εκτροφεια που ξερω λεγωντας του πηγαινε, μιλα μαζι τους, ζητα τη βοηθεια τους, και επελεξε οποιον σε εκφραζει καλυτερα και θεωρεις οτι θα σε βοηθησει περισσοτερο για την συμβιωση του με το νεο σου κουταβι..

Status
Κλειδωμένο θέμα