Απώλεια βάρους!

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Καλημέρα,
Οπως έγγραψα και στον τίτλο βλέπω το σκύλο μου να αδυνατίζει συνέχεια. Πριν κανα 1.5 μήνα τον είχα ζυγίσει και ήταν 5 κιλά και 400 (πρόκειται για πιντσερ). Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι μια χαρά, αν και λίγο ακόμα να πάρει δεν θα πείραζε. Ε από τότε τον βλέπω να χάνει μέρα με τη μέρα. Αρχισαν να είναι εμφανεί ήδη τα δυο κόκκαλακια πάνω από την ουρά, καθώς και λίγο τα πλευρά του. Εδώ και 24 μέρες σταθεροποιήθηκε και το θέμα της τροφής. Του δίνω την acana puppy small breed και επειδή η δοσολογία στο κουτι λέει για ενήλικο σκυλή του έδινα δύο φορες την ημέρα από 60γρ. και τις τελευταίες 2 μέρες το αύξησα από 70γρ. Και αν μετρήσω και τα σνακ που του δίνω στις βόλτες από την ίδια τροφή φτάνουμε γύρω στα 150γρ. την ημέρα.Νομίζω ότι η τροφή δεν είναι λίγη, αλλά πολύ αρκετή για το σκυλί. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά το βλέπω να χάνει συνέχεια. Ουτε καν τον ζύγισα για το πόσο είναι τώρα για να μην τρομάξω. Αντιμετώπισε κανείς το ίδιο πρόβλημα? Τι μπορεί να φταίει?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Κατ'αρχάς...ψυχραιμία...
Κατά δεύτερον...ζύγισε το...(καλό είναι να τσεκάρουμε με το μάτι...αλλά η ζυγαριά είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για το βάρος του)
Κατά τρίτον, καν'του εξετάσεις αίματος ή τέλος πάντων συμβουλέψου τον κτηνίατρο σου, αν ανησυχείς τόσο....Κι αν αυτός δεν σου γεμίζει το μάτι, να πας σε άλλον...

Αλλά σίγουρα....ζύγισε το....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αποπαρασιτωση για ενδοπαρασιτα εχει κανει ο σκυλος? Καλυτερα να συμβουλευτεις εναν ακομη κτηνιατρο αν αυτος που συμβουλευεσαι ηδη δεν βλεπει κανενα προβλημα.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Καταρχήν συγνώμη που το ανοιξα σε λάθος μέρος:)
To ότι έχει χάσει βάρος αυτό είναι σίγουρο εστω και με το μάτι που τον βλέπω. Εχω κανα 2 μήνες να του δώσω για ενδοπαρασιτα χάπι. Του είχα δώσει το drontal. Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό; Το τελευταίο διάστημα δεν τον έχω πάει στον κτηνίατρο γιατί δεν υπήρχε κάποιος λόγος, οπότε σε αυτή τη φάση που βρίσκεται τώρα δεν τον έχει δει. Θα πάω σίγουρα να τον ζυγίσω και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι κάτω από 5 κιλά. Πολύ φοβάμαι να μην βρίσκεται και στα 4,5 κιλά. Οταν ξαπλώνει στα πλάγια, μη σαν πω ότι μετράω και τα πλευρά του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Πότε του έκανες τελευταία φορά εξετάσεις;
Γενικές/ερλίχεια/καλαζάρ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Τότε προς το παρόν να του κάνεις μια γενική αίματος και από φθινόπωρο να βάλεις στο πρόγραμμά σου, τις προληπτικές 6μηνες εξετάσεις.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
....και μην ξεχνάς ότι τώρα με τις ζέστες όλα τα σκυλιά χάνουν βάρος. Ο δικός μου έχει χάσει 4 κιλά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ο δικός σου όμως έχει περιθώριο να χάσει. Ενα πίνσερ;

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Και η δικια μου εχει αδυνατησε τελευταια!
Απο 8,5 κιλα που ηταν (ο γιατρος την ελεγε "χοντρελο") κατεβηκε στα 6,7 !!!:eek: :eek: :shock:
Παντως δεν ανισυχω τοσο πολυ γιατι τρωει τα μισα απτη ζεστη και γενικοτερα δεν πιναει καθολου...
Αποκει που ετρωγε 100 gr acana small breed τωρα τρωει σχεδων τα μισα...

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Το θέμα το δικό μου είναι ότι την τρώει όλη τη τροφή του και είμαι σίγουρος ότι και περισσότερο να του έδινα θα την έτρωγε. Αν δεν έτρωγε δεν θα με ανησυχούσε τόσο, αλλά από τη στιγμή που τρώει και μάλιστα και με όρεξη και πάλι χάνει βάρος αυτό με προβληματίζει.

@mareco
όταν λες 6μηνες εξετάσεις τι ακριβώς εννοείς; σε τι εξετάσεις αναφέρεσαι;
επίσης μια εξέταση αίματος πόσο περίπου στοιχίζει;
το ξέρω ότι οι απορείες μου στους περισσότερους μπορεί να φαίνονται γελοίες ή και ασήμαντες αλλά για μένα το κόστος με ενδιαφέρει.
Δυστυχώς βλέπω με τον καιρό να χρειάζονται περισσότερα από ένα εμβόλιο το χρόνο που μου έλεγαν και ζορίζομαι αρκετά!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να του κάνεις εξετάσεις. (επειδή τρώει και βλέπεις πως αδυνατίζει...)
Το κόστος κυμαίνεται από 40-50 ευρώ...και ανεβαίνει ανάλογα τις εξετάσεις. (σ'αυτό θα σου απαντήσει ο κτηνίατρός σου)

Αυτά συμβαίνουν....
Υπάρχει πάντα και ο αστάθμητος παράγοντας...Παρόλα αυτά, δεν μπορείς να τον αφήσεις και στην τύχη του...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ακριβώς επειδή λες οτι χάνει βάρος ενώ τρώει κανονικά, σου λέω να του κάνεις καμμιά εξέταση [ή τέλος πάντων να τον πας στο γιατρό] για να αποκλείσεις ότι υπάρχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα.
Δυό φορές τον χρόνο [Μάιο/Νοέμβριο] κάνουμε προληπτικές εξετάσεις αίματος, τουλάχιστον για ερλίχεια και καλαζάρ. Απαραιτήτως. Και συγχρόνως φροντίζεις όλο τον χρόνο, για την ισχυρή προστασία του από σκνίπες και τσιμπούρια, με ειδικά κολλάρα, αμπούλες και λοιπά σκευάσματα. Το κόστος ποικίλλει.
Αν είχες ρωτήσει εδώ, πριν το αποκτήσεις, θα είχες μάθει ότι η επαρκής συμβίωση του σκύλου μαζί μας, απαιτεί σημαντικό κόστος, για να είναι τουλάχιστον καλά στην υγεία του.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Τον πρόσεξα λίγο περισσότερο πριν που τον έβγαλα βόλτα. Φαίνονται ελαφρώς τα πλευρά του (όταν είναι όρθιος), τα δυο κοκκαλάκια πάνω από την ουρα (και όσο περνάνε οι μέρες φαίνονται όλο και πιο πολύ) και κάποιες φορές φαίνεται και κάτι βουλίτσες από την σπονδυλική του. Πρίν δεν διέκρινα τιποτα από αυτά, γι' αυτό και ανησυχώ. Αρα προγραμματίζω ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο!

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
ποσο χρονων ειναι το σκυλακι σσου?
το drontal καθε 3 μηνες δινε το.

να πας σε ενα κτηνιατρο.
μπορει να εχει τα παντα.και θελει εξετασεις....
ετσι φιλολογικα μπορει να εχει λεισμανια(καλααζαρ), διροφιλαρια,...παρασιτωση....προβλημα στο εντερο,.... υποθυρεοειδισμο....
αλλα κυριως λεισμανια μου ερχεται στο μυαλο..
μακαρι να κανω λαθος

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τι μπορεί να έχει? τα πάντα..
Έχει νόημα να τα αναφέρουμε? :)

Nα σε ρωτήσω thunderbill84 πόσο καιρό έχεις παρατηρήσει αυτήν την αλλαγή και επίσης είσαι σίγουρος πως δίνεις την σωστή ποσότητα βάση της δραστηριότητας και της φυλής του σκύλου σου?
Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι κόβεται λιγάκι η όρεξη λόγο ζέστης..
Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή γενικά στην συμπεριφορά του?
Στην γενικότερη εικόνα του?
Πότε τον είδε τελευταία φορά ο γιατρός του?
Όταν λες διακρίνεις τα πλευρά του εννοείς δια της αφής ή με το μάτι?
Πότε έκανε τελευταία φορά εξετάσεις?
Τσεκάρατε ποτέ τον θυρεοειδή?
Έχει απώλεια όρεξης?

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Τι μπορεί να έχει? τα πάντα..
Έχει νόημα να τα αναφέρουμε? :)

Nα σε ρωτήσω thunderbill84 πόσο καιρό έχεις παρατηρήσει αυτήν την αλλαγή και επίσης είσαι σίγουρος πως δίνεις την σωστή ποσότητα βάση της δραστηριότητας και της φυλής του σκύλου σου?
Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι κόβεται λιγάκι η όρεξη λόγο ζέστης..
Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή γενικά στην συμπεριφορά του?
Στην γενικότερη εικόνα του?
Πότε τον είδε τελευταία φορά ο γιατρός του?
Όταν λες διακρίνεις τα πλευρά του εννοείς δια της αφής ή με το μάτι?
Πότε έκανε τελευταία φορά εξετάσεις?
Τσεκάρατε ποτέ τον θυρεοειδή?
Έχει απώλεια όρεξης?
Καλημέρα φίλε kango1,
Γενικά αυτή την αλλαγή την παρατηρώ περίπου ένα μήνα ίσως και παραπάνω. Και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα δύο κοκκαλάκια πάνω από την ουρά που άρχισαν σταδιακά να φαίνονται όλο και περισσότερο. Του δίνω την ACANA puppy small breed και με βάση το πινακάκι θα έπρεπε να παίρνει γύρω στα 110γρ. Τώρα μπήκε στο 9 μήνα και όταν τον είχα μετρήσει ήταν 5 και 400γρ. Οποτε νομίζω τα 150γρ είναι υπεραρκετα. Από τη στιγμη που του δίνω τόση ποσότητα, πόσο διάστημα πρέπει να περάσει για να δώ να παίρνει βάρος? Επίσης (λογικό κιόλας) κάποια φορά τα κακάκια του είναι αρκετά μαλακά, μάλλον λόγω υπερβολικής τροφής. Πάντως 1 βδομάδα ποθ του δίνω τόσο, οπτικά δεν είδα κάποια βελτίωση.Οσο για κάποια δραστηριότητα δεν τον κάνω τίποτα τώρα μιας και δεν θέλω να επιβαρύνω την κατάσταση.
Η γενική του εικόνα είναι κάτι παραπάνω από τέλεια. Κοινώς συνεχίζει να μου σπάει τα νεύρα με τις αταξίες που κάνει:) Εξετάσεις όπως είχα ξανα αναφέρει δεν τον έκανα καμιά. Τον έχω 3 μήνες.
Επίσης αυτό που θέλω να αναφέρω είναι ότι γενικά ψάχτηκα αρκετά με το θέμα της τροφής και δυστυχώς έχει 28 μέρες που τρώει σταθερα την τροφή αυτή. Ξερω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να αλλάζεις τροφή αλλά μέσα στο διάστημα αυτό δοκιμάσαμε 2-3 (τη μία αναγκαστηκά μέχρι να έρθει η ακανα). Υπάρχει περίπτωση να μην έχει σταθεροποιηθεί το στομάχι του ακόμα με την τροφή? Επίσης μίλησα χθες και με τον κτηνίατρο και αυτό που μου είπε (αφού με ρώτησε περι τροφης,διάθεσης,κ.τ.λ) και με έβαλε σε σκέψεις είναι αν πήρε ύψος. Εγω επειδή τον βλέπω κάθε μέρα δεν βλέπω διαφορά, αλλά μετά θυμήθηκα ότι γενικά που έχουν πει άτομα που τον βλέπουν ότι πηρε ύψος. Ισως λέει πήρε ύψος και είναι λογικό να έχασε λίγο οπτικά. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με βάση την ποσότητα που του δίνω. Μια επίσκεψη θα μας λύση την απορία. Θα προσπαθήσω να τον πάω σήμερα.