Αρθρίτιδα σε γαλλικό μπουλντόγκ






omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι να ανησυχεις οπως και τα αγγλικα Μπουλντογκ εχουν μια κλιση προς γενικα ασθενειες αρθρωσεων,καλα ειναι να το κρατας αδυνατο,εμενα μου ειπαν στην Γερμανια μετα απο ακτινες και πολλες αλλες εξετασεις οτι εχει αρθριτιδα και τρελλαναμε το σκυλι στα φαρμακα τελικα την ψωνισα και εγινα γιατρος,εκανα μια διαιτα τις εδωσα και χαπια ζελατινας για ηλικιωμενους και σε 3 μηνες ηταν σφαιρα,και πηγαμε και σε αγωνες για τρεξιμο τους οποιους και κερδισε η "Φετσι" το κυπελο το εχω ακομα η Φετσι δεν υπαρχει πια.
 


puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι οι αρθριτιδες εμφανιζονται κυριως σε σκυλια ηλικιας ανω των 7-8 χρονων, κυριως σε μεγαλοσωμες φυλες και σχεδον παντα σε σκυλια που ειναι πανω του επιτρεπτου βαρους...
Επισης ο πονος ειναι πιο φανερος κατα τις πρωινες ωρες οπου και τα ισχυα του ειναι ακομα κρυα..οταν σηκωθει το σκυλι περπατησει λιγο και ζεσταθει μετα ειναι πιο υποφερτος...
Συμβουλεψου το γιατρο σου αλλα σιγουρα θα πρεπει να χασει μερικα κιλακια..
Αληθεια ποσο χρονων ειναι και τι βαρος εχει?
Αν και δεν καταλαβα το δικο σου εχει αρθριτιδα ή ηταν γενικης αποριας η ερωτηση σου?
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα ειναι μεγαλο σκυλι με κοντα ποδια,αν του βαλεις μια θερμαντικη λαμπα θα τον βοηθησεις αφανταστα,προσεχε μονο μην του στεγνωσεις το δερμα,αλλα κρατα τον και ελαφρυ.
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Ναι φίλη μου είναι αλήθεια τα γαλλάκια μας παρουσιάζουν αρθρίτιδες και δισπλασίες.Λόγο κατανομής και στενής λεκάνης.
Θέλει προσοχή να τον έχεις με το επιτρεπόμενο βάρος, να μη τον αφήνεις να κάνει άλματα απο κρεβάτι για παράδειγμα χωρίς να έχει προηγηθεί άσκηση και γενικά μετά το δεκάλεπτο που συνήθως αντέχουν παιχνιδιού ή βόλτας να μην το καταπονείς.
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
.............. μετά το δεκάλεπτο που συνήθως αντέχουν παιχνιδιού ή βόλτας ................
Τόσο λίγο; Δηλ περίπου τί βόλτες κάνει ένα γαλλάκι; Σε εκδρομούλα αν το πάρει κανείς θα τα φτύσει;

***Συγνώμη για το off topic αλλά δεν το ήξερα και είμαι πολύ περίεργη τώρα.
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Καλησπέρα. Ναι είναι αυτή η αλήθεια δεν έχουν την αντοχή που έχουν όλοι οι τετράποδοι φίλοι και αυτό λόγο κοντού ρύγχους και όχι τόσο κατανομής σώματος. Όταν είμαστε συναχωμένοι δεν αναπνέουμε οπότε και κουραζόμαστε σχετικά πιο γρήγορα.Έτσι και τα γαλλάκια λόγω του ρύγχους δεν οξυγονώνονται καλά , εξ'ού και ροχαλίζουν δυνατά, οπότε λαχανιάζουν πάρα πολύ υπερθερμένονται και κουράζονται σε 10-15 λεπτά. Πάντα στο νετ που έψαχνα διάβαζα οτι κουράζονται πολύ πιο γρήγορα απο εμάς.
 


28 Φεβρουαρίου 2009
14
0
29
ελλαδα,πατρα
βασικα αυτο το ανεφερε ο μπαμπας μου οταν του ειπα πως την ειδα καθε λιγο και λιγακι να καθεται και να γλειφει τα ποδια της απο κατω...η αληθεια ειναι πως ειναι πανω απο το κανονικο βαρος της....μαλλον πρεπει να της κανουμε λιγο διαιτα!!!!ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον!!!!!