Αυτοανοση θρομβοκυτταροπενια

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
35
Καλησπερα σε ολους κ σε ολες. Πριν ενα μηνα ο σκυλος μου διαγνωστηκε με κοκκιδιωση. Δοθηκε bactrimel αντιβιωση για 15 μερες. Μεσα σε αυτες τις 15 μερες παρολο που εδεινα σωστα την αντιβιωση το σκυλακι αρχισε να μην κανει καλα κοπρανα κ κοντα στην 8 μερα εβγαλε στις μασχαλες μικρες κοκκινιλες. Ενημερωσα αμεσως τον γιατρο κ με καθησυχασε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι το φαρμακο η αιτια κ να βαλω μια κορτιζονουχα αλοιφη. Με το που τελειωσε την αντιβιωση εβγαλε ενα μεγαλυτερο κοκκινο σημαδι στο μπουτι του. Τηλεφωνω στον γιατρο δυστυχως δεν τον βρηκα κ τον αρπαξα κ τον πηγα σε εναν αλλον κτηνιατρο κοντα στο σπιτι μου κ δυστυχως με ενημερωσε οτι δεν ειναι δερματικο κ οτι ειναι αιματωματα..γινανε αιματολογικες κ υπερηχο αμεσως για να δουμε αν υπαρχει αιμοραγια, ο υπερηχος βγηκε καθαρος αλλα τα αιματοπεταλια ειναι 4.000 με κατωτερο φυσιολογικο για σκυλο τις 50.000... αμεσως ξεκινησε κορτιζονη κ μεσα σε μια 7 μερες το σκυλακι πηγε στις 500.000 που ειναι το ανωτερο οριο αποτι μου ειπαν. Τωρα ειμαστε στην φαση που κοβουμε την κορτιζονη σιγα σιγα αλλα εχουμε δυστυχως κ αλλο θεμα. Οταν μουπαν να αρχισω κορτιζονη μουπαν να δωσω ρυζι κοτοπουλο κ το σκυλι επαθε κολιτιδα. Τωρα εδω κ 8 μερες τρωει gastro royal μαζι με diarsanyl παστα οι διαρροιες υποχωρησαν αλλα το σκυλι κανει πολλα αερια δυσοσμα κ τα κοπρανα ειναι πολυ μαλακα. Ειμαστε στα κατα χαμενα απλα αν τυχον γνωριζεις καποιος παρακαλω να μου απαντησει. Υπαρχει περιπτωση να φταιει η κορτιζονη; (Δινεται απο το στομα οχι ενεσιμη) ΥΓ:συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498
Όλα τα φάρμακα γενικά μπορεί να μεγενθύνουν έναν ερεθισμό του γαστρεντερικού κ να οδηγηθεί το θέμα σε κολίτιδες. Δεν ξέρω για την κορτιζόνη συγκεκριμένα, δεν είναι απίθανο. Η (οποιαδήποτε) αντιβίωση πάντως συχνά έχει τέτοιες παρενέργεις. Βέβαια από την άλλη εσείς πήρατε για κοκκιδίωση που είναι εντερικό πρόβλημα, σωστά; Κανονικά δεν θα πρεπε δλδ να εντείνει ένα γαστρεντερικό θέμα αλλά να το λύνει - αλλά τι λέω, εμένα γινόταν χειρότερα από τα φάρμακα για την κολίτιδα :sneaky: Μπορεί να είχε "κατάλοιπα" ερεθισμού του γαστρεντερικού απ'την ασθένεια που εντάθηκε με την κορτιζόνη ή/και την αντιβίωση. Τέλος πάντων, δεν είναι κάτι τρομερό η κολίτιδα, μην πανικοβάλλεστε. Θα κάνει τον κύκλο της (υποβοηθούμενα ίσως από αγωγή) κ θα υποχωρήσει κι άλλο.

Το κοτόπουλο με ρύζι επίσης, τελικά, παρόλο που είναι παραδοσιακή συμβουλή των κτηνιάτρων, διάφορες πηγές (και εμπειρίες ιδιοκτητών) συνηγορούν μάλλον προς το εντελώς αντίθετο. Το κοτόπουλο είναι υπερλιπαρό (δεν υπάρχει χειρότερο από το λίπος στην κολίτιδα), ειδικά δε αν δε βγει η πέτσα κ είναι πχ βρασμένο με την πέτσα - άστα. Το ρύζι πρέπει να ναι υπερλαπάς κ πάλι δεν αρκεί. Το ρύζι γενικά δε χωνευεται καλά από τα σκυλιά κ προκαλεί αέρια, που εντείνουν την κολιτιδα. Προτίμησε γαλοπούλα, ψημμένη, όχι βρασμένη, που ΔΕΝ θα ταϊσεις την πέτσα για κανένα λόγο, με λίγη καλά βρασμένη πατάτα αν ξαναχρειαστεί.

Τα συστατικά της gastro RC για μένα που τώρα που το πες μπήκα κ τα είδα μόνο για να βοηθήσουν στα γαστρεντερικά προβλήμα δεν είναι. Ρύζι πρώτο, ζωικά λίπη τρίτο. Εκρηκτικός συνδυασμός, τι να πω, αλλά δεν ξέρω από πρώτο χέρι, δεν την δοκιμασα στον δικό μου ποτέ.

Με τη θρομβοκυτταροπενία που καταλήξατε; Σας έχουν πει αν είναι κάτι παροδικό ή αν υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανίσει; Πόσες μέρες πήρε κορτιζόνη; Σας εξήγησαν για ποιό λόγο δώσαν κορτιζόνη; Είδανε το επίχρισμα του αίματος;

Ρωτάω γιατί είχε παρουσιάσει κ ο δικός μου παλιότερα. Μετά από μια αποτυχημένη αγωγή (συνοδευόμενη από κολίτιδα βεβαίως βεβαίως), ξανάδωσε αίμα κ στο επίχρισμα είδαν τελικά ότι είχε πολλές συγκολλήσεις στα αιμοπετάλια. Δώσαμε 3 μέρες μόνο κορτιζόνη, επειδή μου εξήγησαν ότι με την κορτιζόνη διασπώνται οι συγκολλήσεις (δεν ξέρω αν θα έδινα αλλιώς). Δεν ανέβασε τόσο γρήγορα αιμοπετάλια όσο εσάς, αλλά σταθερά ανέβηκαν.

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
35
Όλα τα φάρμακα γενικά μπορεί να μεγενθύνουν έναν ερεθισμό του γαστρεντερικού κ να οδηγηθεί το θέμα σε κολίτιδες. Δεν ξέρω για την κορτιζόνη συγκεκριμένα, δεν είναι απίθανο. Η (οποιαδήποτε) αντιβίωση πάντως συχνά έχει τέτοιες παρενέργεις. Βέβαια από την άλλη εσείς πήρατε για κοκκιδίωση που είναι εντερικό πρόβλημα, σωστά; Κανονικά δεν θα πρεπε δλδ να εντείνει ένα γαστρεντερικό θέμα αλλά να το λύνει - αλλά τι λέω, εμένα γινόταν χειρότερα από τα φάρμακα για την κολίτιδα :sneaky: Μπορεί να είχε "κατάλοιπα" ερεθισμού του γαστρεντερικού απ'την ασθένεια που εντάθηκε με την κορτιζόνη ή/και την αντιβίωση. Τέλος πάντων, δεν είναι κάτι τρομερό η κολίτιδα, μην πανικοβάλλεστε. Θα κάνει τον κύκλο της (υποβοηθούμενα ίσως από αγωγή) κ θα υποχωρήσει κι άλλο.

Το κοτόπουλο με ρύζι επίσης, τελικά, παρόλο που είναι παραδοσιακή συμβουλή των κτηνιάτρων, διάφορες πηγές (και εμπειρίες ιδιοκτητών) συνηγορούν μάλλον προς το εντελώς αντίθετο. Το κοτόπουλο είναι υπερλιπαρό (δεν υπάρχει χειρότερο από το λίπος στην κολίτιδα), ειδικά δε αν δε βγει η πέτσα κ είναι πχ βρασμένο με την πέτσα - άστα. Το ρύζι πρέπει να ναι υπερλαπάς κ πάλι δεν αρκεί. Το ρύζι γενικά δε χωνευεται καλά από τα σκυλιά κ προκαλεί αέρια, που εντείνουν την κολιτιδα. Προτίμησε γαλοπούλα, ψημμένη, όχι βρασμένη, που ΔΕΝ θα ταϊσεις την πέτσα για κανένα λόγο, με λίγη καλά βρασμένη πατάτα αν ξαναχρειαστεί.

Τα συστατικά της gastro RC για μένα που τώρα που το πες μπήκα κ τα είδα μόνο για να βοηθήσουν στα γαστρεντερικά προβλήμα δεν είναι. Ρύζι πρώτο, ζωικά λίπη τρίτο. Εκρηκτικός συνδυασμός, τι να πω, αλλά δεν ξέρω από πρώτο χέρι, δεν την δοκιμασα στον δικό μου ποτέ.

Με τη θρομβοκυτταροπενία που καταλήξατε; Σας έχουν πει αν είναι κάτι παροδικό ή αν υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανίσει; Πόσες μέρες πήρε κορτιζόνη; Σας εξήγησαν για ποιό λόγο δώσαν κορτιζόνη; Είδανε το επίχρισμα του αίματος;

Ρωτάω γιατί είχε παρουσιάσει κ ο δικός μου παλιότερα. Μετά από μια αποτυχημένη αγωγή (συνοδευόμενη από κολίτιδα βεβαίως βεβαίως), ξανάδωσε αίμα κ στο επίχρισμα είδαν τελικά ότι είχε πολλές συγκολλήσεις στα αιμοπετάλια. Δώσαμε 3 μέρες μόνο κορτιζόνη, επειδή μου εξήγησαν ότι με την κορτιζόνη διασπώνται οι συγκολλήσεις (δεν ξέρω αν θα έδινα αλλιώς). Δεν ανέβασε τόσο γρήγορα αιμοπετάλια όσο εσάς, αλλά σταθερά ανέβηκαν.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! Η αληθεια ειναι οτι σημερα μου περασε απο το μυαλο,καθως σκεφτομουν πλεον πιο ηρεμα, οτι υπαρχει πιθανοτητα η κονσερβα ως ποιοτητα να προκαλει αυτα τα μη υποφερτα αερια. Απο κει κ περα σημερα κλεισαμε 24ωρο με μειωμενη δοση κορτιζονης κ χωρις να θελω να προτρεξω λεω με επιφυλαξη οτι ειδα πιο σωστα κοπρανα καθως κ πιο λιγα αερια σημερα. Οσον αφορα την θρομβοκυτταροπενια μου ειπαν οσο πιο «κομψα» γινοταν εκεινη την ωρα οτι αν δεν παρει κορτιζονη αμεσως το σκυλι θα εφευγε απο τη ζωη.. οποτε δεν μπηκα καν στην διαδικασια να σκεφτω αν συμφωνω με την κορτιζονη ή οχι. Οταν του κανανε υπερηχο του ξυρισαν την κοιλια κ το σκυλι ηταν γεματο αιματωματα. Του δωσανε κ γαστροπροστατευτικα καθως μου ειπαν οτι η κορτιζονη δημιουργει πολλες φορες θεματα στο στομαχι κ επειδη δυστυχως ειχαμε προιστορια με ελικοβακτηριδιο περνει τωρα laprazol και peptonorm. Μου ειπαν οτι δεν πρεπει να την κοψει μαχαιρι κ οτι πρεπει να παμε με σταδιακη μειωση κ με συνεχομενες αιματολογικες για να βλεπουμε την αντιδραση του καθως μειωνεται η δοση. Μεχρι στιγμης περνει 8 μερες κ μου παν οτι θα τραβηξει ενα μηνα συνολο μεχρι να αφερεθει τελειως απο την καθημερινοτητα του. Δωσαμε κορτιζονη γιατι οπως μου ειπαν πρεπει να παθει ενα σοκ ο οργανισμος του για να αρχισει να ξαναδημιοργει αιματοπεταλια. Γενικα δεν ειχα αλλη επιλογη εκεινη την ωρα. Εδω μουπαν οτι δεν εχουν ξαναδει τοσο χαμηλα αιμοπεταλια σε ολη τους την καριερα. Τελος με συμβουλεψαν να μην κανω εμβολια καλαζαρ που εχει τον ιουνιο γιατι φοβουνται πως θα αντιδρασει ο οργανισμος του κ για τα ετησια που εχει τον ιανουαριο βλεπουμε..

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Το κοτόπουλο είναι υπερλιπαρό (δεν υπάρχει χειρότερο από το λίπος στην κολίτιδα), ειδικά δε αν δε βγει η πέτσα κ είναι πχ βρασμένο με την πέτσα - άστα. Το ρύζι πρέπει να ναι υπερλαπάς κ πάλι δεν αρκεί.
Ρε συ όμως, θεωρητικά το κοτόπουλο δεν έχει το λιγότερο ποσοστό λίπους στο κρέας? Ακόμα και σε σχέση με τη γαλοπούλα? Τελωσπάντων, εννοείται για τις πέτσες έχεις δίκιο, είναι όλο λάθος αυτό, και πολύ κρίμα που και οι κτηνίατροι δε σκαμπάζουν από διατροφολογικά, τουλάχιστον όχι αυτοί που έχω γνωρίσει εγώ... Μόνο, να, πάρε κλινική τροφούλα και ό,τι κάνεις.

Εγώ την πατάτα δεν την έχω σε υπόληψη καθόλου, κάποτε είχα δώσει τόσο βρασμένη σα πουρέ, και ήταν και τα κόπρανα πουρές και ένα δράμα... O πουρές κολοκύθας είναι θεωρητικά πολύ καλός για το στομάχι, και σε παρόμοια περίπτωση, μάλλον δεν θα δίσταζα να δώσω και λίγες νιφάδες βρώμης αντί για ρύζι.

Από κλινικές τροφές υπάρχει και αυτή της Vet Life, που τελωσπάντων έχει και λιγουλάκι κρέας, και λιγότερο λίπος από την RC.

• Like
Reactions: Estranged

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
35
Ρε συ όμως, θεωρητικά το κοτόπουλο δεν έχει το λιγότερο ποσοστό λίπους στο κρέας? Ακόμα και σε σχέση με τη γαλοπούλα? Τελωσπάντων, εννοείται για τις πέτσες έχεις δίκιο, είναι όλο λάθος αυτό, και πολύ κρίμα που και οι κτηνίατροι δε σκαμπάζουν από διατροφολογικά, τουλάχιστον όχι αυτοί που έχω γνωρίσει εγώ... Μόνο, να, πάρε κλινική τροφούλα και ό,τι κάνεις.

Εγώ την πατάτα δεν την έχω σε υπόληψη καθόλου, κάποτε είχα δώσει τόσο βρασμένη σα πουρέ, και ήταν και τα κόπρανα πουρές και ένα δράμα... O πουρές κολοκύθας είναι θεωρητικά πολύ καλός για το στομάχι, και σε παρόμοια περίπτωση, μάλλον δεν θα δίσταζα να δώσω και λίγες νιφάδες βρώμης αντί για ρύζι.

Από κλινικές τροφές υπάρχει και αυτή της Vet Life, που τελωσπάντων έχει και λιγουλάκι κρέας, και λιγότερο λίπος από την RC.
Σε ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου :) . Σημερα το πρωι παλι πηγαμε την βολτα μας κ τα κακκακια ηταν πολυ καλα αρα αν κ γιατρος δεν ειμαι θεωρω οτι η κορτιζονη τον ενοχλουσε. Μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας σχετικα με τα εμβολια που με συμβουλεψαν οι γιατροι να μην τα κανω;τουλαχιστον αυτο που εχουμε σε ενα μηνα, για καλαζαρ.μουπαν οτι υπαρχει ενα σιροπι που κανει την ιδια δουλεια κ το βαζεις στο φαγητο του σκυλου μια φορα την ημερα για ενα μηνα ανα τεσσερις μηνες κ μου το ειπαν γιατι δεν εχει λεει παρενεργειες.

• Like

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498

Όχι, και θεωρητικά η γαλοπούλα έχει λιγότερο λίπος από το κοτόπουλο (δες κ ανθρώπινες δίαιτες, που πήζουν στη γαλοπούλα κ στο ψάρι).

"Dark meat cuts of chicken have slightly more fat and calories than dark meat cuts of turkey. The same is true for the white meat of these two types of poultry, as turkey is slightly leaner with fewer calories than chicken. "

Slightly θα ήταν όμως σε ίδιες συνθήκες εκτροφής. Οι γαλοπούλες, που ευτυχούν να μην είναι τόσο ευρέως καταναλώσιμες και άρα να μην υπόκεινται τις ίδιες συνθήκες μαζικής παραγωγής, είναι πλέον σε αισθητότατα καλύτερη κατάσταση από τα έρμα τα κοτόπουλα κλωβοστασίου - που είναι φρίκη.

Κάνε ένα τεστ, ψήσε στο φούρνο κοτόπουλου απλό, από τα ευρέως διαθέσιμα (όχι ελευθέρας, πολύ καλύτερη κατάσταση εκεί) κ μια απλή γαλοπούλα, τυποποιημένη κ αυτή, όχι κάτι τρελό. Χωρίς πατάτες κ έξτρα λάδι. Δες στο ταψί τι έχει μείνει στο καθένα. Εμετός λίπους από το κοτόπουλο. Κο-λυ-μπά-ει το κοτόπουλο σε μια σούπα λίπους μιλάμε! Ενώ από τη γαλοπούλα (μπούτι) φεύγει μισό δάχτυλο λιπάκι. Για να μην πω που συρρικνώνεται σε μέγεθος το κοτόπουλο, φεύγουν τα λίπη κ μένει μισό.

Εγώ έχω σιχαθεί τα κοτόπουλα κ για τη δικιά μου διατροφή όταν το διαπίστωσα αυτό. Τα έχω κόψει αρκετά από τη διατροφή μου - όχι για δίαιτα (αχαχαχα, δίαιτα, καλό κι αυτό πάλι). Κι εγώ δε μπορώ γενικά τα πολλά λίπη κ λάδια, δε μου κάθονται καλά στο στομάχι (πήρα εγώ τις συνήθειες του σκύλου ή ο σκύλος τις δικές μου πχια; :ROFLMAO:). Προτιμώ να κάνω ένα τούμπανο μπιφτέκι γαλοπούλας (τα λατρεύω πλέον) ή να ψήσω ένα μπούτι γαλοπούλας όταν θέλω άσπρο κρέας.

Τα κοκόρια επίσης είναι πολύ καλύτερα από τα κοτόπουλα, όχι τόσο καλά όσο οι γαλοπούλες - από άποψη λίπους (σσ: κ γεύσης!).

Η πατάτα, γλυκοπατάτα κ κολοκύθα δεν πρέπει να έχουν "εξαϋλωθεί" στο βράσιμο (να φτάσουν δλδ να θρυματίζονται στο χέρι), αλλά απλά να έχουν βράσει πολύ καλά. Η κολοκύθα είναι όντως καλύτερη αλλά δεν υπάρχει πια (εποχής) κ του Χαλβατζή η τυποποιημένη πειράζει στην κολίτιδα, έχει συντηρητικά. Ανάμεσα σε πατάτα απλή κ γλυκοπατάτα διαπίστωσα ότι η πατάτα σφίγγει πιο πολύ (κ ότι η άσπρη γλυκοπατάτα είναι καλύτερη από την πορτοκαλί σε αυτό το θέμα). Γι'αυτό την πρότεινα. Μακροπρόθεσμα δεν πρέπει να δίνουμε πολύ πατάτα (πολύ άμυλο σε σχέση με τα άλλα δυο, μεταβολίζεται σε σάκχαρο). Γλυκοπατάτα κ κολοκύθα οκ.

Δε δίνω μεγάλες ποσότητες όμως γενικά από αυτά, είτε σε κολίτιδα είτε όχι. Συνήθως τελειώνει μια μέτρια πατάτα κ μια μέτρια γλυκοπατάτα στις 4-5 μέρες περίπου δλδ ο δικός μου.

• Like
Reactions: SofiaEve

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498
Σε ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου :) . Σημερα το πρωι παλι πηγαμε την βολτα μας κ τα κακκακια ηταν πολυ καλα αρα αν κ γιατρος δεν ειμαι θεωρω οτι η κορτιζονη τον ενοχλουσε. Μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας σχετικα με τα εμβολια που με συμβουλεψαν οι γιατροι να μην τα κανω;τουλαχιστον αυτο που εχουμε σε ενα μηνα, για καλαζαρ.μουπαν οτι υπαρχει ενα σιροπι που κανει την ιδια δουλεια κ το βαζεις στο φαγητο του σκυλου μια φορα την ημερα για ενα μηνα ανα τεσσερις μηνες κ μου το ειπαν γιατι δεν εχει λεει παρενεργειες.
Δεν ξέρω, δεν κάνω ούτε εμβόλιο ούτε κάτι άλλο ιδιαίτερα δραστικό για το καλαζάαρ στα προληπτικά. Ξέρω όμως ότι έχει τύχει να καθυστερήσω πάρα πολύ τα κανονικά ετήσιά του εμβόλια σε παρόμοια φάση (βασικά και τότε που είχε κ ο δικός μου τη θρομβοκυτταροπενία), για να ηρεμήσει πρώτα ο οργανισμός του από όλη τη χημεία - αποφαση του γιατρού που συμφώνησα απολύτως.

• Like
Reactions: Jackrussell29

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Εφοσον το σκυλι εχει περασει τα 1-2 μη διακυνδινευσεις με εμβολια για να στο λενε κατι ξερουν...

Επιπλεον αν δεις στα φυλλαδια τους... και τα εμβολια εχουν διαρκεια 2-3 ετη , δεν υπαρχεις λογος ουσιαστικος να βιαστεις. Ειδικα με καλαζαρ που μπορεις να το αντιμετωπισεις και με αλλους τροπους. Και λυσσα για να παθει θα ειστε περιπτωση για εφημεριδες, ειναι πιο πιθανο να κερδισεις το τζοκερ.

Αυτοανοσα, νευρολογικης φυσεως ασθενειες μπορει να εχουν τρελη αντιδραση στον εμβολιασμο. Το εζησα μια φορα, ο σκυλακος μου τότε, λιγους μηνες μετα απο μορβα ειιπαμε να το ρισκαρουμε, μονο για τον βασικο την λυσσα, ολα τα αλλα τα ειχαμε ηδη αποκλεισει....κατεπεσε σε 15-20 λεπτα σχεδον , εγινε αμεσα αλλεργικη αντιδραση κατι , δε ξερω τι...παντως δε ξανακαναμε κανενα εμβολιο ποτε.

Για μενα δεν αξιζει το ρισκο, απλα μετα λιγη προσοχη παραπανω σε εξοχη, σε επαφη με αδεσποτα κουταβια κτ.λ . Κι αν περασει καιρος και συνελθει πληρως , σε 1-2 χρονια το βλεπεις.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Το "εμβόλιο" για το καλαζαρ δεν το συστήνουν οι περισσότεροι κτηνίατροι και έχει μια αποτελεσματικότητα περίπου 80% άρα δεν μπορούμε να το λέμε εμβόλιο. Επίσης σε ορισμένα σκυλιά έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες.

Για τα υπόλοιπα εγώ δεν βλέπω να τα κάνω φέτος, του χρόνου άλλη μια και μετά τέλος. Επίσης αν ρωτήσετε κτηνιάτρους έχουν την λάθος εντύπωση πως το εμβόλιο της λύσσας είναι υποχρεωτικό κάθε έτος ενώ είναι υποχρεωτικό να γίνει όταν λήξει η διάρκεια του προηγούμενου.

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
35
Δεν ξέρω, δεν κάνω ούτε εμβόλιο ούτε κάτι άλλο ιδιαίτερα δραστικό για το καλαζάαρ στα προληπτικά. Ξέρω όμως ότι έχει τύχει να καθυστερήσω πάρα πολύ τα κανονικά ετήσιά του εμβόλια σε παρόμοια φάση (βασικά και τότε που είχε κ ο δικός μου τη θρομβοκυτταροπενία), για να ηρεμήσει πρώτα ο οργανισμός του από όλη τη χημεία - αποφαση του γιατρού που συμφώνησα απολύτως.
Αρα εχει λογικη αυτο που μου ειπαν! Σε ευχαριστω κ παλι!!

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
35
Εφοσον το σκυλι εχει περασει τα 1-2 μη διακυνδινευσεις με εμβολια για να στο λενε κατι ξερουν...

Επιπλεον αν δεις στα φυλλαδια τους... και τα εμβολια εχουν διαρκεια 2-3 ετη , δεν υπαρχεις λογος ουσιαστικος να βιαστεις. Ειδικα με καλαζαρ που μπορεις να το αντιμετωπισεις και με αλλους τροπους. Και λυσσα για να παθει θα ειστε περιπτωση για εφημεριδες, ειναι πιο πιθανο να κερδισεις το τζοκερ.

Αυτοανοσα, νευρολογικης φυσεως ασθενειες μπορει να εχουν τρελη αντιδραση στον εμβολιασμο. Το εζησα μια φορα, ο σκυλακος μου τότε, λιγους μηνες μετα απο μορβα ειιπαμε να το ρισκαρουμε, μονο για τον βασικο την λυσσα, ολα τα αλλα τα ειχαμε ηδη αποκλεισει....κατεπεσε σε 15-20 λεπτα σχεδον , εγινε αμεσα αλλεργικη αντιδραση κατι , δε ξερω τι...παντως δε ξανακαναμε κανενα εμβολιο ποτε.

Για μενα δεν αξιζει το ρισκο, απλα μετα λιγη προσοχη παραπανω σε εξοχη, σε επαφη με αδεσποτα κουταβια κτ.λ . Κι αν περασει καιρος και συνελθει πληρως , σε 1-2 χρονια το βλεπεις.
Σε ευχαριστω πολυ!!! Με βοηθατε παρα πολυ!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498
Το "εμβόλιο" για το καλαζαρ δεν το συστήνουν οι περισσότεροι κτηνίατροι και έχει μια αποτελεσματικότητα περίπου 80% άρα δεν μπορούμε να το λέμε εμβόλιο. Επίσης σε ορισμένα σκυλιά έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες.

Για τα υπόλοιπα εγώ δεν βλέπω να τα κάνω φέτος, του χρόνου άλλη μια και μετά τέλος. Επίσης αν ρωτήσετε κτηνιάτρους έχουν την λάθος εντύπωση πως το εμβόλιο της λύσσας είναι υποχρεωτικό κάθε έτος ενώ είναι υποχρεωτικό να γίνει όταν λήξει η διάρκεια του προηγούμενου.
Είσαι σίγουρος; Έχεις εύκαιρο το νόμο;;;;

Που θα τα κόψεις του χρόνου που λες, πόσων ετών δλδ θα το σταματήσεις;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Είσαι σίγουρος; Έχεις εύκαιρο το νόμο;;;;

Που θα τα κόψεις του χρόνου που λες, πόσων ετών δλδ θα το σταματήσεις;
ΦΕΚ 2642/Β/17.10.2013

Τροποποίηση της αριθ. 331/10301/25.01.2013 απόφασης

στ) Εμβολιασμένο κατοικίδιο ζώο: Κάθε κατοικίδιο ζώο στο οποίο έχει διενεργηθεί αντιλυσσικός εμβολιασμός υποχρεωτικά από κτηνιάτρους με αντιλυσσικά εμβόλια και σήμανση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με αντιλυσσικά εμβόλια εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του παρασκευαστή. Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός καταγράφεται υποχρεωτικά στο βιβλιάριο εμβολιασμών ή στο διαβατήριο των ζώων. Στο βιβλιάριο εμβολιασμών ή στο διαβατήριο εκτός από την ετικέτα του αντιλυσσικού εμβολίου, υποχρεωτικά αναγράφεται η ημερομηνία εμβολιασμού και η υπογραφή με την σφραγίδα του κτηνιάτρου που τον διενεργεί. Για να θεωρείται εμβολιασμένο ένα κατοικίδιο ζώο, πέρα από τη σφραγίδα και την υπογραφή του κτηνιάτρου, ο εμβολιασμός πρέπει να είναι σε ισχύ σύμφωνα με την διάρκεια της ανοσίας που παρέχεται από το συγκεκριμένο εμβόλιο όπως αναγράφεται στις οδηγίες του παρασκευαστή.»

Κι εγω εκανα κανονικα μεχρι τα 2 (δηλαδη 2 ετησιους και μετα τα κανω ανα 2 χρονια). Εαν δε κανω λαθος 2 χρονια γραφουν στα φυλλαδια του πολλαπλου και 3 στης λυσσας, τουλαχιστον αυτα που ειχαμε κανει εμεις.

Last edited:
  • Love

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αυτό που έβαλε παραπάνω η @medusa .

Βγαίνει από τον κανονισμό 576/2013 ( * παραρτημα ΙΙΙ ) του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο οποίος τροποποίησε τον 998/2003. Ορίζει τους υγειονομικούς όρους που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς.

" ε) η περίοδος ισχύος του εμβολιασμού αρχίζει από τη δημιουργία προστατευτικής ανοσίας, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 21 ημέρες από την ημερομηνία λήξης του πρωτοκόλλου εμβολιασμού που απαιτείται από τον παρασκευαστή για τον πρώτο εμβολιασμό και συνεχίζεται μέχρι το τέλος της περιόδου προστατευτικής ανοσίας, όπως ορίζεται στις τεχνικές προδιαγραφές της άδειας κυκλοφορίας στην αγορά η οποία αναφέρεται στο σημείο 1 στοιχείο β) ή της έγκρισης ή της άδειας η οποία αναφέρεται στο σημείο 1 στοιχείο γ) για το αντιλυσσικό εμβόλιο στο κράτος μέλος ή στο έδαφος ή στην τρίτη χώρα όπου χορηγείται το εμβόλιο·

Η περίοδος ισχύος του εμβολίου αναφέρεται από εξουσιοδοτημένο ή επίσημο κτηνίατρο στο κατάλληλο τμήμα του εγγράφου αναγνώρισης."

Πας λοιπόν στον κτηνίατρο και χωρίς να δει πόση διάρκεια δίνει το συγκεκριμένο σκεύασμα γράφει επάνω στο βιβλιάριο ένα έτος... Δεν λέω ότι το κάνουν όλοι αλλά οι περισσότεροι.

Ο Άργος είναι τεσσάρων τώρα. Έχει κάνει για τρία χρόνια συνεχόμενα, θα κάνει στα πέντε και μετά δεν το βλέπω. ΄Το έχω συζητήσει με διαφορετικούς κτηνιάτρους και το ίδιο έχουν πει σε φίλο.

Στις ΗΠΑ βρίσκω αρκετές αναφορές που μιλάνε για εμβολιασμό κάθε τρία χρόνια αν και υποχρεωτικός από το υπουργείο γεωργίας ένα μόνο το 1ο έτος πλην της λύσσας.

"We know that for [canine] distemper and parvo, for example, the immunity lasts a minimum of five years, probably seven to nine years, and for some individuals for a lifetime,” says veterinarian Jean Dodds, founder of Hemopet, the first nonprofit national blood bank program for animals, located in Santa Monica, Calif.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
κι εγω καπως ετσι το βλεπω το προγραμμα @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ
απλα σκεφτομαι να κρατησω το ανα 2 μεχρι τα 8-9. Ειδικα οσο παιζουν φιλοξενουμενα δε το ρισκαρω.

Απλα εχετε υποψιν σας οτι υπαρχουν επριπτωσεις που θα χρειαστει... π.χ αν θελετε να πατε σκυλο σε σοβαρη πανσιον δε νομιζω να τα δεχονται αν εχουν περασει 3 χρονια και λογικο. Συν οτι θελουν προσφατο Kennel cough.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498
Μωρέ τα θεωρητικά τα ξέρω. Απλά νόμιζα κι εγώ ότι είναι υποχρεωτικό απ'το νόμο το αντιλυσσικό κάθε χρόνο!

Μα τι παππά τρώμε...

Pneumodog (για kennel cough) δεν κάνω από το 2ο-3ο εμβολιασμό του μικρού. Κόλλησε κανονικά ρε, με πρόσφατο σχετικά pneumodog κ είναι κ "βαρύ" εμβόλιο (δε μου το κάνανε μαζί με τα άλλα, περιμέναν να περάσει κάποιο διάστημα).

Last edited:

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αντιγράφω από τις οδηγίες χρήσης των εμβολίων Nobivac. Άλλες εταιρίες δίνουν ένα χρόνο.

Ηλικία 4-6 εβδομάδων: Nobi-vacP( με NobivacLepto ή NobivacL4, εάν ο εμβολιασμός διενεργείται σε ηλικία 6 εβδομάδων)
Ηλικία 8-9 εβδομαδων: Nobi-vacDHPPi με Nobi-vacLepto ή NobivacL4
Ηλικία 12 εβδομάδων: Νοbi-vacDHPPi με Nobi-vacLepto ή NobivacL4 και Nobivac Rabies ή NobivacRL

Αναμνηστικός εμβολιασμός
Συνιστώνται οι παρακάτω αναμνηστικοί εμβολιασμοί:
1. Κατά της νόσου Carré, της παρβοΐωσης και της ηπατίτιδας κάθε 3 χρόνια
2. Κατά της παραϊνφλουέντζας κάθε χρόνο
3. Κατά της λύσσας κάθε 3 χρόνια

Nobivac Rabies ( Λύσσας )
Vaccination
A single vaccination at 12 weeks of age will protect both cats and dogs for a period of at least 3 years.

Οδηγίες χρήσης
Nobivac_P
Nobivac_DHPPi
Nobivac-Rabies

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.