Αυχενικό σύνδρομο σκύλου (wobbler)


isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΗΜΙΑΙΜΟ ΣΚΥΛΟ (LABRADOR RETRIEVER ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ) ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΡΧΙΚΑ (ΠΡΟ 2ΜΗΝΟΥ) ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ WOBBLER ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΝΕΠΑΡΚΗ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ Η ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.887
isa καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Σε παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία.

Ο σκύλος σου τι συμπτώματα έχει; Διαβάζω ότι παρατηρούνται πόνοι στον αυχένα, υπερμετρία, αταξία και στα 4 άκρα και τετραπάρεση. Δυστυχώς τα labrador είναι στις ράτσες που όντως προσβάλλονται από το σύνδρομο. Ο σκύλος σου, διατηρεί τον τράχηλο σε κάμψη; Τι εξετάσεις έχετε κάνει; Πως διαγνώσθηκε;
 


isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
Ο Larry μέχρι σήμερα εμφανίζει αδυναμία των πίσω άκρων, κρατάει το κεφάλι του χαμηλά και είναι απλώς κακόκεφος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απεικονιστική εξέταση στον σκύλο μου. Είχαμε rendez vous για μυελογραφία την οποία ο γιατρός μας ανέβαλε επειδή 'το ζώο έδειχνε πολύ καλά' λίγο πριν την προγραμματισμένη εξέταση. Για 2-3 μερές ο συγκεκριμένος γιατρός τον είχε νοσηλεύσει του είχε χορηγήσει ενδοφλέβια αντιφλεγμονώδη και αυτό είναι όλο. Προσωπικά υπέθεσα πως ο γιατρός δίστασε να προχωρήσει. Έφυγα απογοητευμένη αλλά με τον Larry σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι την επόμενη μέρα.

Απευθύνθηκα σε άλλο κτηνίατρο του Χαλανδρίου για τον οποίο έχω ακούσει πολλά και καλά σχόλια και παραμένω επιφυλακτική και σε αγωνία.

Επί της ουσίας δηλαδή μέσα από κλινική εικόνα και συμπτωματολογία δόθηκε η διάγνωση και αναμένουμε ...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.887
Νομίζω ότι η μυελογραφία ή ακόμη και η μαγνητική, θα κριθεί απαραίτητη για την περαιτέρω διερεύνηση της πάθησης.
Εχετε ήδη πάει στον γιατρό του Χαλανδρίου ή έχεις κλείσει ραντεβού και περιμένεις;
 


isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
έχει πάει ο αδελφός μου. καλή εντύπωση του έκανε. λιγομίλητος αλλά με περιεκτικό λόγο ο επιστήμων! του έκανε μια ένεση την οποία δεν ανέλυσε στον αδελφό μου η οποία θα τον ανακούφιζε για 15μέρες. Δυστυχώς μέχρι στιγμής (μαι μέρα μετά δηλαδή) έχει απειροελάχιστη βελτίωση ο Larry. Θα επικοινωνήσουμε αύριο πάλι με τον γιατρό αλλά φοβάμαι πως το χειρουργείο δεν το γλιτώνει το ζώο. Είναι 10 χρονών, είναι υπέρβαρος (λαίμαργος υπερβολικά μια ζωή κι εμείς δύσκολα τον στεναχωρούσαμε) και το χειρότερο φοβάμαι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση σε θέματα νευροχειρουργικής.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.887
έχει πάει ο αδελφός μου. καλή εντύπωση του έκανε. λιγομίλητος αλλά με περιεκτικό λόγο ο επιστήμων!
Καταλάβαμε ;):p
Πολύ καλός γιατρός.
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά. Θα ήταν χρήσιμο αν θελήσεις, να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη.
Περαστικά του :)
 


isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
Μου δίνεις κουράγιο!!!

Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Θα ενημερώσω για την όποια εξέλιξη ...