Αυχενικό σύνδρομο σκύλου (wobbler)

isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΗΜΙΑΙΜΟ ΣΚΥΛΟ (LABRADOR RETRIEVER ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ) ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΡΧΙΚΑ (ΠΡΟ 2ΜΗΝΟΥ) ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ WOBBLER ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΝΕΠΑΡΚΗ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ Η ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
isa καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Σε παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία.

Ο σκύλος σου τι συμπτώματα έχει; Διαβάζω ότι παρατηρούνται πόνοι στον αυχένα, υπερμετρία, αταξία και στα 4 άκρα και τετραπάρεση. Δυστυχώς τα labrador είναι στις ράτσες που όντως προσβάλλονται από το σύνδρομο. Ο σκύλος σου, διατηρεί τον τράχηλο σε κάμψη; Τι εξετάσεις έχετε κάνει; Πως διαγνώσθηκε;

isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
Ο Larry μέχρι σήμερα εμφανίζει αδυναμία των πίσω άκρων, κρατάει το κεφάλι του χαμηλά και είναι απλώς κακόκεφος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απεικονιστική εξέταση στον σκύλο μου. Είχαμε rendez vous για μυελογραφία την οποία ο γιατρός μας ανέβαλε επειδή 'το ζώο έδειχνε πολύ καλά' λίγο πριν την προγραμματισμένη εξέταση. Για 2-3 μερές ο συγκεκριμένος γιατρός τον είχε νοσηλεύσει του είχε χορηγήσει ενδοφλέβια αντιφλεγμονώδη και αυτό είναι όλο. Προσωπικά υπέθεσα πως ο γιατρός δίστασε να προχωρήσει. Έφυγα απογοητευμένη αλλά με τον Larry σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι την επόμενη μέρα.

Απευθύνθηκα σε άλλο κτηνίατρο του Χαλανδρίου για τον οποίο έχω ακούσει πολλά και καλά σχόλια και παραμένω επιφυλακτική και σε αγωνία.

Επί της ουσίας δηλαδή μέσα από κλινική εικόνα και συμπτωματολογία δόθηκε η διάγνωση και αναμένουμε ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Νομίζω ότι η μυελογραφία ή ακόμη και η μαγνητική, θα κριθεί απαραίτητη για την περαιτέρω διερεύνηση της πάθησης.
Εχετε ήδη πάει στον γιατρό του Χαλανδρίου ή έχεις κλείσει ραντεβού και περιμένεις;

isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
έχει πάει ο αδελφός μου. καλή εντύπωση του έκανε. λιγομίλητος αλλά με περιεκτικό λόγο ο επιστήμων! του έκανε μια ένεση την οποία δεν ανέλυσε στον αδελφό μου η οποία θα τον ανακούφιζε για 15μέρες. Δυστυχώς μέχρι στιγμής (μαι μέρα μετά δηλαδή) έχει απειροελάχιστη βελτίωση ο Larry. Θα επικοινωνήσουμε αύριο πάλι με τον γιατρό αλλά φοβάμαι πως το χειρουργείο δεν το γλιτώνει το ζώο. Είναι 10 χρονών, είναι υπέρβαρος (λαίμαργος υπερβολικά μια ζωή κι εμείς δύσκολα τον στεναχωρούσαμε) και το χειρότερο φοβάμαι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση σε θέματα νευροχειρουργικής.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
έχει πάει ο αδελφός μου. καλή εντύπωση του έκανε. λιγομίλητος αλλά με περιεκτικό λόγο ο επιστήμων!
Καταλάβαμε ;):p
Πολύ καλός γιατρός.
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά. Θα ήταν χρήσιμο αν θελήσεις, να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη.
Περαστικά του :)

isa

New Member
13 Ιουλίου 2011
4
0
ΑΘΗΝΑ
Μου δίνεις κουράγιο!!!

Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Θα ενημερώσω για την όποια εξέλιξη ...

xaskoulini

New Member
22 Ιουνίου 2025
4
1
54
Καλημέρα σε όλους!
Έχουμε ένα χασκι 12 ετών και παρουσίασε νευροκινητικα προβλήματα.
Έως τώρα έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα ως θεραπεία από αντιφλεγμονώδη, κορτιζόνη κλπ. Προχθές τον πήγαμε σε νευροχειρουργό και συνέστησε μαγνητική. Εικάζει σύνδρομο wobbler αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα και κάποιου άλλου ευρήματος φυσικά...
Έχει κάποιος αντιμετώπιση αυτό το σύνδρομο;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Καλημέρα σε όλους!
Έχουμε ένα χασκι 12 ετών και παρουσίασε νευροκινητικα προβλήματα.
Έως τώρα έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα ως θεραπεία από αντιφλεγμονώδη, κορτιζόνη κλπ. Προχθές τον πήγαμε σε νευροχειρουργό και συνέστησε μαγνητική. Εικάζει σύνδρομο wobbler αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα και κάποιου άλλου ευρήματος φυσικά...
Έχει κάποιος αντιμετώπιση αυτό το σύνδρομο;

Για το wobbler syndrom δεν ξέρω να σου πω, αλλά επειδή έχω γάτα πιθανόν "wobbly cat" (άλλο σύνδρομο με νευροκινητικά προβλήματα) υπάρχει εδώ μια συζήτηση για νευρολόγο Ορθοπεδικός και νευρολόγος

- Τι συμπτώματα/προβλήματα στην κίνηση έχει;
- Αποκλείσατε καταρχάς ασθένειες που προκαλούν νευρολογικά προβλήματα όπως τοξόπλασμα (μπορεί να υπάρχουν και άλλες όπως η μόρβα)
- Την βλάβη στην σπονδυλική στήλη την έχετε αποκλείσει; Αν ναι την έχει αποκλείσει ο σωστός γιατρός που ειδικεύεται σε σπονδυλικές?
- Μετά από τα παραπάνω η μαγνητική είναι μονόδρομος γιατί αρχικά αυτή θα ρίξει φως στο τούνελ (αν ρίξει, γιατί σε εμάς δεν έριξε με την ένοια ότι δεν βρήκαμε το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον αποκλείσαμε την ορθοπεδική βλάβη).

Ποιος νευροχειρούργος σας είδε?

Ο μοναδικός πάνως γιατρός με εξειδίκευση σε νευρολογικά προβλήμα (και συστημένος από 2 καλούς ορθοπεδικούς) βρίσκεται Θεσσαλονίκη στο ΑΠΘ, θα δεις σχόλια και στο παραπάνω θέμα.

xaskoulini

New Member
22 Ιουνίου 2025
4
1
54
Μας είδε ο κ. Νικολαιδης
Δεν έχει σαφή εικόνα αν δεν κάνουμε τη μαγνητική φυσικά .
Είμαστε τρομερά στενοχωρημένοι γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο και επίσης από ότι καταλάβαμε θα χρειαστεί πιθανόν χειρουργείο
Όλες οι άλλες εξετάσεις μας είναι απολύτως φυσιολογικές

xaskoulini

New Member
22 Ιουνίου 2025
4
1
54
Μας είδε ο κ. Νικολαιδης
Είμαστε τρομερά στενοχωρημένοι γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο και επίσης από ότι καταλάβαμε θα χρειαστεί πιθανόν χειρουργείο
Έχω κάνει τρομερή έρευνα, έχω διαβάσει τα πάντα, έχω ψάξει κάθε εκδοχή υποστήριξης αλλά επί ματαίω.
Τώρα παίρνουμε κορτιζόνη η οποία δυστυχώς του προκαλεί ταχύπνοια

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Μας είδε ο κ. Νικολαιδης
O σωστός σας είδε για τη σπονδυλική στήλη. Φαντάζομαι σας είπε να κάνετε μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα - αφού το είπε αυτός ο γιατρός, η μαγνητική είναι μονόδρομος.

Tip: Αν πάρεις να κλείσεις στην alphavet μόλις σου πουν το κόστος κλάψου λίγο και ρώτα τους στην ψύχρα "μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο γιατί έχουμε στραγγίξει με τόσες εξετάδεις" κλπ.

Η εξέταση για τοξόπλασμα είναι ξεχωριστή - δεν είναι μέσα στο πακέτο των κλασικών αιματολογικών - το επισημαίνω για να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει.

Πάντως wobbler δεν βλέπω να είναι σύνηθες σε husky, από ότι διαβάζω συναντάται πιο πολύ σε γιγάντιες φυλές (μεγάλος δανός κλπ.)

Η κίνηση πως είναι - πάει σαν βάρκα ας πούμε, κλυδωνίζεται αριστερά-δεξιά? Γέρνει το κεφάλι? Πέφτει? Η όραση είναι καλή? Τα αυτιά του τα κοιτάξατε?

Τα husky από ότι βλέπω έχουν γενετικά νευρολογικές παθήσεις αλλά εμφανίζονται από μικρή ηλικία, ενώ το δικό σου εμφάνισε στα 12 αν καταλαβα σωστά. Ξαφνικά προέκυψε ή είχε σημάδια από πριν?

Στη θέση σου θα κοιτούσα και video με κίνηση με διάφορα νευρολογικά προβλήματα για να συγκρίνεις με το δικό σου σκυλί και ψάξου και σε ομάδες FB με neurological disorders για να δεις και εκεί σκυλιά με αντίστοιχα προβλήματα μήπως.

xaskoulini

New Member
22 Ιουνίου 2025
4
1
54
Ευχαριστώ για το tip
Αρχικά πονούσε στον αυχένα και μέσα σε δύο μήνες φτάσαμε να παραπατάει, να πέφτει και να έχει πάρεση στην αριστερή πλευρά που τώρα άρχισε να επηρεάζει και την δεξιά. Και όλα αυτά όντας σε θεραπεία με αντιφλεγμονώδη

• Like
Reactions: vrmode

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini