Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη και περιεκτική γίνεται... Επειδή έχω ένα πολύ μίζερο- στο φαγητό- κουτάβι, έχω ψάξει όσο μπορώ και ξέρω για τις τροφές. Μετά από μερικές πολύ συγκεκριμένες δοκιμές, έχω καταλήξει στην Acana Wild Prairie, μόνο επειδή δεν της άρεσε η Earthborn

. Δεν ξέρω αν τα κριτήριά μας είναι τα ίδια, ενδεικτικά θα αναφέρω τί ψάχνω εγω απο μια τροφή, όντας κάτοχος μεγαλόσωμου κουταβιού.
Αρχικά, με ενδιαφέρει η αναλογία ασβεστίου/ φωσφόρου, το ιδανικό είναι κοντά στο 1.2 προς 1. Καθοριστικός παράγοντας για δυσπλασία.
Δεύτερον, σημαντικό είναι όταν επιλέγεις τροφή, να κοιτάς εκτός από το ποσοστό κρέατος και την ποιότητα. Το poultry meal δεν είναι το ίδιο με το chicken meal, καμία καλή τροφή δε θα έβαζε στα συστρατικά της poultry, animal ή byproducts.
Στη συνέχεια, πέρα από το ποσοστό κρέατος και την ποιότητα των συστατικών, σημαντικό επίσης είναι τα προσθετα και τα συντηρητικά που περιέχονται... Επιθυμητά είναι οι τοκοφερόλες και η βιταμίνη Ε. Σίγουρα δε θέλεις BHT- BHA- Ethoxyquin γιατί είναι καρκινογόνα και έχουν απαγορευθεί για ανθρώπινη κατανάλωση!
Γενικά η ημερίσια ποσότητα που ταίζεις πάει ανάλογα με τις θερμίδες της τροφής, οι οποίες προέρχονται απο πρωτείνες, λιπαρά, υδατάνθρακες. Οι περισσότερες τροφές να ξέρεις έχουν περίπου 10% υγρασία.
Για μένα, οι ζωικές πρωτείνες είναι σαφώς ανώτερες από τις φυτικές και τις προτιμώ για τη μικρή μου. Διασπώνται πολύ πιο εύκολα απο τον οργανισμό του σκύλου. Για παράδειγμα, η γλουτένη καλαμποκιού, έχει 60% πρωτείνη, η οποία όμως είναι άχρηστη για το σκύλο...

Θυμήσου να αποφεύγεις το κιτρικό οξύ, γιατί όταν καταναλώνεται με νερό ευνοεί τη συστροφή στομάχου, πράγμα σύνηθες πλέον.
Αυτά τα "λίγα", ελπίζω να βοήθησα! Δες όμως και ποιά τροφή " ταιριάζει" στο σκύλο σου! Καλή τύχη!