Αcana Puppy vs Acana Wild Praire

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
[h=2]FEEDING GUIDELINES[/h]
WEIGHT OF PUPPYEXPECTED WEIGHT OF ADULT
KGLBS30KG / 66LBS40KG / 88LBS50KG / 110LBS60KG / 132LBS70KG / 132LBS80KG / 176LBS
5 kg11 lb180 g1½c180 g1½c180 g1½c180 g1½c180 g1½c180 g1½c
10 kg22 lb300 g2½c300 g2½c300 g2½c300 g2½c300 g2½c300 g2½c
20 kg44 lb400 g3⅓ c400 g3⅓ c510 g4¼ c510 g4¼ c510 g4¼ c510 g4¼ c
30 kg66 lb360g*3 c560 g4⅔ c560 g4⅔ c560 g4⅔ c690 g5¾ c690 g5¾ c
40 kg88 lb--420g*3½c510 g4¼ c690 g5¾ c690 g5¾ c690 g5¾ c
50 kg110 lb----510 g*4¼ c600 g5 c810 g6¾ c810 g6¾ c
60 kg132 lb------600 g*5 c690 g5¾ c930 g7¾ c
70 kg154 lb--------660 g5½c780 g6½ c
80 kg176 lb----------720 g6 c

elmyra

Member
27 Φεβρουαρίου 2013
5
0
Αθήνα
Ειχα την εντυπωση πως εδω O πινακας στο feeding που παει με kg αναφερεται σε ολες τις ηλικιες.
Αν κοιτάξεις το pdf αρχείο όλων των τροφών της Acana regional θα δεις στα ψιλά γράμματα κάτω από τον πίνακα με τις δοσολογίες πώς πρέπει να προσαρμόσεις τις προτεινόμενες ποσότητες στα κουτάβια:

"PUPPIES: 1½ - 3 MONTHS FEED TWICE ADULT AMOUNT, 3-6 MONTHS FEED 1½ TIMES ADULT AMOUNT, AND 6 - 11 MONTHS FEED 1¼ TIMES THE ADULT AMOUNT."

http://www.acana.com/sites/default/files/WildPrairie_FactSheet-WebOnly_June152012.pdf

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Παιδια απο οταν πηρα τον μικρο δινω acana wild praire.Tωρα για τα κιλα του δινω περιπου 320 γραμμαρια.Το θεμα ειναι οτι τα κοπρανα του εκτος απο τα πρωτα του τα πρωινα τα αλλα ειναι σχετικα μαλακα(με τρομερη μυρωδια και εχουμε και αερια).Οχι τουρτες κλπ μαζευονται.Αυτο σημαινει οτι δεν κανει καλη αφομιωση ετσι?ισως και επειδη ακομη δεν κανει βολτες να μην μεταβολιζει σωστα την τροφη του?Το θεμα ειναι οτι τελιωνει το σακι και πρεπει να αποφασισω αν αλλαξω.Λετε τωρα που θα αρχησει να βγαινει εξω να μεταβολιζει και καλυτερα την τροφη ?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τη στιγμη που δεν κανει διαρροιες και ειναι σχηματισμενα, να συνεχισεις. Οταν αλλαξα σε ακανα, τα κακα της εγιναν τελεια , αν θυμαμαι καλα, στο δευτερο τσουβαλι. Μονο κοιτα μη του δινεις πολυ παραπανω απ οσο ειναι η συνιστωμενη.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Παραπανω δεν δινω σηγουρα.τωρα τελευταια δινω και λιγο λιγοτερο μπας και φτιαξουν τα κακα.Σχηματισμενα ναι ειναι απλα ειναι αρκετα μαλακα πολλα και βρομερα.Απλα ρε γαμωτο ειναι στην αναπτυξη τωρα και δεν θελω να μην αφομοιωνει καλα την τροφη του.Αλλα σε ποια να παω??Fromm gold δεν μου αρεσε ο κωδικος για puppies.Της acana η puppy εχει πρωτο συστατικο meal,η fish4dogs δεν περιεχει καθολου χονδροιτονη και γλουκοζαμινη.Εarthborn ?Sams field?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Καταλαβαινω τι λες, αλλα ξαναλεω οτι ειναι πολυ νωρις για να αλλαξεις τροφη. Ενας κουταβισιος οργανισμος ετσι κι αλλιως θελει περισσοτερο χρονο. Κακο θα του εκανε μονο αν ειχε διαρροιες. Τη στιγμη πλυ δεν εχει, εγω τουλαχιστον θα προχωραγα στο δευτερο τσουβαλι. Η συχνη αλλαγη τροφων μονο κακο θα του κανει, και ΚΑΘΕ τροφη, πρεπει να τη δινεις αρκετο διαστημα, για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Oκ φιλε μου και εγω προς τα εκει προσανατολιζομαι.Περισσοτερο κιολας γιατι απο εβδομαδα θα αρχισουμε τις βολτες οποτε μπας και μεταβολισει καλυτερα,Δεν παιζει τετοιο σεναριο?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αυτο δεν το γνωριζω, οποτε δε θελω να σου πω κατι που ισως να μην ισχυει. :)

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη και περιεκτική γίνεται... Επειδή έχω ένα πολύ μίζερο- στο φαγητό- κουτάβι, έχω ψάξει όσο μπορώ και ξέρω για τις τροφές. Μετά από μερικές πολύ συγκεκριμένες δοκιμές, έχω καταλήξει στην Acana Wild Prairie, μόνο επειδή δεν της άρεσε η Earthborn :confused:. Δεν ξέρω αν τα κριτήριά μας είναι τα ίδια, ενδεικτικά θα αναφέρω τί ψάχνω εγω απο μια τροφή, όντας κάτοχος μεγαλόσωμου κουταβιού.
Αρχικά, με ενδιαφέρει η αναλογία ασβεστίου/ φωσφόρου, το ιδανικό είναι κοντά στο 1.2 προς 1. Καθοριστικός παράγοντας για δυσπλασία.
Δεύτερον, σημαντικό είναι όταν επιλέγεις τροφή, να κοιτάς εκτός από το ποσοστό κρέατος και την ποιότητα. Το poultry meal δεν είναι το ίδιο με το chicken meal, καμία καλή τροφή δε θα έβαζε στα συστρατικά της poultry, animal ή byproducts.
Στη συνέχεια, πέρα από το ποσοστό κρέατος και την ποιότητα των συστατικών, σημαντικό επίσης είναι τα προσθετα και τα συντηρητικά που περιέχονται... Επιθυμητά είναι οι τοκοφερόλες και η βιταμίνη Ε. Σίγουρα δε θέλεις BHT- BHA- Ethoxyquin γιατί είναι καρκινογόνα και έχουν απαγορευθεί για ανθρώπινη κατανάλωση!
Γενικά η ημερίσια ποσότητα που ταίζεις πάει ανάλογα με τις θερμίδες της τροφής, οι οποίες προέρχονται απο πρωτείνες, λιπαρά, υδατάνθρακες. Οι περισσότερες τροφές να ξέρεις έχουν περίπου 10% υγρασία.
Για μένα, οι ζωικές πρωτείνες είναι σαφώς ανώτερες από τις φυτικές και τις προτιμώ για τη μικρή μου. Διασπώνται πολύ πιο εύκολα απο τον οργανισμό του σκύλου. Για παράδειγμα, η γλουτένη καλαμποκιού, έχει 60% πρωτείνη, η οποία όμως είναι άχρηστη για το σκύλο... :(
Θυμήσου να αποφεύγεις το κιτρικό οξύ, γιατί όταν καταναλώνεται με νερό ευνοεί τη συστροφή στομάχου, πράγμα σύνηθες πλέον.
Αυτά τα "λίγα", ελπίζω να βοήθησα! Δες όμως και ποιά τροφή " ταιριάζει" στο σκύλο σου! Καλή τύχη! :D

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Ευχαριστω blacksatin για τις πληροφοριες.Εσυ ποσο καιρο δινεις wild praire?Απο κακα αερια κλπ εισαι οκ?

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Λίγες μόνο μέρες. Και δε μπορώ να κρίνω ακόμα αν της κάνει απόλυτα... Όμως από άποψη συστατικών κι από την " πρώτη" της επαφή, μου φαίνεται να της ταιριάζει! :D Αν έχω περαιτέρω παρατηρήσεις ή αλλαγές μέσα στις επόμενες μέρες, θα σε ενημερώσω! :)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
θα ελεγα και εγω να συνεχισεις με ακανα ακριβως την ιδια που δινεις τωρα, μην αλλαξεις κωδικο και βλεπεις πως θα παει.

Προσωπικα στην αρχη του δευτερου τσουβαλιου σταματησα γιατι δυσκολευομουν να μαζεψω τα κακα οταν ημασταν εξω. Οταν ειναι μαλακα αφηνουν λεκε.

Οσο αφορα earthborn και FROMM εχω δωσει και τις 2, τις θεωρω καλες τροφες, απλως η earthborn ειναι αρκετα τσιμπημενη.

Τι δεν σαρεσει στη FROMM large Puppy?