Αcana Puppy vs Acana Wild Praire

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Θα πρεπει λοιπον να προμηθευτεις την pro plan να τη δινεις σκετη στην αρχη, και μετα σιγα σιγα να κανεις την αλλαγη. Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. Εγω ναι εχω δει διαφορα στο τριχωμα, μαδαει πολυ λιγο πλεον. Το ιδιο εχει παρατηρησει και φιλος μου. Με τη διαφορα οτι εγω δινω grasslands & εκεινος τη wild prairie

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Το δεν υπαρχει τετοια περιπτωση παει στον προβληματισμο μου για τις μικρες ποσοτητες να υποθεσω..Εσενα ποσο ειναι?Απο μυρωδια στόματος ,τριχωματος ολα καλα?

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
O εκτροφεας τωρα δινει pro plan puppy σολομο.. Aπλα με προβληματιζει στην wild praire οι μικρες ποσοτητες που δινεις και φοβαμαι μην δεν αναπτυχθει σωστα ο σκυλος ..Εναντθεση με την puppy που οι ποσοτητες ειναι μεγαλυτερες..Που ξερω.Απο τριχωμα μυρωδια εχετε προσεξει τιποτα διαφορες?
αρχικως τα κουταβακια δε μαδανε πολυ οποτε δεν εχω δει ιδιαιτερη διαφορα. Οσο αφορα τις ποσοτητες δεν θα δινεις την ποσοτητα της wild γιατι αναφερεται σε ενηλικες. Εγω δινω την ποσοτητα που αναγραφει στηνpuppy και μετα προσθετω ή αφαιρω αναλογα την εικονα του σκυλου.

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
αρχικως τα κουταβακια δε μαδανε πολυ οποτε δεν εχω δει ιδιαιτερη διαφορα. Οσο αφορα τις ποσοτητες δεν θα δινεις την ποσοτητα της wild γιατι αναφερεται σε ενηλικες. Εγω δινω την ποσοτητα που αναγραφει στηνpuppy και μετα προσθετω ή αφαιρω αναλογα την εικονα του σκυλου.
Ειχα την εντυπωση πως εδω O πινακας στο feeding που παει με kg αναφερεται σε ολες τις ηλικιες.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εγω με την wild prairie ειχα τρελο μαδημα απο ενα σημειο και μετα.Ακομα και οταν τον ειχα στο εκτροφειο 1.5 μηνα για β.υ που ειχε κρυο και χιονισε κιολας παλι εριχνε τριχα..Μολις γυρισα στην advance performance της affinity σε 3 μερες ο σκυλος σταματησε το μαδημα.Ειδα αλλο σκυλι αλλα μαλλον του εκατσε υπερβολικα καλα.Παντως η ακανα πιστευω ειναι μια πολυ καλη τροφη.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ειχα την εντυπωση πως εδω O πινακας στο feeding που παει με kg αναφερεται σε ολες τις ηλικιες.
Δεν μπορει ο ιδιος πινακας να κανει και για κουταβια, αλλα και για ενηλικες. Συν οτι δεν ξερεις αν τα κιλα που αναφερει ειναι για τα κιλα του κουταβιου τωρα ή για τα κιλα που αναμενεται να γινει. Εννοειται οτι μπορεις να επικοινωνησεις με ακανα, για να εισαι σιγουρος, αλλα προσωπικα νομιζω οτι ειναι απλη λογικη. Μιλαμε για 2 τροφες της ιδιας εταιριας με ιδιες θερμιδες ανα κιλο και κοντινα ολα τα συστατικα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Το δεν υπαρχει τετοια περιπτωση παει στον προβληματισμο μου για τις μικρες ποσοτητες να υποθεσω..Εσενα ποσο ειναι?Απο μυρωδια στόματος ,τριχωματος ολα καλα?
Ε ναι, μια χαρα θα αναπτυχθει ο σκυλος. Οχι τιποτα περιεργο δεν εχω δει, ολα τελεια. Εξαρταται και απο τον καθε σκυλο βεβαια πως θα του κατσει. Απλως εγω μπορω ν αναφερω το παραδειγμα το δικο μου, και των 2 φιλων μου.

Για τη δοσολογια μπορεις να στειλεις ενα mail στην εταιρια, να ρωτησεις.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Εγω με την wild prairie ειχα τρελο μαδημα απο ενα σημειο και μετα.Ακομα και οταν τον ειχα στο εκτροφειο 1.5 μηνα για β.υ που ειχε κρυο και χιονισε κιολας παλι εριχνε τριχα..Μολις γυρισα στην advance performance της affinity σε 3 μερες ο σκυλος σταματησε το μαδημα.Ειδα αλλο σκυλι αλλα μαλλον του εκατσε υπερβολικα καλα.Παντως η ακανα πιστευω ειναι μια πολυ καλη τροφη.
Κυριάκο μήπως ήταν τυχαίο και ήταν εποχή να χάσει - αλλάξει τρίχωμα;
Μήπως δεν ήταν αιτία η τροφή μόνο;

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Οχι μιλαμε για Δεκεμβριο-Ιανουαριο.Οι γ.π δεν μαδανε πιο πριν?
Τι ηλικια ειχε τοτε? Ισως αλλαζε το κουταβο-τριχωμα ή απλως δεν του ταιριαζει. Παντως οσο αφορα την τριχοπτωση για να εχουμε ασφαλη συμπερασματα πρεπει να δινουμε αρκετο καιρο την τροφη π.χ. 4 μηνες.

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Κυριάκο μήπως ήταν τυχαίο και ήταν εποχή να χάσει - αλλάξει τρίχωμα;
Μήπως δεν ήταν αιτία η τροφή μόνο;
Εσυ παναγιωτη ειδες καμια σημαντικη διαφορα απο orijen σε Wild?Τριχα κλπ ολ κομπλε?Ποσο καιρο δινεις Wild?

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Εσυ παναγιωτη ειδες καμια σημαντικη διαφορα απο orijen σε Wild?Τριχα κλπ ολ κομπλε?Ποσο καιρο δινεις Wild?
Έχει φάει 4-5 τσουβάλια περίπου.
Διαφορές δεν είδα γιατί δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Τριχόπτωση ακόμη περιμένω να δω, δεν έχω δει για να είμαι ειλικρινής.
Δεν έχω δει πολύ έντονη έτσι;
Μια τριχόπτωση την έχει και η δικιά μου, αλλά νομίζω πως είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.
Δεν έχω δει ακόμη αυτό που λένε "τούφες". Η Δάφνη είναι κοντά έντεκα μηνών τώρα.
Όταν βαριέται να την φάει κυρίως στο πρωινό γεύμα, πετάω δυο - τρεις κουταλιές γιαούρτι μέσα και το κάνει "να". Το απογευματινό το τρώει όπως είναι.

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Που ξερω ..Πολυ μπερδεμα και αυτο με τις τροφες.Εχω βασικα καταληξει σε 3-4 .Sam's field ,Fromm Gold και τις Acana.Kαι οι 2 οι αλλες ειναι αρκετα καλες βαση συστατικων παντα.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν χρειαζεται να πελαγωνεις. Υπαρχουν παρα πολλες παρομοιες.
Ξεκινας με καποια, ισως με την ακανα η οποια λεει απ που προερχονται τα κρεατα και τα ψαρια που βαζει, και στην πορεια αν θες μπορεις να δοκιμασεις και αλλες και να δεις πανω στο σκυλο σου ποια ειναι η καλυτερη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Μια βοήθεια θα ήθελα από όποιον δίνει wild prairie σχετικά με την ποσότητα.
Ο ένας μου σκύλος είναι 35.5 κιλά, στο ιδανικό του βάρος, και ο άλλος 33 κιλά τσιμπημένος.
Θεωρώ ότι είναι χαμηλής δραστηριότητας και οι δύο διότι οι βόλτες και το τρέξιμο που τους προσφέρω δεν θεωρώ ότι τους κατατάσει στην κατηγορία υψηλή δραστηριότητα που σημαίνει εργασία κλπ.
Οπότε βάσει με το πινακάκι πρέπει να δίνω στον 35.5 280 γρμ ημερησίως και στον 33 που θέλω να γίνει 30 240 γρμ.
Δεν είναι πολύ μικρή ποσότητα τροφής για τόσο μεγάλα σκυλιά; Όσο περιεκτική και να είναι. Παρακαλώ την εμπειρία σας και τις απόψεις σας.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Την συγκεκριμενη την εχω δωσει και εγω οπως και αλλες οι οποιες εχουν πιο μικρη δοσολογια απο την συνηθισμενη. Γενικα αρκουν τα γραμμαρια που γραφουν, ΑΛΛΑ τονμεγαλυτερο ρολο τον παιζει η ασκηση. Δηλαδη στον ενηλικο σκυλο μου μολις σταματησα την ασκηση (μια μεγαλη βολτα και 2 φορες μπαλακι μεσα στη μερα) παχυνε αρκετα χωρις να αλλαξω την ποσοτητα τροφης.

Οποτε προτεινω να ξεκινησεις με τα γραμμαρια που γραφεις και να πραξεις αναλογως με τα κοπρανα που θα βλεπεις και την εικονα του σκυλου.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Μια βοήθεια θα ήθελα από όποιον δίνει wild prairie σχετικά με την ποσότητα.
Ο ένας μου σκύλος είναι 35.5 κιλά, στο ιδανικό του βάρος, και ο άλλος 33 κιλά τσιμπημένος.
Θεωρώ ότι είναι χαμηλής δραστηριότητας και οι δύο διότι οι βόλτες και το τρέξιμο που τους προσφέρω δεν θεωρώ ότι τους κατατάσει στην κατηγορία υψηλή δραστηριότητα που σημαίνει εργασία κλπ.
Οπότε βάσει με το πινακάκι πρέπει να δίνω στον 35.5 280 γρμ ημερησίως και στον 33 που θέλω να γίνει 30 240 γρμ.
Δεν είναι πολύ μικρή ποσότητα τροφής για τόσο μεγάλα σκυλιά; Όσο περιεκτική και να είναι. Παρακαλώ την εμπειρία σας και τις απόψεις σας.
Η δάφνη είναι 37+ κιλά και της δίνω κοντά στα 500 γραμμάρια με μέτρια έως χαμηλή δραστηριότητα.
Πολύ περισσότερα από αυτά που γράφει και παχιά δεν την λες (Μερικοί είχαν την ευκαιρία να την καμαρώσουν στο puppies park πρίν λίγες ημέρες :p ). Η συγκεκριμένη τροφή βασικά είναι για ενήλικα σκυλιά και σε αυτά αναφέρετε η δοσολογία πιστεύω.

...Οποτε προτεινω να ξεκινησεις με τα γραμμαρια που γραφεις και να πραξεις αναλογως με τα κοπρανα που θα βλεπεις και την εικονα του σκυλου.
Πως μπορούμε να καταλάβουμε από τα κόπρανα αν είναι αρκετή ή λίγη η ποσότητα που ταΐζουμε;

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Πως μπορούμε να καταλάβουμε από τα κόπρανα αν είναι αρκετή ή λίγη η ποσότητα που ταΐζουμε;
Σε πολλους σκυλους συμπεριλαμβανων και των δικων μου, η ακανα δημιουργει μαλακα κοπρανα. Οταν συμβαινει αυτο, συνδυαζεται με την ποσοτητα της τροφης, δηλαδη οσο περισσοτερο τρωει τοσο περισσοτερο μαλακωνουν μεχρι που φτανουν και σε διαροια. Οποτε αρχιζεις απο πιο χαμηλα και προσθετεις λιγο λιγο για να δεις ποια ειναι τα ορια του σκυλου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Κι εγώ αυτή την αρχή ακολούθησα, ξεκινάω με την μικρή ποσότητα που προτείνει η εταιρία και βλέπουμε βάσει κοπράνων και βάρους.

Αλεξ

Active Member
23 Ιουλίου 2011
29
0
Καλημερα.
Θα μπορουσε καποιος να ανεβασει το πινακακι με τις ημερισιες προτεινομενες ποσοτητες τροφης για την Αcana puppy large;
Δεν μπορεσα να το βρω καπου.
Ευχαριστω προκαταβολικα.