ΒΡΕΘΗΚΕ θηλυκό τιγρέ pit bull

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Οπότε όποιο σκυλί πάνω στον καυγά καταλάθος σε δαγκώσει είναι ακατάλληλο για pet?
Όταν και το δικό σου πάνω σε καυγά καταλάθος δαγκώσει άλλων τότε να το πας για ευθανασία.
Μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Το ότι δεν το τεστάρανε πριν το χαρίσουνε αυτό είναι λάθος αλλά όχι και έτσι
Δυστυχώς το σκυλί αυτό δεν είναι για υιοθεσία, είναι για ευθανασία. Από τι στιγμή που δάγκωσε άνθρωπο (και μάλιστα την γυναίκα που το φρόντιζε) κρίνεται αυτομάτως ακατάλληλο για pet.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Είναι ακατάλληλο για να πάρεις την ευθύνη να το δώσεις σε οικογένεια.
Στο εξωτερικό ΟΛΑ αυτά τα σκυλιά κάνουν ευθανασία.
Δεν κάνουν ολα τα σκυλιά που δαγκώνουν και δή τα αφεντικά τους.
Κάνουν ΟΛΑ όσα δαγκώνουν (ζώα ή ανθρώπους) και είναι αδέσποτα.
Ο διαχωρισμός είναι σαφής.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οπότε όποιο σκυλί πάνω στον καυγά καταλάθος σε δαγκώσει είναι ακατάλληλο για pet?
Όταν και το δικό σου πάνω σε καυγά καταλάθος δαγκώσει άλλων τότε να το πας για ευθανασία.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Τι σχέση έχει ο δικός μου σκύλος με το συγκεκριμένο περιστατικό? :confused:

Σε πληροφορώ πως εάν ο σκύλος μου δάγκωνε εμένα ή κάποιον άλλον από την οικογένεια μου, θα τον πήγαινα για ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.
Η ασφάλεια η δική μου και των ανθρώπων που αγαπώ έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από οποιονδήποτε σκύλο!

Σχετικά με το θεμα που συζητάμε:
Ήσουν παρόν στο περιστατικό? Μπορείς να πεις με σιγουριά πως ο σκύλος δάγκωσε κατά λάθος? Μπορείς να εγγυηθείς ΕΣΥ για το σκύλο σε οποίον τον υιοθετήσει?

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Εσύ ήσουν στο περιστατικό? Μπορείς να πεις αν έγινε καταλάθος ή όχι?
Εγώ δεν είπα ούτε και έκανα bold την λέξη ευθανασία σε κάτι που δεν ήμουνα μπροστά.

Και όχι δεν ήμουν μπροστά, το καταλάθος το είπε η Strays' help
Ηταν κατά λαθος,ηταν πανω στο καυγα
Κάτι παραπάνω θα ξέρει και από τους 2 μας για το περιστατικό.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
να καταλάβω λίγο...? ( αν επιτρέπεται....)
μια κυρία βρίσκει ένα πητμπουλ, και το αφήνει σε μία φιλοζωική εταιρεία..... όπου το περιποείται , ξεκινάει θεραπεία για ψώρα τσιμπούρια κλπ, θα του γίνει στείρωση μελλοντικά με σκοπό την υιοθεσία.... αλλά επειδή δεν μπορούν να το φιλοξενήσουν ( ίσως γιατί είναι επιθετικό με άλλα σκυλια?)το επιστρέφουν στην κυρία....
το πητ τσακώνεται με το σκύλο της κυρίας και δαγκώνει την κυρία...
κάποιοι το βάζουν σε ένα αυτοκίνητο και πάνε να το αμολήσουν κάπου... ( αν δεν του κανανε απάνθρωπη ευθανασία...)
για μένα...
το πητ πάνω σε καβγά ΄δαγκώνει μία άγνωστη...
μεγάλο λάθος της φιλοζωικής που δεν κρατά εφόσον είναι φιλοζωική το σκυλι να τελειώσει θεραπείες, στείρωση κλπ και επιστρέφει..!!!!! τον σκύλο στην κυρία όχι προς υιοθεσία παρακαλώ απλά να τον κρατήσει μέχρι.... κλπ κλπ
πιστεύω πως είχε καταλάβει η φιλοζωική τον χαρακτήρα του πητ... δεν έπρεπε να δοθεί από την φιλοζωική στην κυρία εφόσον είχε κι άλλο σκύλο...
το σκυλί έπρεπε να κρατηθεί και να δοθεί ( μετά από αυστηρή συνέντευξη)λόγω χαρακτήρα και ράτσας σε άνθρωπο ενημερωμένο και γνώστη ή αν θέλετε με εμπειρία πάνω στα σκυλιά.....
1.φταίει η φιλοζωική...
2. η κυρία .... μια απλή κυρία που ήθελε να κάνει ένα καλό.... φταίει που άφησε πρωτοβουλία σε τρίτους να πάρουν το ζωντανό να το αμολήσουν αλλου.... έπρεπε να επιστραφεί στην φιλοζωική....
3. κλειάννα μου.... σε ξέρω από 3-4 φόρουμ και 5-6 σαιτ,,, εκτιμώ και θαυμάζω την δουλιά σου, την υπομονή και το κουράγιο σου... που πραγματικά εμένα μου λείπουν για να ασχοληθώ σε τέτοιο βαθμό με τα αδέσποτα....
εδώ όμως φταις κι εσύ... έδειξες αφέλεια.... και αναμετάδωσες μία αγγελία... για μία " επικίνδυνη " ράτσα ( καταλαβαίνετε τι εννοώ),
με αποτέλεσμα και να εκτεθείς εσύ και να κλονιστεί το έργο σου και αλήθεια πως μελλοντικά κάποιος που το γνωρίζει να εμπιστευθεί την κρίση σου??? ( άσχετα αν δεν είχες κρίνει εσύ τον σκύλο) αλλά και να εκθέσεις πιθανά σε κίνδυνο την υγεία κάποιου που θα είχε ανταποκριθεί στην αγγελία σου.... φαντάζεσαι να έπαιρνα το σκυλάκι να έπαιζε δίπλα στα κάγκελλα της αυλής με τον γιό μου και να πέρναγε δίπλα ένα αδέσποτο? ( σενάριο επιστημονικής φαντασίας ειδικά γιατί δεν έχω παιδιά)
ευχαριστώ για τον χρόνο και χώρο που μου διαθέσατε
πέτρος

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
και αναμετάδωσες μία αγγελία... για μία " επικίνδυνη " ράτσα ( καταλαβαίνετε τι εννοώ),
Επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω μπορείς να μου εξηγήσεις όταν λες "επικίνδυνη" ράτσα σε τι αναφέρεσαι? Επικίνδυνη σε τι? Εγώ έχω αυτή την "επικίνδυνη" ράτσα γι'αυτό σε ρωτάω.
Το καταλαβαίνεται ότι έγινε καταλάθος πάνω στον καυγά? Πόσες φορές πρέπει να το γράψει η κοπέλα για να το καταλάβαιτε? Πρέπει να βάζουμε πάλι ταμπέλες στις ράτσες?
Και δεν καταλαβαίνω που κολάει η ράτσα. Οποιοσδήποτε σκύλος οποιασδήποτε ράτσας και αν είναι πάνω στον καυγά καταλάθος μπορεί να δαγκάσει.
Αυτό συζητάμε τώρα και όχι ότι τα pitbull είναι "επικίνδυνη" ράτσα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
Επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω μπορείς να μου εξηγήσεις όταν λες "επικίνδυνη" ράτσα σε τι αναφέρεσαι? Επικίνδυνη σε τι? Εγώ έχω αυτή την "επικίνδυνη" ράτσα γι'αυτό σε ρωτάω.
Το καταλαβαίνεται ότι έγινε καταλάθος πάνω στον καυγά? Πόσες φορές πρέπει να το γράψει η κοπέλα για να το καταλάβαιτε? Πρέπει να βάζουμε πάλι ταμπέλες στις ράτσες?
Και δεν καταλαβαίνω που κολάει η ράτσα. Οποιοσδήποτε σκύλος οποιασδήποτε ράτσας και αν είναι πάνω στον καυγά καταλάθος μπορεί να δαγκάσει.
Αυτό συζητάμε τώρα και όχι ότι τα pitbull είναι "επικίνδυνη" ράτσα.

από όλο το ποστ αυτό κατάλαβες..?
να εξηγήσω λοιπόν ότι είναι μια παραξηγημένη ράτσα γι αυτό και έβαλα το επικίνδυνη σε εισαγωγικά και γι αυτό τόνισα το ότι καταλαβαίνετε.... αλλά κάποιοι τελικά καταλαβαίνουν ότι θέλουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τσακώνονται.... ξαναδιάβασε το ποστ μου και θα καταλάβεις ότι δεν διαφωνούμε πουθενά...

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Δεν με ενδιαφέρει και ούτε έχω την ανάγκη να τσακωθώ.
Όταν βάζεις το επικίνδυνη σε εισαγωγικά δεν σημένει παρεξηγημένη.
Για άλλαξε την λέξη και θα δεις.
""και αναμετάδωσες μία αγγελία... για μία παρεξηγημένη ράτσα""
Που θες να καταλάβω ότι άλλο εννοείς?

Σίγουρα ο σκύλος έπρεπε να τεσταριστεί και μετά να δωθεί. Όχι επειδή είναι pitbull αλλά επειδή είναι ένας άγνωστος σκύλος και σίγουρα έχει περάσει κακομεταχείρηση για να είναι στην θέση που είναι. Αλλά ποιός σκύλος από όλα αυτά που χαρίζονται έχουν τεσταριστεί?
Γι'αυτό δεν φταίει η Strays' help όμως.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σε ποιόν θα άρεσε αν διαβάζοντας αυτήν την παραπλανητική και τουλάχιστον ΑΝΕΥΘΥΝΗ (αν σας φαίνεται βαρύ το παραπλανητική) αγγελία, δαγκωνόταν το παιδί του από ένα τέτοιο σκύλο ?? Εγώ προσωπικά θα έσπαγα στο ξύλο τον κάθε ''υπεύθυνο''.
εαν ηθελα να παρω σκυλο τετοιας περιπτωσης στο σπιτι μου, μαζι με τα παιδια μου, οτι , ΜΑ ΟΤΙ και να μου ελεγε ο καθε "υπευθυνος" , θα τσεκαρα με καθε τροπο το σκυλι,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
δεν ειναι δυνατον να μας εφυσυχαζει η γνωμη ουτε του θεου, οταν αυτη εχει σχεση με τα παιδια μας, αρα ο υπευθυνος εαν συνεβαινε κατι ασχημο, θα ημουν εγω, αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εγώ σου λέω ΟΛΑ και ΕΙΔΙΚΑ με σκύλους ... είναι το πιό απλό ... και με άνθρωπο είναι ηλίου φαεινότερον τί σχέση μπορεί να έχει ένας σκύλος όταν τον έχεις σε μία κλούβα ... ΚΑΙ με το φαγητό ... μόνο με παιδιά είναι το πρόβλημα ... μόνο εκεί δεν μπορούν να σχηματισουν άποψη εύκολα ...

Τα πίτ μπουλ και τα rottweiler και κάμποσα άλλα δεν πρέπει να κυκλοφορούν έτσι σε αγγελίες στο διαδίκτυο γρμμένη από ανεύθυνους (στην καλύτερη περίπτωση) και απευθυνόμενες σε άσχετους ... ακριβώς γιατί είναι επικίνδυνες φυλές, με ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζονται γνώση και εμπειρία.

Δεν με ενδιαφέρει αν θέλεις να τσακωθείς ή όχι Geyk .... μάθε να αναγνωρίζεις το τί θα πεί ''επικίνδυνη'' φυλή και να το διαχωρίζεις από την ''δολοφονική'' ή την ''θανατηφόρα'' - δεν ειπα αυτό ... τα ''παρεξηγημένη'' αστα για αλλού ... ;)

εαν ηθελα να παρω σκυλο τετοιας περιπτωσης στο σπιτι μου, μαζι με τα παιδια μου, οτι , ΜΑ ΟΤΙ και να μου ελεγε ο καθε "υπευθυνος" , θα τσεκαρα με καθε τροπο το σκυλι,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
δεν ειναι δυνατον να μας εφυσυχαζει η γνωμη ουτε του θεου, οταν αυτη εχει σχεση με τα παιδια μας, αρα ο υπευθυνος εαν συνεβαινε κατι ασχημο, θα ημουν εγω, αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.
Σωθήκαμε - δεν πάει έτσι και το ξέρεις ...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Από τι στιγμή που δάγκωσε άνθρωπο (και μάλιστα την γυναίκα που το φρόντιζε)
την γυναικα που το "μαζεψε" δαγκωσε..το οτι το μαζεψε και οτι το ταισε μια δυο φορες, δεν σημαινει οτι ηταν και αφεντικο του.(και οποιοσδηποτε το κανει αυτο-φροντισει περιστασιακα- σε ενα αδεσποτο σκυλι)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σωθήκαμε - δεν πάει έτσι και το ξέρεις ...
ετσι παει, διοτι αυτος που επιλεγει αναμεσα σε τοσα αδεσποτα , το πιτ μπουλ, για ποιο λογο το κανει? πες μου:rolleyes: ειναι απλα ο ανενημερωτος αγαθος σκυλοαγαπησιαρης?
αρα, για πολλες σφαλιαρες, ουτως η αλλως:cool:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Χμμμμ ...

Δεν ξέρω ... ή φανατικός με τη φυλή ... (η μόνη θετική κατηγορια)

ή .... πολλά άσχημα πράγματα ...

Αυτά φυσικά σε σχέση με την ελληνική πραγματικοτητα ...

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
denis said:
Τα πίτ μπουλ και τα rottweiler και κάμποσα άλλα δεν πρέπει να κυκλοφορούν έτσι σε αγγελίες στο διαδίκτυο γρμμένη από ανεύθυνους (στην καλύτερη περίπτωση) και απευθυνόμενες σε άσχετους ... ακριβώς γιατί είναι επικίνδυνες φυλές, με ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζονται γνώση και εμπειρία.
:yes::yes::yes:

galazio said:
Συμφωνώ απόλυτα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Ναι, συμφωνώ ... στο εξωτερικό εφαρμόζεται ευθανασία πάραυτα
στα αδεσποτα ομως.. αυτο το σκυλι, θεωρειται πλεον αδεσποτο? καλα, τωρα που το αμολυσαν, θεωρειται)..οταν δαγκωσε, ηταν αδεσποτο?
στο εξωτερικο, τι διαχωρισμο κανουν?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Χμμμμ ...

Δεν ξέρω ... ή φανατικός με τη φυλή ... (η μόνη θετική κατηγορια)

...
ναι, αλλα εαν ειναι φανατικος με την φυλη Θετικα, ειναι και ενημερωμενος, αρα?;)