Βίαιες συμπεριφορές απέναντι στον σκύλο μας…

Πόσοι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει βία* στον σκύλο μας...

• Δυνατό τράβηγμα με τον ιμάντα-οδηγό (πνίχτη-περιλαιμιο)

Votes: 20 24,4%
  • Ξύλο (κλωτσιές, σφαλιάρες, μπουνιές, κλπ)

Votes: 6 7,3%
  • Πέταμα ξένων αντικειμένων ή νερού

Votes: 0 0,0%
  • Δυνατές φωνές

Votes: 20 24,4%
  • Πολύωρο δέσιμο (για αντίποινα, για να μάθει)

Votes: 1 1,2%
  • Χωρίς νερό & τροφή (για αντίποινα, για να μάθει)

• Φίμωτρο (για αντίποινα, για να μάθει)

• Μερικά απο αυτά σχεδον καθημερινά

• Τίποτα από τα παραπάνω, έχω χρησιμοποιήσει άλλες μορφές βίας

Votes: 1 1,2%
  • Ποτέ δεν εχω βίαιες συμπεριφορες απέναντι στον σκύλο μου

Votes: 11 13,4%
  • Σε ήπιες μορφές κάποια απο τα παραπάνω

Votes: 23 28,0%

• Total voters
    82

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα,
Πόσοι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει βία* στον σκύλο μας κατά την εκπαίδευση, την καθημερινή βόλτα, τις ώρες που είμαστε μαζί?

Μπορεί να φαίνονται ακραία όλα τα παρακάτω αλλά…

*Βία: [FONT=&quot]Δεν είναι μόνο οι ακραίες συμπεριφορές με χτυπήματα προς τον σκύλο μας…[/FONT]

Τράβηγμα δυνατό με τον ιμάντα-οδηγό (πνίχτη - περιλαίμιο)
Ξύλο, κλωτσιές, σφαλιάρες, κλπ
Διάφορα αντικείμενα να του πετάμε
Πέταγμα νερού
Φωνές δυνατές
Δέσιμο για πολλές ώρες
Κλπ…

Last edited:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Συγνώμη αλλά είναι κάτι που δεν κατανοώ.

Γιατί έχεις συμπεριλάβει το "φίμωτρο" ως μορφή βίας?
Φυσικά και του έχω βάλει φίμωτρο και είναι κάτι που επιδιώκω να χρησιμοποιώ ώστε να μην το ξεσυνηθίζει. Υπάρχουν φορές που το φίμωτρο είναι απαραίτητο και καλό είναι ο σκύλος να το δέχεται άκριτα.
πχ. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ειδικά εξωτερικό), σε κάποιον κτηνίατρο, σε μαγαζί μέσα κλπ.

Προσωπικά τον έχω φαπιάσει στον πωπό του μία φορά όταν ήταν κουτάβι, όταν το αίμα στο κεφάλι μου κόντεψε να σπάσει από την πίεση. Όλη μέρα έξω, βόλτα, τον αφήνω για 3' να πετάξω τα σκουπίδια, καταστρέφει ένα πράγμα, ανεβαίνω, τον πιάνω επαυτοφόρω, τον μαλώνω και μου δαγκώνει το χέρι ματώνοντάς το(οι σταγόνες έσταζαν στο πάτωμα&τα ρούχα μου)! Με τρέλανε(όχι από τον πόνο, αλλά η αντίδρασή του)! πήρα μία παντόφλα και τον χτύπησα στον πωπό του.
Οκ, λάθος αντίδραση, δεν τον σκότωσα, αλλά ναι το έκανα και ναι τώρα καταλαβαίνω ότι κανονικά θα έπρεπε να είχα διατηρήσει και εκεί την ψυχραιμία μου.

Τράβηγμα στην εκπαίδευση έχω χρησιμοποιήσει, όχι όμως δυνατό να τραντάζεται όλο το σκυλί! Μικρό και σταθερό σαν ένα μικρό "ψιτ" που θα κάναμε σε κάποιον, σα σκούντηγμα πιο πολύ.

Με την ίδια λογική όμως που θεωρείς το φίμωτρο ως βία, άραγε θεωρείς και την εκπαίδευση στο crate βία?

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Το φίμωτρο το θεωρώ βία όταν γίνεται ακαταλόγιστη χρήση χωρίς νόημα και για λόγους τιμωρίας πχ για γαυγισμα … Φίμωτρο εχω κανει και χρήση και εγώ στην Cary μου σε σπανιες και συγκεκριμενες συθνθηκες.
Crate, δεν νομίζω ότι είναι μορφή βίας πάρα καθημερινότητα ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης…
Μην ξεχνάμε ότι μπορεί μια μη βίαιη συμπεριφορά να καταλήξει αρκετά βίαιη υπό συνθήκες…

Ξεχασα να αναφερω και το ηλεκτρικο κολαρο σαν μορφή βίας... Μπορεί να μπει τωρα σαν επιλογή?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συγνωμη, βαζουμε τον πνιχτη και το φιμωτρο σε ιδια κατηγορια με τις κλωτσιες και το να αφηνουμε το σκυλο χωρις τροφη και νερο; :confused:

Για μενα η διορθωση την καταλληλη στιγμη δεν ειναι βια.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πρέπει να διαβάσετε όλες τις λέξεις:
Χωρίς νερό & τροφή (για αντίποινα, για να μάθει)
Φίμωτρο (για αντίποινα, για να μάθει)
Πολύωρο δέσιμο (για αντίποινα, για να μάθει)

Σημασία δεν έχει μόνο το αντικείμενο αλλά ο σκοπός και ο τρόπος...

Η μορφή βίας έχει σημασία ή τρόπος που χρησιμοποιούμε ένα αντικείμενο και προκαλουμε βία & ακραίες συμπεριφορές ?

Διόρθωση για ποιον λόγο? Διόρθωση με ποιον τρόπο? Διόρθωση για πόση ώρα? Διόρθωση από ποιόν? Κλπ… Καλό για Poll...!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί τα λες όλα βία, και δεν τα λες τιμωρία.
Για μένα, βία είναι να δένεις το σκυλί σου, να το φωνάζεις, να το χτυπάς, γιατί το σκυλί δεν καταλαβαίνει γιατί το φωνάζεις, γιατί το δένεις, γιατί το χτυπάς. Το σκυλί ζει "εδώ και τώρα" και δε νομίζω να μετανιώνει για τις πράξεις του. Η διόρθωση επίσης πρέπει να γίνει "εδώ και τώρα" ώστε το σκυλί να καταλάβει ποια είναι η ανεπιθύμητη συμπεριφορά ώστε να την αποφεύγει (δηλαδή να αποφεύγει την τιμωρία στην αρχή).

Δεν μπορώ να απαντήσω επίσης στο poll επειδή δεν καμία απάντηση δε με εκπροσωπεύει, ούτε έχω χρησιμοποίησει "βία" καθημερινά, ούτε ποτέ, και πάλι οι απαντήσεις που με εκπροσωπεύουν είναι περισσότερες δηλαδή:
1. Δυνατό τράβηγμα με τον ιμάντα-οδηγό (πνίχτη-περιλαιμιο)
2. remote collar
κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σε ήπια μορφή κάποια από τα παραπάνω!

...όπως το Τράβηγμα του ιμάντα!
...όπως κάτι ξεγυρισμένες που έχει φάει μια-δυο φορές!
...όπως οι Δυνατές φωνές!

Αυτά!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Βία, απλά γιατί το ερωτηματολόγιο είναι για την βία που ασκούμε στα σκυλιά μας και όχι με ποιον, πότε, πως κλπ, υπάρχει η τιμωρία…

βία η [vía]: 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κπ. άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση

τιμωρία η [timoría]: η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του τιμωρώ, μέσο που χρησιμοποιείται εναντίον προσώπου το οποίο έχει παραβεί κάποιο νό μο ή κανονισμό

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
αμα πω εγω τι του κανω θα μου τον παρουν:p
το χειροτερο ειναι μια απο τα ιδια με τους απο πανω αμαλιαζ και στελιο
αλλα το κοβω σιγα σιγα.κατι κλωτσιες τις εχει φαει πλασε
θα τα ελεγα,ενα κεφαλοκλειδωμα οταν με εβγαλε εκτος εαυτου,ε και κανα καντηλι το τρωει οταν δαγκωνει καταλαθος στο παιχνιδι,βια παντως για εμενα δεν ειναι αυτα που του εχω κανει;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βία, απλά γιατί το ερωτηματολόγιο είναι για την βία που ασκούμε στα σκυλιά μας και όχι με ποιον, πότε, πως κλπ, υπάρχει η τιμωρία…

βία η [vía]: 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κπ. άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση

τιμωρία η [timoría]: η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του τιμωρώ, μέσο που χρησιμοποιείται εναντίον προσώπου το οποίο έχει παραβεί κάποιο νό μο ή κανονισμό
Δηλαδή, οι γονείς μας ασκούσαν βία πάνω μας.... :shock:

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Και ποιο ειναι τελικα το νοημα της δημοσκοπησης?? Τι συμπερασμα μπορει να βγει απο ολο αυτο?? :confused:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Το νόημα της δημοσκόπησης είναι να δούμε τις ακραίες συμπεριφορές βίας πότε, πού, πως κλπ. :)

Σαφώς και τα αποτελέσματα θα είναι αρκετά καλύτερα όταν θα έχει γίνει στατιστική ανάλυση του δείγματος, όπου θα έχουμε μια αρκετά καθαρή εικόνα των αποτελεσμάτων σε συνεργασία με την ανάλυση τους. :rolleyes:

Είναι αρκετά χρήσιμο να έχουμε διάφορα ερωτηματολόγια μιας και το φόρουμ έχει αρκετά άτομα και αποτελούν ένα ομοιογενές δείγμα. ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απο μας που απαντήσαμε "Σε ήπιες μορφές κάποια απο τα παραπάνω" και είμαστε μάλλον πλειοψηφία, τι συμπέρασμα περιμένεις να βγάλεις?

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Και ποιός προσδιορίζει το τί ειναι ακραίο και γενικότερα το τί ειναι βία?? Νομίζω οτι δεν μπορούν να βγούν ασφαλή συμπεράσματα απο τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Αnyway... :)

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Vabar... κουβέντα κανουμε..εγω απλα τη γνώμη μου είπα! Δεν χρειάζετε να γίνει διαγραφή, όποιος θέλει και κατανοεί την δημοσκόπηση μπορεί να ψηφίσει! εσυ ετσι και αλλιως τα συμπεράσματά σου θα τα βγάλεις απο τις απαντήσεις! :rolleyes:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Συνηθως του βαζω τις φωνες οταν κανει καποια σκανταλια.

Αλλα τον τραβαω καποιες φορες στην βολτα με το λουρι για να τον διορθωσω και σε ακραιες περιπτωσεις τις εχει φαει και λιγο. . . :p

Δυστυχως δεν μπορουσα να διαλεξω και τα τρια.:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia