Βίαιες συμπεριφορές απέναντι στον σκύλο μας…

Πόσοι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει βία* στον σκύλο μας...

• Δυνατό τράβηγμα με τον ιμάντα-οδηγό (πνίχτη-περιλαιμιο)

Votes: 20 24,4%
  • Ξύλο (κλωτσιές, σφαλιάρες, μπουνιές, κλπ)

Votes: 6 7,3%
  • Πέταμα ξένων αντικειμένων ή νερού

Votes: 0 0,0%
  • Δυνατές φωνές

Votes: 20 24,4%
  • Πολύωρο δέσιμο (για αντίποινα, για να μάθει)

Votes: 1 1,2%
  • Χωρίς νερό & τροφή (για αντίποινα, για να μάθει)

• Φίμωτρο (για αντίποινα, για να μάθει)

• Μερικά απο αυτά σχεδον καθημερινά

• Τίποτα από τα παραπάνω, έχω χρησιμοποιήσει άλλες μορφές βίας

Votes: 1 1,2%
  • Ποτέ δεν εχω βίαιες συμπεριφορες απέναντι στον σκύλο μου

Votes: 11 13,4%
  • Σε ήπιες μορφές κάποια απο τα παραπάνω

Votes: 23 28,0%

• Total voters
    82

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Εγω συνηθως του φωναζω, αν μαλακιστει πολυ τον βγαζω 3 λεπτα στο μπαλκονι(σπανια συμβαινει αυτο) και τις 2 τελευταιες φορες στη βολτα εβαλε κατι στο στομα του απο τον δρομο και αφου εχωσα το χερι του στο στομα του για να το βγαλω με δαγκωσε το χαζο!!!:eek: Ε, εκει τσαντιστηκα και του εδωσα μια φαπα στο μετωπο...θα προσπαθησω να συγκρατηθω την επομενη φορα, απλα αγχωνομαι οταν βαζει μαλακιες στο στομα του μην παθει τιποτα το καημενο:(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τούτη εδώ είναι το έβδομο ή όγδωο σκυλί που φροντίζω και το δεύτερο που κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο

Με κόπο έχω καταφέρει να μην υπάρχει βία στην σχέση μας
Βέβαια έχει γνωρίσει το είδος αυτό απο αμέλειες και επιπολαιότητες των υπόλοιπων ανθρώπων(ανήλικων) που μένουν στο σπίτι

Μεταξύ μας τώρα σε ένα παράπτωμα μόνο δεν έχω αντέξει και την έχω """βιάσει""" :p

Πασαλείβεται "σκατά" ,3 φορές μέχρι τώρα :paja1::paja1::paja1:,και πλήν της πρώτης φοράς που δεν ήξερε, όταν έρχεται με τα αρώματα και τα χρώματα να μαρτυρούν το αίσχος της έχει μιά φάτσα στύλ "έχω κάνει μαλακία και τώρα θα την ακούσω ντόλμπι σαράουντ"
Συνεπώς την κοιτάω με αηδία:eek: κάνω πως μυρίζω και κοιτώντας αλλού την μαγκώνω χωρίς γλύκες και καλοπιάσματα και την πλένω για πολύ πολύ ώρα(μέχρι να ξεβρωμίσει το κωλόσκυλο)

Συνήθως για το μπάνιο μας παίζει κέρασμα χαδάκια και σταδιακή παρουσίαση λεκάνης/σαμπουαν και τελικά νερό
ενώ στην περίπτωση του σκατιάσματος όλα γίνονται αστραπιαία και χωρίς καμία επαφή με τα μάτια ή με λέξεις

Βία είναι κι αυτό έ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ως γνωρίζουν οι πάντες το Μουφ το κακομαθαίνω αγρίως και γενικώς το λιβανίζω. Επομένως δεν ασκώ καμιά απολύτως μορφή βίας πάνω του. Αν με τρομάξει όπως την περασμένη βδομάδα που πήγε το άθλιο για πατινάζ στην παγωμένη λίμνη, τον φώναξα με τ' όνομά του και μετά πήγα κατά το αυτοκίνητο δήθεν ότι ετοιμάζομαι να βάλω μπρος να φύγω, οπότε ήρθε τρέχοντας. Δυστυχώς δεν είχα άλλο τρόπο να τον βουτήξω. Αλλά γενικά δεν πιστεύω στη βία και ως τώρα τα πάμε καλά.

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
αμα πω εγω τι του κανω θα μου τον παρουν:p
το χειροτερο ειναι μια απο τα ιδια με τους απο πανω αμαλιαζ και στελιο
αλλα το κοβω σιγα σιγα.κατι κλωτσιες τις εχει φαει πλασε
θα τα ελεγα,ενα κεφαλοκλειδωμα οταν με εβγαλε εκτος εαυτου,ε και κανα καντηλι το τρωει οταν δαγκωνει καταλαθος στο παιχνιδι, βια παντως για εμενα δεν ειναι αυτα που του εχω κανει;)
:shock::shock::shock::shock: ΟΜG και το χειροτερο να μη θεωρει οτι ειναι βια αυτα που του κανει!!!!:eek::eek::eek::shock:

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Δηλαδή, οι γονείς μας ασκούσαν βία πάνω μας.... :shock:
Σαφως αμα μας δερναν και μας φωναζαν και μας επιβαλαν την αποψη τους!Και υπαρχει και η ψυχολογικη βια που οι γονεις δυστυχως την τιμουν δεοντως:(

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Μάλλον δεν είχες ποτέ σκύλο.....:D
Οχι,εχω γατες που προσωπικα πιστευω ειναι πολυ χειροτερες σε οτι αφορα την πειθαρχια.Δε μπορεις να μαθεις σε μια γατα το "μεινε",το "ελα",το "ησυχια".Και μου πηρε πολυ καιρο το να τους μαθω τα βασικα να ακουνε το ονομα τους και να μην ανεβαινουν στον παγκο της κουζινας και στο τραπεζι τουλαχιστον.Αλλα ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν θα κλωτσουσα ή θα εκανα κεφαλοκλειδωμα σε ζωο!Οπως ουτε και στο παιδι μου!
Και στο ποστ το παλικαρι τα αναιρει ολα,λεγοντας οτι δαγκωνει καταλαθος και στο παιχνιδι!Μαλλον το κακομοιρουλι δεν καταλαβε καν γιατι εφαγε τις κλωτσιες και σιγουρα θα ενιωσε πολυ χαλια και δεν θα μαθει ποτε να μην δαγκωνει στο παιχνιδι-κατι που το κανει για παιχνιδι-με αυτο τον τροπο!!
Μηπως φταιει η δικη μας αδυναμια να επικοινωνησουμε με τα ζωα μας γιαυτο φερομαστε τοσο εγωιστικα?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πάντω εγω φάπες έχω φάει από τον μπαμπά μου...και μπόλικες...αλλά αν το σκεφτω τώρα..τίς άξιζα μία χαρά..(τρελλό κολώπαιδο)...
Τα αγόρια μου, και φωνές έχουν ακούσει...(κάτι άγρια ΜΗΗΗΗΗΗ...)και ξυλιές στον ποπό...(σε κουταβοηλικία)..τώρα είναι κύριοι και οι δύο...και πολύ παραχαϊδεμένοι βέβαια..
Πάντως γελάω με μία φίλη μου που έχει 2 yorkies και όταν θέλει να τα μαλώσει...τα δέρνει με το δάχτυλο...:D:D:D

kostas.larisa

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2010
156
0
Σε χωριο εξω απο τη Λαρισα
:shock::shock::shock::shock: ΟΜG και το χειροτερο να μη θεωρει οτι ειναι βια αυτα που του κανει!!!!:eek::eek::eek::shock:
Εχεις δαγκωσει σκυλο η γατα ποτε?

Η γατα γατα θα το βαλει στα ποδια.
Ο σκυλος θα το βαλει στα γελια.

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Ως γνωρίζουν οι πάντες το Μουφ το κακομαθαίνω αγρίως και γενικώς το λιβανίζω. Επομένως δεν ασκώ καμιά απολύτως μορφή βίας πάνω του. Αν με τρομάξει όπως την περασμένη βδομάδα που πήγε το άθλιο για πατινάζ στην παγωμένη λίμνη, τον φώναξα με τ' όνομά του και μετά πήγα κατά το αυτοκίνητο δήθεν ότι ετοιμάζομαι να βάλω μπρος να φύγω, οπότε ήρθε τρέχοντας. Δυστυχώς δεν είχα άλλο τρόπο να τον βουτήξω. Αλλά γενικά δεν πιστεύω στη βία και ως τώρα τα πάμε καλά.
:D:D:D Φευγει η μαμααααααααααααααα!!! Ειδες πως μας αγαπουν μωρε τα σκασμενα?Μπορει να γαρφουν οταν θελουν αλλα αμα κανει πως φευγει ο "γονιος" οπου φυγει φυγει!:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οχι,εχω γατες που προσωπικα πιστευω ειναι πολυ χειροτερες σε οτι αφορα την πειθαρχια.Δε μπορεις να μαθεις σε μια γατα το "μεινε",το "ελα",το "ησυχια".Και μου πηρε πολυ καιρο το να τους μαθω τα βασικα να ακουνε το ονομα τους και να μην ανεβαινουν στον παγκο της κουζινας και στο τραπεζι τουλαχιστον.Αλλα ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν θα κλωτσουσα ή θα εκανα κεφαλοκλειδωμα σε ζωο!Οπως ουτε και στο παιδι μου!
Και στο ποστ το παλικαρι τα αναιρει ολα,λεγοντας οτι δαγκωνει καταλαθος και στο παιχνιδι!Μαλλον το κακομοιρουλι δεν καταλαβε καν γιατι εφαγε τις κλωτσιες και σιγουρα θα ενιωσε πολυ χαλια και δεν θα μαθει ποτε να μην δαγκωνει στο παιχνιδι-κατι που το κανει για παιχνιδι-με αυτο τον τροπο!!
Μηπως φταιει η δικη μας αδυναμια να επικοινωνησουμε με τα ζωα μας γιαυτο φερομαστε τοσο εγωιστικα?
Το θέμα είναι οτι δεν έχεις καμία εμπειρία απο σκυλιά, αλλά παρόλα αυτά βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα! Εκφέρεις απόψεις επι παντός επιστητού, χωρίς να έχεις καν δει στην πράξη για τί μιλάμε! Εγώ ποτέ δε θα σου έλεγα πως και τι να κάνεις με τη γάτα σου, απλούστατα γιατι ουδεμία σχέση έχω με το άθλημα.

Πάρε το πρωτο σου σκυλί, ενημερώσου, διάβασε, εφάρμοσε στην πράξη και μετά ελα να δώσεις οδηγίες για το τι πρεπει ή όχι να κάνουμε. :)

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Το θέμα είναι οτι δεν έχεις καμία εμπειρία απο σκυλιά, αλλά παρόλα αυτά βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα! Εκφέρεις απόψεις επι παντός επιστητού, χωρίς να έχεις καν δει στην πράξη για τί μιλάμε! Εγώ ποτέ δε θα σου έλεγα πως και τι να κάνεις με τη γάτα σου, απλούστατα γιατι ουδεμία σχέση έχω με το άθλημα.

Πάρε το πρωτο σου σκυλί, ενημερώσου, διάβασε, εφάρμοσε στην πράξη και μετά ελα να δώσεις οδηγίες για το τι πρεπει ή όχι να κάνουμε. :)
Δεν ειπα πουθενα τι πρεπει να κανουμε.Αλλα κεφαλοκλειδωμα και κλωτσιες ε δε νομιζω οτι δεν ειναι και βια!

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Πάντως γελάω με μία φίλη μου που έχει 2 yorkies και όταν θέλει να τα μαλώσει...τα δέρνει με το δάχτυλο...:D:D:D
Μπορώ να το έχω σε βιντεάκι;;; :D:D:D

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Ενταξει το να κανει μεγαλες σκανταλιες ενα σκυλι και να το μαλωνεις με το δαχτυλο ειναι κι αυτο τραβηγμενο...Βεβαια αν το σκυλι ακουει με το δαχτυλο τοτε καλα κανει αλλα δε θα υπακουγαν και πολλα ετσι.Αλλο μια απαλη φαπιτσα στο μπουτακι κι αλλο ομως το κεφαλοκλειδωμα και οι κλωτσιες...:(:(:(:(

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
χαχαχαχαχαχαχαα πεθαινω!

Εγω εβαλα το τελευταιο.
Εχει φαει συνολικα 2-3 φορες σφαλιαρες.Μια οταν σαν κουταβι αρπαξε ενα κοκαλο κ δεν ανοιγε το στομα.Μια οταν μου την κοπανισε ενα πρωι με εναν κοπρο κ βιαζομουν να παω φροντιστηριο-δεν ακουγε κ εφυγε μακρυα ενω εγω γκαριζα σαν μ@λ@κ@ς.Και αλλη μια που μετα απο ενα καρο διορθωσεις(ΜΗ ,απομακρυνση με τον οδηγο,ΜΗ παλι...) πηγε και κυλιστηκε πανω σε κοπρια αλογου για τριτη συνεχομενη φορα:mad: σε μια εβδομαδα.Δεν αντεξα βαραγα οπου εβρισκα:(!

Το τραβηγμα με το λουρι για διορθωση ή οταν κανιβαλιζεται με κατι.Αστραπιαια αυτο:rolleyes:.

Το καλοκαιρι βρηκα ενα νεροπιστολο ,με επιασε η διαολια μου κ της εριχνα κρυφα στην πλατη νερο ενω ειχα ληθει στα γελια που ψαχνοταν:D. Βια κ αυτο???:shock:

Φωνες ,πιο παλια.Πλεον δεν τις χρησιμοποιω εκτος αν ειναι εκτος λουριου κ κανει βλακεια:mad:.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
kounelaki η διόρθωση με το δάχτυλο αποδίδει σε παααααααρα πολλά σκυλιά και ειλικρινά δε βλέπω πού η βία. Βλέπεις οι σκύλοι διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος και οι περισσότεροι όταν μαλώνουμε σαν "τη δασκάλα" κουνώντας το δάχτυλο έχουμε ασυναίσθητα και μία πιο επιβλητική στάση σώματος.

Τα κεφαλοκλειδώματα και τις κλωτσιές τις θεωρώ βία, όμως ειλικρινά εξαρτάται από το τι εννοεί ο "ποιητής". Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έκανε κάτι να τον χτυπήσει, πονέσει αλλά πιο πολύ το τι ΘΑ ήθελε να κάνει.
Και γω πολλές φορές θέλω να τον σκοτώσω τον σκύλο μου, ειλικρινά (πχ απόψε) αλλά οκ, συγκρατούμαι. Αν εγώ έχω τα νεύρα μου δε μου φταίει σε τίποτε που'μαι τσιτωμένη.
Ένα πράγμα που μου'μαθε το ζώο είναι η ψυχραιμία και η υπομονή.

Οι γάτες πράγματι είναι πολύ πιο απείθαρχες και ναι έχω βρεθεί ένα στάδιο πριν το "θα σε αποτεφρώσω" και ναι έχω κυνηγήσει τη γάτα μου και την έχω κοπανίσει με τη μπλούζα μου. Ε, δεν τη σκότωσα κιόλας!! Βία και αυτό?

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
kounelaki η διόρθωση με το δάχτυλο αποδίδει σε παααααααρα πολλά σκυλιά και ειλικρινά δε βλέπω πού η βία. Βλέπεις οι σκύλοι διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος και οι περισσότεροι όταν μαλώνουμε σαν "τη δασκάλα" κουνώντας το δάχτυλο έχουμε ασυναίσθητα και μία πιο επιβλητική στάση σώματος.

Τα κεφαλοκλειδώματα και τις κλωτσιές τις θεωρώ βία, όμως ειλικρινά εξαρτάται από το τι εννοεί ο "ποιητής". Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έκανε κάτι να τον χτυπήσει, πονέσει αλλά πιο πολύ το τι ΘΑ ήθελε να κάνει.
Και γω πολλές φορές θέλω να τον σκοτώσω τον σκύλο μου, ειλικρινά (πχ απόψε) αλλά οκ, συγκρατούμαι. Αν εγώ έχω τα νεύρα μου δε μου φταίει σε τίποτε που'μαι τσιτωμένη.
Ένα πράγμα που μου'μαθε το ζώο είναι η ψυχραιμία και η υπομονή.

Οι γάτες πράγματι είναι πολύ πιο απείθαρχες και ναι έχω βρεθεί ένα στάδιο πριν το "θα σε αποτεφρώσω" και ναι έχω κυνηγήσει τη γάτα μου και την έχω κοπανίσει με τη μπλούζα μου. Ε, δεν τη σκότωσα κιόλας!! Βία και αυτό?
Kαλε αυτο ειπα κι εγω σιγα μην ειναι βια να κουνησεις το δαχτυλο.Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα ή εγω δεν το εγραψα καλα.Εννοω οτι δεν ακουνε ολα τα σκυλια με μια απλη παρατηρηση και ισως χρειαστει ενα ελαφρυ μπατσακι στον ποπο ή καποιο αλλο μεσο οπως π.χ. φωνες,αλλα οχι και κλωτσιες!Αυτο ειναι σωματικη βια κατ'εμε..
Προσωπικα μεθοδους που χρησιμοποιω στις γατες μου και εχουν αποδωσει παρα πολυ καλα ειναι το ψεκαστηρακι με νερο,το φυσιμα στο μουτρακι οταν δαγκωνουν,το "ΜΗ" που το ακουνε παρα πολυ,ενα τενεκεδακι κοκα-κολλας με κερμα μεσα που κανει θορυβο που τις τρομαζει για οταν ανεβαινουν στο τραπεζι(πλεον βλεπουν τενεκεδακι και εξαφανιζονται-ουτε καν το κουναω) και τα παλαμακια.Για επιβραβευση το "ΜΠΡΑΒΟ",το ξυσιμο στο ζβερκακι,καποιο ποντικακι(πλαστικο βεβαιως βεβαιως) και τις λιχουδιτσες.
Εκτος απο φωνες και σπανια κανενα μπατσακι στον ποπο δεν εχω χρησιμοποιησει τιποτα που θα τα πονουσε σωματικα.
Αυτο που μου ξυνιζει με μερικους ιδιοκτητες σκυλων ειναι οτι θελουν ενα ζωο πολυ υποταγμενο-και ισως και γιαυτο δεν συμπαθουν τις γατες,ισως δεν τους αρεσει η ανεξαρτησια τους-και θελουν να του μαθουν πραγματα που τα θεωρω υπερβολικα.Ενα παραδειγμα ειναι το να μην αφηνουν π.χ. το σκυλι στον καναπε.Δεν ξερω αν γινεται να μαθεις ενα ζωο να μην ανεβαινει στους καναπεδες.Οταν παιρνεις ενα ζωο τα ξερεις αυτα και οτι τριχες θα εχεις και οτι θα ανεβαινει στο κρεβατι και στον καναπε και οτι θα φωναζει(στην περιπτωση του σκυλου)κτλ.Και γιαντα να μην ανεβαινει στην τελικη?Στο μελλον θα παρω κι εγω σκυλακι(μικιο για διαμερισμα:D).Αν ακουει με δυο λεξεις και δεν ανεβαινει στο κρεβατι/καναπε εχει καλως,αν παλι δεν ακουει ε δεν θα τρελαθω κιολας ουτε θα καταφυγω σε εκπαιδευτη ή να το τιμωρησω.:( Σε ολα πρεπει να υπαρχει ενα μετρο.Αφηστε τα και λιγο να κανουν και αυτο που τους αρεσει μπρε κοπελια..:)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Γεια σας!

Εγώ κάνω τα εξής 3:

1. Φωνάζω (γενικά δυστυχώς)
2. Τον επαναφέρω στη βόλτα δίπλα μου (γιατί του αρέσει να τρέχει μόλις βγούμε από το σπίτι), αλλά με το περιλαίμιο, όχι με πνίχτη.
3. και όταν του πλένω τα πόδια με το λεκανάκι και μετά με τα μωρομάντηλα και φεύγει, ρίχνει κάτω το λεκανάκι (γεμίζει παντού νερά) ή τρώει το πανί/μωρομάντηλο, τον κρατάω καταπιεστικά δίπλα μου, για να ΜΕ κρατήσω σε ηρεμία! :bull:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εχει φαει συνολικα 2-3 φορες σφαλιαρες.Μια οταν σαν κουταβι αρπαξε ενα κοκαλο κ δεν ανοιγε το στομα.
Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, άμα φωνάξω "φτύστο ΑΜΕΣΩΣ!" ελληνιστί, το Μουφ φτύνει Ο,ΤΙ και να ΄ναι αμέσως! Δεν το καταλαβαίνω καθόλου διότι το αγγλικό "spit it out!" το γράφει κανονικά και την εκπαίδευση την κάναμε στα αγγλικά. Είναι κιόλας ελαφρώς ανυπάκουο, αλλά αυτό το "φτύστο αμέσως!" παραδόξως το ακούει! Ίσως να το πρωτοείπα όταν τον είδα να μασουλάει κάτι που ίσως ήταν επικίνδυνο και διαισθάνθηκε τον τρόμο μου, οπότε του 'μεινε.:)

Επίσης παραδόξως έτσι και το βουτήξω και του ανοίξω το στόμα με το ζόρι το ανοίγει όσο και να στριντζώνεται. Με τον ίδιο τρόπο του καθαρίζω και τα δόντια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia