Βασικα καλημερα σας!


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! σε εσένα ,στα παιδιά σου, στην Πανδώρα και βέβαια επειδή είμαστε σε σκυλοφόρουμ ...στον εκτροφέα και στον εκπαιδευτή της!
Ελπίζω τα πράγματα να συνεχίζουν να πάνε έτσι καλά για εσάς και να μας μεταφέρεις και άλλες εμπειρίες που έχεις με τα παιδιά σου και την σκύλα σας...:)
 


Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Ο γιος σας που εχει ΔΕΠΥ εχει και τις 2 ομαδες συμπτωματων;;
Και Ελλειματικη Προσοχη και Υπερκινιτικοτητα/Παρορμιτικοτητα;
 


μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Καλώς ήρθες!

Το μπράβο εκ μέρους μου είναι περιττό.
Πιστεύω ότι σε όλους μας είναι η πρώτη λέξη που ήρθε στο μυαλό μας όταν διαβάσαμε τα post σου.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως αποφάσισες μια τέτοια προσέγγιση, οι περισσότεροι θα θεωρούσαν τον σκύλο ένα ακόμα "θέμα", και πως είχες ενημέρωση επί του θέματος.
Πως δηλαδή ήξερες εκ των προτέρων ότι θα λειτουργήσει θετικά?
Δική σου έρευνα ή και καθοδήγηση από κάποιον?
Μήπως έχεις εμπειρίες από το εξωτερικό?
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Πωπω πολυ ενδιαφέροντα όσα λες! Τι ωραία που βοηθιούνται τα παιδιά θα ήθελα να ακούσω κι άλλα (χωρις να σε κουράζουμε φυσικά) φαντάζομαι την περιπτωση σου μια ωραία εκπομπη στους Πρωταγωνιστες του Θοδωράκη (μη με παρεξηγεις το μυαλο μου ταξιδεύει!) θα βοηθούσε πολύ κοσμο να καταλάβει πόσο θεραπευτικός ουσιαστικά μπορει να είναι ένας σκυλος. :)
Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι την εμπειρία σου χωρις αναστολές! :)
 


Tintail

Member
16 Νοεμβρίου 2010
24
0
Αθήνα
smilepleasephotography.blogspot.com
Καλημερα σας.

Ναι, ΔΕΠΥ θα πει αυτο και Ελλειματικη Προσοχη ΚΑΙ Υπερκινητικοτητα αλλιως λεγεται ΔΕΠ σκετο :)
Πιστεψε με αυτο δεν ειναι παιδι ειναι ο τυφωνας Κατρινα :) χαχαχα
Οχι μωρε, ενταξει μετα απο 2 1/2 χρονια θεραπειων εχει φοβερη βελτιωση η προσυλωση του. Αν καταφερνα να τον κανω και να μην μιλαει ΟΛΗ την ωρα θα ηταν ωραια :)

Φυσικα και δεν εχω προβλημα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου. Θεωρω οτι στην Ελλαδα ειμαστε πολυ πισω ακομα σε αυτα τα θεματα αλλα απο καπου πρεπει να ξεκινησει και η ενημερωση. Παντα ειμουνα ανοιχτη με τους αλλους οσον αφορα τα θεματα των παιδιων μου γιατι μπορει να βοηθησω και μια αλλη μανουλα παρακατω και ενα αλλο παιδακι. Ποτε δεν ξερεις :)
Επισης δεν θελω να αισθανθει καποια μαμα τοσο μονη οσο αισθανομουνα εγω. Ξερετε συνηθως οι ανθρωποι δεν μιλανε για τα ασχημα πραγματα και το στιγμα που ακολουθει στην Ελληνικη κοινωνια τον ορο "ειδικες αναγκες". Εγω προσωπικα δεν τον φοβαμαι :)

Τωρα πως το αποφασισα. Κατ'αρχην πιστευω απολυτα οτι ο σκυλος ειναι συνοδοιπορος στην ζωη. Επισης εχω μεγαλωσει με σκυλους ολη μου την ζωη. Παντα ειχαμε πανω απο εναν καθοτι η μητερα μου ειναι τρελλα φιλοζωη. Οταν τα παιδια μου ηταν πολυ μωρα πεθανε το Σπιτζ μου που το ειχα απο παιδακι αν και τον τελευταιο χρονο επειδη ειχα δυσκολη εγκυμοσυνη εμενε με την μαμα μου. Απο τοτε μου ελειπε τρελλα ο σκυλος οποτε ομολογω οτι οι λογοι ηταν ΚΑΙ εγωιστικοι ;)

Εχω κονέ που λενε με το εξωτερικο, εχω σπουδασει και εξω, εχω ζησει εξω και αρχισα πριν μηνες να διαβαζω την βιβλιογραφια και τις ερευνες που προτειναν τον σκυλο ως βοηθεια σε αυτιστικα παιδια.
Διαβασα για τα ζωα θεραπειας, που λογω του εξαιρετου χαρακτηρα τους και της απιστευτης υπομονης τους, βοηθουσαν ψυχολογικα παιδια, υπερηλικες και αρρωστους. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο αλλαζει η διαθεση του γιου μου οταν βλεπει την Πανδωρα. Η ψυχολογικη αλλαγη ειναι τεραστια!!
Το παιδι δεν ηθελε να παει σχολειο (εχουμε θεματα με τις %^%^&&* δασκαλες στο "υπεροχο" δημοσιο σχολειο μας). Τωρα ομως που τον παει η Πανδωρα, το παιδι πηγαινει! Και οταν παμε με την Πανδωρα να τον παρουμε, παλι με χαρα βγαινει!!

Ναι ο σκυλος θελει φροντιδα, ναι καποιοι θα ελεγαν δεν εχω τον χρονο.. ομως τον θεωρω τον φθηνοτερο αν θελετε ειδικο που ασχολειται με τον γιο μου :) συν οτι αυτος ο μαλλιαρος ειδικος ασχολειται και μαζι μου ;) και μου φτιαχνει το κεφι!
Ποτε δεν θεωρησα τον σκυλο "εξτρα δουλεια" ισως επειδη ΠΑΝΤΑ ειχα σκυλο και παντα ειχα τις βολτες, το ταισμα, το μπανιο κτλ.
Οτι εχω ευθυνη απεναντι του, εχω και μεγαλη αλλα ειναι τοσα αυτα που δινει σε ανταλλαγμα, που τελικα αυτα που της δινω εγω ειναι φτωχα :)

Αυτα που λετε, φυσικα και θα μαθαινετε νεα μας!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Εγώ δεν έχω λόγια...
Με την άδειά σας, θα μεταφέρω τις θέσεις σας σε μια καλή μου φίλη, εργοθεραπεύτρια που ασχολείται πολύ με τέτοια παιδάκια.
Ισως αυτό το "φάρμακο" σταθεί σωτήριο και για άλλα παιδάκια σαν τα δικά σας.
Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα σ' αυτά τα θέματα, δεν είναι ούτε τα "φάρμακα", ούτε οι ασθενείς. Είναι οι στενόμυαλοι γονείς, που παρόλο που αντιμετωπίζουν αυτόν τον γολγοθά στην ζωή τους, δυστυχώς δεν έχουν ανοιχτά μυαλά. Κι αυτό το συμπέρασμα δεν είναι δικό μου. Είναι της κοπέλλας, που τους ζει πολλά χρόνια τώρα.
Θα χαρούμε πολύ να μας ενημερώνετε για την πρόοδο των παιδιών σας και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο.
 




Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Βαλτε μας λίγες φώτο παραπάνω με τη σκυλίτσα :) αν σας ήταν εύκολο. (οχι με τα παιδια φυσικα απαραιτητα! )
 




Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μιας και δεν σας καλοσόρισα απο εδώ, να σας πω καλός ήρθατε (έστω και αργά) και να χαίρεσε όλη σου την οικογένεια (2ποδων & 4ποδων) :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.794
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf