Καλησπερα παιδια! Ειπα να γραψω την εμπειρια μου μηπως και βοηθησω κανεναν απο εσας να μην τρελαθει απο την ανησυχια (σαν εμενα). Λοιπον εχω ενα σκυλο αρσενικο 30 κιλα, που απο εχτες το μεσημερι αρχισε δειλα δειλα να βηχει. Ξερος βηχας σαν να τον επνιξε κατι. Αυτο γινοταν καθε 2-3 ωρες. Δεν ανησυχησα αρχικα, λεω, ισως θα πνιγηκε απο κατι και να του ερεθισε τον λαιμο. Ο βηχας ομως αρχισε απο το βραδυ να γινεται χειροτερος.Εβηχε καθε ωρα περιπου για κανα λεπτο βγαζοντας και σαλια ασπρα και μετα σταματουσε. Δεν μπορουσε να γαυγισει ή να γρυλισει γιατι εβηχε ξανα!Και εκει αρχιζει το δικο μου "δραμα". Να ειναι βραδυ 1 η ωρα, να μου βηχει και να μην ξερω τι να κανω! Διπλωμα δεν εχω, οι δικοι μου ελειπαν και ο πιο κοντινος μου ανθρωπος ηταν 2 ωρες αποσταση. Μπηκα και στο φορουμ διαβασα παλια θεματα και στο ιντερνετ να δω τι μπορω να κανω μεχρι να ερθει πρωι να παρω τον γιατρο. Τελος παντων ο σκυλος μου εχει φαρυγγιτιδα κ θα πινει αντιβιωση και bisolvon για 8 μερες. Μου ειπε ετσι οτι ειναι πολλα σκυλια(το εχει η εποχη
και οταν τον ρωτησα μηπως εχει καταπιει τιποτα μου ειπε οτι αν ειχε κατι στον λαιμο του δεν θα μπορουσε να φαει και να πιει τιποτα. Σας το λεω αυτο γιατι:
Πρωτον δεν αναγκαιο να ειναι κατι πολυ σοβαρο (οπως σκεφτομουν) αν βηχει ο σκυλος σας. Εγω σκεφτομουν μηπως εχει τραχειοβρογχίτιδα ή εχει κανα ξυλο στο λαιμο και πνιγεται.Ψυχραιμια!
Δευτερον καλο ειναι αν δειτε οτι ο σκυλος σας βηχει(παραπανω ισως απο μια μερα) να τον πατε στον γιατρο. Γιατι μονο του μαλλον δεν θα περασει. Οταν ηταν μικρος ο τομπι ειχε οντως πνιγει στο φαγητο του και μετα εβηχε καπου καπου ολη την μερα. Αλλα αν δειτε να μην υποχωρει μην το αφησετε ετσι.Κριμα το σκυλι με τοση ταλαιπωρια.
Τριτον ανακαλυψα οτι δεν υπαρχει κανενα "ματζουνι" :Ρ για τον βηχα στον σκυλο. Ας πουμε εμεις εχουμε το χαμομηλι και καμια καραμελα. Για σκυλια υπαρχει κατι αντιστοιχο για τον ερεθισμενο λαιμο; Οχι να τον θεραπευσει αλλα να τον καταπραυνει.
Τελος παντως συγνωμη για το μεγαλο κειμενο. Ο σκυλος μου και εγω ειμαστε κουρασμενοι λογω της αυπνιας ολο ο βραδυ και δε ξερω τι γραφω :Ρ
ΥΓ. Μηπως να του βρεξω τις κροκετες για μην ερεθιζει τον λαιμο του? Δεν ξερω ομως αν θα τις φαει:3 Η να του δωσω λιγο ψωμακι μαζι?
Καλο μεσημερι!
Πρωτον δεν αναγκαιο να ειναι κατι πολυ σοβαρο (οπως σκεφτομουν) αν βηχει ο σκυλος σας. Εγω σκεφτομουν μηπως εχει τραχειοβρογχίτιδα ή εχει κανα ξυλο στο λαιμο και πνιγεται.Ψυχραιμια!
Δευτερον καλο ειναι αν δειτε οτι ο σκυλος σας βηχει(παραπανω ισως απο μια μερα) να τον πατε στον γιατρο. Γιατι μονο του μαλλον δεν θα περασει. Οταν ηταν μικρος ο τομπι ειχε οντως πνιγει στο φαγητο του και μετα εβηχε καπου καπου ολη την μερα. Αλλα αν δειτε να μην υποχωρει μην το αφησετε ετσι.Κριμα το σκυλι με τοση ταλαιπωρια.
Τριτον ανακαλυψα οτι δεν υπαρχει κανενα "ματζουνι" :Ρ για τον βηχα στον σκυλο. Ας πουμε εμεις εχουμε το χαμομηλι και καμια καραμελα. Για σκυλια υπαρχει κατι αντιστοιχο για τον ερεθισμενο λαιμο; Οχι να τον θεραπευσει αλλα να τον καταπραυνει.
Τελος παντως συγνωμη για το μεγαλο κειμενο. Ο σκυλος μου και εγω ειμαστε κουρασμενοι λογω της αυπνιας ολο ο βραδυ και δε ξερω τι γραφω :Ρ
ΥΓ. Μηπως να του βρεξω τις κροκετες για μην ερεθιζει τον λαιμο του? Δεν ξερω ομως αν θα τις φαει:3 Η να του δωσω λιγο ψωμακι μαζι?
Καλο μεσημερι!