Βηχας :3

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Καλησπερα παιδια! Ειπα να γραψω την εμπειρια μου μηπως και βοηθησω κανεναν απο εσας να μην τρελαθει απο την ανησυχια (σαν εμενα). Λοιπον εχω ενα σκυλο αρσενικο 30 κιλα, που απο εχτες το μεσημερι αρχισε δειλα δειλα να βηχει. Ξερος βηχας σαν να τον επνιξε κατι. Αυτο γινοταν καθε 2-3 ωρες. Δεν ανησυχησα αρχικα, λεω, ισως θα πνιγηκε απο κατι και να του ερεθισε τον λαιμο. Ο βηχας ομως αρχισε απο το βραδυ να γινεται χειροτερος.Εβηχε καθε ωρα περιπου για κανα λεπτο βγαζοντας και σαλια ασπρα και μετα σταματουσε. Δεν μπορουσε να γαυγισει ή να γρυλισει γιατι εβηχε ξανα!Και εκει αρχιζει το δικο μου "δραμα". Να ειναι βραδυ 1 η ωρα, να μου βηχει και να μην ξερω τι να κανω! Διπλωμα δεν εχω, οι δικοι μου ελειπαν και ο πιο κοντινος μου ανθρωπος ηταν 2 ωρες αποσταση. Μπηκα και στο φορουμ διαβασα παλια θεματα και στο ιντερνετ να δω τι μπορω να κανω μεχρι να ερθει πρωι να παρω τον γιατρο. Τελος παντων ο σκυλος μου εχει φαρυγγιτιδα κ θα πινει αντιβιωση και bisolvon για 8 μερες. Μου ειπε ετσι οτι ειναι πολλα σκυλια(το εχει η εποχη;) και οταν τον ρωτησα μηπως εχει καταπιει τιποτα μου ειπε οτι αν ειχε κατι στον λαιμο του δεν θα μπορουσε να φαει και να πιει τιποτα. Σας το λεω αυτο γιατι:
Πρωτον δεν αναγκαιο να ειναι κατι πολυ σοβαρο (οπως σκεφτομουν) αν βηχει ο σκυλος σας. Εγω σκεφτομουν μηπως εχει τραχειοβρογχίτιδα ή εχει κανα ξυλο στο λαιμο και πνιγεται.Ψυχραιμια!
Δευτερον καλο ειναι αν δειτε οτι ο σκυλος σας βηχει(παραπανω ισως απο μια μερα) να τον πατε στον γιατρο. Γιατι μονο του μαλλον δεν θα περασει. Οταν ηταν μικρος ο τομπι ειχε οντως πνιγει στο φαγητο του και μετα εβηχε καπου καπου ολη την μερα. Αλλα αν δειτε να μην υποχωρει μην το αφησετε ετσι.Κριμα το σκυλι με τοση ταλαιπωρια.
Τριτον ανακαλυψα οτι δεν υπαρχει κανενα "ματζουνι" :Ρ για τον βηχα στον σκυλο. Ας πουμε εμεις εχουμε το χαμομηλι και καμια καραμελα. Για σκυλια υπαρχει κατι αντιστοιχο για τον ερεθισμενο λαιμο; Οχι να τον θεραπευσει αλλα να τον καταπραυνει.
Τελος παντως συγνωμη για το μεγαλο κειμενο. Ο σκυλος μου και εγω ειμαστε κουρασμενοι λογω της αυπνιας ολο ο βραδυ και δε ξερω τι γραφω :Ρ
ΥΓ. Μηπως να του βρεξω τις κροκετες για μην ερεθιζει τον λαιμο του? Δεν ξερω ομως αν θα τις φαει:3 Η να του δωσω λιγο ψωμακι μαζι?
Καλο μεσημερι!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Η φαρυγγιτιδα ή λαρυγγιτιδα μου ειπε...αλλα νομιζω το ιδιο πραγμα ειναι :3 Γιατι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Η συνήθης διάγνωση γι'αυτό το σύμπτωμα, είναι λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα. Η βήχας του κυνοκομείου. Η kennel cough. Ψάξτο στο φόρουμ. Φαρυγγίτιδα, εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα περιστατικό που να 'χω ακούσει. Επίσης, δεν έχω ξανακούσει να δίνουν σε σκύλο bisolvon. Αντιβίωση θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς. Αν όμως πρόκειται για kennel cough, θα πρέπει να τον κρατήσεις καμμιά 10αριά μέρες, μακριά από άλλα σκυλιά, γιατί είναι κολλητικό. Μήπως θυμάσαι, να έκανε παρέα με άλλο σκύλο που έβηχε; Αν και, η ασθένεια μεταδίδεται, ακόμη κι όταν τα συμπτώματα, έχουν υποχωρίσει.

Περαστικά του.

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Ευχαριστω! Ναι ξερω για την νοσο του κυνοτροφειου. Επαιξε με μια σκυλιτσα λιγο πριν 2 μερες αλλα δεν παρατηρησα αν εβηχε! Αλλα 2 μερες δεν ξερω αν φτανουν για να εμφανιστουν συμπτωματα. Αλλα και παλι στην βολτα παντα συνανταμε σκυλια! Δεν ξερω... :/ Αλλα αν ειπε ο γιατρος bisolvon ειναι δυνατον να του προκαλεσει προβλημα;

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Αν εχει την νοσο του κυνοτροφειου ενας σκυλος ποσες περιπου μερες παιρνει αντιβιωση θυμασαι? Να το εχω υποψιν μου αν δεν περασει ο βηχας σε 8 μερες:3 βεβαια μετα θα τον παω και γιατρο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ολες οι αντιβιώσεις, για οποιονδήποτε λόγο, χορηγούνται οπωσδήποτε για 10 μέρες το λιγότερο. Κάτω από τόσο, είναι σαν να μην τις πήραν ποτέ.