Βοήθεια !!!! έκλεψε και μασούλησε κόκκαλο κοτόπουλου!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Παιδιά, σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, δεν ξέρω τι να κάνω !!!

Άκουσα πριν λίγο κάτι κρουτς-κρουτς και πήγα να δω τι κάνει. Είχε ανοίξει τον κάδο των σκουπιδιών στην κουζίνα, βρήκε ένα κόκκαλο από μπούτι κοτόπουλου και το μασούλαγε.
Βρήκα στην κουζίνα ένα κόκκαλο κομμένο στη μέση, κάθετα, εννοώ ότι φαινόταν το μεδούλι.
Δεν ξέρω πόσο έφαγε από αυτό, έψαξα όλα τα κόκκαλα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λείπει.

Του άνοιξα το στόμα αλλά ότι κι αν είχε, το είχε ήδη καταπιεί.
Δεν ξέρω πως να του προκαλέσω εμετό αν έχει φάει κάτι και φοβάμαι μην του καρφωθεί πουθενά.

Έχω πανικοβληθεί και δεν μπορώ να βρω τέτοια ώρα κτηνίατρο...
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να μου πει πως να του προκαλέσω εμετό?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το κόκκαλο ήταν αποφάγια?
Εγώ θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις.
Αν συμπεριφέρεται περίεργα αύριο-μεθαύριο τότε να το πας κτηνιατρο. Εννοώ σε θέμα διάθεσης, κολίτιδα ή ανορεξία.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ναι, ήταν αποφάγια... ένα μπούτι κοτόπουλου που το είχα φάει εγώ το μεσημέρι.
Τι να ηρεμήσω, τα έχω παίξει, δεν θα κοιμηθώ απόψε. Φοβάμαι μήπως του καρφωθεί πουθενά στο έντερο.
Και τι αύριο μεθαύριο? εγώ περιμένω να ξημερώσει να τον πάω κατ' ευθείαν.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το κόκκαλο που έφαγε ήταν αιχμηρο;
Δεν έχεις κτηνίατρο να του/της τηλεφωνησεις;
Δεν είναι δα και πολυ αργα για κάτι έκτακτο..

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ναι, ήταν αιχμηρό.
Μόλις πήρα τον γιατρό του και μου είπε να μην προκαλέσω εμετό γιατί θα τραυματίσω τον οισοφάγο.
Το καλό είναι ότι είχε φάει πριν ένα στικ που καθαρίζει τα δόντια και ο γιατρός ελπίζει ότι θα κολλήσει επάνω σ' αυτό.
Μου είπε να περιμένω αντιδράσεις και βλέπουμε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εμετό μπορείς να προκαλέσεις με αλατόνερο, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ενδύκνειται για την περίπτωση...
Αν είναι να σε φάει το άγχος, πήγαινε αύριο να κάνεις μια ακτινογραφία.

Προσωπικά απλά θα είχα το νου μου στο σκυλί για τις επόμενες μέρες, χωρίς να λέω ότι αυτό θα σύστηνε και ένας γιατρός.

Edit: Γράφαμε ταυτόχρονα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ηρέμησε!

καταρχήν δεν συντρέχει τόσο τεράστιος κίνδυνος

έτσι που κάνεις μόνο να τα χειροτερέψεις μπορείς....

Πράγματι αν ο σκύλος φάει μαγειρεμένο κόκκαλο και δεν το μασήσει και "καλά" ΜΠΟΡΕΙ να πάθει κάτι απο αυτά που λές και τότε ΜΠΟΡΕΙ και να συντρέξει λόγος κτηνίατρου

Αυτό που προέχει είναι να διαπιστώσεις αν όντως ο σκύλος έχει κάτι ,κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά/κάποιο σημάδι ανησυχίας κλπ
ΟΜΩΣ
έτσι που κάνεις,σίγουρα θα προκαλέσεις τα παραπάνω χωρίς ο σκύλος να έχει πρόβλημα υγείας σωματικής
αλλά ανασφάλειας και ανησυχίας ψυχικής

οπότε cool

αφού άκουσες να μασάει...μάλλον δεν τρέχει τίποτα
αλλά ακόμα κι άν έκανες "ααααααα και οοοοοοοοοοου" όταν τον είδες με το κοκκαλο (οπότε τον ανάγκασες να το καταπιεί βιαστικά)
και πάλι ,ξαναλέω, ΜΠΟΡΕΙ πάθει κάτι

δεν έφαγε ποντικοφάρμακο.......:)
ότι τρώνε 9 στα 10 σκυλιά της χώρας 3 φορές την εβδομάδα,αποφάγια κοτόπουλου

Ολοι ευχόμαστε να μην είναι η Μία στις (δεν ξέρω πόσες) και να έχουμε προβλήματα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αφού μίλησες με τον γιατρό ΟΚ
relax και αν δείς τίποτα,που σπάνιο, τότε πάς γιατρό

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Όχι, ο γιατρός δεν μου είπε να περιμένω τόσο πολύ.
Λογικά απόψε δεν θα γίνει τίποτα κατά την άποψη του. Το πρωϊ θα περιμένω αντιδράσεις και ανάλογα θα τρέχω....

Τι του ήρθε να ανοίξει τα σκουπίδια μου λες?
Λες και ήταν νηστικό.... στις 9 έφαγε ένα μπολ φαγητό και στις 11 ολόκληρο στικ... τι διάολο ήθελε με τα κόκκαλα?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
αν χρειαστεί ποτέ να προκαλέσεις εμετό μπορείς εκτός απο αλατόνερο να κάνεις μια ένεση Filtalon .......

βέβαια ευτυχώς που δεν την είχες σήμερα γιατί μπορεί να τα έκανες χειρότερα.....:)

περαστικά...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καταρχήν
δεν αφήνουμε τα σκουπίδια εκτεθειμένα
δευτερον
το κόκκαλο ήταν αποφάγια ΣΟΥ-πολύ σπέσιαλ ντίνερ :)
και τρίτον του έχεις πεί ότι απαγορευεται να τρώει ότι βρίσκει? γιατί πρόκειται για πολύ ενστικτώδη συνπεριφορά του σκύλο ξέρεις

Γενικά δίνεις κανα κοκκαλάκι στην διατροφή?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
καταρχήν
δεν αφήνουμε τα σκουπίδια εκτεθειμένα
δευτερον
το κόκκαλο ήταν αποφάγια ΣΟΥ-πολύ σπέσιαλ ντίνερ :)
και τρίτον του έχεις πεί ότι απαγορευεται να τρώει ότι βρίσκει? γιατί πρόκειται για πολύ ενστικτώδη συνπεριφορά του σκύλο ξέρεις

Γενικά δίνεις κανα κοκκαλάκι στην διατροφή?
Πρώτον, ΔΕΝ άφησα τα κόκκαλα εκτεθειμένα !!!
Χώθηκε μέσα στον πλαστικό κάδο το τέρας.... έσκισε και την σακκούλα για να το βρει !!

Δεύτερον, ΔΕΝ τρώει ότι βρίσκει. Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι τόσο αριστοκράτης με το φαγητό που δεινοπαθούμε.... Εχθές που ήμασταν στο σκυλοπάρκο του έδωσε η Μαρία ζαμπόν και γύρισε τα μούτρα του !!!

Τρίτον, προσπάθησα κατ' επανάληψη να του δώσω κόκκαλο να φάει και απέτυχα παταγωδώς. Μου είχαν πει συμβουλές για τα κόκκαλα του μοσχαριού, μάλιστα η Αλεξία μου είχε βάλει και μια φωτό με ωμό ψαχνό επάνω και του είχα δώσει τέτοιο.
Όσο το έφαγες εσύ το έφαγε και αυτός. Ούτε ωμό, ούτε ζεματισμένο, ούτε βραστό.... Γενικά με τα κόκκαλα δεν τα πάει καλά.

Τι τον έπιασε απόψε?????

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
αν χρειαστεί ποτέ να προκαλέσεις εμετό μπορείς εκτός απο αλατόνερο να κάνεις μια ένεση Filtalon .......

βέβαια ευτυχώς που δεν την είχες σήμερα γιατί μπορεί να τα έκανες χειρότερα.....:)

περαστικά...
Ευχαριστώ.....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και του ήρθε η όρεξη για κόκκαλο τώρα ενώ τόσον καιρό δεν γούσταρε???
μάλλον επειδή το είχες φάει εσύ πρίν....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Τι να πω δεν ξέρω...
Ο κάδος των σκουπιδιών που είναι στην κουζίνα είναι εκεί χρόνια...
Δεν έχει πάει ποτέ, ούτε που τον πλησιάζει.

Είχε χωθεί στον κάδο μέσα, έσκισε τη σακούλα και είχε τραβήξει τα κόκκαλα έξω στα πλακάκια.
Περιττό να σου πω ότι του πάτησα τέτοια κατσάδα που θα βλέπει σακκούλα σκουπιδιών και θα τρέχει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καλά του έκανες-του σκουπιδοφάγου :D
η δικιά μου πάντως όταν περνάμε απο κάδο με κοιτάει πλαγίως και γλύφεται :lol:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μπα, δεν έχουμε τέτοια...
Ξέρεις πόσες σακούλες σκυλοτροφής τάϊσα στα αδέσποτα μέχρι να καταλήξουμε να του αρέσει κάποια?

Άσε που έχω αγοράσει ένα σωρό κόκκαλα από τον χασάπη για να τα μασουλάει να καθαρίσει τα δόντια του. Αφού είδα ότι δεν γινόταν δουλειά και τα κόκκαλα τα περιφρονούσε, πήγα σήμερα και του πήρα το φαρμακευτικό στικ για τα δόντια.
Ευτυχώς που είχε φάει αυτό, γιατί είναι σαν μαλακό σαν λάστιχο, και ευελπιστώ να κολλήσει εκεί το κόκκαλο.