Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ντενις η ρογιαλ για κουταβια αν θυμαμαι εχει ποσοστο 34%.δεν ειναι μεγαλο αυτο το ποσοστο?
μαγειρευτο ταιζω και γω παραλληλα κοτοπουλο και ψαρια

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κάθε πότε κάνεις εξετάσεις ?

Ενα κουτάβι θα φάει puppy τροφή από 2 έως 8-10 μηνών

Θεωρητικά μόνο μία φορά προλαβαίνει να κάνει εξετάσεις (μιάς και δεν θα κάνει 2 μηνών) ... και ΑΝ προλάβει.

Τώρα αν μου πείς κάνω κάθε μήνα αίματα βιοχημικά ... οκ :)

τρίχωμα - δόντια γιατί να μην είναι καλά σε ένα κουτάβι ?

κόπρανα οκ, μπορούσες να είχες καλά κόπρανα και με άλλες 10 τροφές.

επίσης έχε υπόψην ότι υπάρχει και οξεία φάση (νεφρική - ηπατική ανεπάρκεια)

δεν βλέπω λογική στο να φάει ο σκύλος πάνω από 32 - 34 πρωτείνη ... η οποία δεν ισοβαθμίζεται κιόλας, όπως το ασβέστιο πχ

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
οχι νταξει καθε 6 μηνες κανω.δηλαδη γενικα ασχετα απο κουταβια εσυ απο οσο καταλαβα δεν θα εδινες οριτζεν?ουτε σε σκυλο υπερενεργιτικο?η δεν παιζει ρολο η ενεργεια και κινητικοτητα του σκυλου?
η ερωτηση δεν αφορα μονο κουταβια

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Kατω απο 30% πρωτεϊνη και προσοχη στο βαρος, να μην γινει ποτε υπερβαρο το κουταβακι...

Lukas

Member
6 Ιανουαρίου 2011
14
0
Έδεσσα
πειτε καμια τροφη με κατω απο 30%
Brekies excel του δίνω εγώ τώρα προς το παρόν και έχει 29% πρωτεϊνες. Ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 13% .Ακατέργαστη Τεφρα 7,5% Ακατέργαστες Ίνες 2,2%. Ασβέστιο 1,5%. Φώσφορο 1.1% και υγρασία10%

Kατω απο 30% πρωτεϊνη και προσοχη στο βαρος, να μην γινει ποτε υπερβαρο το κουταβακι...
Η κτηνίατρος που το πάω μου είπε να το ταϊζω 2 φορές την μέρα από 200gr είναι καλά??

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αν σπάσεις με μαγειρευτό μία των 32 έχεις καλό αποτέλεσμα ;)

Εχω δώσει μήνες Orijen και σε κουτάβια και σε ενήλικα

ποτέ δεν κρίνω δημόσια κάτι από την ετικέτα του άσχετα αν αυτό που θα πώ αφορά την ετικέτα.

Αν σου πώ την προσωπική μου εμπειρία θα είναι δυσφήμιση και δεν θα μπορώ να την αποδείξω από πάνω ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γενικά - όταν ταίζω κουτάβι σημαντικό είναι το ΛΙΠΟΣ και όχι η πρωτείνη - η αναλογία ασβεστίου - φωσφόρου (μικρή διαφορά αλλά σε extreme τροφές μπορεί να δείς κάποιες πατάτες) και να εναλλάζω μαγειρευτά ώστε να έχω ένα σκυλί που τρώει σταθερά - συνέχεια - και ό,τι ώρα θέλω.

Το τελευταίο - μαζί με τον τρόπο που ταίζεις - είναι σημαντικό γιατί έχεις άμεσα έναν σκύλο που μπορεί να φάει τα πάντα σε όλα τα περιβάλλοντα και σε οποιοδήποτε στρές, με μικρές επιρροές στα κόπρανα (οι οποίες όταν ταξιδεύεις εξαρτώνται και πολύ από το νερό)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σε μεγαλη ηλικια εξαρτατε απο το περιβαλον του σκυλου,και το ποσο ασκειτε το σκυλι,αν ειναι ολη μερα μεσα στο σπιτι στην ζεστη,και δεν βλεπει,δεν μυριζει,δεν ακουει,δεν κινειτε,και δεν σκεφτεται οπως ενα σκυλι το οποιο ζει εξω,
το οποιο ειναι ξυπνιο ακομα και οταν κοιματε,και καταναλωνει ενεργεια,και καιει θερμιδες,τοτε μια μετρια σε ενεργεια και πρωτεινη τροφη φτανει.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η κτηνίατρος που το πάω μου είπε να το ταϊζω 2 φορές την μέρα από 200gr είναι καλά??
Δεν ξερω, πολυ μου φαινεται 400 γραμμαρια τη μερα καθως και 2 και οχι 3 φορες γευμα. Ποσα κιλα ειναι τωρα το σκυλακι? Στους 8 μηνες ποσο θα τρωει 1 κιλο? Η τροφη τι δοσολογιες λεει? Τα γραμμαρια εχουν σχεση και με την ποιοτητα της τροφης. Το καλυτερο μετρο βεβαια ειναι το ματι σου...;) Καποιος που εχει ΓΠ θα ξερει καλυτερα.

Last edited:

Lukas

Member
6 Ιανουαρίου 2011
14
0
Έδεσσα
Σε μεγαλη ηλικια εξαρτατε απο το περιβαλον του σκυλου,και το ποσο ασκειτε το σκυλι,αν ειναι ολη μερα μεσα στο σπιτι στην ζεστη,και δεν βλεπει,δεν μυριζει,δεν ακουει,δεν κινειτε,και δεν σκεφτεται οπως ενα σκυλι το οποιο ζει εξω,
το οποιο ειναι ξυπνιο ακομα και οταν κοιματε,και καταναλωνει ενεργεια,και καιει θερμιδες,τοτε μια μετρια σε ενεργεια και πρωτεινη τροφη φτανει.
Ούτε μεγάλος είναι ούτε μένει όλοι μέρα μέσα :p θα έλεγα ότι ασκείτε κανονικά για την ηλικία του ίσως και λίγο παραπάνω.Με την τροφή που του δίνω αυτή την στιγμή του αρκούν τα 400γρ την μέρα??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
δηλαδη γενικα ασχετα απο κουταβια εσυ απο οσο καταλαβα δεν θα εδινες οριτζεν?ουτε σε σκυλο υπερενεργιτικο?η δεν παιζει ρολο η ενεργεια και κινητικοτητα του σκυλου?
η ερωτηση δεν αφορα μονο κουταβια
Αν θεωρείς ότι ο σκύλος σου χρειάζεται επιπλέον ενέργεια, δίνεις τροφή με μεγαλύτερο ποσοστό λίπους (για τους υδατάνθρακες έχω αρκετές ενστάσεις…)

Επίσης ο μύθος ότι η υπερβολική πρωτεΐνη «κτίζει» μύες στο σκύλο, έχει κατατριφθεί. Η πρόσθετη πρωτεΐνη που παρέχεται, πέρα από τις ανάγκες του σκύλου, δεν εναποτίθεται ως πρόσθετος μυϊκός ιστός, αλλά μετατρέπεται σε λιπώδη ιστό. Η διατροφή με επιπλέον πρωτεΐνες για να παραχθουν μύες και όγκος στο σκύλο, έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την παραγωγή λίπους.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ντενις και εγω αυτο θελω γιαυτο κανω και την εναλλαγη με φαγητο και πολλες φορες περισευματα αναλογως.δοξα το θεο ακομα και ξηρα να αλλαξω απο τη μια μερα στην αλλη δεν εχουν προβληματα..

Lukas

Member
6 Ιανουαρίου 2011
14
0
Έδεσσα
Δεν ξερω, πολυ μου φαινεται 400 γραμμαρια τη μερα καθως και 2 και οχι 3 φορες γευμα. Ποσα κιλα ειναι τωρα το σκυλακι? Στους 8 μηνες ποσο θα τρωει 1 κιλο? Η τροφη τι δοσολογιες λεει? Το καλυτερο μετρο βεβαια ειναι το ματι σου...;) Καποιος που εχει ΓΠ θα ξερει καλυτερα.
Είναι 9.3Kg τόσο μου είπαν 2 φόρες την μέρα απο 200γρ. τις δοσολογίες θα σε γελάσω δεν θυμάμαι πόσο λέει η τροφή.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μμμ ενδιαφεροντα ολα που αυτα που λετε.ροτι αυτο που λες παραγωγη λιπους εννοειςουσιαστικα παχυσαρικια
γιατι εμενα ειναι αδυνατα φταιει που ειναι ενεργητικα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
μμμ ενδιαφεροντα ολα που αυτα που λετε.ροτι αυτο που λες παραγωγη λιπους εννοειςουσιαστικα παχυσαρικια
γιατι εμενα ειναι αδυνατα φταιει που ειναι ενεργητικα?
Πόσο αδύνατα ? Βάλε μία φωτό.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η ποσοτητα εξαρτατε οχι απο το ποσα κιλα ειναι αλλα απο το ποσο θα γινει οταν μεγαλωσει(καθε τροφη εχει αλλη δοσολογια)
400γρμ. ειναι οκ για 3 μηνων σκυλι το οποιο θα γινει 40+κιλα οταν ενηλικωθει.
Εγω ταιζω με το ματι.