Βοήθεια με Bullterrier

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Τι αρνητικα δηλαδη μπορει να εχει η αγορα ΒΤ απο ιδιωτη ας πουμε? Οτι δεν τα φροντιζει με τον τροπο που πρεπει? ή οτι ο χωρος που τα εχει δεν ειναι καταλληλος? Γιατι και αλλοι φιλοι που αγορασαν pitbull απο ιδιωτη μια χαρα τα βλεπω τωρα..δυνατα και υπακουα.. Αιτιολογησε το λιγο αν θες γιατι με βαζεις σε διλλημα..
Όσο πιο απλά γίνεται. Μπερδεύεσαι. Μιλάμε για θέματα υγείας, και όχι φροντίδας. Η επιλογή απο υπεύθυνο εκτροφέα μειώνει τις πιθανότητες να έχει προβλήματα υγείας. Οτιδήποτε άλλο είναι ανεύθυνο. Και ειδικά σ'αυτή τη φυλή τα προβλήματα είναι πολλά.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καθαροαιμο σκυλι παιρνουμε μονο απο πιστοποιημενο εκτροφεα. Απο πουθενα αλλου.
Ο σωστος εκτροφεας κανει τις απαραιτητες εξετασεις στα σκυλια πριν ζευγαρωσει, τα δηλωνει στον ΚΟΕ και προς θεου δεν τα δινει πριν τους 2 μηνες!!

poumpa

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2014
60
2
Οκ με επεισες...λοιπων. Δεν αξιζει να το παρεις απο αυτον τον κυριο που αυτοαποκαλειται εκτροφεας. Αμα παρεις κουταβι απο αυτον τον βοηθας να συνεχιζει να κανει γεννες και να βγαζει κουταβια που το 85% θα βγαλει προβλημα υγειας(ειδικα σε μια φυλη με αρκετα προβληματα υγειας οπως τα BT) Δεν ειναι οτι δεν εχει καταλληλο χωρο και οτι δεν τα αγαπαει το προβλημα..Ειναι οτι δεν ξερεις απο που προερχονται οι γονεις που θα βγαλουν το κουταβι που θα παρεις. Αμα εστω ο ενας απο τους 2 γονεις εχει ταση για δυσπλασια, το κουταβι σου εχει μεγαλη πιθανοτητα να βγαλει κι αυτο. Τα χαρτια και τις εξετασεις τον γονεων μπορεις να τα δεις(και να ξερεις οτι ειναι αυθεντικα) απο πιστοποιημενο εκτροφεα. Επισης αν το κουταβι αυτο βγαλει προβλημα υγειας ξερεις ποσο κοστιζουν εξετασεις και χειρουργεια??? Το διπλασιο απο αυτα που θα δωσεις να το παρεις απο εκτροφεα. Τωρα στο οτι σου λεει να το παρεις 1 μηνων το κουταβι ειναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ σε αυτην την ηλικια μαθαινουν μαθηματα συμπεριφορας απο την μανα τους και αν το παρεις τοσο νωρις σιγουρα θα σου βγαλει προβλημα συμπεριφορας. Διαβασε λιγο το φορουμ για το πως επιλεγεις εκτροφεα και μετα ξαναψαχνεσαι. Ελπιζω να σε καλυψα και να μην κανεις λαθος στην αποκτηση του κουταβιου σου :)

PrivaTe

Active Member
16 Ιουνίου 2013
31
0
Όσο πιο απλά γίνεται. Μπερδεύεσαι. Μιλάμε για θέματα υγείας, και όχι φροντίδας. Η επιλογή απο υπεύθυνο εκτροφέα μειώνει τις πιθανότητες να έχει προβλήματα υγείας. Οτιδήποτε άλλο είναι ανεύθυνο. Και ειδικά σ'αυτή τη φυλή τα προβλήματα είναι πολλά.
Φιλε για να στο πω και τοσο απλα , δεν εχω την ευχερια να αγορασω απο εκτροφεα και ουτε προκειται να ζητησω απο αλλους για κατι δικο μου.Νομιζεις αν ειχα την δυνατοτητα δεν θα το εκανα?
Ποια ειναι τα προβληματα που εχει που ειναι πολλα? Μπηκα και στην σελιδα που μου εστειλες αλλα ειναι ολα στα αγγλικα και δεν μου ειναι και τοσο ευκολο.

poumpa

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2014
60
2
Φιλε για να στο πω και τοσο απλα , δεν εχω την ευχερια να αγορασω απο εκτροφεα και ουτε προκειται να ζητησω απο αλλους για κατι δικο μου.Νομιζεις αν ειχα την δυνατοτητα δεν θα το εκανα?
Ποια ειναι τα προβληματα που εχει που ειναι πολλα? Μπηκα και στην σελιδα που μου εστειλες αλλα ειναι ολα στα αγγλικα και δεν μου ειναι και τοσο ευκολο.
Αμα δεν εχεις την ευχερεια να παρεις απο εκτροφεα παρε ενα αδεσποτο. Αλλιως σκυλος ρατσας που παιρνεις με 100€ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΡΑΤΣΑΣ. Ειναι ιδιος σαν ολα τα ημιαιμα που θα δεις στις φιλοζωικες

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Αν σου ειναι ευκολο πες μου λιγο ολα οσα θα πρεπει να εχει το σκυλακι και οι γονεις του.. pedigree οχι παντος δεν υπαρχει.. που να το βρει ο ιδιωτης! Δεν ξερω δεν ξερω εχω μπερδευτει λιγο.. αν μπορεις ριξε λιγο τα φωτα σου γιατι μονο μαζι σου μου φαινεται μπορω να συννενοηθω.
Τα πράγματα είναι απλά. Αν αγαπάς τα ΒΤ ξεκίνα το διάβασμα. Μοναδικός τρόπος απόκτησης, μόνο απο εκτροφείο ανεγνωρισμένο στη χώρα του. Αν η απόκτηση εκτροφικού σκύλου είναι για σένα ακριβή και επιμένεις στη φυλή κάνε υπομονή μεχρι να έχεις τα χρήματα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα σε μπερδεύει.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αν δεν μπορεις να αγορασεις απο εκτροφεα γιατι δεν υιοθετεις εναν σκυλο απο φιλοζωικη η τον δρομο?
Γιατι αν θες να αγορασεις ράτσα και εχεις την καψουρα της, τότε καθεσαι και μαζευεις χρηματα για οσο καιρο χρειαστει και αγοραζεις τον σκυλο των ονειρων σου. Δεν παιρνεις απο τον πρωτο τυχοντα που στο πουλαει (εναν σκυλο ΣΑΝ bull terrier)επειδη ειναι σε τιμη ευκαιριας.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καρδιά,Νεφρά,Συκώτι,Δισπλασίες,και κυρίως ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ.Δεν γνωρίζω τη ηλικία σου, αλλά αν είναι αυτο που νομίζω, μίλησε πρώτα με τους γονείς σου. Διαφορετικά θα μπλέξεις.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Και εκτος απο αυτα τα προβληματα που σου ειπε ο PXM-DANBULL μπορει να εχει και θεμα με τα ματια του.
Εχω δει πολλα bull terrier που τα εχουν παρει απο ιδιωτες και pet shop που τυφλωθηκανε ειτε στο ενα ειτε και στα 2 ματια.
Φιλε μου φαινεται οτι εχεις ορεξη να μαθεις και δεν εισαι αρνητικος οπτοε ψαξτο για καλο δικο σου και του σκυλου σου.
Το σκυλι θα το εχεις 10-15 χρονια ειναι κριμα τα λεφτα που πιστευεις οτι θα γλυτωσεις με την αγορα του να τα δινεις μετα σε γιατρους.
Εκτος απο προβληματα υγειας μπορει να εχει και προβληματα συμπεριφορας.
Απο εναν εκτροφεα θα εισαι σιγουρος οτι οι γονεις ειναι ισορροπημενα σκυλια.
Αν σου βγει φοβικο το σκυλι σου να ξερεις οτι μετα απο τα 1,5-2 χρονια θα το γυρισει σε αγριαδα.
Τα ξερω ολα αυτα γι αυτο στο λεω (οχι δεν ειχα bull terrier αλλα μια πολυ καλη μου φιλη).
Αν δενε χεις τα λεφτα να το παρεις απο εκτροφεα καλυτερα να κανεις υπομονη μεχρι να τα μαζεψεις, δουλεψε και το καλοκαιρι και βαζε τα λεφτα στην ακρη και θα δεις οτι πραγματικα αξιζε τελικα η αναμονη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Την προηγούμενη φορά, που ζήτησες...βοήθεια για το bullterrier σου, ως άσχετος με τα κυνολογικά, αναλωθήκαμε σε 7 σελίδες, να σου εξηγούμε τα ίδια, που έχουμε ξαναπιάσει εδώ, στις ήδη 4, όπου πλέον περίπου 8 μήνες μετά, μας έρχεσαι με μια ελεεινή επιλογή, σημάδι ότι δεν έδωσες καμμία σημασία, στην προηγούμενη συζήτηση. Τώρα δηλαδή τι θα γίνει; Θα ξανάρθεις σε πάλι 5-6 μήνες που θα έχεις ίσως πρόβλημα με το κουτάβι σου, να μας ρωτάς το γιατί και το τι να κάνεις;

Και εφόσον, σε όσα σου λέγονται, δεν δίνεις σημασία, εμείς γιατί να καθόμαστε συνεχώς, να σου τα εξηγούμε;

* Για κάποιον που ρώτησε νωρίτερα, 19 χρονών είναι.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Την προηγούμενη φορά, που ζήτησες...βοήθεια για το bullterrier σου, ως άσχετος με τα κυνολογικά, αναλωθήκαμε σε 7 σελίδες, να σου εξηγούμε τα ίδια, που έχουμε ξαναπιάσει εδώ, στις ήδη 4, όπου πλέον περίπου 8 μήνες μετά, μας έρχεσαι με μια ελεεινή επιλογή, σημάδι ότι δεν έδωσες καμμία σημασία, στην προηγούμενη συζήτηση. Τώρα δηλαδή τι θα γίνει; Θα ξανάρθεις σε πάλι 5-6 μήνες που θα έχεις ίσως πρόβλημα με το κουτάβι σου, να μας ρωτάς το γιατί και το τι να κάνεις;

Και εφόσον, σε όσα σου λέγονται, δεν δίνεις σημασία, εμείς γιατί να καθόμαστε συνεχώς, να σου τα εξηγούμε;

* Για κάποιον που ρώτησε νωρίτερα, 19 χρονών είναι.
Δυστηχώς το φοβόμουν.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πότε θα καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πάμε σε εκτροφέα γιατί θα πληρώσουμε το κουτάβι ακριβά (κοινως όποιος πάει σε εκτροφέα, νομίζεις το κάνει για να λέει έχει εκτροφικό κουτάβι και να πουλήσει μούρη!?!?) αλλά για να διασφαλίσουμε ότι οι γεννήτορες(οι γονείς του κουταβιού, και οι λοιποί πρόγονοι) έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για κληρονομικές ασθένιες? Και πάλι, δεν δεχόμαστε το λόγο του εκτροφέα ότι έχουν γίνει οι εξετάσεις, αλλά ζητάμε να τις δούμε με τα ματάκια μας, και να διαβάσουμε οι ίδοι ότι αναγράφονται πάνω τα ονόματα των σκυλιών, με σφραγίδα του υπευθυνου κτηνιάτρου... Για τις εξετάσεις παππούδων, γιαγιάδων κλπ, αναγράφονται στα pedigree των γονιών (νομίζω-ε!)

ο danbull στο γράφει ξεκάθαρα:αν αγαπάς τα bull terrier ξεκίνα διάβασμα. Δεν είναι το σκυλί κάποιο αντικείμενο, να το πάρεις φτηνά στις εκπτώσεις... 100 ευρώ στην άκρη το μήνα και σε κάποιους μήνες έχεις στην άκρη το πόσο που σου χρειάζεται για να τα βρεις με σωστό στα όλα του εκτροφέα. Άλλωστε, αν δεν έχεις λεφτά, πως θα τα βγάλεις πέρα με εμβόλια, χάπια, τροφές, εκπαίδευση? Και δεν βάζω μέσα τυχον προβλήματα υγίας ή έκτατα περιστατικά (ατυχήματα, φόλες)...

Η κατοχή σκύλου είναι ακριβό χόμπι είτε ο σκύλος είναι από το δρόμο, είτε από φιλοζωική, είτε από ιδιώτη.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Τα λεφτά που δίνει κάποιος για να πάρει ένα σκυλί από σωστό εκτροφέα με μεγάλη πιθανότητα τα γλυτώνει μετά από γιατρούς και εκπαιδευτές

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Τα λεφτά που δίνει κάποιος για να πάρει ένα σκυλί από σωστό εκτροφέα με μεγάλη πιθανότητα τα γλυτώνει μετά από γιατρούς και εκπαιδευτές
Σωστά αλλά και τα αδέσποτα τι θα γίνουν αν όλοι αγοράζουν σκυλιά??Ναι τα λεφτά είναι περισσότερα αλλά το σώζεις απ τον δρόμο

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Σωστά αλλά και τα αδέσποτα τι θα γίνουν αν όλοι αγοράζουν σκυλιά??Ναι τα λεφτά είναι περισσότερα αλλά το σώζεις απ τον δρόμο
Δεν έχει σχέση με αυτή την περίπτωση αυτό που γράφεις. Πρωην αδέσποτο έχω κι εγώ.

Karnavalerios

Member
28 Φεβρουαρίου 2014
14
0
Με ολο το θαρρος να μοιραστω κ εγω την ιστορια μου με αυτη τη θαυμασια φυλη των Bull-terrier κ
ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις κ εμπειριες ετων ολα αυτα κ σιγουρα καθε βοηθεια ή επισημανση δεκτη...
πωλητης λοιπον γυρνωντας τη μιση Ελλαδα...μεχρι τοτε μονο στην τηλεοραση ειχα δει κι αυτα διχως να μ κανουν τρελλη εντυπωση...οταν στην Καλαματα συναντηθηκα με τους γονεις της δικης μου..!!
Δεν χρειαστηκε δευτερη ματια...

περιμενε γεννα κ εκλεισα το κουταβι ενθουσιασμενος..μετα απο καιρο ανυπομονησιας λοιπον ειδα τη δικη μου,
φυσικα την ειχα πληρωσει αδρα τοτε αλλα οσα κι αν μ ζηταγε θα τα εδινα κ πραγματικα θα χαιρομουν.

Ειχα την πριγκιπεσσα μου (Περσα..) κ δεν με ενοιαζε τπτ..
ετσι λοιπον ξεκινησε μια πορεια 12,5 ετων που μονο χαμογελο αφηνουν..!!

μην φανταστειτε πως ηξερα κατι για τη ρατσα, χαρτια, εκτροφεια, εκθεσεις,αιματα, συγγενειες, κλπ....
ενας πιτσιρικας ημουν τοτε κ τα σκυλια που ηξερα ηταν κατι τσοπανολυκοσκυλογκριφοντσοπερ στο χωριο να φυλανε προβατα κ περιουσιες...

(ενα απο αυτα 2 φορες μας γλιτωσε απο οχια βεβαια κι ενα αλλο πηγε να φαει τη μανα μ...υποψιαζομαι πως ο πατερας μ ευθυνεται για το δευτερο συμβαν αλλα ακομα το ερευνω..αστειακια να το κανω πιο light ;))

οταν ξεκινησα λοιπον να μελετω τη φυλη, τις ιδιαιτεροτητες, τα προβληματα κ το τι να προσεξω,
αρχισα να ανησυχω, περισσοτερο ομως απο αυτα που ακουγα (πχ. "θα σας φαει ολους κ θα σας παει με τα τρια του κεφαλια απο Ριο-Αντιριο-Αρτα-Αχαιρωντα κ καπακι Αδη") ....αντιθετα απο αυτα που διαβαζα κ φυσικα που εβλεπα στην καθημερινοτητα μας κ με εκαναν να αγαπω ακομα περισσοτερο τα Bull-Terrier, φυσικα ωριμασα απο ολη αυτη την εμπειρια κι εγω ωστε να καταλαβω την ευθυνη που ειχα αναλαβει..

Στην αρχη απευθυνθηκα λοιπον ως συνηθως σε καποια petshop της περιοχης που δεν ηξεραν τπτ για τη φυλη παρα μονο ηθελαν κανα κουταβι οταν κανω γεννα κ να μ πουλανε την τροφη που αυτοι θεωρουν καταλληλη..ειρωνια..!!???)
ετσι εμπιστευτηκα τον κτηνιατρο μου, που με βοηθησε κ με κατατοπισε ετσι ωστε τα χρονια συμβιωσης μας να ειναι τα καλυτερα...κ ειναι..!!

θα πω εδω πως δεν την πηγα ποτε σε καποιο εκπαιδευτη μιας κ δεν ειχα εμπιστοσυνη κ καποιον να μ προτεινουν...

Αν θελεις πραγματικα λοιπον να καταλαβεις τι παει να πει ενεργεια αφησε ενα bull terrier σε ενα περιφραγμενο χωραφι 4 στρ..
επιμονη απο το να δαγκωσει ενα κορδονι μεχρι να περασει το πλεγμα να κυνηγησει γατες. ο πονος δεν τους λεει κατι..οσο κ να πληγωθει δεν θα ησυχασει..!!
Εκπαιδευση καποια βασικα μονος θα τα δωσεις με πολυ υπομονη κι επιμονη αλλα δυσκολο, πιστευω πως χρειαζεται εκπαιδευτης αλλα κ παλι παιζεις εσυ σημαντικο ρολο να επιβληθεις κ να θεσεις τους δικους σου ορους στο BΤ.
Παιχνιδι οπως ειπαμε δεν κουραζεται αλλα δεν επαιζα στο σπιτι..απο τον ενθουσιασμο να πιασει ενα μπαλακι θα γκρεμιζε ολα τα υπολοιπα.
Κοινωνικη με τους ανθρωπους σε βολτες κ γενικα στο σπιτι σε επισκεψεις εκει κ πολυ με τα παιδια οσα κι αν κανουν στο "γουρουνοσκυλο με το μαυρισμενο ματι"
ακομα κ στο δρομο ασχετα.
Φυλαξη εδινε την εντυπωση πως αν καποιος προσπαθουσε να μπει στο σπιτι οταν θα λειπαμε, το πρωι θα χρειαζομουν φτιαρι...
Απροβλεπτη θα ελεγα με τα αλλα ζωα κ περισσοτερο αναλογα τις διαθεσεις των αλλων..αν ερχοταν φιλικα μια χαρα επαιζε, αν ερχονταν τα "αγριοπαιδα" δεν γαυγιζε ποτε, στηνοταν κ περιμενε να ερθουν κοντα...

Κυριαρχικη κ ζηλιαρα
με το χωρο της κ τους ανθρωπους της απο το να φτασει το κλουβι με τα καναρινια στο τοιχο κ ικανη να πηδησει απο τον 1ο αν δει κ κινδυνευεις..
Θα κανει τα παντα για να σ τραβηξει την προσοχη ωστε να παιξετε, να βολταρετε, να της μιλησεις εστω..αλλωστε το αξιζει γιατι σου δινει περισσοτερα οταν μαλιστα δεν τα περιμενεις...
Λαιμαργη οσο δεν φανταζεστε, βοδι να της πεταγες θα σ μουγκριζε σε καμια ωρα κ γι'αλλο, γι'αυτο προσεχα ιδιαιτερα ωστε να μην παρει αρκετο βαρος μιας κ θα ηταν δυσαρεστο κ να τραυματιστει με αυτα που εκανε ή κ να γινει τελειως μαλθακη.

Ετσι με καταλληλες τροφες, προγραμματισμενες επισκεψεις στον κτηνιατρο, φροντιδα, καθαριοτητα, χωρο, ασκηση κ αγαπη τα καταφερνουμε εως κ σημερα με τη πλεον πιο σοβαρη "γρια" μου αλλα με ενεργεια παντα κουταβιου.

Το δευτερο νεοτερο μελος ειναι ο 2 μηνων Batista κ ηδη μιλαω με καποιον εκπαιδευτη.

Θελω να ψαξω κ για αλλο ενα κουταβι απο εκτροφειο με χαρτια αλλα στο λιγο χρονο που ειχα εστειλα mail κι αλλο ενα στη Ρουμανια κ σε 2 εκτροφεια Ελλαδα δεν μ απαντησαν (αν κ θελω να βρω χρονο να το κανω πιο οργανωμενα, τηλεφωνικα αλλα κ να τους επισκεφτω να μιλησουμε).

Φωτο θα ποσταρω εν καιρο κ μετα τα καρναβαλια...*demonio*

Επικινδυνα σκυλια δεν υπαρχουν..μονο ανθρωποι επικινδυνοι οπου κι αν βρισκονται, πισω απο τιμονι ή με ενα σκυλο.

Ετσι προτιμω να πω σε καποιον ωμα πως δεν κανει γι'αυτον αυτο το σκυλι ή καλυτερα αυτος δεν κανει για το Bull-Terrier παρα να του τα ωραιοποιησω ολα...!!

Ελπιζω να μην σας κουρασα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καθόλου δεν μας κούρασες.
Για την ιστορία την πρώτη σου μπουλίνα την πήρες από εκτροφέα;
Είσαι η εξαίρεση στον κανόνα πιστεύω, γιατί έψαξες έμαθες και μεγάλωσες όμορφα έναν σκύλο χωρίς να ξέρεις από πριν τίποτα.

Karnavalerios

Member
28 Φεβρουαρίου 2014
14
0
Καθόλου δεν μας κούρασες.
Για την ιστορία την πρώτη σου μπουλίνα την πήρες από εκτροφέα;
Είσαι η εξαίρεση στον κανόνα πιστεύω, γιατί έψαξες έμαθες και μεγάλωσες όμορφα έναν σκύλο χωρίς να ξέρεις από πριν τίποτα.
να εισαι καλα...

τις περισσοτερες φορες λογω αγνοιας ομως μαθαινεις με τον χειροτερο τροπο...με το ζωο να ταλαιπωρειται κ σενα να νιωθεις ασχημα διχως να μπορεις να το βοηθησεις..!!!
κ μιλαω απο βασικα πραγματα οπως η αποπαρασιτωση κ το λουρι για τη σκνιπα
μεχρι σοβαρες καταστασεις απο ενα τσακωμο με αδεσποτη γατα που με εκανε στις 4 το πρωι
να τρεχω με ενα σκυλι στα χερια που καιγεται απο πυρετο λογω φλεγμονης απο δαγκωμα, με γρατσουνιες στα ματια κ με την αισθηση πως θα τελειωσει στα χερια μου...!!
κ ημουν τυχερος γιατι την προλαβα, γιατι υποψιαστηκα πως κατι συμβαινει...δεν ακουγα το σκυλι το βραδυ κ μ εκανε εντυπωση..!!!
Δεν ειναι το σκυλι που θα γαβγισει ιδιαιτερα..μονο κοφτα μερικες φορες απλα για να κανει αισθητη την παρουσια του σε ξενους. δεν ειναι το σκυλι που θα κλαψει αν πονα..!! ειναι σιγουρο ομως πως στον χωρο του αν ακουσει κατι θα τρεξει να δει τι συμβαινει, οσες σκαλες κι αν ανεβοκατεβει, οσες φορες κι αν χρειαστει να το κανει.
αν το παραμελησεις σιγουρα το ιδιο θα κανει κακο στον εαυτο του γιατι μαραζωνει..

ειναι ακουραστο στο παιχνιδι κ ενθουσιαζεται τοσο πολυ που μπορει ανετα να βρεθεις στον αερα ή τις περισσοτερες φορες απο ταχυτητα κ εμμονη να χτυπησει σε επιπλο, τοιχο, δεντρο ή να κουτρουβαλιαστει στα χορταρια κ κει που λες τσακιστηκε ερχεται παλι με το μπαλακι στα δοντια κι ολο χαρα σαν να μην το ενιωσε καν..!!!
Επισης γουσταρω αυτο το κοντο τριχωμα, δεν χρειαζεται ιδιαιτερη φροντιδα, 1-2 φορες τη βδομαδα ενα βουρτσισμα, το χωρο του καθαρο, προσεχεις ιδιαιτερα να σκουπιζεις για να μην μεινουν τριχες 2 φορες το χρονο που αλλαζει τριχωμα, πλυσιματα οταν πρεπει (εκανα κι εγω μαζι) ολα μια χαρα θα ειναι.

επαναλαμβανω για να μην παρεξηγηθω, ολα αυτα ειναι προσωπικες εμπειριες απο τη συμβιωση μ μαζι της, δεν εκπροσωπω τη ρατσα, δεν ανακαλυψα το σκυλι Hulk κ πραγματικα οσα αρνητικα κ αν ακουσω ή ζησω μ'αυτη τη ρατσα ξερω πως δεν θα υπαρξει στιγμη στη ζωη μ που να μην εχω ενα πλαι μου..!!

η αληθεια ειναι πως τη μπουλινα μ την παρουσιασαν σαν εξαιρετικο γνησιο σκυλι με γονεις πρωταθλητες,
εκθεσιακο, με χαρτια, γραμματοσημα κ τελη κυκλοφοριας αλλα οταν εδωσα τα χρηματα το μονο που πηρα στα χερια μου μαζι με αυτην ηταν το βιβλιαριο υγειας της με καποια εμβολια κολλημενα, διχως σφραγιδα, ονομα κ υπογραφη κτηνιατρου.
Επισης ειχε ενα ονομα εκτροφειου με ενα τηλεφωνο πανω, αλλα οταν μετα απο καιρο επικοινωνησα δεν ειχε καμια σχεση..

Να σημειωσω πως ποτε δεν εφυγε κουταβι απο τα χερια μ....εκανε ενα ζευγαρωμα οταν ηταν ετοιμη, αλλα η γεννα ηταν αποτυχια κ στεναχωρια (οχι εξαιτιας της), δεν ηθελα να το βιωσουμε ξανα κι ετσι αποφασισα να μην τη ζευγαρωσω παλι...

Last edited: