Με ολο το θαρρος να μοιραστω κ εγω την ιστορια μου με αυτη τη θαυμασια φυλη των Bull-terrier κ
ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις κ εμπειριες ετων ολα αυτα κ σιγουρα καθε βοηθεια ή επισημανση δεκτη...
πωλητης λοιπον γυρνωντας τη μιση Ελλαδα...μεχρι τοτε μονο στην τηλεοραση ειχα δει κι αυτα διχως να μ κανουν τρελλη εντυπωση...οταν στην Καλαματα συναντηθηκα με τους γονεις της δικης μου..!!
Δεν χρειαστηκε δευτερη ματια...
περιμενε γεννα κ εκλεισα το κουταβι ενθουσιασμενος..μετα απο καιρο ανυπομονησιας λοιπον ειδα τη δικη μου,
φυσικα την ειχα πληρωσει αδρα τοτε αλλα οσα κι αν μ ζηταγε θα τα εδινα κ πραγματικα θα χαιρομουν.
Ειχα την πριγκιπεσσα μου (Περσα..) κ δεν με ενοιαζε τπτ..
ετσι λοιπον ξεκινησε μια πορεια 12,5 ετων που μονο χαμογελο αφηνουν..!!
μην φανταστειτε πως ηξερα κατι για τη ρατσα, χαρτια, εκτροφεια, εκθεσεις,αιματα, συγγενειες, κλπ....
ενας πιτσιρικας ημουν τοτε κ τα σκυλια που ηξερα ηταν κατι
τσοπανολυκοσκυλογκριφοντσοπερ στο χωριο να φυλανε προβατα κ περιουσιες...
(ενα απο αυτα 2 φορες μας γλιτωσε απο οχια βεβαια κι ενα αλλο πηγε να φαει τη μανα μ...υποψιαζομαι πως ο πατερας μ ευθυνεται για το δευτερο συμβαν αλλα ακομα το ερευνω..αστειακια να το κανω πιο light

)
οταν ξεκινησα λοιπον να μελετω τη φυλη, τις ιδιαιτεροτητες, τα προβληματα κ το τι να προσεξω,
αρχισα να ανησυχω, περισσοτερο ομως απο αυτα που ακουγα (πχ. "θα σας φαει ολους κ θα σας παει με τα τρια του κεφαλια απο Ριο-Αντιριο-Αρτα-Αχαιρωντα κ καπακι Αδη") ....αντιθετα απο αυτα που διαβαζα κ φυσικα που εβλεπα στην καθημερινοτητα μας κ με εκαναν να αγαπω ακομα περισσοτερο τα Bull-Terrier, φυσικα ωριμασα απο ολη αυτη την εμπειρια κι εγω ωστε να καταλαβω την ευθυνη που ειχα αναλαβει..
Στην αρχη απευθυνθηκα λοιπον ως συνηθως σε καποια petshop της περιοχης που δεν ηξεραν τπτ για τη φυλη παρα μονο ηθελαν κανα κουταβι οταν κανω γεννα κ να μ πουλανε την τροφη που αυτοι θεωρουν καταλληλη..ειρωνια..!!???)
ετσι εμπιστευτηκα τον κτηνιατρο μου, που με βοηθησε κ με κατατοπισε ετσι ωστε τα χρονια συμβιωσης μας να ειναι τα καλυτερα...κ ειναι..!!
θα πω εδω πως δεν την πηγα ποτε σε καποιο εκπαιδευτη μιας κ δεν ειχα εμπιστοσυνη κ καποιον να μ προτεινουν...
Αν θελεις πραγματικα λοιπον να καταλαβεις τι παει να πει
ενεργεια αφησε ενα bull terrier σε ενα περιφραγμενο χωραφι 4 στρ..
επιμονη απο το να δαγκωσει ενα κορδονι μεχρι να περασει το πλεγμα να κυνηγησει γατες. ο πονος δεν τους λεει κατι..οσο κ να πληγωθει δεν θα ησυχασει..!!
Εκπαιδευση καποια βασικα μονος θα τα δωσεις με πολυ υπομονη κι επιμονη αλλα δυσκολο, πιστευω πως χρειαζεται εκπαιδευτης αλλα κ παλι παιζεις εσυ σημαντικο ρολο να επιβληθεις κ να θεσεις τους δικους σου ορους στο BΤ.
Παιχνιδι οπως ειπαμε δεν κουραζεται αλλα δεν επαιζα στο σπιτι..απο τον ενθουσιασμο να πιασει ενα μπαλακι θα γκρεμιζε ολα τα υπολοιπα.
Κοινωνικη με τους ανθρωπους σε βολτες κ γενικα στο σπιτι σε επισκεψεις εκει κ πολυ με τα παιδια οσα κι αν κανουν στο
"γουρουνοσκυλο με το μαυρισμενο ματι"
ακομα κ στο δρομο ασχετα.
Φυλαξη εδινε την εντυπωση πως αν καποιος προσπαθουσε να μπει στο σπιτι οταν θα λειπαμε, το πρωι θα χρειαζομουν φτιαρι...
Απροβλεπτη θα ελεγα με τα αλλα ζωα κ περισσοτερο αναλογα τις διαθεσεις των αλλων..αν ερχοταν φιλικα μια χαρα επαιζε, αν ερχονταν τα "αγριοπαιδα" δεν γαυγιζε ποτε, στηνοταν κ περιμενε να ερθουν κοντα...
Κυριαρχικη κ ζηλιαρα με το χωρο της κ τους ανθρωπους της απο το να φτασει το κλουβι με τα καναρινια στο τοιχο κ ικανη να πηδησει απο τον 1ο αν δει κ κινδυνευεις..
Θα κανει τα παντα για να σ τραβηξει την προσοχη ωστε να παιξετε, να βολταρετε, να της μιλησεις εστω..αλλωστε το αξιζει γιατι σου δινει περισσοτερα οταν μαλιστα δεν τα περιμενεις...
Λαιμαργη οσο δεν φανταζεστε, βοδι να της πεταγες θα σ μουγκριζε σε καμια ωρα κ γι'αλλο, γι'αυτο προσεχα ιδιαιτερα ωστε να μην παρει αρκετο βαρος μιας κ θα ηταν δυσαρεστο κ να τραυματιστει με αυτα που εκανε ή κ να γινει τελειως μαλθακη.
Ετσι με καταλληλες τροφες, προγραμματισμενες επισκεψεις στον κτηνιατρο, φροντιδα, καθαριοτητα, χωρο, ασκηση κ αγαπη τα καταφερνουμε εως κ σημερα με τη πλεον πιο σοβαρη "γρια" μου αλλα με ενεργεια παντα κουταβιου.
Το δευτερο νεοτερο μελος ειναι ο 2 μηνων
Batista κ ηδη μιλαω με καποιον εκπαιδευτη.
Θελω να ψαξω κ για αλλο ενα κουταβι απο εκτροφειο με χαρτια αλλα στο λιγο χρονο που ειχα εστειλα mail κι αλλο ενα στη Ρουμανια κ σε 2 εκτροφεια Ελλαδα δεν μ απαντησαν (αν κ θελω να βρω χρονο να το κανω πιο οργανωμενα, τηλεφωνικα αλλα κ να τους επισκεφτω να μιλησουμε).
Φωτο θα ποσταρω εν καιρο κ μετα τα καρναβαλια...*demonio*
Επικινδυνα σκυλια δεν υπαρχουν..μονο ανθρωποι επικινδυνοι οπου κι αν βρισκονται, πισω απο τιμονι ή με ενα σκυλο.
Ετσι προτιμω να πω σε καποιον ωμα πως δεν κανει γι'αυτον αυτο το σκυλι ή καλυτερα αυτος δεν κανει για το
Bull-Terrier παρα να του τα ωραιοποιησω ολα...!!
Ελπιζω να μην σας κουρασα..