Βοηθεια γιατι θα μου στριψει!!!!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ο Μπλανκυ εχει ασηπτη νεκρωση της κεφαλης του μηριαιου (legg calve perthes disease)
Εχω ακουσει πως ειναι συνηθες να μπερδευεται η Legg Calve disease με δυσπλασια.Ουσιαστικα αναφερονται στο ιδιο προβληματικο κομματι του ισχυου (ασχετα αν η ζημια στη LCPD ειναι ''τοπικη'' ενω στη δυσπλασια προερχεται απο το ''κεντρικο συστημα'')

Με δεδομενο οτι η L.C.P.D ''ταιριαζει'' στο σκυλο σου (μικροσωμη φυλη , 8 μηνων) , ο κτηνιατρος που υποπτευεται δυσπλασια θα πρεπει 100% να την απορριψει.

Μπορεις να δοκιμασεις και στο Φλαρακο...αλλα πηγαινε μια βολτα και στο γιατρο που σου εδωσε διαγνωση δυσπλασιας και ρωτα τον συγκεκριμμενα για το LCPD ...θα το απορριψει ? Αν ναι , σε ποια βαση ? Οι ακτινογραφιες του γιατρου που διεγνωσε δυσπλασια και αυτου που διεγνωσε LCPD ειναι παρομοιες απεικονιστικα ? (δειχνουν τα ιδια μελη , εννοω) Αν ναι , πες του Μαραγκου να κοιταξει καλυτερα.

Λαθος διαγνωσεις μπορει να δωσει οποιοσδηποτε κτηνιατρος ...οταν αποδεικνυονται λαθος 100% , πιστευω πως οφειλουμε να τους το υποδεικνυουμε

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Λοιπον, πηγαμε σημερα και στον Κεστη και στον Φλαρακο, και οι 2 υποστηριζουν οτι ειναι ασηπτη νεκρωση της κεφαλης του μηριαιου και θεωρουν οτι ο Μπλανκυ χρειαζεται αμεσα εγχειρηση. Οποτε, οι 4 απο τους 6 γιατρους που εχουμε παει συμφωνουν, αυτο ειναι πολυ καλο. Επισης και οι 4 υποστηριζουν οτι η συγκεκριμενη εγχειριση (εκτομη της κεφαλης) ειναι υποθεση ρουτινας. Υπαρχει ομως μεγαλη διαφορα στα χρηματα που ζητανε ,συγκεκριμενα ο Βλαχοπουλος και ο Φλαρακος ζητανε τα διπλάσια απο τους υπολοιπους. Τωρα εγω με τι κριτηριο να επιλεξω ποιος θα εγχειρισει τον Μπλανκυ ,αφου και οι 4 γιατροι θεωρουνται πολυ καλοι?????? Επισης, ελεγα στην ιδια εγχειριση να καναμε και τη στειρωση, ποια η γνωμη σας επ'αυτου?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μου έχουν πει ότι ο Κέστης είναι εξίσου καλός αλλά σε ΄συγκριση με Βλαχόπουλο και Φλαράκο πολύ πιό φτηνός. Σχεδόν τα μισά. Έχει χειρουργήσει αρκετά σκυλιά του Stray...και πρόσφατα μάλιστα έσωσε με εγχείρηση ένα κόλλευ παρατημένο που βρέθηκε χτυπημένο άσχημα από αυτοκίνητο.
Και ο Μαραγκός έχει κάνει εγχείρηση σε αδέσποτο που είχα βρει στο δρόμο...και αυτό χτυπημένη άσχημα στο γοφό...έβαλε λάμες και το σκυλί είναι μία χαρά.
Εγω προσωπικά θα διάλεγα έναν από τους δύο..αν και ο Κέστης είναι πιό "ορθοπεδικός" από τον Μαραγκό...
Καλή επιτυχία στην εγχείρηση...εύχομαι να πάνε όλα καλά..!!! :) :) :)

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλημερα παιδια,εχουμε νεα.
Λοιπον, η κτηνιατρος του Μπλανκι(Ειρηνη Μαυρακη) μας συστησε τον κ. Χαραλαμπιδη , τον οποιο και εμπιστευεται απολυτα , οποτε χθες στις 11:00 καναμετην εγχειρηση στο ιατρειο του στο Περιστερι, η οποια ειχε 100% επιτυχια.Μαζι με την εγχειρηση καναμε και τη στειρωση.Μεσα στο χειρουργειο ηταν και η κ. Μαυρακη, η οποια ειχε ρεπο απο την κανονικη εργασια της στο Αττικο Νοσοκομειο.Προσφερθηκε δε να μεταφερει το αγορακι μου με το αυτοκινητο της στο Αττικο Νοσοκομειο για να νοσηλευτει για ενα βραδυ για τον εχουν υπο συνεχη παρακολουθηση κλπ.Εγω περασα χθες το βραδυ , εκατσα 2 ωρες μαζι του,εφαγε , περπατησε λιγο στα 3 ποδαρακια, μου γκρινιαξε και γενικα φαινεται μια χαρα, ενταξει ποναει λιγο αλλα θα περασει συντομα ο πονος.Σημερα το μεσημερι θα τον φερω σπιτι,εχω στρωσει στο πατωμα για να κοιμομαστε γιατι για 2 εβδομαδες δεν επιτρεπονται σκαλια,κρεβατια, καναπεδες και πηδηματα γενικοτερα!
Το μετεγχειριτικο πλανο ειναι το εξης:οσο πιο γρηγορα χρησιμοποιησει το ποδι του, τοσο το καλυτερο.Απο σημερα θα ξεκινησουμε μικρες βολτουλες στην πλατεια και σε μια εβδομαδα απο τωρα ξεκιναμε υδροθεραπεια και ασκησουλες και μασαζ που θα του κανω εγω στο σπιτι.σε 4-5 μηνες περιπου ο γιατρος ειπε οτι δεν θα ξεχωριζω ποιο ειναι τα χειρουργημενο ποδι.Βεβαια, στη γρηγορη αποκατασταση του Μπλανκι βοηθαει και το ο,τι ανηκει σε μικροσωμη φυλη και ειναι μολις 2,5 κιλα.Στις μεγαλωσωμες φυλες ,οπως το λαμπραντορ ενος συμφορουμιτη που εχει κανει ακριβως την ιδια εγχειριση, μπορει να παρει και 1 χρονο η πληρης αποκατασταση
http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...-μου...(Δυσπλασία-ισχίου)&p=208532#post208532

Σε ο,τι αφορα το κοστος: η εγχειριση(εκτομη της κεφαλης του μηριαιου) κοστισε 550 ευρω και η στειρωση κοστισε 100 ευρω, συνολο πληρωσα 650 ευρω και τιποτα παραπανω. Σημειωτεον, η κ. Μαυρακη ηρθε να βοηθησει εθελοντικα και δεν δεχτηκε χρηματα.
Αυτα απο μας, παω να παρω το αστερι μου απο το νοσοκομειο!
Θα σας ενημερωνω για τις εξελιξεις της μετεγχειριτικης του πορειας.
Υ.Γ. ευχαριστω την ταρα και την ελλη για το ενδιαφερον τους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Πολύ καλά νέα. Μπράβο. Σιδερένιος. Αλλά γιατί παιδί μου ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς στα πατώματα και δεν τον ανεβάζεις στο κρεβάτι σου τα βράδια; Στα χέρια θα τον παίρνεις, δεν θα ταλαιπωρείται.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μπράβο! Γρήγορα να γίνει καλά ο μικρούλης! Καλή ανάρρωση να έχετε!:)

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Πολύ καλά νέα. Μπράβο. Σιδερένιος. Αλλά γιατί παιδί μου ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς στα πατώματα και δεν τον ανεβάζεις στο κρεβάτι σου τα βράδια; Στα χέρια θα τον παίρνεις, δεν θα ταλαιπωρείται.
Γιατι αν θελησει να κατεβει το χαζο και πεσει?Πολλες φορες το βραδυ παει στην πανα του για κατουρημα, αραζει στο σαλονι λιγο και μετα επιστρεφει στο κρεβατι, το κανει συχνα, τον καταλαβαινω γιατι καθε φορα που επιστρεφει στο κρεβατι ερχεται και με γλειφει το χαζο και ξυπναω γαμωτο , ασε που κανει και ωρα να βολευτει μετα για να ξανακοιμηθει!!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με το καλό να κάνει γρήγορα πάλι τις τρέλες του οπως πριν!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Μπράβο! Γρήγορα να γίνει καλά ο μικρούλης! Καλή ανάρρωση να έχετε!:)
Σ' ευχαριστω πολυ!! Αντε μετα απο λιγο καιρο να παμε και τη βολτα που λεγαμε!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Σ' ευχαριστω πολυ!! Αντε μετα απο λιγο καιρο να παμε και τη βολτα που λεγαμε!
Μόλις γίνει καλά ο μικρός (να τελειώσει και ο οίστρος της δικιάς μου μην τον αγριέψουμε κίολας,,,,:p) πολλές βόλτες όχι μόνο μια!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Γρηγορα γερος και δυνατος παλι! Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.