Βοηθεια για αναζητηση εκτροφεα Γ.Π <<εργατη>> (sable GDS).

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
και ποιος σου ειπε οτι θα ειναι μονο pet, καθε μελος τις οικογενειας εργαζεται και προσφερει στα κοινα αμα ηθελα pet θα επερνα ενα ιμιαιμο να μην κυκλοφορησει αδεσποτο στο μελλον, εχει o αδερφος μου ενα pet-doperman καλο σκυλακι αλλα καμια σχεση με αυτο που ψαχνω , στην χειροτερη περιπτωση να μεινει σαν ενα τρισ-ευτηχυσμενο pet , σιγουρα θα ακολουθησει εκπαιδευση... (χρονος και αγαπη υπαρχουν απλετα)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε με κατάλαβες και με παρεξήγησες.

Το pet δεν είναι το ανεκπαίδευτο ή αυτό που είναι παρατημένο.

Το εργασιακό σκυλί (γκρίζο Γ/Π στη συγκεκριμένη περίπτωση) πρέπει να κάνει εργασία. Διαφορετικά θα έχεις πολλά προβλήματα λόγω των πολύ ανεπτυγμένων ενστίκτων που θα έχει θεωρητικά πάντα.

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
συμφωνω μαζι σου οτι ενα εργασιακο σκυλι πρεπει να κανει εργασια (το μελλον θα δειξει κατα ποσο θα μπορεσουμε να εργαστουμε ας ειναι και αφιλοκερδος ) , εαν δεν ειχα γνωρισει την ρατσα αυτη δεν θα ειμουν τοσο αποφασισμενος για την επιλογη αυτη ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν καποιος με εργασιακο σκυλο δεν ασχοληθει με σπορ ή καποιου ειδους εργασια πχ. ανιχνευση, φυλαξη κλπ, πρεπει τουλαχιστον να γυμναζει και να εκτονωνει τον σκυλο για αρκετες ωρες επι καθημερινης βασεως με πολύ περπατημα, τρεξιμο, παιχνιδι.

Ειδαλλως ο σκυλος θα εμφανισει διάφορα προβληματα, όπως καταστροφικη συμπεριφορα, ανεξελεγκτο γαυγισμα, τασης φυγης/αποδρασης, βαρεμαρα, ληθαργο και πιθανον επιθετικοτητα.

Οριστε και μια ωραια φωτο του σκυλου που ψαχνει ο φιλος μας.

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
καπως ετσι αλλα σε ποιο γκρι με μεγαλυτερα αυτια και ισως λιγο ποιο μεγαλοσωμο ...

δεν βιαζομαι απλα θελω να βρω εναν αρσενικο οπως στις φωτο που εχω αναρτηση (θα εχει καθημερινη ενασχοληση μιας και προσφατα μπηκα οαεδ να καλα ο γιωργακις) χρονος υπαρχει και διαθεση ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σκεψου επισης οτι ενας τετοιος σκυλος εκτος απο χρονο και εκτονωση θελει και αρκετα χρηματα για την συντηρηση του. Και δεν εννοω μονο το φαγητο και τα εμβολια φυσικα.

Μεγαλο καραβι, μεγαλες φουρτουνες!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Συνήθως τα εργασιακά γερμανικά ποιμενικά είναι πιο μικρόσωμα από τα μορφολογικά.

Λιγότερα κιλά = μεγαλύτερη ευελιξία στα εμπόδια, καλύτερες επιταχύνσεις και ταχύτητες

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
εαν δεν ειχα αποθεματικο δεν θα μιλουσα για τετοιο σκυλο τωρα , εργασιακο = εργασια (παντα ειχα εναν Γ.Π εστω και ιμιαιμο διπλα μου) το θεμα ειναι οτι πραγματικα θα προτιμουσα να δουλευα με συνεργατη μου εναν σκυλο παρα εναν ανθρωπο , μια ζωη την ζουμε αν δεν κανουμε καποια ονειρα πραγματικοτητα τι νοημα εχει... (και ποτε ης βαρος οποιουδηποτε ποσο μαλλον του καλυτερου σου φιλου)._

κκρανις συμφωνο μαζι σου ...

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
παρεπιπτωντος ο σκυλος που ψαχνω δεν ειναι ακριβως ο εργασιακος , ειναι το γκρι παλαιου τυπου Γ.Π το οποιο ειναι ψιλο σπανιο σαν ρατσα πλεον ...

το εργασιακο που μιλαμε ειναι η εξελιξη του και το θεωρω δευτερη επιλογη , εαν δειτε της φωτο που ανεβασα δεν ειναι ιδιες με αυτο που δειχνει ο harryf3

στην ελλαδα δεν ειχε μεγαλη απιχυση η συγκεκριμενη ρατσα και εγω στο εξωτερικο το συναντησα πρωτη φορα λογο καταγωγης...

Τεσπα εχουμε ξεφυγει απο το θεμα μας που ειναι εαν μπορει καποιος να βοηθησει στην ανευρεση καποιου σωστου επαγγελματια εκτρωφεα για την συγκεκριμενη ρατσα.

Υ.Γ : με τα γερμανικα δυσκολευομαι λιγακι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν ψάχνεις για τον "παλιό" Γ.Π. αλλάζει το πράγμα....
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος εκτροφέας στην Ελλάδα, το εξωτερικό μάλλον είναι μονόδρομος!
Ο εργασιακός δεν θα σου ταιριάξει ούτε από χαρακτήρα, ούτε μορφολογικά....

Ρίξε μια ματιά σε ΑΥΤΟ το θέμα που αναφέρεται σε αυτόν!

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
Το εχω διαβασει , δεν μοιαζει με αυτο που ψαχνω αυτα εχουν μακρια τριχα, εδω με μια κοπελια που ειχα σχεση ειχε εναν τετοιο απο παιδι (εφυγε απο γερονταματα πριν 15 χρονια) αλσατιας το λεγανε και αυτοι...

Τι να πω , για αυτο ανοιξα το θεμα μπας και καποιος αλλος ειχε καμια πληροφορια να μου δωσει. (οντως ο εργασιακος ειναι πολυ απαιτητικο σκυλι αλλα ας κοιταξουμε μπας και κανενας μπορει να βοηθησει...)

Ευχαριστω και οσα παιδια μεχρι τωρα ενδιαφερθηκαν να βοηθησουν ... (για να δουμε ο επιμενων νικα , ιδωμεν)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ρώτησε τον Τόνυ Βολωτά εκτροφέας και εκπαιδευτής στον Αυλώνα, μπορεί να σε βοηθήσει

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
μην μπερδευόμαστε.....
ψαχνει γερμανικό ποιμενικό παλαιού τύπου.....
από εκεί και περα το χρωμα ειναι απλό χρώμα......
στα γερμανικα παλιου τυπου μπορει να συναντουσες και μακρυτριχα.... δεν αποκλειοταν τοτε από το προτυπο.....
τωρα αν ειναι γερμανικος ποιμενικος εκθεσιακος ( και με κλιση.... ) αν ειναι εργασιακος.... αν ειναι παλαιου τυπου ( χωρίς κλίση και μεγαλύτερο μεγεθος...) ειναι ασχετο.... με το χρωμα.....
ολοι σχεδον οι εκτροφεις απο καιρο σε καιρο εχουν γκριζους ......γ.π.