Βοηθεια σε αγορα Beagle!!


grimo

Member
29 Ιανουαρίου 2013
21
0
Λαρισα
grimo θα σου πω μόνο το εξής...

Για εντελώς προσωπικούς λόγους [που βεβαίως τους ξέρει όλο το μόνιμο φόρουμ :p], απέκτησα πέρσι τον Απρίλιο ένα κουτάβι, που ήθελα να γίνει κλώνος του μεγάλου μου σκύλου. Το αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας μέρες, ήταν να έχω καταλήξει μ'έναν δαίμονα, που στο μόνο που μοιάζει στον μεγάλο, είναι το...χρώμα. Και φυσικά, με δουλεύουν άπαντες ψιλό γαζί...:mad:

Αν με ρωτάς, αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, αν θα έπαιρνα πάλι την ίδια απόφαση...ΝΑΙ...δεν τον άλλαζα με τίποτα, κι ας είμαστε καθημερινά σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εγώ θα σου πω...όχι...μην το παιδεύεις τόσο πολύ. Μόλις το πάρεις στα χέρια σου, θα το λατρέψεις. Οτι και να 'ναι. Κι αν μάλιστα προέρχεται κι από κυνοκομείο όπως αυτό που πήγες, είναι τεράστιο το καλό που θα κάνεις.

Οπότε, από μένα...μην το σκέφτεσαι τόσο. Πράξε :)
Καταλαβα που το πας και δεν στο κρυβω οτι συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Λοιπον μετα απο ψαξιμο.. πηγα και στο κυνοκομειο, τα πραγματα οπως τα περιμενα, συνθηκες ψιλοχαλια αλλα ειχε αρκετα ζωντανα.. οι υπαλληλοι φαινοταν οτι προσπαθουσαν για το καλυτερο δυνατο και ηταν σχετικα ευγενικοι ( αυτο δεν το περιμενα μετα τα vid που ειχα δει.. τελως παντων. )
Να μην τα πολυλογω αποφασισαμε να υιοθετησουμε ενα μικρουλι απο αρχες Μαρτιου ( θα εχω και μια εβδομαδα free να ασχοληθω 24h την μερα μαζι του :) για να μπουνε τα πραγματα σε μια αρχικη σειρα και μην μας κανει μπαχαλο το σπιτι. Θα δουμε τις αγγελιες και θα κανουμε μια γυρα στις φιλοζωικες τοτε.
Το μονο σιγουρο κριτηριο ειναι οτι μιλαμε για 2 - 2,5 μηνων κουταβακι σε μεσαιο μεγεθος, στα αλλα συμβιβαζομαστε αναλογα με το ποιο κουταβι θα μας κερδισει!

Στο μεσοδιαστημα θελω να προμηθευτω πραγματα που θα χρειαστει το κουταβακι οπως crate , παιχνιδια κτλπ

Επειδη εχω ψαξει και διαβασει πολλα αλλα δεν τα εχω βαλει σε μια σειρα μπορει καποιος να μου τα κανει ενα συμμαζεμα στο τι θα χρειαστω για το κουταβι ωστε να ξεκινησω να προετοιμαζομαι και αν θα ηταν ευκολο δωστε μου ενα αρχικο κοστος ολων εκτος απο την τροφη του.!(απλα ενημερωτικα να ξερουμε τι μας γινεται)

απο τροφη θα παρω ξηρα τροφη?-κροκετες? εχει απειρες στο διαδικτυο!!

Επισης θα ηθελα να μου δωσετε αν εχετε κανενα σχετικο thread (λογικα θα υπαρχει απλα δεν βρισκω) που να βοηθαει στην επιλογη κουταβιου με αποψη πως υπολογιζουμε τελικο μεγεθος , αν με διαφορα test καταλαβαινουμε την ενεργητικοτητα του, την γενικη του υγεια κτλπ σε περιπτωση που το προμηθευτουμε απο το κυνοκομειο της πολης μας και εχουμε αμεση επαφη με το ζωο την ωρα της εκλογης, πιστευω καταλαβατε τι ψαχνω!! ( Μην μεινουμε προ εκπληξεως και μας βγει κανενα στυλ μολοσσου o μικρος φατσουλης :p )

Κατα τα αλλα εχει αρκετες πληροφοριες το forum σας ευτυχως και δεν νομιζω να αντιμετωπισουμε προβληματα!

*Αν χρειαζεται να ανοιξω καινουριο thread ειδοποιηστε με γιατι εχει ξεφυγει η συζητηση απο το θεμα αποκτησης Beagle!!
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πράγματα που χρειάζεσαι για κουτάβι:

Πάνες, περιλαίμιο, λουρί, τροφή, μασουλητήρια, κουβερτούλα ή μαξιλαράκι για να κοιμάται, κλουβί αργότερα.., πετσέτες, σαμπουάν (που θα χρειαστεί επίσης αργότερα που θα μπορεί να κάνει μπάνιο), βούρτσες για χτένισμα, μπολάκια για φαγητό και νερό κατά προτίμηση μεταλλικά. Με μια βόλτα στα τζάμπο, τα βρίσκεις όλα και οικονομικά.

Πολλή υπομονή και άφθονη αγάπη επίσης. Αυτά είναι δωρεάν.

Για το μέγεθος βλέπεις πόσο βαρύ είναι το κουτάβι και πόσο μεγάλη είναι η πατούσα του. Αν πχ ζυγίζει μισό κιλό στους 2 μήνες θα γίνει μικρό, αν ζυγίζει 5 κιλά θα γίνει μεγάλο. Θα σου πούνε κι από τη φιλοζωική στο περίπου.

Για ενεργητικότητα..λίγο kinder εκπληξη. Αν μοιάζει με κυνηγόσκυλο κι έχει αυτάρες, θα είναι ενεργητικό. Και πάει λέγοντας.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Για τροφη θα επιλεξεις ξηρα τροφη κατηγοριας super premium ή ολιστικη, δηλαδη καλης κατηγοριας με αρκετο κρεας. Τροφη δεν αγοραζουμε απο σουπερ μαρκετ, αλλα απο πετ σοπ.
τελος θα διαλεξεις να ειναι για κουταβι.
Οσο για το μεγεθος ειναι ευκολο να γινει λαθος εκτιμηση αλλα καποια κιλακια μονο. Ενας τεραστιος σκυλος 2 μηνων ειναι 7-8 κιλα, 3 μηνων ειναι 14-16 και 4 μηνων ειναι 22-25. Ενω ενας μεσαιος σκυλος συνηθως 4 μηνων ειναι 12-14.
 




chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Στα κιλά είσαι και λίγο λαχειο , με τα ημίαιμα. Αλλά αυτά που είπε ο/η silent έχει δήκιο κάτα 99.99%.
Εμένα 2 μηνων πρέπει να ήταν κοντά στα 1.900 κιλά και τώρα είναι 12,300.
Αυτό με τις πατούσες μην το δίνεις πολύ βάση (είναι γουρουνοπόδαρος Μαντουλίνι δεν φταίω εγώ) γιατί βλέπω τον δικό μου θα έπρεπε να είχε άλλα 10 κιλά με τις πατουσες που έχει.
silent αν ο σκύλος είναι 4 μηνών 12-14 κιλά την έκατσε το παλικάρι.
Ψάξε ρώτα για κτηνίατρους γύρω σου να δεις ποίοι υπάρχουν και αν είναι καλοί,
Κλουβί αργότερα ή πάρε ένα μεγάλο αν πάρεις, μπορεί ο σκύλος σου να είναι μικρός σε κιλά αλλά να είναι μακρύς, εγώ για τον δικό μου θέλω κλουβί για σκύλο 20 -25 κιλά επειδή είναι μακρουλός ο μικρός.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Οσο αφορα τωρα την επιλογη του κουταβιου και τα τεστ που ανεφερες, δεν ειναι τοσο ευκολο πραγμα.
Γενικα υπαρχουν καποια τεστ που γινονται συνηθως στις 7 εβδομαδες, αλλα και αυτα δεν εχουν σιγουρα αποτελεσματα. Ειδικα οταν μιλαμε για τοσο μικρα κουταβακια που κοιμουνται παρα πολυ και μπορει την μια στιγμη να ειναι νωχελικα και την αλλη διαολοι.

Τις καλυτερες πληροφοριες μπορει να στις δωσει αυτος που ζει καθημερινα το κουταβακι, αν υπαρχει τετοιος και μετα το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να το επισκεφθεις αρκετες φορες. Μην αρκεστεις σε μια επισκεψη για να διαλεξεις.
 


grimo

Member
29 Ιανουαρίου 2013
21
0
Λαρισα
mad00lini
Πράγματα που χρειάζεσαι για κουτάβι:
Πάνες, περιλαίμιο, λουρί, τροφή, μασουλητήρια, κουβερτούλα ή μαξιλαράκι για να κοιμάται, κλουβί αργότερα.., πετσέτες, σαμπουάν (που θα χρειαστεί επίσης αργότερα που θα μπορεί να κάνει μπάνιο), βούρτσες για χτένισμα, μπολάκια για φαγητό και νερό κατά προτίμηση μεταλλικά. Με μια βόλτα στα τζάμπο, τα βρίσκεις όλα και οικονομικά. Πολλή υπομονή και άφθονη αγάπη επίσης. Αυτά είναι δωρεάν. Για το μέγεθος βλέπεις πόσο βαρύ είναι το κουτάβι και πόσο μεγάλη είναι η πατούσα του. Αν πχ ζυγίζει μισό κιλό στους 2 μήνες θα γίνει μικρό, αν ζυγίζει 5 κιλά θα γίνει μεγάλο. Θα σου πούνε κι από τη φιλοζωική στο περίπου. Για ενεργητικότητα..λίγο kinder εκπληξη. Αν μοιάζει με κυνηγόσκυλο κι έχει αυτάρες, θα είναι ενεργητικό. Και πάει λέγοντας.
Ευχαριστω για την συνοψη , θα πεταχτουμε στο jumbo με την πρωτη ευκαιρια :D, εχει και "μασουλητηρια" στο jumbo? δεν το ηξερα νομιζα απο pet shop μονο!Πανες υπαρχουν ειδικες?

silent
Για τροφη θα επιλεξεις ξηρα τροφη κατηγοριας super premium ή ολιστικη, δηλαδη καλης κατηγοριας με αρκετο κρεας. Τροφη δεν αγοραζουμε απο σουπερ μαρκετ, αλλα απο πετ σοπ.τελος θα διαλεξεις να ειναι για κουταβι.
οκ για την τροφη! θα τo κοιταξω. Θα μπορουσες να μου προτεινεις μερικες μαρκες η δεν επιτρεπεται για διαφημιστικους λογους?

chrispapas
Ψάξε ρώτα για κτηνίατρους γύρω σου να δεις ποίοι υπάρχουν και αν είναι καλοί,Κλουβί αργότερα ή πάρε ένα μεγάλο αν πάρεις
Αυτο οντως ειναι ενα ζητημα καθως καθενας προτεινει και διαφορετικο. Ειτε ειναι ολοι ενταξει στα ιατρικα τους καθηκοντα ειτε ... Παντως εχω "μπανισει"εναν εδω κοντα σχετικα, που εχω ακουσει καλα λογια!Για κλουβι, απο αυτα που μου λετε θα παρω αργοτερα.. αλλα οταν λες μεγαλο να παρω ενα μεγαλυτερο και να κοβω χωρο στο κουταβι εσωτερικα και οσο μεγαλωνει ελευθερωνω χωρο..?Γενικα.. :Για το μεγεθος κουταβιου, κοιταω πατουσες και κυριως τα κιλα του.. αν υπαρχει κατι αλλο αναφερετε παρακαλω! κανω αναζητηση και στον γκουγκλι αλλα δεν βρισκω καμια καλη πληροφορια.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Για ξηρα τροφη υπαρχουν 10αδες επιλογες. Για αρχη θα προτεινα να προτιμησεις καποια απο τις πιο γνωστες, τις οποιες βρισκεις σε ολα τα πετ σοπ οπως Royal canin ή Pro plan. Εαν σου φαινονται ακριβες υπαρχουν και προτασεις για πιο φθηνες στο αντιστοιχο τμημα του forum.

Στην συνεχεια που θα μαθαινεις περισσοτερα για τις τροφες, μπορεις να δοκιμασεις και αλλες θεωρητικα καλυτερες στα συστατικα τους, αλλα αυτο θα εξαρτηθει και ολας απο το τι τροφες θα βρεις διαθεσιμες στην περιοχη σου.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Μην παραλειψεις με τιποτα το Crate . Παρε ενα λιγο μεγαλυτερο απο το αναμενομενο μεγεθος του σκυλου που θα επιλεξετε, διαλεξε για παραδειγμα μεγεθος large και να του το μαθετε απο την πρωτη μερα που θα παρετε το κουταβι στο σπιτι. Ειναι απο τα πιο βασικα εργαλεια ανατροφης κι εκπαιδευσης ενος κουταβιου αλλα και για αργοτερα.
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
mad00liniΕυχαριστω για την συνοψη , θα πεταχτουμε στο jumbo με την πρωτη ευκαιρια :D, εχει και "μασουλητηρια" στο jumbo? δεν το ηξερα νομιζα απο pet shop μονο!Πανες υπαρχουν ειδικες?
Έχει, ναι. Θα λατρέψεις το γουρουνάκι και μην παραλείψεις τους κόμπους που βγαίνουν σε μπλε/ροζ/καφέ για όλα τα γούστα. Είναι αθάνατοι.

Καλό θα ήταν να πάρεις και crate φυσικά κι αν έχεις χώρο πάρε ένα μέγεθος μεγαλύτερο για σιγουριά.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.660
19.891
Επισης θα ηθελα να μου δωσετε αν εχετε κανενα σχετικο thread (λογικα θα υπαρχει απλα δεν βρισκω) που να βοηθαει στην επιλογη κουταβιου με αποψη πως υπολογιζουμε τελικο μεγεθος , αν με διαφορα test καταλαβαινουμε την ενεργητικοτητα του, την γενικη του υγεια κτλπ σε περιπτωση που το προμηθευτουμε απο το κυνοκομειο της πολης μας και εχουμε αμεση επαφη με το ζωο την ωρα της εκλογης, πιστευω καταλαβατε τι ψαχνω!! ( Μην μεινουμε προ εκπληξεως και μας βγει κανενα στυλ μολοσσου o μικρος φατσουλης :p )
Εμένα...αυτή σου η τοποθέτηση, λυπάμαι αλλά δεν μου πολυαρέσει.

Δεν υπάρχει κανένα εγγυημένο τεστ που μπορεί να γίνει σε ημίαιμο κουτάβι και βασικά, δεν θα έπρεπε και να σε νοιάζει κάτι τέτοιο. Το μέγεθος, μόνο κατά προσέγγιση μπορεί να υπολογιστεί. Και πολύ εύκολα, μπορεί να πέσει έξω και όποιος το προσπαθήσει. Αν δηλαδή, φτάσει πχ 6-7-8 μηνών και δεις ότι γίνεται μεγαλύτερο απ'ότι νόμιζες, τι θα κάνεις; Θα το γυρίσεις πίσω;

Επίσης, δεν μου αρέσει η ιδέα του Jumbo για τις προμήθειές σου. Θα προτιμούσα, να βρεις ένα καλό pet shop στην περιοχή σου, που εγγυημένα δεν πουλάει ζώα, και να το ενισχύσεις. Ακόμη κι αν δεν βρεις όσα χρειάζεσαι με την μία. Τα Jumbo δεν έχουν ανάγκη νέων πελατών. Και μέσω ιντερνετ να κάνεις τις αγορές σου, πάλι να τσεκάρεις ότι το e-shop, δεν σπρώχνει "καθαρόαιμα" κουτάβια.
 


grimo

Member
29 Ιανουαρίου 2013
21
0
Λαρισα
Ωραια θα προμηθευτω και το crate μολις διαλεξουμε κουταβι για να ειναι ετοιμα ολα και να μην τρεχουμε τελευταια στιγμη!

@Mareco : Συγγνωμη , αλλα πιστευω οτι παρανοησες εδω! Δεν ζητησα καποιο εγγυημενο test οπως αναγραφεις αλλα καποιο test για να ξερω οτι δεν θα ξεφυγει αρκετα σε μεγεθος.(γιαυτο ανεφερα και τον Μολοσσο σαν ακραιο παραδειγμα) .Exω ακουσει οτι μπορεις να κανεις καποια test για να δοκιμασεις την κυριαρχικοτητα του, ζωηραδα,νωχελικοτητα, φοβος κτλπ ακομα και οταν αγοραζεις κουταβια απο εκτροφεα και ερχεται η ωρα να διαλεξεις αναμεσα σε 5-6 σκυλακια ωστε να παρεις κατι που ταιριαζει στον χαρακτηρα σου( σε περιπτωση που δεν μπορει να σε βοηθησει ο εκτροφεας στην επιλογη φυσικα που ειναι και ο γνωστης της υποθεσης)

Τωρα αν το κουταβι εξελιχθει και γινει μεγαλυτερο απο το αναμενομενο η εμφανισει διαφορα προβληματα υγειας στην πορεια ( κατι που το απευχομαι φυσικα) δεν σημαινει οτι το πεταμε γιατι μας βγηκε ελαττωματικο..Αυτο ειναι απανθρωπο κατ ' εμε και δεν θα το εκανε κανενας τουλαχιστο απο τα μελη του φορουμ. Το οτι βρισκεται εδω και ρωταει /ασχολειται / "χανει" χρονο απο τon προσωπικο ελευθερο χρονο σημαινει οτι ενδιαφερεται για αυτο που κανει ,(μιλωντας για ισορροπημενους ανθρωπους παντοτε..)

Οσο για τα jumbo ειναι μια πολυ καλη λυση και αν δεν βρω κατι καλυτερο ως "value for money" που λενε και οι αμερικανοι :p , θα τα προμηθευτω απο εκει.
Και να αιτιολογησω..
Απο εκει εχουμε ψωνισει αρκετα πραγματα και για το σπιτι και για εμας και δεν στηριξαμε τα αντιστοιχα καταστηματα που εμπορευονται τα προιοντα αφου οι τιμες διαφερουν κατα πολυ για την ποιοτητα που παιρνεις. Αν επιτρεπεται μια απλη ερωτηση να σου κανω , εσυ δεν θα αγοραζες παιχνιδια για το παιδι σου απο το jumbo επειδη εχει ηδη χτισει πελατολογιο και θα στηριζες εναν εμπορικο μαγαζι για τον Α η Β λογο? Το ιδιο συμβαινει και για το baby-κουταβι σου ( που να μην ξεκινησουμε να λεμε το τι παιζει για τα pet shop γενικοτερα και τι πικριες προσωπικες εχω περασει-οπως προειπα τυχαινει να ειμαι και ενυδρειοφιλος ) Η ποιοτητα του προιοντος και η τιμη ενδιαφερουν και εσενα και εμενα και απαντες τους αγοραστες αλλιως περναει σε αλλη διασταση.. η σε φιλανθρωπικους σκοπους η σε μαζοχισμο... Ειπα σεβομαι την εμπειρια σας και την αγαπη σας για τα ζωα ( σκεφτειτε ευαισθητοποιηθηκα και εγω λιγο παραπανω πιστευω απο τις συζητησεις μεσα σε μερικες μερες, οχι οτι δεν αγαπουσα ηδη τα ζωα ) αλλα να μην το παρατραβαμε θα παρακαλουσα, αν ειναι δυνατον!
Φιλικα παντα.. :)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.660
19.891
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς..."παρατράβηγμα" ;

Σου έχω "αφιερώσει" κι εγώ, αρκετό κι απ'τον δικό μου προσωπικό χρόνο, για να σου εκφράσω τις απόψεις και τις θέσεις μου. Λυπάμαι που δεν σου αρέσουν και δεν σε καλύπτουν, αλλά αυτές είναι και δεν αλλάζουν.

Εντελώς άκυρη η σύγκριση των "δοκιμαστικών" σε εκτροφικά κουτάβια και σε κουτάβια αδέσποτα. Δεν υπάρχει ούτε καν, μισό κοινό σημείο, ως προς την σκέψη και την μεθοδολογία.

Εντελώς άκυρη, η αναφορά σε ακραίες καταστάσεις, τύπου...μολοσσός ή τσιουάουα.

Και τέλος, εντελώς άκυρη η αναφορά στο τι θα έκανα εγώ, για το παιδί μου/σκυλί μου. Θα έκανα, ότι ήδη σου έχω γράψει. Τίποτα διαφορετικό.

Στο δια ταύτα, σου εκθέτω τις σκέψεις μου, όπως έχω "δικαίωμα" να κάνω.

Εσύ επιλέγεις, τι θα κάνεις με το σκυλί σου και την τσέπη σου.
 


Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Αν πάρεις κουτάβι από κυνοκομείο/σύλλογο/αγγελία σωματείου τα "τεστ" δε θα σου χρειαστούν λογικά γιατί θα μιλήσεις με έμπειρους ανθρώπους που θα σου πουν τι παίζει με το κουτάβι και μάλλον θα έχουν ήδη τις πληροφορίες που θες.
Δηλαδή πιθανόν να έχουν δει τη μάνα, έχουν κάνει μια πρόχειρη εκτίμηση του τελικού μεγέθους και έχουν ίσως εμβολιάσει το κουτάβι, ίσως να έχει ήδη και τσιπάκι. Δηλαδή το είδε κτηνίατρος και αν είχε κάτι σοβαρό το κουτάβι που "φαίνεται" σε αυτή την ηλικία μάλλον θα το ξέρεις.
 


grimo

Member
29 Ιανουαρίου 2013
21
0
Λαρισα
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς..."παρατράβηγμα" ;

Εννοω οτι δεν θα κανω ερευνα αγορας σε 10 pet shop να δω αν οντως πουλανε "καθαροαιμα" για να προμηθευτω απλα καθημερινα πραγματα για τον σκυλο, οπως θα εκανα και για αλλα ζωα!..ενω ξερω και ξερεις οτι υπαρχουν στο jumbo και καποιοι εχουν αγορασει/προτεινει. Μακαρι να εχεις την δυνατοτητα και την ορεξη να κανεις ερευνα αγορας σε οτι αγοραζεις στην προσωπικη σου ζωη!

Σου έχω "αφιερώσει" κι εγώ, αρκετό κι απ'τον δικό μου προσωπικό χρόνο, για να σου εκφράσω τις απόψεις και τις θέσεις μου. Λυπάμαι που δεν σου αρέσουν και δεν σε καλύπτουν, αλλά αυτές είναι και δεν αλλάζουν.

Δεν διαφωνω και σε εχω ευχαριστησει ηδη πιστευω! Μιλαω παντα καλοπροαιρετα ( μην παρεξηγεις ) και συμφωνω με τις αποψεις σου κατα ενα μεγαλο ποσοστο, αλλωστε εσυ πιστευω ησουν το εφαλτηριο να οδηγηθουμε σε υιοθετηση :)

Εντελώς άκυρη η σύγκριση των "δοκιμαστικών" σε εκτροφικά κουτάβια και σε κουτάβια αδέσποτα. Δεν υπάρχει ούτε καν, μισό κοινό σημείο, ως προς την σκέψη και την μεθοδολογία.

Δεν το γνωριζα γιαυτο ρωτησα να με διαφωτισετε!

Εντελώς άκυρη, η αναφορά σε ακραίες καταστάσεις, τύπου...μολοσσός ή τσιουάουα.

Εφερα σαν παραδειγμα Μολοσσο γιατι αν πραγματικα τυχει και γινει τοσο μεγαλο (πραγμα που δεν το πιστευω και ξεφυγει απο τα φυσιολογικα ορια, ναι θα αναγκαστω να το δωσω η στους γονεις μου που μενουν σε μονοκατοικια η σε καποιον αλλο φιλοζωο καθως δεν θα υπαρχει χωρος για αυτο (συμφωνα με τα τωρινα δεδομενα) και θα ειναι δυστυχισμενο.

Και τέλος, εντελώς άκυρη η αναφορά στο τι θα έκανα εγώ, για το παιδί μου/σκυλί μου. Θα έκανα, ότι ήδη σου έχω γράψει. Τίποτα διαφορετικό.

Δικο σου θεμα με συγχωρεις αν και σε ρωτησα "αν επιτρεπεται"

Στο δια ταύτα, σου εκθέτω τις σκέψεις μου, όπως έχω "δικαίωμα" να κάνω.

Συζητηση κανουμε δεν σε κατεκρινα, απλα οπως δεν σου πολυαρεσε η αποψη μου το ιδιο συνεβη και με εμενα !

Εσύ επιλέγεις, τι θα κάνεις με το σκυλί σου και την τσέπη σου.
Ας μην το κανουμε προσωπικο mareco και ας επικεντρωθουμε στο στοχο. Σε ευχαριστω!
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κοίτα από το Jumbo μπορείς να πάρεις κάποια πράγματα "αναλώσιμα" αν θες π.χ. μασουλητίρια-μπαλάκια κτλ..
Δεν θα σου πρώτεινα να πάρεις οδηγό ή λουράκι από εκεί(έχει αναφερθει ότι χαλάνε σχετικά γρήγορα).
Κλουβί επειδή θα μετακινήσε και καλό θα ήταν να το πέρνεις μαζί σου θα σου έλεγα να πάρεις κάποιο αξιόπιστο και ανθεκτικό.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
...
Δεν θα σου πρώτεινα να πάρεις οδηγό ή λουράκι από εκεί(έχει αναφερθει ότι χαλάνε σχετικά γρήγορα).
Οπως και τις παμφθηνες σκυλολιχουδιες τους να μην τις κοιταξεις καν! Πιο μαπα δεν εχει, μην σου πω κι επικινδυνες, ειχα διαβασει καπου για μια επικινδυνη συντηρητικη ουσια που περιεχουν.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Οπως και τις παμφθηνες σκυλολιχουδιες τους να μην τις κοιταξεις καν! Πιο μαπα δεν εχει, μην σου πω κι επικινδυνες, ειχα διαβασει καπου για μια επικινδυνη συντηρητικη ουσια που περιεχουν.
Πότε βάλανε και τροφές;; Εγώ τον Ιούλιο που είχα φύγει μόνο λουράκια κτλ είχαν.
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τύπου dentastix μου φαίνεται έχει, ίσως έχει και μικρολιχουδιές. Εννοείται μακριά απ' αυτά.
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ψωνίζω συχνα σκύλοπαιχνιδα απο το τζαμπο και δοχεία φαγητού! Με συμφέρει γιατι τα σκύλοπαιχνιδα ειναι ακριβά στα πετ σοπ και εμεις δεν τα κρατάμε πολυ!!
εχω παρατηρήσει ότι εχει και σαμπουαν και λιχουδιές αλλα ούτε ΚΑΝ!!
Για λιχουδια δίνω φιστικια αιγινης που τρελενεται!