Βοηθεια φευγει απτον κηπο




Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
Προτού απαντήσεις κρυφοεπιθετικά σκέφτηκες ότι η ερώτηση μου δεν ήταν τίποτα διαφορετικό απ' αυτό που έγραψα και για να το διευκρινίσω για εσάς που σκέφτεστε σε αντίθεση με 'μενα που δε σκέφτομαι: για ποιούς λόγους αποφάσισε να πάρει σκύλο; για να εξυπηρετήσει ποιές ανάγκες.

Στα υπόλοιπα που γράφεις: ουδέν σχόλιο.
σε παρακαλω πολυ μην ξαναπαντησεις στο θεμα μου δεν με βοηθας ουτε στο ελαχιστο με αυτα που γραφεις....σκυλο πηρα επειδη σκυλο ειχα μια ζωη και τον αγαπαω ισως πολυ περισσοτερο απο σενα που μας χορτασες θεωριες...τωρα αν εσυ πιστευεις πως ο σκυλος πρεπει να μενει στο διαμερισμα και να βγαινει μια βολτα την μερα δεμενος γνωμη σου και καλα κανεις .... ψαχνω μια λυση στο προβλημα μου εχεις να μου προτεινεις κατι??και οχι δεν προκειται να τον βαλω μονιμα μεσα στο σπιτι ενω εχω ενα στρεμμα αυλη...
 
  • Like
Reactions: Kouros


marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Αν είναι θέμα οίστρου της θηλυκιάς, όταν της τελειώσει ο οίστρος τότε θα σταματήσει και ο δικός σου να δραπετεύει. Και ο δικός μου σκαρφάλωνε και έβγαινε από την αυλή και βάλαμε σύρμα στα κάγκελα. Δεν ξαναβγήκε(βέβαια είναι μικρός και όχι κομάντο σαν τον δικό σου) και δεν ξαναπροσπάθησε μετά το τέλος του οίστρου της σκύλας. Όσο κρατάει ο οίστρος τρελαίνονται τα αρσενικά.

Γιατί δεν κλειδώνετε τις πόρτες να μην βγαίνει? Δεν μπορείτε να τον κρατήσετε περιορισμένο μέχρι να της τελειώσει ο οίστρος?
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αν εχει πολλες θηλυκες με οιστρο εκει γυρω; Εχω ηδη στο μυαλο μου 3 παραδειγματα σκυλων αρσενικων και γινοταν η ιδια ιστορια ξανα και ξανα.. και σε φυλακη να τα εβαζαν απλα εκλαιγαν και δεν ηταν καλα.. ε και λογικο αφου τους καλουσε η φυση.. επισης κριμα καθε φορα που καταφερνει και το σκαει με τον ιδιο τροπο να καταφερνει να ζευγαρωνει κιολας.. τα κουταβια; Κα αλλα αδεσποτα; Εγω στην θεση σου πρωτο αυτο θα σκεφτομουν, οτι δλδ ολο αυτο μπορει να γινοταν εξαιτιας του δικου μου σκυλου.. δεν εισαι μαγος ομως να βαλεις το σπιτι σου σε μια φουσκα! Αν ημασταν σε ενα αλλο θεωρητικο συμπαν δεν θα μου αρεσε η ιδεα της στειρωσης και ουτε μ αρεσει να την προτεινω με το παραμικρο.. αλλα σε τετοια παραδειγματα επειδη το εχω ξαναδει, θα το εκανα για μενα για τον σκυλο και για οτι τραγικο μπορει να συμβει εκτος σπιτιου.
 
  • Like
Reactions: alexouli


marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει εγκεφαλικό... Εμείς 1 την έχουμε στη γειτονιά και είναι και στειρωμένη (αλλά μάλλον η στείρωση δεν έγινε καλά γιατί συνεχίζει να εκλύει κάποιες ορμόνες) και οι δικοί μας τρελαίνονται. Ο μικρός τόλμησε και κατούρησε μέσα στο σπίτι τον προηγούμενο μήνα και μάλιστα μπροστά μου. :mad: Πόσο μάλλον να ήταν και αστείρωτη και να υπήρχαν και άλλες στη γειτονιά. :confused::eek: Ούτε να το σκέφτομαι. Σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω η στείρωση είναι μονόδρομος για το αρσενικό. Γιατί ταλαιπωρείται κιόλας το ζώο. Και φυσικά για να μην δημιουργηθούν καινούργια αδέσποτα ή ανεπιθύμητα δεσποζόμενα, σε περίπτωση που το σκυλί δεν μπορεί να βρίσκεται υπό έλεγχο.
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
σας ευχαριστω για την κατανοηση και την βοηθεια που μου δωσατε...δεν εχει ερθει σε επαφη ο δικος μου με θυλικια απλα βγαινει κανει μια βολτα στην γειτονια,προφανως δεν βρισκει την θυλικια και ερχεται ξανα και καθεται εξω απο την εξωπορτα...απλα ως πιτμπουλ και μεγαλοσωμος και υπερκινητικος τρομαζει πολυ ευκολα τον κοσμο αν και δεν ειναι επιθετικος....φανταστειτε εχουν ερθει στο σπιτι μου η αστυνομια για παρατηρηση....οποτε με κουρασε ολο αυτο και θελω να κανω κατι δραστικο για να σταματησει.
 


Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
λες??το σκεφτηκα και γω το συρματοπλεγμα αλλα φοβαμαι πως με τετοια θεληση που εχει για να βγει εξω θα παει και θα χαρακωθει και θα τον τρεχω.....εχεις κανει κατι αναλογο ??
Δεν κατάλαβες τι έγραψα..δεν είπα συρματοπλεγμα,αλλά περίφραξη σαν τις φυλακές..Δηλαδή με το πλέγμα στο τελείωμα του να έχει κλίση προς τα μέσα.Θα ψάξω να βρω βίντεο να σου δείξω.Οχι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο ,η περίφραξη μου είναι τρία μέτρα και τα σκυλιά μου δεν πηδανε έξω..
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
μαλιστα καταλαβα...ειναι δυσκολο να το κανω αυτο γιατι μεσα απο τις συτες υπαρχουν δεντρακια γυρω γυρω παντου κολητα με την συτα...στην παρουσα φαση αποφασησα να τον κρατησω ετσι οπως τον εχω δεμενο και λυσιμο οσο τον βλεπω και στην βολτα του καμια βδομαδα ακομα μηπως και το ξεπερασουμε ανωδυνα...
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εφ' όσον βρίσκεσαι μέσα σε φόρουμ δε θα μου απαγορεύσεις να απαντάω οπουδήποτε θέλω. Συνεννοηθήκαμε; Αν διαφωνείς απευθύνσου στη διαχείριση.

Τώρα επειδή παράγινε με 'σενα και τον άλλο τσάμπα μάγκα ούτε στη γωνία σας περιμένω ούτε ψάχνω τσαμπουκάδες σε μια οθόνη. Τραμπουκισμοί κομμένοι λοιπόν.

Απάντησες πως αγαπάς τα σκυλιά. Αυτό μόνο ρώτησα. Το γιατί. Το οποίο βέβαια δεν εξηγεί ούτε κατ' ελάχιστο γιατί ο σκύλος μένει έξω και πρέπει να δένεται. Αυτό δεν είναι αγάπη. Ούτε να έχεις ένα σκύλο που δεν εκτονώνεις εξηγείται με την αγάπη. Αν ήθελες να μου απαντήσεις και να με σταματήσεις με κάποιο τρόπο, εφ' όσον ένιωσες την ανάγκη να απολογηθείς σε 'μενα, είναι πως τηρείς όλα τα προβλεπόμενα για να μπορεί ο σκύλος να ζει και έξω αλλά όχι μόνο έξω.

Όσο για τα υπόλοιπα τις θεωρίες που αναφέρεις κι εσύ κι ο άλλος ο εξυπνάκιας τις πλήρωσα με αίμα επί τρία και χωρίς να ζουν τα σκυλιά μου έξω μόνιμα και με agility στην εκτόνωση τους, ακριβώς επειδή το περιβάλλον και το δίποδο τέρας μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε και για τον οποιονδήποτε λόγο. Και δεν είμαι ο μόνος. Όταν λοιπόν βγεις απ' τη φούσκα θα ανακαλύψεις πως ο κήπος δεν είναι δικαιολογία για να μη βγάζεις το σκύλο σου έξω, ούτε για να τον δένεις.

Ο ίδιος σου ο σκύλος σου ουρλιάζει ότι προσπαθεί να σε ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ και δεν το πιάνεις.

Και τώρα όντως δε θα ξαναπαντήσω αλλά επειδή το θέλω εγώ.


Goodbye και σου εύχομαι να μη χρειαστεί να μάθεις ούτε πόσο μπορεί να επηρεάσει και με πόσους τρόπους το περιβάλλον, ούτε πολύ περισσότερο πόσο κακοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι.
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
@Loco1 συμφωνώ μαζί σου με το συρματόπλεγμα, ο σκύλος θα τραυματιστεί άσχημα γιατί είναι αποφασισμένος. Δεν μπορείς να βεβαιωθείς ότι χωρίς εσένα δεν θα βγαίνει από το σπίτι στον κήπο; Εγώ για αρχή αυτό θα έκανα και θα άλλαζα / εμπλούτιζα την εκτόνωση του γιατί βαριέται προφανώς. Αν μυρίζει θηλυκιά που σέρνει, εντόπισε την θηλυκιά, αν είναι αδέσποτη στείρωσε την, θα έχει κάνει διπλό καλό.

Μην περιμένεις να περιορίσεις σκύλο που ακολουθεί θηλυκιά που σέρνει με συρματοπλέγματα, μόνο με κλεισμένες πόρτες. Βάλτον μέσα..
 


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
σας ευχαριστω για την κατανοηση και την βοηθεια που μου δωσατε...δεν εχει ερθει σε επαφη ο δικος μου με θυλικια απλα βγαινει κανει μια βολτα στην γειτονια,προφανως δεν βρισκει την θυλικια και ερχεται ξανα και καθεται εξω απο την εξωπορτα...απλα ως πιτμπουλ και μεγαλοσωμος και υπερκινητικος τρομαζει πολυ ευκολα τον κοσμο αν και δεν ειναι επιθετικος....φανταστειτε εχουν ερθει στο σπιτι μου η αστυνομια για παρατηρηση....οποτε με κουρασε ολο αυτο και θελω να κανω κατι δραστικο για να σταματησει.

Από την στιγμή που βγαίνει μόνος του πως μπορείς να είσαι σίγουρος/η οτι δεν έρχεται σε επαφή με θηλυκιά;; Το "κακό" χρειάζεται δευτερόλεπτα για να γίνει.. Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί ένα ζωντανό και να δημιουργηθούν επιπλέον εν δυνάμει αδέσποτα.
ΟΚ αν δεν θέλεις να τον στειρώσεις (δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή), ας μένει το σκυλί μέσα και να βρίσκεται στον κήπο μόνο υπό την εποπτεία σου.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τελικα ειναι μεσα ή εξω ο σκυλος; Αφου ζει μεσα, με ποιον σκοπο τον δενεις εξω; Αστον μεσα οσο δεν εισαι μαζι του και εξω οσο εισαι εκει για να τον ελεγξεις τουλαχιστον μεχρι να βρεις λυση με την περιφραξη.

Δυστυχως οι σκυλοι δε βγαινουν με on/off, ειναι 24ωρη ευθυνη :D
 
  • Like
Reactions: Grifos


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλησπερα, η γνωμη μου ειναι οτι την καλυτερη λυση την εδωσε ο Kouros οταν εγραψε για το συρματοσκοινο, ετσι ο σκυλακος θα εχει και μεγαλυτερη εμβελεια και ασφαλεια.Οσο για την εκτονωση, οτι και να του κανει ο σκυλος ξεχναει τα παντα αν ξερει οτι κοντα του υπαρχει διαθεσιμη σκυλα..Εδω σκυλια που ζουν σε φαρμες και η ζωη τους ειναι μια συνεχομενη εκτονωση και "χανονται" οταν καταλαβουν σκυλα στην εμβελεια τους.Τωρα για το μεσα..Σιγουρα ειναι αφυσικο για ενα σκυλο να ζει μεσα στο σπιτι, αλλα το ΠΙΟ βασικο ειναι να εχει επαφη οσο γινεται με την "αγελη" του οπου και να ζει.Ολα ειναι +- , ο σκυλος που ζει "εξω" ερχεται σε επαφη με πολυ λιγοτερες τοξινες απο αυτες που υπαρχουν μεσα στα σπιτια μας(αφθονες...), αλλα το σημαντικοτερο ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ. Κρατα εσυ κατουρημα μεχρι να γυρισει ο "μπαμπας" απ τη δουλεια...Για τα παρασιτα υπαρχουν σκευασματα.
 
  • Like
Reactions: Loco1


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Την λύση που πρότεινε η vek ;

Τοποθετήστε ένα σιδηρόδρομο τον οποίο θα φτιάξετε μόνοι σας (ένα συρματόσχοινο που στηρίζεται σε δύο σημεία πάνω στο οποίο μπορεί να κυλάει η αλυσίδα του) ή θα βρείτε σε pet shop.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ναι τετοιου τυπου "εγκατασταση"..Πολυ μεγαλη προσοχη ομως οπου υπαρχουν δεντρα, θαμνοι και γενικα εμποδια γιατι μπορουν να γινουν ατυχηματα αν μπλεχτει ο σκυλος..Και οχι συρματοσκοινα και αλυσιδες κοντα στη μαντρα που εχει μαθει να πηδαει ο σκυλος, αν δοκιμασει θα κρεμαστει..Πρεπει να γινει με μεγαλη προσοχη η επιλογη του σημειου.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Ναι τετοιου τυπου "εγκατασταση"..Πολυ μεγαλη προσοχη ομως οπου υπαρχουν δεντρα, θαμνοι και γενικα εμποδια γιατι μπορουν να γινουν ατυχηματα αν μπλεχτει ο σκυλος..Και οχι συρματοσκοινα και αλυσιδες κοντα στη μαντρα που εχει μαθει να πηδαει ο σκυλος, αν δοκιμασει θα κρεμαστει..Πρεπει να γινει με μεγαλη προσοχη η επιλογη του σημειου.
Ναι πράγματι έχει ρίσκο η λύση αυτή..ειδικά αν λείπεις από το σπίτι πολλές ώρες.
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
θα σε στεναχωρήσω αλλά αν ο σκύλος βγει μία φορά θα ξέρει ότι μπορεί να βγει πάντα.
Μπορεί να βγήκε την πρώτη φορά επειδή του μύρισε μια σκύλα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο αλλά τώρα ξέρει ότι μπορεί και πως μπορεί ...
Η λύση που σου πρότεινα είναι κατι σαν αυτό :
6cfd596b194ffd6e49aec8a62b55c46b.jpg


χρησιμοποιείτε πολύ σε γάτες αλλά το έχω δει και σε πολλά φόρουμ για πιτακια μιας και είναι γνωστοί δραπέτες. Βάζεις μια μικρή προέκταση πάνω από τον φράκτης σου και η βάζεις σωλήνα ή συρματόσχοινο και περνάς πλαστικό σωλήνα.
Αυτό όταν πάει ο δραπέτης να πιαστεί γυρίζει και δεν μπορει να περάσει το φράκτη.
Η λύση που σου πρότεινε ο @Kouros είναι κάτι σαν αυτό

4f5b83ef58df795b773fcd3c63e0d171--chicken-fence-cat-fence.jpg

αλλά μπορείς να βρεις πολλές παραλλαγές και λύσεις αν ψάξεις για Fencing for cats


https://www.google.gr/search?q=fenc...w&biw=1680&bih=920&dpr=1#imgrc=ELNdCWHX7hLDfM:
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
Εφ' όσον βρίσκεσαι μέσα σε φόρουμ δε θα μου απαγορεύσεις να απαντάω οπουδήποτε θέλω. Συνεννοηθήκαμε; Αν διαφωνείς απευθύνσου στη διαχείριση.

Τώρα επειδή παράγινε με 'σενα και τον άλλο τσάμπα μάγκα ούτε στη γωνία σας περιμένω ούτε ψάχνω τσαμπουκάδες σε μια οθόνη. Τραμπουκισμοί κομμένοι λοιπόν.

Απάντησες πως αγαπάς τα σκυλιά. Αυτό μόνο ρώτησα. Το γιατί. Το οποίο βέβαια δεν εξηγεί ούτε κατ' ελάχιστο γιατί ο σκύλος μένει έξω και πρέπει να δένεται. Αυτό δεν είναι αγάπη. Ούτε να έχεις ένα σκύλο που δεν εκτονώνεις εξηγείται με την αγάπη. Αν ήθελες να μου απαντήσεις και να με σταματήσεις με κάποιο τρόπο, εφ' όσον ένιωσες την ανάγκη να απολογηθείς σε 'μενα, είναι πως τηρείς όλα τα προβλεπόμενα για να μπορεί ο σκύλος να ζει και έξω αλλά όχι μόνο έξω.

Όσο για τα υπόλοιπα τις θεωρίες που αναφέρεις κι εσύ κι ο άλλος ο εξυπνάκιας τις πλήρωσα με αίμα επί τρία και χωρίς να ζουν τα σκυλιά μου έξω μόνιμα και με agility στην εκτόνωση τους, ακριβώς επειδή το περιβάλλον και το δίποδο τέρας μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε και για τον οποιονδήποτε λόγο. Και δεν είμαι ο μόνος. Όταν λοιπόν βγεις απ' τη φούσκα θα ανακαλύψεις πως ο κήπος δεν είναι δικαιολογία για να μη βγάζεις το σκύλο σου έξω, ούτε για να τον δένεις.

Ο ίδιος σου ο σκύλος σου ουρλιάζει ότι προσπαθεί να σε ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ και δεν το πιάνεις.

Και τώρα όντως δε θα ξαναπαντήσω αλλά επειδή το θέλω εγώ.


Goodbye και σου εύχομαι να μη χρειαστεί να μάθεις ούτε πόσο μπορεί να επηρεάσει και με πόσους τρόπους το περιβάλλον, ούτε πολύ περισσότερο πόσο κακοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι.
με ρωτησες για ποιο λογο πηρα σκυλο....μου την ειπες που ο σκυλος ΜΟΥ και οχι ΣΟΥ ζει στην αυλη και οχι στο κρεβατι μου....πιστεψε με φιλαρακο κανεναν τσαμπουκα δεν θα κανω αλλα δεν προκειται να αφησω κανεναν να αμφιβαλλει την αγαπη που νιωθω για τον σκυλο ΜΟΥ...οποτε τελιωνει εδω το θεμα με σενα.
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
Τελικα ειναι μεσα ή εξω ο σκυλος; Αφου ζει μεσα, με ποιον σκοπο τον δενεις εξω; Αστον μεσα οσο δεν εισαι μαζι του και εξω οσο εισαι εκει για να τον ελεγξεις τουλαχιστον μεχρι να βρεις λυση με την περιφραξη.

Δυστυχως οι σκυλοι δε βγαινουν με on/off, ειναι 24ωρη ευθυνη :D
ο σκυλος ζει εξω στην αυλη ολη μερα και κοιμαται μεσα το βραδυ,και αν ακουει κατι σηκωνεται ανοιγει την πορτα και παει να ριξει μια ματια...τον χειμωνα που ειμαστε και μεις μεσα ζει τις περισσοτερες ωρες μεσα,αυτο...ναι εγω πιστευω ομως οτι δεν υπαρχει καποια διαφορα οταν ο σπαικ ειναι μονος του να ειναι κλειδωμενος μεσα στο δωματιο η να ειναι δεμενος εξω στην αυλη...αντιθετως εξω χαζευει μυριζει και γενικα ''κοζαρει'' τον κοσμο...εχω αδικο σε αυτο?
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
και προς θεου παιδια ουτε κακοπερναει ουτε τον βασανιζω τον χοντρουλη....και την εκτονωση του την εχει και την βολτα του την εχει και ολα..στην παρουσα κατασταση δεν μπορω να τον αφησω ελευθερο γιατι δραπετευει...και με εχει κουρασει να γυρναω απτην δουλεια στις 6 και στις 9 να εχω τους μπατσους να μου χτυπαν το κουδουνι για δηθεν καταγγελια....σας ευχαριστω για τις λυσεις που μου προτεινατε θα προσπαθητω να δοκιμασω την πιο υλοποιησημη...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22