Βοηθεια!

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δεν μπορώ να πληκτρολογήσω απ'το τρέμουλο.Το σκυλάκι μου από χθες συμπεριφερόταν περίεργα.Είχε πολύ όρεξη για φαί ως συνήθως μέχρι και πριν λίγο,αλλά γενικά δεν είχε πολύ διάθεση για παιχνίδι.Έκανε έναν εμέτό χθες όμως σήμερα όλα καλά.μέχρι πριν μια ώρα παίζαμε,τον έβλεπα εντάξει.μέχρι που έκανε εμετό και έβγαλε ένα πράγμα περίπου 10 εκατοστά απ' το στόμα με τρίχες μαζί!υποψιάζομαι ότι είναι μέρος ενός λούτρινου που παίζει.Από εκείνη την ώρα ξερνοβολάει σ'ολο το σπίτι.Έβγαλε όλο το φαί του και στη συνέχεια υγρά,μέχρι που έβγαλε σκέτο σάλιο 3,4 φορές!Είναι εξαντλημένος.Και τώρα επιτέλους κοιμήθηκε.Κι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι πριν κάνει εμετό το στομαχάκι του κάνει μία περίεργη σύσπαση μέσα έξω και έναν περίεργο ήχο.Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει?Έχω τρελαθεί,και δεν ξέρω τι να κάνω τέτοια ώρα.Που να τον πάω?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Η περιγραφή που κάνεις μου δείχνει τυπικό εμετό σκύλου (η σύσπαση και ο ήχος που λες). Το θέμα είναι μην έχει φάει και τίποτά άλλο εκτός από το λούτρινο ή τέλος πάντων αν το χει βγάλει όλο (το υπόλοιπο λούτρινο το έχεις για να τσεκάρεις; ). Ξέρω για επείγοντα το αττικό νοσοκομείο ζώων είναι και βράδυ, δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτή η σύσπαση κι ο ήχος που λες, ίσως είναι η προσπάθεια που κάνει ο σκύλος για να κανει εμετό...
Το υπόλοιπο λούτρινο ξέρεις που είναι ή αγνοείται και μπορεί να το έχει φάει όλο ο σκύλος;

Όπως και να χει, για αρχή πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρό σας!
Αν δεν μπορείς να τον βρεις, υπάρχουν 2 κτηνιατρικά κέντρα στην Αθήνα που εφημερεύουν όλο το 24ωρο....

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Σ'ευχαριστώ,θα πάρω αμέσως.Πιστεύω πως το έβγαλε γιατί τις τελευταίες φορές ξερνούσε σάλιο.Μπορεί δηλαδή να είναι μόνο το ξένο σώμα που τον πείραξε?Γραστεντερίτιδα ή άλλη ασθένεια,αποκλείεται?Μπορώ να κάνω κάτι?Νερό να πιει?Διάροια δεν έχει,τα κακά του είναι κανονικά,αν και υπάρχει και σ'αυτά λίγη τρίχα.Ούτε μυρίζει ο εμετός του.Ξέρεται κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Το λούτρινο αγνοείται.Δεν έχω το προσωπικό τηλέφωνο του κτηνίατρου.Αλλά θα τον πάω αύριο όπως και να 'χει.Δυστυχώς σπουδάζω επαρχεία.Ουφφ! :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δοκίμασε στο κτηνιατρείο να πάρεις τηλέφωνο...πολλοί στον αυτόματο τηλεφωνητή αναφέρουν και τηλέφωνο για έκτακτα!
Κανέναν άλλο κτηνίατρο στην περιοχή ή κανένας γνωστός σου στην περιοχή που να έχει το τηλέφωνο κανενος κτηνίατρου δεν υπάρχει;

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δίκιο είχες τον βρήκα.Δίαιτα μου είπε.Υγρά και ρυζάκι.Κατά πάσα πιθανότητα το λούτρινο φταίει!(Πες μας και τίποτα καινούριο!)Ψιλοαδιάφορος ήταν.Αφού δεν έχει διάροια να μην ανησυχώ.Αλλά εγώ ανησυχώ!!!!Αν συνεχιστεί αύριο θα τον πάω.Απλά ρε παιδιά και άλλη φορά πήρε μια κάλτσα μου και επειδη ετρεξα να του την παρω(μαλάκο κι εγώ) την κατάπιε αλλά δεν έπαθε τέτοιο πράγμα!Την έβγαλε απ'τον ποπό. :(

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εντάξει η κάλτσα μπορεί να κατάφερε να περάσει από το έντερο πιο εύκολα, δε σημαίνει οτι ότι και να φάει περνάει έτσι απλα! Στουμπώνει!

Τέλος πάντων γενικά έχε τον στο νου σου, ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια αλλά αν δεις οτι δεν είναι καλά κατευθείαν κτηνίατρο (κι αν αυτός δε σε πείθει σε άλλον). Κι η Λήδα είχε φάει κάποια στιγμή κατά λάθος ένα κόκαλο και δεν μπορούσε να το χωνέψει και το έκανε εμετό. Δώσε προσοχή και στα κακάκια του, τι βγαίνει, αν τα κάνει κανονικά κτλ. Δεν φοβάμαι για διάρροια τόσο, αλλά για δυσκοιλιότητα (το στούμπωμα που λέγαμε). Μην αγχώνεσαι πάντως!

Υ.Γ. Ασχέτως εξέλιξης, κάνε μια αναζήτηση κτηνιατρείων που εφημερεύουν εκεί που είσαι, καθώς και καλών κτηνιάτρων, για να τα έχεις εύκαιρα σε τέτοιες φάσεις (ποτέ δεν ξέρεις).

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν 'έχει συνήθειο να τρώει γενικά ότι βρει και να καταστρέφει τα παιχνίδια του...κόψε τα λούτρινα τα πλαστικά που κόβονται εύκολα και ότι άλλο μπορεί να γίνει μικρά κομματάκια...Μια φορά θα τη πατήσεις και θα τρέχεις...Τα λούτρινα παιχνίδια είναι ΠΑΡΑ πολύ επικίνδυνα...ακόμα και οι χρωστικές που έχουν τα πλαστικά μαλακά παιχνίδια μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά στο έντερο...(πέρα από το να στουμπώσουν και να τρέχεις για εγχειρήσεις)...

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Πάρε κόκαλα Nylabone για να μασουλάει και πλαστικά παιχνίδια Kong. Είναι ακριβά σχετικά με τα άλλα που κυκλοφορούν άλλα είναι και μη τοξικά αν τα καταπίνει ο σκύλος. Τα πλαστικά παιχνίδια μη τα αφήνεις στο σκύλο γιατί θα τα καταστρέψει , τα κόκαλα άφοβα να του περνάει και η ώρα.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Ξανά μανά βοήθεια. Δεν είναι καλά το παιδί.Ενώ το πρωί ήταν μια χαρά,γυρίζοντας το απόγευμα,βρήκα όλη την ποσότητα της κροκέτας που έφαγε το πρωί,ξερασμένη σε τρεις γωνιές.Από εκείνη την ώρα μέχρι τώρα,έκανε άλλους 6-7 εμετούς.Πραγματικά έχω τρελαθεί από την αγωνία μου.Δεν έχει σηκωθεί από το πάτωμα στιγμή.Δεν τον έχω ξαναδεί έτσι.Τον πήγα με τα χίλια ζόρια στον κτηνίατρο(αφού και στον δρόμο ξάπλωνε και δεν περπατούσε) όπου του έβαλε θερμόμετρο και είχε 40 πυρετό.Στον συγκεκριμένο κτηνίατρο δεν ήθελα ποτέ να τον ξαναπάω άλλα δεν προλάβαινα άλλον εκείνη την ώρα.Του έκανε 2 ενέσεις δεν ξέρω τι ήταν,γιατί όταν τον ρώτησε μου απάντησε 'θα το συζητήσουμε τώρα?':rolleyes: αλλά απ' ότι κατάλαβα ήταν αντιπυρετική και αντιεμετική(?) και μου είπε με τα πολλά ότι μάλλον είναι γραστεντερίτιδα.Αύριο λέει να τον ξαναπάω.Επίσης μου είπε ότι δεν είναι αφυδατωμένος,μέχρι και λίγο πριν τον πάω έπεινε νερό,αλλά απ'όταν γυρίσαμε δεν πίνει καθόλου και ξαναέκανε 4 εμετούς.Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ ρε παιδιά.Δεν μπορεί να κρατήσει ούτε για λίγο ανοιχτά τα ματάκια του,και δεν σηκώνετε καθόλου.Τι να τον κάνω ρε παιδιά?Αν είναι έτσι και το πρωί θα αρρωστήσω εγώ.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αλλαξε γιατρο αμεσα... δεν ειναι δυνατον, οπως λες και στο αλλο θεμα, το σκυλι να κανει εμμετους τοσο συχνα. Θυμαμαι, παρομοιο προβλημα αντιμετωπιζε μια κοπελα με τον σκυλο της, ο οποιος ειχε πολυ ευαισθητο πεπτικο, και τελικα εφτιαξε με συγκεκριμενη διατροφη που δωσε ο νεος κτηνιατρος. Εχεις αλλαξει καθολου τροφη αυτο το διαστημα?

Σε ποια περιοχη της Αθηνας εισαι? Λεω αυριο πρωι να παρεις τηλ στον Κεστη και να ζητησεις ραντεβου οσο πιο γρηγορα γινεται. Αρχική Μεχρι τοτε μη δωσεις καθολου φαγητο και νερο αν θελησει να πιει, δωσε ελαχιστο

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δεν τον πηγαίνω σ' αυτόν,απλά δεν προλάβαινα τον δικό μας.Έφτασα 9παρά 20, το σκυλί σε κακό χάλι,κι αυτός να λέει ότι δεν είναι ώρα αυτή που τον πηγαίνω,και μου έκανε και παρατήρηση για την κατάσταση μου(φανερά στεναχωρημένη)!!Δυστυχώς σπουδάζω Πύργο,και η κατάσταση εδώ με τους κτηνιάτρους είναι απελπιστική.Δεν του έχω αλλάξει τροφή.Δεν ξέρω πια τι να κάνω με αυτά τα γραστεντερικά.Θα πάθουμε καμιά γερή νίλα στο τέλος.Θα τον πάω αύριο και στον δικό μας κτηνίατρο κι ελπίζω να πάνε όλα καλά. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Jesuss...φιλικότατη συμβουλή...

Αν θέλεις να έχεις σκύλο, πρέπει να μάθεις να ελέγχεις το...άγχος σου.
Δεν είναι δυνατόν, με κάθε εμετό ή διάρροια του σκύλου σου, να πέφτεις του θανάτου και να χτυπάς καμπάνες κινδύνου. Δεν είναι τρόπος διαχείρισης κρίσεων αυτός.

Οτι και να συμβεί, πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία και την λογική σου. Πας στον γιατρό σου ΠΡΩΤΑ, ακολουθείς τις συμβουλές του ΠΡΩΤΑ, περιμένεις να δεις αν ο σκύλος σου ανταποκρίνεται στις οδηγίες του γιατρού ΠΡΩΤΑ και αν τυχόν το πρόβλημα επιμένει, ΤΟΤΕ αρχίζεις να σκέφτεσαι δειλά-δειλά, αν χρειάζεται να πάθεις πανικό και τι έντασης πανικό.

Ολα τ'άλλα, δεν βοηθάνε τον σκύλο σου, σε τίποτα.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
mareco έχεις απόλυτο δίκιο.Το ξέρω πως δεν τον βοηθάω έτσι.Αλλά πρώτη φορά τον βλέπω έτσι.
Δεν είχε σηκωθεί όλο το βράδυ,ηπιε λίγο νεράκι, έκανε εμετό.Το πρωί πάλι ήπιε λίγο,τον πήγα στον δικό μας κτηνίατρο,ο οποίος μου είπε ότι εφόσον έκανε τις ενέσεις χθες κι επειδή είναι 24ωρες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο σήμερα.Μετρημένο νερό,να του δώσω λίγο κοτόπουλο ψητό ή βραστό το βράδυ και αύριο να τον ξαναπάω.Είναι σαφώς καλύτερα από χθες,αλλά πολύ ταλαιπωρημένος.
Απλά ανησυχώ,γιατί όπως έγραψα και σε άλλο θέμα,αυτό το πράγμα(σε πιο ήπιο βαθμό) μου το κάνει πολύ συχνά,και δεν έχω βρει τρόπο ακόμα να τον πείσω να σταματήσει να τρώει ότι μ@λ@κ@α βρει.

Επίσης,με αγχώνει το γεγονός ότι αν πάθει κάτι εκτός κτηνιατρικού ωραρίου δεν θα μπορώ να τον πάω πουθενά.Η κατάσταση με τους κτηνιάτρους εδώ πέρα είναι απελπιστική.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Τα πράγματα δεν είναι καλά.3η ημέρα σήμερα.Οι διάρροιες συνεχίζονται(3 από το πρωί),πίνουμε νεράκι,τρώμε με όρεξη αλλά μικρές ποσότητες(εχθές φάγαμε ψητό κοτοπουλάκι και σήμερα προσθέσαμε και λίγο ρυζάκι).Το πρωί, όμως ξυπνήσαμε με κλειστά σχεδόν μάτια από το πρήξιμο και παραμορφωμένη μουσούδα.Τον πήγα στον κτηνίατρο,ο οποίος είπε πως κάτι τον τσίμπησε,πράγμα που μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί εχθές επειδή δεν ήταν καλά,τον έβγαλα ελάχιστα,και δεν βούτηξε σε πρασινάδες όπως συνήθως.Κοίταξα στο σπίτι και δεν φαίνεται να έχει τρυπώσει κάτι.Είχε και λίγο πυρετο(39,5),του κάναμε και 2 ενέσεις κορτιζόνη(αν και μου είπε πως με την διάρροια δεν κάνει,αλλά πρέπει να ξεπρηστεί) και μία με αντιβοίωση.+ Μόλις κατουρήθηκε πάνω του,ήταν ξαπλωμένος άφησε μια λίμνη και σηκώθηκε,επίσης η εικόνα του είναι τρομερά άσχημη.Μέσα σε 3 μέρες έχουν γίνει εμφανή τα κόκαλά του,και γενικά έχει το μαύρο του το χάλι.Ο κτηνίατρος ήταν καθησυχαστικός αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ εδώ πέρα.Ουφ,αυτά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3