Βούρτσισμα δοντιών

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βρήκα ένα καλό βιντεάκι που μας δείχνει πώς να το κάνουμε. Το σύστημα δουλεύει στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι όμως πάντα όταν πρόκειται για το Μουφ, το οποίο επίσης τρελλαίνεται για την οδοντόκρεμα και μου τα πρήζει συνεχώς διότι θέλει απλώς να τη φάει και να μη μ' αφήσει να του βουρτσίσω τα δόντια. Κάθε φορά που καταφέρνω να του τα βουρτσίσω μετά από μάχη αισθάνομαι ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος που μόλις δάμασε το Βουκεφάλα!! :eek::eek::eek::eek::eek::p:p:p:p:p:D:D:D:D:D

[video=youtube;PsNlLLSBWLU]http://www.youtube.com/watch?v=PsNlLLSBWLU[/video]

Last edited by a moderator:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aπαπα ο χριστιανός!!! πέντε λεπτά μίλαγε για να μας δείξει 3 δευτερόλεπτα βουρτσίσματος!!!

Εγω πάντως προσπαθώ να βουρτσίζω κι απο μέσα, κι εκεί ειναι το μανίκι, γιατι ενώ κάθεται για τα απέξω, κλείνει τη μασέλα του και δεν ανοίγει εύκολα για τα απο μέσα!

Θα ξαναρωτήσω τον οδοντίατρο τι μου είπε για τα μέσα..... δεν ξέρω αν μου ακούγεται λογικό ότι η γλώσσα καθαρίζει τις μέσα επιφάνειες....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στον δικό μου που έχει πολύ μικρά δοντάκια τα μπροστινά..εκεί να δείτε ποσο δύσκολα είναι να καθαρίσεις δόντι και όχι ούλο..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εγώ γμτ μερικές φορές από το τρίψε-τρίψε της ματώνω λίγο το ούλο... τώρα προσέχω πιο πολύ κ βάζω κ το δάχτυλό μου στην αρχή του ούλου κ βουρτσίζω την υπόλοιπη περιοχή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Υπάρχουν φυσικά και κείνες οι πλαστικές βούρτσες-δαχτυλίθρες που χρησιμοποιώ εγώ στο Μουφ, κυρίως το βράδυ που είναι κουρασμένο και δε μου πολυαντιστέκεται. Δεν τον έχω ματώσει μέχρι τώρα πάντως. Επίσης δουλεύουν και τα κόκκαλα που τρώει και έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά με τα αληθινά.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όταν τον πρωτοπήρα δεν του δίνανε αληθινά κόκκαλα και είχε λίγο πέτρα. Η κτηνίατρός του μάλιστα σύστησε να του καθαρίσουμε τα δόντια χειρουργικά. Αρχικά το σκεφτόμουν, τελικά όμως συμβουλεύτηκα τα παιδιά εδώ που είπαν όχι, δε μου πολυαρέσουν κιόλας οι ολικές αναισθησίες αν δεν υπάρχει λόγος, οπότε του αγόρασα αληθινά κόκκαλα που τα λατρεύει και του βουρτσίζω τα δόντια. Όλες οι επισκέψεις μας στην κτηνίατρο ήταν άριστες μετά από αυτό και δεν έχει πέτρα απ' όσο μπορώ να δω. Του δίνω βέβαια κυρίως ξηρή τροφή.

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Ξαναπιάνω το θέμα γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι...Δεν πειράζει που την καταπίνει την οδοντόκρεμα???Πρέπει να βάζω οδοντόκρεμα πάνω στην βούτρσα 3-4 φορές γιατί την γλύφει όλη και δεν μένει τίποτα για να του βουρτσίσω τα δόντια...Είναι βλαβερό αυτό ή δεν υπάρχει κίνδυνος?

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Αν είναι για τα σκυλία η οδοντόκρεμα, όχι..:)
ησυχασα τώρα...είχα άγχος μην μου κάνει κανέναν εμετό,γιατί αν το σκεφτείς και ο άνθρωπος αν καταπιεί την δικιά του οδοντόκρεμα μια αναγουλίτσα θα του ρθει..*lingua*:-&:p

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
και απο ποσο χρονων αρχιζουμε ν του τα πλενουμε??απο τη στιγμη που θα ερθει σπιτι μας(κουταβι)???
ναι, καλο θα ηταν να το συνηθισει απο μικρο το καθαρισμα των δοντιων γιατι μετα ειναι πολυ δυσκολο να καθησει για βουρτσισμα δοντιων!
επισης εκτος παο την προστασια για την πετρα τα καθαρα δοντια μειωνουν τις πιθανοτητες για καρδιακα προβληματα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η καλύτερη πρόληψη για τα δόντια και για καθαρισμό.., είναι τα φυσικά ωμά κόκαλα (βοδινό)..με διαφορα μεγάλη από όλες τις μεθόδους ή προϊόντα του εμποριου..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η οδοντόκρεμα που παίρνω στο Μουφ είναι σκυλίσια και μυρίζει μέντα αλλά, λέει, έχει γεύση κοτόπουλο! Γι' αυτό και το Μουφ τρελλαίνεται να την καταβροχθίζει. Μπράβο κιόλας να το βουτήξω να του πλύνω τα δόντια απόψε διότι άρχισα να του συνδυάζω το φαΐ του κονσέρβα με ξηρή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.