Βραδινοί προβληματισμοί... (ιατρικά λάθη)

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Με αφορμη μιας συζητησης που ειχα πριν με ενα φιλο και σκυλομπαμπα αποφασισα να ανοιξω αυτο το θεμα ... η ωρα ειναι περασμενη και η αληθεια ειναι πως δεν ξερω ακριβως τι να πω για να ανοιξω αυτο το θεμα .. το μονο που ξερω ειναι αυτο που αντηχει στα αυτια μου δηλαδη τα λογια του φιλου μου "πηγα στον Α (δεν θελω να πω ονομα γιατι τον γνωριζω τον κτηνιατρο αυτο και μαλιστα σκεφτομουν να παω εκει για πρακτικη αλλα ΔΕΝ) γιατι το σκυλι μου ειχε βγαλει κατι στο αυτι του και μου ειπε οτι εχει καλαζαρ και του εδωσε φαρμακα" ... τοτε τον ρωτησα του εκανε εξετασεις ? μου λεει ναι του λεω βγηκαν θετικες ? μου λεει οχι .. του λεω και γιατι σου εδωσε φαρμακα ? γιατι μπορει να ειναι επιφανιακο μου ειπε (αυτο του ειπε ο κτηνιατρος) τοτε τον ρωτησα αν εκανε στο σκυλι βιοψια και μου λεει ναι και βγηκε αρνητικη ... με τα πολλα το σκυλι πηγε σε αλλο κτηνιατρο και του ειπε πως εχει σοβαρη ωτιτιδα ενα σταδιο πριν την κωφωση φυσικα ο αλλος κτηνιατρος τραβηξε τα μαλλια του με αυτα που ακουσε .... απο την ωρα που μιλησα μαζι του δεν εχω σταματησει να σκεφτομαι τα λογια του φιλου μου και φυσικα δεν μπορω να κατανοησω πως ενας κτηνιατρος εκανε κατι τετοιο .... τα συναισθηματα μου ειναι αναμικτα ... πως γινεται ενας ανθρωπος που σπουδασε τοσα χρονια να παραβλεπει τις εξετασεις ?? πως γινεται να δινει ετσι φαρμακα ?? πως πως πως και γιατι ...
ειλικρινα ανοιγω αυτο το θεμα καθαρα για σοβαρη κουβεντα δεν θελω ειρωνικα σχολια και κοροιδιες ... μιλαω καθαρα σαν ιωαννα σαν τιποτα αλλο .... δεν ξερω αν γινομαι υπερβολικη αλλα νομιζω πως τα πραγματα δεν ειναι και τοσο καλα ... εμπιστευομαστε τα σκυλια μας σε επαγγελματιες και το αποτελεσμα πιο ειναι ? ναι δεν ειναι ολοι το ιδιο ... αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια ... δεν πρεπει να γινει κατι γι αυτο ? δεν ξερω ...ειμαι παρα πολυ προβληματισμενη .....

Σας παρακαλω μονο σοβαρες απαντησεις .. !!!!

• Like
Reactions: d-friend

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Η σκυλα πηγε για εξετασεις αιματος πριν 20 μερες ... επειδη μετακομισα σχετικα προσφατα, την πηγα για πρωτη φορα σε πασιγνωστο κτηνιατρο των Αθηνων και περιχωρων . Της πηρε αιμα για μια απλη γενικη αιματος . Να σημειωσω πως πηρε το αιμα την Τεταρτη και τα αποτελεσματα μας τα εδωσε 6 μερες μετα (εχει σημασια) . Το αποτελεσμα ηταν πολυ χαμηλα αιμοπεταλια , προταθηκε αντιβιωση επι 30 μερες με υποψια ερλιχιας (οι εξετασεις του Σεπτεμβρη ηταν αρνητικες) . Τη ρωταω αν πρεπει να επαναλαβουμε την εξεταση αιματος ή εστω να επαναλαβω στο Παστερ τις εξετασεις ερλιχιας πριν δωσω αντιβιωση .... Οχι, μου λεει, εκανα και πλακακι ....

3 μερες μετα και χωρις να εχω χορηγησει τιποτε στο σκυλο, την παω για επανεξετασεις γενικης αιματος αλλου (με εξειδικευμενο εργαστηριο in-house) και μαλιστα περιμενω τα αποτελεσματα επι τοπου (30 λεπτα μετα τη ληψη αιματος). Τα αποτελεσματα γενικα διαφορετικα σε πολλες παραμετρους σε σχεση με την πρωτη εξεταση αλλα ειδικα τα αιμοπεταλια οχι μονο εντος οριων αλλα και στα ανω φυσιολογικα ορια ...δε σταματαω εκει αλλα παω και αιμα στο Παστερ για επανεξεταση ερλιχιας (αρνητικη και αυτη).

Στελνω με email τα νεα αποτελεσματα στην πρωτη κτηνιατρο για τα σχολια της και ακομα περιμενω ... 10 μερες μετα ...

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ο αντιεπαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο, αλλά πιστεύω ότι το φαινόμενο είναι γενικό. Και εξηγούμαι. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, έχουν αντίκτυπο τόσο στην κοινωνική μας ζωή, όσο και στη ψυχολογία μας. Η καθημερινότητα, λοιπόν, όσων εργάζονται έχει επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, όπως συνέβη και στην περίπτωση του κτηνιάτρου σου, το άτομο λειτουργεί μηχανικά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών του. Ζαμάν φου, που λένε και οι Γάλλοι.

Αυτό, βέβαια, πάντα συνέβαινε, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να το δικαιολογώ. Άρα, πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τους άλλους, όπως σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό.

Χμμ, ίσσως και να το φιλοσόφησα λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε... :p

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τι θέλεις να συζητήσουμε. Γιατί κάποιος δεν είναι καλός στη δουλειά του; Γιατί ο κάθε επαγγελματίας δεν έχει το αλάθητο ώστε να τον ακούω με κλειστά μάτια; Αν οι περισσότεροι κτηνίατροι είναι καλοί ή κακοί; Αν ως ιδιοκτήτης χωρίς ιατρικές/κτηνιατρικές γνώσεις φέρω οποιαδήποτε ευθύνη;

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
@Tricky ελπιζω να βρηκες αλλο κτηνιατρο !!! δεν ξερω τι να πω ... πφφ
@Tri συμφωνω σε αυτο που λες ...αλλα ολα εχουν και τα ορια τους
@sis ηθελα μια γενικη κουβεντα ... το προβλημα ειναι οτι εχω παμε σε τετοιους κτηνιατρους κλεινουμε τα ματια και παμε στον επομενο ... δεν εχω ακουσει εναν να λεει του εκανα μηνυση και θα του αφαιρεσουν το πτυχιο πχ ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
@Tricky ελπιζω να βρηκες αλλο κτηνιατρο !!! δεν ξερω τι να πω ... πφφ
Eχω κτηνιατρο που την εμπιστευομαι και ας μην εχει τρια-τεσσερα ιατρεια διασπαρτα στην Αττικη ή εκπομπη στην τηλεοραση :rolleyes:;) ... απλα ειναι λιγο μακρια η δικη μου κτηνιατρος και εξαρχης δεν θεωρησα πως θα περναγα (και το ζωο) τετοια ταλαιπωρια για μια απλη Γενικη αιματος που την κανει ενα μηχανημα (θα μου πεις, το μηχανημα αναλυει οτι και οταν του το βαζεις μεσα) ...

Ολη η κουβεντα δηλαδη πρεπει να εξετασει και το τι συζηταμε καθε φορα ...αλλο πραγμα να παρεις 2-3-4 γνωμες για μια ειδικη κατασταση ενος ζωου που σηκωνει διαφορετικες θεραπειες ή ειναι γενικα δυσκολη περιπτωση (εκει θα δικαιολογησω οποιονδηποτε κτηνιατρο αν κανει λαθος καθως υπαρχουν ομιχλωδη θεματα στην κτηνιατρικη επιστημη) και αλλο πραγμα να συζηταμε για λαθη στα πολυ βασικα και απλα πραγματα ... Επισης, δε θα δικαιολογησω κανεναν επαγγελματια (ειτε κτηνιατρος ή υδραυλικος) που παιρνει τα λεφτα μου και με ''γραφει'' μετα κανονικα ... στο παραπανω συμβαν, θα ημουν οκ αν η αντιδραση της πρωτης κτηνιατρου ηταν '' Ελα απο δω, να κανουμε και τριτη Γενικη δωρεαν , μηπως εγινε λαθος στην πρωτη, να το δουμε κλπ '' ...την αδιαφορια δε γουσταρω ... στην τελικη, ας μου ελεγε με τσαμπουκα πως η δικη της Γενικη ηταν η σωστη και η δευτερη ηταν λαθος :confused:

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
........
@sis[/USER] ηθελα μια γενικη κουβεντα ... το προβλημα ειναι οτι εχω παμε σε τετοιους κτηνιατρους κλεινουμε τα ματια και παμε στον επομενο ... δεν εχω ακουσει εναν να λεει του εκανα μηνυση και θα του αφαιρεσουν το πτυχιο πχ ...
Δεν ξέρω με ποιες προϋποθέσεις στοιχειοθετείται το ιατρικό σφάλμα, κι έτσι δε μπορώ να έχω άποψη αν είναι δυνατόν (νομικά) να οδηγείται σε πειθαρχικές κυρώσεις κάθε περιστατικό που ο κτηνίατρος δεν έκανε τη σωστή διάγνωση, ή ερμήνευσε λάθος, ή παρεξέκλινε της συνήθους πρακτικής κλπ.

Επειδή όμως έχεις αναφέρει συχνά πυκνά την απογοήτευσή σου από τους χειρισμούς κτηνιάτρων σε περιστατικά που γνωρίζεις, και ειλικρινά χωρίς καυστική διάθεση, δε μπορώ παρά να σε ρωτήσω: Έχεις επιβεβαιώσει με στοιχεία ότι πρόκειται για αμέλεια/λάθος/ανικανότητα; Έχεις κάνει καταγγελία για κάποιο από αυτά τα περιστατικά;

• Like
Reactions: Orilis and yasemin

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Eχω κτηνιατρο που την εμπιστευομαι και ας μην εχει τρια-τεσσερα ιατρεια διασπαρτα στην Αττικη ή εκπομπη στην τηλεοραση :rolleyes:;) ... απλα ειναι λιγο μακρια η δικη μου κτηνιατρος και εξαρχης δεν θεωρησα πως θα περναγα (και το ζωο) τετοια ταλαιπωρια για μια απλη Γενικη αιματος που την κανει ενα μηχανημα (θα μου πεις, το μηχανημα αναλυει οτι και οταν του το βαζεις μεσα) ...

Ολη η κουβεντα δηλαδη πρεπει να εξετασει και το τι συζηταμε καθε φορα ...αλλο πραγμα να παρεις 2-3-4 γνωμες για μια ειδικη κατασταση ενος ζωου που σηκωνει διαφορετικες θεραπειες ή ειναι γενικα δυσκολη περιπτωση (εκει θα δικαιολογησω οποιονδηποτε κτηνιατρο αν κανει λαθος καθως υπαρχουν ομιχλωδη θεματα στην κτηνιατρικη επιστημη) και αλλο πραγμα να συζηταμε για λαθη στα πολυ βασικα και απλα πραγματα ... Επισης, δε θα δικαιολογησω κανεναν επαγγελματια (ειτε κτηνιατρος ή υδραυλικος) που παιρνει τα λεφτα μου και με ''γραφει'' μετα κανονικα ... στο παραπανω συμβαν, θα ημουν οκ αν η αντιδραση της πρωτης κτηνιατρου ηταν '' Ελα απο δω, να κανουμε και τριτη Γενικη δωρεαν , μηπως εγινε λαθος στην πρωτη, να το δουμε κλπ '' ...την αδιαφορια δε γουσταρω ... στην τελικη, ας μου ελεγε με τσαμπουκα πως η δικη της Γενικη ηταν η σωστη και η δευτερη ηταν λαθος :confused:
συμφωνω .. ολοι κανουν λαθη ποσο μαλλον τα μηχανηματα αλλα αν δεν εισαι σιγουρος ξανα κανε την εξεταση αυτο σκεφτομουν χθες ... δεν μπορω να δικαιολογισω ετσι εναν επιστημονα τον οποιοδηποτε ειτε ειναι κτηνιατρος ειτε ειναι παθολογος ... δεν ειναι αμαξι η ζωη μας η βρυση αναπνεουμε υπαρχουμε και κυλαει αιμα στις φλεβες μας ... δεν μπορουν να μας αντιμετωπιζουν σα να ειμαστε αψυχα οντα ...

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Δεν ξέρω με ποιες προϋποθέσεις στοιχειοθετείται το ιατρικό σφάλμα, κι έτσι δε μπορώ να έχω άποψη αν είναι δυνατόν (νομικά) να οδηγείται σε πειθαρχικές κυρώσεις κάθε περιστατικό που ο κτηνίατρος δεν έκανε τη σωστή διάγνωση, ή ερμήνευσε λάθος, ή παρεξέκλινε της συνήθους πρακτικής κλπ.

Επειδή όμως έχεις αναφέρει συχνά πυκνά την απογοήτευσή σου από τους χειρισμούς κτηνιάτρων σε περιστατικά που γνωρίζεις, και ειλικρινά χωρίς καυστική διάθεση, δε μπορώ παρά να σε ρωτήσω: Έχεις επιβεβαιώσει με στοιχεία ότι πρόκειται για αμέλεια/λάθος/ανικανότητα; Έχεις κάνει καταγγελία για κάποιο από αυτά τα περιστατικά;
απο οσο γνωριζω τα λαθη ειναι ανθρωπινα αλλα παρε μετα ενα τηλ σαν γιατρος και πες συγνωμη μπορειτε να ξανα ερθετε για τον α β λογο οχι να κανεις τον κινεζο ... τα λαθη ομως των γιατρων ειναι κατακριτεα απο οσο γνωριζω ..λαθος διαγνωση κανονικα δεν πρεπει να κανεις υποτιθεται οτι σπουδασες για να ξερεις να κανεις σωστη διαγνωση για να διαβαζεις τις εξετασεις κλπ ναι το αναφερω συχνα γιατι εδω που μενω εχουμε πολλα κτηνιατρεια και πολλες κλινικες και γενικα εχουμε πολλα ετσι ιατρικα αλλα οι επιλογες μας ειναι ελαχιστες εως μηδενικες .. να στο πω ετσι και πιο ανθρωπινα αν παω εγω στον γιατρο και εχω ενα μελανωμα θα με στειλει για εξετασεις αν οι εξετασεις δειξουν οτι δεν προκειτε για καρκινο αλλα ο γιατρος δεν ειναι σιγουρος θα με στειλει για βιοψια αν και η βιοψια βγει αρνητικη σημαινει οτι δεν εχω καρκινο αρα δεν μπορει να με στειλει για θεραπεια ... αν με στειλει σημαινει οτι μαλλον κατι δεν παει καλα με τον γιατρο πολυ λογικο πιστευω ... οποτε γιατι να μην γινεται αυτο και με τα σκυλια μας .. ?? αν ενας γιατρος δεν κανει καλα την δουλεια του ειναι πολυ ευκολο να του παρουν την αδεια ... εμενα προσωπικα μου εχουν τυχει ελαχιστα περιστατικα τα οποια ειναι ηπια (πχ να μην μπορει ο κτηνιατρος να παρει αιμα στο τοτε γατι μου και να του εχει κανει το ποδι σουρωτηρι) γιατι ειμαι επιφυλακτικη με ολους και φυσικα καθομαι απο πανω τους σαν τον κερβερο .. εμπιστοσυνη που λενε ουτε στον απαυτο σου ... και αυτο το κανω και σε γιατρους που παω εγω η ιδια .. αν δω οτι κατι δεν παει καλα το συζηταω το αναλυω μεχρι εκει που δεν παει και βλεποντας και κανοντας ... με την υγεια δεν επαιξα ποτε και ουτε προκειται !! :)

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Είπες μόνη σου ότι το πρόβλημά σου είναι πως κλείνουμε τα μάτια, πάμε στον επόμενο γιατρό και δεν υποβάλλουμε μηνύσεις - δικά σου λόγια, όχι δικά μου.

Και ξαναρωτώ μιας και απάντηση δεν πήρα: για όλα τα κακώς κείμενα που περιγράφεις κι έχεις συναντήσει, εσύ στην πράξη τι κάνεις;
(τα αλλεπάλληλα ποστ ίδιων ρητορικών ερωτημάτων δεν πιάνονται ως μορφή αντίστασης :)Όταν δε αποφασίζεις να σηκώσεις το λάβαρο για οποιοδήποτε σκοπό σε αγγίζει ιδιαίτερα, πέρα από ευχολόγια και παράπονα, κάποια στιγμή πρέπει να put your money where your mouth is, αλλιώς χάνεται και το μήνυμα και η επανάσταση και το όποιο δίκιο έχεις)

Ντισκλειμερ: Εξακολουθώ να μην έχω καυστική διάθεση και τα παραπάνω αποτελούν απορία και καλοπροαίρετη κριτική.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
μονος του κανενας δεν εκανε τιποτα .. ολοι μαζι ομως μπορουμε να καταφερουμε πολλα αυτο πιστευω ... για να κανω μηνυση πχ πρεπει να τυχει κατι χοντρο σε εμενα την ιδια εκει φυσικα και θα γινει πανικος ... αλλα να παω στα δικαστηρια καποιον ο οποιος εκανε κατι σε αλλον δεν νομιζω πως στεκει λογικα ... ο καθενας πρεπει να κανει αυτη την κινηση για τον εαυτο του αλλα ολοι μαζι να κανουμε κατι γενικα δεν εχω σκεφτει τι και πως αλλα με τρωει το αδικο .. δεν μπορω να δεχτω καποια πραγματα και ξανα λεω μπορει να ειμαι εγω υπερβολικη ...

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που μένει από τα ποστ σου δεν είναι το «προσοχή, οφείλουμε όλοι να ελέγχουμε αυτό που μας λέει ο κάθε γιατρός», αλλά το «προσοχή, οι περισσότεροι κτηνίατροι είναι ανίδεοι ως επικίνδυνοι». Και για να πεις το δεύτερο χρειάζεσαι στοιχεία, όχι μόνο την προσωπική σου ερμηνεία καταστάσεων που σου έχουν μεταφέρει άλλοι. Υπάρχουν κάποιες λεπτές γραμμές ανάμεσα στο εφιστώ την προσοχή και το κινδυνολογώ ή το έχω στοιχεία και το υποθέτω.
Αν αξιολογείς συναισθηματικά και μόνο επειδή σε πνίγει το δίκιο που τα πράγματα δε γίνονται όπως πιστεύεις ότι θα' πρεπε, κινδυνεύεις και να βγάλεις λάθος συμπεράσματα και να μην περάσεις το μήνυμα που θέλεις.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
το μονο που θελω να περασω μεσα απο τα ποστ μου ειναι οπως ειπες η λεξη προσοχη !!!!!! απλα γινομαι υπερβολικη απο το παθος μου για το δικιο!!!! γι αυτο και εγραψα την εμπειρια του φιλου μου ... καλο ειναι να ρωταμε να ενημερωνομαστε να διαβαζουμε γιατι οπως και ο φιλος μου χθες ακουσε πραγματα τα οποια δεν ηξερε ετσι μπορει να συμβει και σε ολους μας .. εκτος απο αυτο αν εμενα προσωπικα μου εδινε ο παθολογος πχ ενα φαρμακο το οποιο ειναι για κατι που οι εξετασεις το εβγαλαν αρνητικο δεν θα το επερνα και θα πηγαινα σε αλλο γιατρο ... το ιδιο θα κανω και με το σκυλι μου αρα αυτο ειναι που προτεινω κι ολας σαν ιωαννα...

• Like
Reactions: Summeroulis

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Με αφορμη μιας συζητησης που ειχα πριν με ενα φιλο και σκυλομπαμπα αποφασισα να ανοιξω αυτο το θεμα ... η ωρα ειναι περασμενη και η αληθεια ειναι πως δεν ξερω ακριβως τι να πω για να ανοιξω αυτο το θεμα .. το μονο που ξερω ειναι αυτο που αντηχει στα αυτια μου δηλαδη τα λογια του φιλου μου "πηγα στον Α (δεν θελω να πω ονομα γιατι τον γνωριζω τον κτηνιατρο αυτο και μαλιστα σκεφτομουν να παω εκει για πρακτικη αλλα ΔΕΝ) γιατι το σκυλι μου ειχε βγαλει κατι στο αυτι του και μου ειπε οτι εχει καλαζαρ και του εδωσε φαρμακα" ... τοτε τον ρωτησα του εκανε εξετασεις ? μου λεει ναι του λεω βγηκαν θετικες ? μου λεει οχι .. του λεω και γιατι σου εδωσε φαρμακα ? γιατι μπορει να ειναι επιφανιακο μου ειπε (αυτο του ειπε ο κτηνιατρος) τοτε τον ρωτησα αν εκανε στο σκυλι βιοψια και μου λεει ναι και βγηκε αρνητικη ... με τα πολλα το σκυλι πηγε σε αλλο κτηνιατρο και του ειπε πως εχει σοβαρη ωτιτιδα ενα σταδιο πριν την κωφωση φυσικα ο αλλος κτηνιατρος τραβηξε τα μαλλια του με αυτα που ακουσε .... απο την ωρα που μιλησα μαζι του δεν εχω σταματησει να σκεφτομαι τα λογια του φιλου μου και φυσικα δεν μπορω να κατανοησω πως ενας κτηνιατρος εκανε κατι τετοιο .... τα συναισθηματα μου ειναι αναμικτα ... πως γινεται ενας ανθρωπος που σπουδασε τοσα χρονια να παραβλεπει τις εξετασεις ?? πως γινεται να δινει ετσι φαρμακα ?? πως πως πως και γιατι ...
ειλικρινα ανοιγω αυτο το θεμα καθαρα για σοβαρη κουβεντα δεν θελω ειρωνικα σχολια και κοροιδιες ... μιλαω καθαρα σαν ιωαννα σαν τιποτα αλλο .... δεν ξερω αν γινομαι υπερβολικη αλλα νομιζω πως τα πραγματα δεν ειναι και τοσο καλα ... εμπιστευομαστε τα σκυλια μας σε επαγγελματιες και το αποτελεσμα πιο ειναι ? ναι δεν ειναι ολοι το ιδιο ... αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια ... δεν πρεπει να γινει κατι γι αυτο ? δεν ξερω ...ειμαι παρα πολυ προβληματισμενη .....

Σας παρακαλω μονο σοβαρες απαντησεις .. !!!!
Γεια σου Ιωάννα! Το θεμα που ανεφερες μου θύμισε την περίπτωση μου με ενα σκυλακι που κάποτε ειχα. Ακου λοιπον τι εγινε. Το σκυλι μου ηταν αδέσποτο γυρω στα 2 ετών περιπου και το πειρα. Περασαμε γυρω στους 10 μηνες μαζι . Το σκυλι ηταν λιγο κακοκεφο 2 -3 μέρες δεν ειχε όρεξη για παιχνιδι κτλ . Ανησύχησα αλλα περίμενα πως θα περασει. Ώσπου την 3η μερα το βλεπω να αιμορραγεί απο τον πρωκτό του. Τηλεφώνησα στον κτηνίατρο Ε και ηρθε αμέσως να το δει. Λεει πως το σκυλάκι πιθανών δηλητηριαστηκε με ποντικοφαρμακο ή γυαλιά, χωρις αυτος να του κανει εξετάσεις. Του εδωσε αντιβίωση και ειπε οτι αν σε 2 μερες δε σταματήσει η αιμορραγία θα του βάλουν ορο. Εγω δεν έμεινα μονο σε αυτον τον γιατρό αλλα επισκέφθηκα και τον κτηνίατρο Β. Ο κτηνίατρος Β ειναι πολυ φημισμένος στην περιοχή μου καθώς εχει γιατρέψει πολλα σκυλακια. Το πηγα το εκανε εξετάσεις και μολις του είπαμε για τον άλλον τον γιατρό και για φολα αρχισε να γελαει. Λεει οτι υπάρχουν πολλοι τέτοιοι "επαγγελματίες" που βγαζουν πορισμα χωρις εξετάσεις χωρις τίποτα. Δυστυχώς το σκυλάκι ειχε καλαζαρ σε προχωρημένο στάδιο, ηταν θέμα ωρών να πεθάνει, και μας συμβούλεψε να του κανουμε ευθανασία.. Υπάρχουν κτηνίατροι που δεν ειναι αξιόπιστοι

• Like
Reactions: Ioanna93

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Γεια σου Ιωάννα! Το θεμα που ανεφερες μου θύμισε την περίπτωση μου με ενα σκυλακι που κάποτε ειχα. Ακου λοιπον τι εγινε. Το σκυλι μου ηταν αδέσποτο γυρω στα 2 ετών περιπου και το πειρα. Περασαμε γυρω στους 10 μηνες μαζι . Το σκυλι ηταν λιγο κακοκεφο 2 -3 μέρες δεν ειχε όρεξη για παιχνιδι κτλ . Ανησύχησα αλλα περίμενα πως θα περασει. Ώσπου την 3η μερα το βλεπω να αιμορραγεί απο τον πρωκτό του. Τηλεφώνησα στον κτηνίατρο Ε και ηρθε αμέσως να το δει. Λεει πως το σκυλάκι πιθανών δηλητηριαστηκε με ποντικοφαρμακο ή γυαλιά, χωρις αυτος να του κανει εξετάσεις. Του εδωσε αντιβίωση και ειπε οτι αν σε 2 μερες δε σταματήσει η αιμορραγία θα του βάλουν ορο. Εγω δεν έμεινα μονο σε αυτον τον γιατρό αλλα επισκέφθηκα και τον κτηνίατρο Β. Ο κτηνίατρος Β ειναι πολυ φημισμένος στην περιοχή μου καθώς εχει γιατρέψει πολλα σκυλακια. Το πηγα το εκανε εξετάσεις και μολις του είπαμε για τον άλλον τον γιατρό και για φολα αρχισε να γελαει. Λεει οτι υπάρχουν πολλοι τέτοιοι "επαγγελματίες" που βγαζουν πορισμα χωρις εξετάσεις χωρις τίποτα. Δυστυχώς το σκυλάκι ειχε καλαζαρ σε προχωρημένο στάδιο, ηταν θέμα ωρών να πεθάνει, και μας συμβούλεψε να του κανουμε ευθανασία.. Υπάρχουν κτηνίατροι που δεν ειναι αξιόπιστοι
λυπαμαι παρα πολυ για το σκυλακι σου πραγματικα .. ναι δυστυχως υπαρχουν και αυτοι ... πρεπει να προσεχουμε γιατι κυκλοφορουν αναμεσα μας ... μακαρι βεβαια να μην υπηρχαν αλλα αυτο ακουγετε ασχημο ...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Summeroulis,
Στο 10μηνο που ειχες το σκυλακι δεν του ειχες κανει εξετασεις?
Δεν μπορει ενα σκυλακι που ειναι 2-3 μερες κακοκεφο να ειναι ενα βημα πριν το θανατο.
Η ειχε συμπτωματα και δεν το καταλαβατε η οντως ειχε φαει ποντικοφαρμακο.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών

υπάρχει το αναίτιο ιατρικό σφάλμα και το υπαίτιο ιατρικό σφάλμα, το ένα είναι που δεν υπάρχει ευθύνη όταν η ανακριβή διάγνωση τέθηκε χωρίς να διαπιστωθεί αμέλεια κατά την διαδικασία συγκέντρωσης και αξιολόγησης των στοιχείων (μπλέξιμο με τα προβλήματα της διαφορικής διάγνωσης που είναι συχνά και αρκετές φορές δύσκολα), όταν η λανθασμένη διάγνωση δεν επηρέασε την νόσο κτλ, η με την σχέση της και αν έχει βλάβη της υγείας ή σωματικής ακεραιότητας, ζωής κτλ, και το υπαίτιο ιατρικό σφάλμα όταν γίνει αιτία για βλάβη ή να κινδυνεύσει η ζωή του από πλλημμελή λήψη ιστορικού ή αντικειμενική εξέταση..

παράλειψη ή υποβάθμιση της κλινικής εξέτασης σημαίνει ανορθόδοξη άσκηση της ιατρικής.. το βασικό για να σταθεί κατηγορία είναι να υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη και στο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα... τέλος υπάρχουν και οι θεραπευτικές αστοχίες και πολλά άλλα.... δεν ζει και ο μιχαλάκης ο τζάκσον.. αυτά τα έπαιζε στα δάχτυλα :giggle:

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
μιας και σχολιασες @yasemin θα το συνεχισω και θα πω οτι η λεισμανιαση απο οσο γνωριζω δεν εχει αιμοραγιες απο τον πρωκτο αλλα απο την μυτη .. απο την αλλη οι ασθενιες που παρατηρουμε αιμοραγιες ειναι η ερλιχιωση του σκυλου οπου σπανια παρατηρουμε αιμα, ο παρβοιος οπου παρατηρουμε αιμοραγικες διαρροιες και η εντεριτιδα του σκυλου απο εναν συγκεκριμενο ιο (κορωναιο) που παλι εχουμε αιμοραγικες διαρροιες βεβαια εχουν και αλλα συμπτωματα οχι μονο το αιμα ... απο τρωκτικοκτονα ξερω μονο για τα κουμαρινικα τα οποια ομως προκαλουν γενικα αιμοραγιες λογω του οτι εχουν αντιπηκτικη δραση με αποτελεσμα να μην πηζει το αιμα ..
ομως αν οι εξετασεις εδειξαν θετικο για λεισμανια τοτε οκ .. δεν εχω κατι αλλο να πω παρα μονο κριμα ... δεν ειναι ωραιο να χανονται ετσι οι ζωες ... οπως και οτι σαν ανθρωποι δεν εχουμε το δικαιωμα να αφαιρεσουμε καμια ζωη ..

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
υπάρχει το αναίτιο ιατρικό σφάλμα και το υπαίτιο ιατρικό σφάλμα, το ένα είναι που δεν υπάρχει ευθύνη όταν η ανακριβή διάγνωση τέθηκε χωρίς να διαπιστωθεί αμέλεια κατά την διαδικασία συγκέντρωσης και αξιολόγησης των στοιχείων (μπλέξιμο με τα προβλήματα της διαφορικής διάγνωσης που είναι συχνά και αρκετές φορές δύσκολα), όταν η λανθασμένη διάγνωση δεν επηρέασε την νόσο κτλ, η με την σχέση της και αν έχει βλάβη της υγείας ή σωματικής ακεραιότητας, ζωής κτλ, και το υπαίτιο ιατρικό σφάλμα όταν γίνει αιτία για βλάβη ή να κινδυνεύσει η ζωή του από πλλημμελή λήψη ιστορικού ή αντικειμενική εξέταση..

παράλειψη ή υποβάθμιση της κλινικής εξέτασης σημαίνει ανορθόδοξη άσκηση της ιατρικής.. το βασικό για να σταθεί κατηγορία είναι να υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη και στο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα... τέλος υπάρχουν και οι θεραπευτικές αστοχίες και πολλά άλλα.... δεν ζει και ο μιχαλάκης ο τζάκσον.. αυτά τα έπαιζε στα δάχτυλα :giggle:
θες να τα πεις πιο απλα γιατι δεν καταλαβα λεξη χαχαχαχα