Βόλτα κάτω από τη Βροχή


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Είδα σε άλλο τόπικ που αρχίσατε να λέτε για εμπειρίες με βόλτα υπό βρόχη οπότε ας ανοίξουμε ένα θέμα για να γράψουμε όλοι....
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι βγάζουμε τα σκυλιά μας ακόμα και όταν βρέχει...

Προχθες λοιπόν το βράδυ βγήκαμε κι εμείς κάτω από μπόλικη βρόχα.
Στην αρχή ο Πωμαίος τιναζόταν σχεδόν συνέχεια για 2-3 λεπτά στο δρόμο προς το πάρκο αλλά δεν σταμάτησε με την καμία.
Φτάνουμε στο παρκάκι όπου μέσα είχαν σχηματιστεί ρυάκια και λινμουλες. Εκεί αλλάζει τελείως. Παίρνει το εξευνητικό του προφιλ και αρχιζει να αφουγκραζεται τα παντα ακινητος.
να κοιταει να μυριζει και να σηκωνει τα αυτια που τα κουνουσε σα ρανταρ.
ξεκιναμε την περιπλανησει για να μαρκαρουμε τα δεντρα η οποια πηγαινε πιο αργα παρα ποτε. οι μυρωδιες τον ειχαν τρελανει και πλεον μυριζε το μαλακο χωμα και ψιλοεσκαβε. αφου κατσαμε αρκετη ωρα στην "ξηρα" ηρθε και η ωρα να πηδηξουμε πανω απο ρυακια για να παμε απο την αλλη μερια. Η καλυτερη του! μπηκε μεσα αυτος, τσαλαβουτηξε λιγο μεχρι τη μεση των ποδιων και μυριζε το νερο.... ολο αυτο συνεχιστηκε για κανα μισαωρο μεχρι που γιναμε αυτος κι εγω μουσκεμα και γυρισαμε.
Χαρηκα που τον ειδα να γουσταρει ετσι και σιγουρα θα παμε σε καποια εξοχη για να μπορω να τον αφησω και λυτο να κανει τα δικα του.

καθως ηταν απο τις ελαχιστες φορες που εχουμε βγει με βροχη δεν εχω καποιο ευτραπελο η κατι αλλο να διηγηθω... αλλα μπορειτε να το κανετε εσεις.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Με τη βροχή η καλύτερή τους. Καμιά φορά σηκώνουν και το κεφάλι πάνω στον ουρανό, τεντώνονται και βρέχονται!

Με το χιόνι έχουμε πρόβλημα, γιατί όταν το στρώνει (σπάνια βέβαια) το παιδί δεν κατουράει τα δεντράκια και τις κολώνες και προτιμάει να σκάσει παρά να κατουρήσει ό,τι και όπως να 'ναι. Μια φορά μάλιστα δεν την ξεχνάω, που είχαμε πάει εκδρομή στο βουνό με πυκνά χιόνια κατά το 2002-3 (άλλες εποχές τότε - με κανονικά λεφτά, όχι τώρα που δεν υπάρχει σάλιο) και ο άτιμος μας είχε βγάλει την πίστη να αρνείται να κατουρήσει. Έχει απίστευτο πείσμα. Αυτή την παραξενιά δεν την έχω ξαναδεί σε σκύλο.
Είμαι off topic?

Ο Floyd την πρώτη φορά που έβρεξε από τότε που γεννήθηκε ήταν πολύ μικρός και την πέρασε στο πάρκο του, αλλά τη δεύτερη έδειξε ενθουσιασμό και ανυπομονησία για εξερεύνηση. Ήταν μια δυνατή καλοκαιρινή μπόρα, και είχα ανησυχήσει ότι θα τον τρομάξει :)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλά αυτο με την βροχή δεν υπάρχει .......αχαχαχαχχααχχα. Προχτές στο κτήμα εκεί που έπαιζε με την μπάλα, ξαφνικά αρχίζει να ρίχνει καρέκλες και ο Ερμής παρατάει την μπάλα και άρχισε να τρέχει σαν δαιμονισμένο πάνω - κάτω , γύρω-γύρω και να σηκώνει το κεφάλι και να δαγκώνει (λέμε τώρα ) την βροχή !!! Χώρια φυσικά που δεν άφησε λασπόνερο για λασπόνερο ...:cool:
Σήμερα πάλι που άρχισε να ψιλοβρέχει εκείνος.... εκεί μπάλα......:rolleyes:
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τί την ήθελα τη βόλτα;

Αφού το βέλγικο είναι αυτό που είναι κι είναι και κακομαθημένη, ή όπως έλεγε και μια πρώην που είχε ήδη ένα μικρό γιο, είμαι κατάλληλος για να κακομαθαίνω παιδιά και σκυλιά, τί νόημα είχε να βγούμε βόλτα για μια ακόμα φορά που δε γούσταρε, την έσερνα πίσω μου, σα να μην έφτανε αυτό πέσαμε μέσα στα νερά γιατί ήμουν αφηρημένος ως συνήθως και βγήκε κι ένας κύριος της γειτονιάς συμπαθέστατος κατά τ' άλλα αν και πάντα μπλαζέ για να μου πει τι την βγάζω την κακομοίρα και την ταλαιπωρώ αφού βαριέται. Και πώς να τον αποκρούσω αφού όποτε τον συναντάω είτε βρέχει, είτε κάνει πολικό ψύχος; Άλλωστε σκέφτομαι και το καλοκαίρι με τη μεγάλη ν' ανεβαίνουμε στο βουνό, προς τιμή της και παρά τα 12 χρόνια και τ' αρθριτικά της τρέχοντας εμένα ν' ακολουθώ λαχανιασμένος και το τέρας καμιά πενηνταριά μέτρα πιο πίσω να πηγαίνει με το πάσο του χοροπηδηχτό όπως πάντα (και όχι προφανώς ανεβαίνοντας ένα βουνό τις είχα λυτές που αποτελεί και μια απάντηση στους φίλους που λένε πως άμα λύσεις χάσκι σου 'φυγε). Δεν έχει κανένα νόημα η βόλτα, θα μπορούσε κάλλιστα να κάθεται όλη την ημέρα δίπλα μου όπως και τώρα και να κοιτάει τη λάμπα. Αφού όταν ήταν μικρό η μεγαλύτερη αταξία του ήταν πως έφαγε ένα κουτί αντισυλληπτικών μιας πρώην μου. Στην παραλία μόνο ζωντανεύει που τρέχει σαν παλαβό πάνω στην άμμο αφού βρέξει τα πόδια του και κυλιέται.
Για την αντίθεση του πράγματος βγήκαμε με τη μεγάλη στο ψιλόβροχο πριν πιάσει γερά και έτρεχε όπως πάντα.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Και εμάς μας αρέσει η βροχή πολύ...σήμερα την έπιασε αυτό που λέει η Σταματία και αναγκαστικά έτρεχα και έγω μαζί της!!!
Πάντα γυρνάει μέσα στις λάσπες,στα χωράφια δε πατάει ποτέ λακούβες με λάσπες μόνο στο δρόμο που είναι πιο καθαρά!!!

Αλλά το πιο περίεργο είναι ότι όταν βρέχει και ανεβούμε στην ταράτσα δε θέλει καθόλου πάει και κρύβεται στο υπόστεγο ενώ έξω από το σπιτί το χαίρεται τρελά!!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Όταν είμαι με τον σκύλο, η ώρα αυτή είναι δική του με την κυριολεκτική έννοια!
Δεν έχω κάποιο κόλλημα με την βροχή ή το χιόνι όσον αφορά μετά την καθαριότητα!
Άρα είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε έχει λιακάδα αφήνω τον σκύλο να αισθανθεί όπως θέλει!
Και θα τσαλαβουτήξει, και θα κάτσει μέσα στην λίμνη με τα νερά, και να χωθεί μέχρι τα γόνατα στα λασπόνερα και θα τριφτεί στο χιόνι και ότι θέλει να κάνει!
Ποιος είμαι εγώ που θα του πω να μην τα κάνει αυτά?
Μόλις βγούμε από το σπίτι και καταλάβει ότι βρέχει υψώνει ουρά και ρουθουνίζει την ατμόσφαιρα, γεμίζει μυρωδιές, χωματίλα κτλ, κάνει υπόκλιση σαν να θέλει να παίξει και συνεχίζει μπροστά με υψωμένη την ουρά να την πάει πέρα δώθε και μυρίζει ότι μπορεί να πιάσει η μύτη του!
Μετά από όλη την βόλτα στήνω τον σκύλο στην θέση stand και καθαρίζω με την πετσέτα του το σασί του από κάτω:D έξω από το σπίτι!Μόλις μπούμε σπίτι κατευθείαν στην τουαλέτα για στέγνωμα!Μετά πάει και ξαπλώνει στην κουβέρτα του, γλύφεται και καθαρίζεται μόνος του!

 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χαχα!! στελιο.. απο ολη την εκταση πανω στην λασπη καθισε!!

εγω τα πα.. στο αλλο θεμα.. αν θελετε μπορειτε να μεταφερετε.. ειναι πιο καταλληλο το θεμα..
το ενα μου μισο την βλεπει κιουρια και δεν μπορει να βρεχεται.. της χαλαει το μεταξι..
το αλλο μου μισο.. δεν καταλαβαινει καν οτι βρεχει καλα καλα.. παχυδερμο..
μπραβο underdog :)
 


ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Χμμ εγω λεω να μην τον βγαλω σημερα.Δεν εχει σταματησει γμτ ουτε λεπτο η βροχη..θα παιξουμε μεσα και ελπιζω να μην γκρεμισει το σπιτι.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 






ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Σας ζηλεύω κ ας παραπονιέστε για τα μουσκίδια... :(

Eγώ είδα κ έπαθα να την πείσω ότι με το ψιλόβροχο δν θα λιώσει, αφού δν είναι από ζάχαρη...
Τώρα που βρέχει με το τουλούμι, παρόλο που γκρινιάζει από την κλεισούρα, αν κάνω ότι την βγάζω θα γυρίσει στο πλατύσκαλο να ξαναμπεί μέσα.
Ααααααααν κόψει καθόλου θα βγούμε για έναν περίπατο στα 3 πόδια. Θέλει τουλάχιστον 1 που μπορεί, να το κρατάει καθαρό... :p
 


annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Η βόλτα στη βροχή περισσότερο ταλαιπωρεί εμένα που κρατώ ομπρέλα στο ένα χέρι λουρί στο άλλο παρά το Ρίκο.. δεν χαμπαριάζει τίποτα ούτε καν τινάζεται. Αυτό το κάνει οταν γυρνάμε σπίτι :)
Το αστείο περιστατικό είναι όταν κάναμε βόλτα σε κατηφόρα ( μένουμε ψηλά)...γλιστρούσε... εννοείται έφαγα τούμπα σε ένα δυνατό τράβηγμα από το Ρίκο και προσγειώθηκα σαν τη Μερι Πόππινς με την ομπρέλα αλλά πολυυυυ άτσαλα... μου έφυγε ο Ρίκο και τον κυνηγούσα με βρεγμένο ποπό. Ρόοοοοομπα...
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η Froggy οταν βρεχει κλαψουριζει για να βγει στον κηπο. Με το που ανοιγω την πορτα, στεκεται στο κασωμα αντε να κανει και κανα βημα παραεξω και ξαναμπαινει μεσα. Στην βολτα δεν της κανει αισθηση βρεχει δεν βρεχει. Τουλαχιστον δεν εχει δειξει κατι μεχρι τωρα.
Η Baroque δεν συμπαθει την βροχη καθολου αν ειναι μεσα στο σπιτι. Παρολα αυτα βγαινει ανετα βολτα, τιναζεται καθε λιγο και λιγακι και αν κραταω ομπρελα μπαινει κατω απο την ομπρελα μεχρι να μυρισει κατι ενδιαφερον.
Εμενα παλι δεν μου αρεσουν καθολου οι βολτες στην βροχη αλλα αφου αρεσει σε αυτες τι να κανουμε. Αγορασα και αδιαβροχο κοστουμι και γαλοτσες και το "υπομενω" καρτερικα.
 


cgri1976

Well-Known Member
στην δικια μου περιπτωση...μπαααααααααααα...εδω καλα καλα οταν βλεπει νερα στο δρομο περπαταει στις μυτες λες και παταει πανω σε σκ@τ@.... μην βραχει και παθει τιποτα.....στην βροχη, ναι μεν τιναζεται αν 5 δευτερα, αλλα μπρος στην βολτα δεν υπολογιζει τιποτα..... αναγκαστικά δεν την εχω πολυ ωρα εξω, ισα ισα να κανουμε τον γυρο του τετραγωνου και μετα σπιτι...δεν κραταω ομπρελα, δεν το κατεχω, νευριαζω και ετσι γρηγορα στο σπιτι μεσα.....
σκεφτομαι μηπως ειναι διασταυρωση με γατα....το νερο το σιχαινεται....οπως και τα χαδια...μονο οταν γουσταρει αυτη.... μπορει να φταιει που ειναι ακομα κουταβι...
ιδωμεν...
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Εγω δεν τη βγαζω στη βροχη.. πριμενουμε να σταματισει...
γιατι εκτος πολης που ειμαστε οταν κανουμε βολτα ειναι παντα χωρις λουρι...
και η κινηση ειναι μια.... οπου βρει νερο... θα περασει 2-3 φορες κανοντας σπριντ μεσα απο τα μεζεμενα νερα και μετα θα βουτιξει τη μουρη της
και μετα θα κυλιστει μεσα στην κοκκινη λασπη.... γενικα εχω την αισθηση οτι ειναι ποιο καθαρα στην θαλασσα παρα στο χωραφι
οσες φορες λασπωθηκε εκει οτι και αν εκανα παντα μα παντα ηθελε σαπουναδα για να γινει το λευκο της φωτεινο οπως ειναι παντα...
οποτε παρα να της βαζω σαπουναδες... το εκοψα αυτα...
μονο θαλασσα :p

οποτε.. ακομα και χειμωνας να ειναι πρωτιμω να την παω στη θαλασσα που ειναι σχετικα κοντα παρα στα χωραφια
 


XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Και εμάς δεν μας αρέσει πολύ η βροχή. Όταν βρέχει δεν βγαίνει ούτε και για τις ανάγκες τις, αφού γίνομαι εγώ μούσκεμα στον κήπο για να την κάνω να βγει και να τις κάνει. Στην βόλτα αποφεύγει τις λακκούβες με τα νερά αλλά και γενικός δείχνει να μην το διασκεδάζει ιδιαίτερα.
Ενώ εγώ με βροχή έχω το πρόβλημα ότι βρέχονται τα γυαλιά όποτε νύχτα και βρεγμένα γυαλιά περνάω από όλες τις λακκούβες με νερό :) ενώ το μωρό μου πάει γύρο γύρο.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Το καλυτερο του οταν παμε βολτα με βροχη ειναι οταν γυρναμε και τον σκουπιζω με την πετσετα... με το που βγουμε απο το ασανσερ εκεινος την πιανει κ μου τη δινει κανοντας σαν χαζοχαρουμενος :):rolleyes:
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι εμείς έχουμε θέμα με τη βροχή,δεν του αρέσει και πολλές φορές δεν θέλει να βγαίνει.
Κι όταν βγει πηγαίνει τροχάδην γιατί γίνεται μούσκεμα,ίσα ίσα να κάνει τις ανάγκες του και μετά πάλι πίσω στο σπίτι.
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Ενώ εγώ με βροχή έχω το πρόβλημα ότι βρέχονται τα γυαλιά όποτε νύχτα και βρεγμένα γυαλιά περνάω από όλες τις λακκούβες με νερό :) ενώ το μωρό μου πάει γύρο γύρο.
τοτε να αλαξετε ρολους.. θα την βαζεις να σε βγαζει εκεινη βολτα
:D αφου ξερει το δρομο το σωστο :p
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Προσωπικα η βροχη μου τη δινει απιστευτα και δεν γουσταρω καθολου να ειμαι εξω οταν βρεχει.
Γι' αυτο τις 2 τελευταιες μερες, 5' ισα ισα για χοντρο+ψιλό και σπιτι γρηγορα.