δεν του έδωσα λιχουδιά , αλλά του είπα μπράβο.
Βασικά, αγόρασα ένα βιβλίο τις προάλλες επειδή είχε πρώτες βοήθειες για σκύλους και την φροντίδα (πχ, τι κόβουμε από τα νύχια κτλ) και έχει και κάποιες βοήθειες για την εκπαίδευση. Του έμαθα το κάτσε, όπως έλεγε μέσα, όλα οκ. Το μείνε όμως, δεν μπορώ να του το μάθω όπως εκεί.
Λέει να του βάλω την παλάμη μου ανοιχτή μπροστά του και να του λέω μείνε. αλλά αυτός με το που βλέπει την παλάμη μου, πάει να τη δαγκώσει/γλύψει/παίξει μαζί της. Οπότε είπα να.. "αυτοσχεδιάσω" και να του πω να μείνει χωρίς την κίνηση αυτή. Έψαξα και εδώ στο φόρουμ και δεν βρήκα κάπου να λέει για την παλάμη οπότε ελπίζω να μην έκανα χαζομάρα.
Έχει αρχίσει να μαθαίνει και την πάνα του τώρα και είμαι ευτυχισμένη !
Όμως τα κακάκια του τα κάνει αλλού-μη λερώσουμε την πάνα μας!
Δεν ξέρω πώς να τον μάθω να τα κάνει στην πάνα. Του άνοιξα την μπαλκονόπορτα σήμερα μπας και πάει ξανά στο σημείο που πήγαινε και πιο πριν χωρίς πάνα και τα μαζεύω.
Με αγχώνουν πολλά!
Φοβάμαι μην δαγκώσει κανέναν στο δρόμο όταν θα τον βγάλω βόλτα.
Φοβάμαι μην γίνομαι κακιά ως προς τους άλλους και ως προς τον Rooby όταν πηγαίνοντας στον κτηνίατρο/pet shop πλησιάζουν παιδάκια για να το χαιδέψουν και λέω στους γονείς τους ότι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο και δαγκώνει και τον κρατάω πιο σφιχτά.
Με έχει πιάσει ανασφάλεια να μην κάνει κάτι κακό προς τους άλλους .
Μάλλον φταίνε τα δικά μου ψυχολογικά που έχω από σκύλους, αλλά δεν θέλω να πάθει και κάποιο άλλο παιδάκι ότι έπαθα εγώ πριν χρόνια από ανεύθυνους ιδιοκτήτες!
Βγήκα off topic αλλά με αγχώνει τόσο η βόλτα του που πιστεύω ότι όταν με το καλό τον πάω την πρώτη του βόλτα εγώ θα τρέμω πιο πολύ από ότι θα τρέμει αυτός!