Βόλτα κουταβιού

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ναι καλα κανεις.οταν τα μαθει αυτα,σιγα σιγα θα τα κοψεις.δεν γινεται να συνεχιζεις με λιχουδιες για παντα.πριν το φαι να τα κανεις παντα ομως.πρεπει να μαθει οτι δουλευει κ κερδιζει το φαι.απο εκει κ μετα,αν οι βολτες ειναι μικρες οκ,δεν υπαρχει προβλημα,αν οι βολτες ειναι μεγαλες το σκυλι δεν πρεπει να φαει πριν την βολτα.εχουν κ αυτα καρδια κ ζοριζεται κ στα μεγαλοσωμα υπαρχει προβλημα κ με το στομαχι.προβλημα που μεχρι θανατο μπορει να επιφερει στο ζωο.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Όταν του λέω να κάτσει πλέον δεν του δίνω λιχουδιά . Μόνο μπράβο και χαδάκια!
Του λέω "κάτσε", κάθεται και μόλις ακούει "μπράβο!" σηκώνεται και κουνάει ουρά! Οπότε υποθέτω το "μείνε" θα μου πάρει χρόνο -αν το καταφέρω.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
δοκημασε να βαλεις την εντολη σιγα σιγα.ειναι ευκολη.μην πεις μπραβο την επομενη φορα μετα το κατσε.δωστου ενα μεινε κ περιμενε να δεις τι θα κανει.ψυχολογησε τον λιγο.θα φτιαξεις την μεθοδο σου καλυτερα παρατηρωντας τον.απλα πρεπει να επιβραβευσεις την τελευταια πραξη οπως ξερεις.οπωτε εκμεταλευσου την συμπεριφορα του.αφου λοιπον του πεις κατσε κ δεν του πεις μπραβο,αν μενει στο μερος εκεινο κ πες του αμεσως να μεινει(την εντολη),λογικα δεν θα κουνηθει οπωτε επιβραβευεις μετα το μεινε που του ειπες.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Του έκανα σήμερα λίγο το "μείνε".
Του είπα "κάτσε", έκατσε, τον κοίταξα στα μάτια και του είπα "μείνε" μόλις πέρασαν 2-3 δευτερόλεπτα του το ξανάπα και μετά από 2 δευτερόλεπτα σηκώθηκε.
Εν τω μεταξύ, το "κάτσε" το ακούει μόνο από εμένα. Είναι φυσιολογικό;
Του το είπε και ο φίλος μου και δεν έκανε τίποτα. Πηδούσε πάνω του.
Μόλις του είπα "Ρούμπι, Έλα! Κάτσε" τσααααααακ! έκατσε ο κύριος!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
εννοειται πως ειναι κ φυσιολογικο κ το θελουμε κιολας,οχι ολοι ,αλλα προσωπικα θελω να ακουει μονο εμενα κ τους γονεις μου.οταν ξεκηνας τις εντολες κ βλεπεις οτι εστω κ λιγο εκτελει,θα επιβραβευεις.δλδ σημερα που εκατσε για 2 δευτερολεπτα επρεπε να επιβραβευσεις.σιγα σιγα θα αυξηθει αυτο.κ φυσικα θα διορθωνεις κιολας.δεν πειραζει αν παει να σηκωθει κ τον κοψεις.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
δεν του έδωσα λιχουδιά , αλλά του είπα μπράβο.
Βασικά, αγόρασα ένα βιβλίο τις προάλλες επειδή είχε πρώτες βοήθειες για σκύλους και την φροντίδα (πχ, τι κόβουμε από τα νύχια κτλ) και έχει και κάποιες βοήθειες για την εκπαίδευση. Του έμαθα το κάτσε, όπως έλεγε μέσα, όλα οκ. Το μείνε όμως, δεν μπορώ να του το μάθω όπως εκεί.
Λέει να του βάλω την παλάμη μου ανοιχτή μπροστά του και να του λέω μείνε. αλλά αυτός με το που βλέπει την παλάμη μου, πάει να τη δαγκώσει/γλύψει/παίξει μαζί της. Οπότε είπα να.. "αυτοσχεδιάσω" και να του πω να μείνει χωρίς την κίνηση αυτή. Έψαξα και εδώ στο φόρουμ και δεν βρήκα κάπου να λέει για την παλάμη οπότε ελπίζω να μην έκανα χαζομάρα.
Έχει αρχίσει να μαθαίνει και την πάνα του τώρα και είμαι ευτυχισμένη !
Όμως τα κακάκια του τα κάνει αλλού-μη λερώσουμε την πάνα μας! :p
Δεν ξέρω πώς να τον μάθω να τα κάνει στην πάνα. Του άνοιξα την μπαλκονόπορτα σήμερα μπας και πάει ξανά στο σημείο που πήγαινε και πιο πριν χωρίς πάνα και τα μαζεύω.
Με αγχώνουν πολλά!
Φοβάμαι μην δαγκώσει κανέναν στο δρόμο όταν θα τον βγάλω βόλτα.
Φοβάμαι μην γίνομαι κακιά ως προς τους άλλους και ως προς τον Rooby όταν πηγαίνοντας στον κτηνίατρο/pet shop πλησιάζουν παιδάκια για να το χαιδέψουν και λέω στους γονείς τους ότι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο και δαγκώνει και τον κρατάω πιο σφιχτά. :(
Με έχει πιάσει ανασφάλεια να μην κάνει κάτι κακό προς τους άλλους .
Μάλλον φταίνε τα δικά μου ψυχολογικά που έχω από σκύλους, αλλά δεν θέλω να πάθει και κάποιο άλλο παιδάκι ότι έπαθα εγώ πριν χρόνια από ανεύθυνους ιδιοκτήτες!
:confused:
Βγήκα off topic αλλά με αγχώνει τόσο η βόλτα του που πιστεύω ότι όταν με το καλό τον πάω την πρώτη του βόλτα εγώ θα τρέμω πιο πολύ από ότι θα τρέμει αυτός!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
το σκυλι ειναι η δικη σου εικονα σε 4 ποδια.να το θυμασαι αυτο.αν εισαι στην τσιτα κ το αγχος ρεει σαν ρετσινα απο σπασμενο βαρελι(τι ειπα παλλι πωι πρωι),θα καταστρεψεις το ζωακι σου.πιο χαλαρα.μην τον κανεις ιδιοτροπο κ αντικοινωνικο.η παλαμη εχει αλλη χρηση.αυτο που κανει οταν του δειχνεις την παλαμη σου το θες,μην το κοψεις.θα σε βοηθησει πολυ στην βολτα για το "μαζι".θα σε βοηθησει για να περπαταει κοντα σου.προς το παρων συνεχησε το μεινε ετσι οπως το κανεις κ στην συνεχεια προσθετεις κ κινηση με το χερι.θυμησου οτι κ η σταση του σωματος σου βοηθαει.να εισαι εκφραστικη.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
:(
Αχ! να ρωτήσω και κάτι άλλο (δεν κάνω και τίποτα άλλο εδώ μέσα από ότι φαίνεται).
Του έχω φορέσει ένα δερμάτινο λουράκι λεπτό που δένει με αγκράφα (πριν του φορούσα ένα υφασμάτινο που δένει όπως οι σχολικές τσάντες), αυτό είχε σετ μία λεπτή αλυσίδα για την βόλτα. Να τον βγάλω βόλτα με αυτή; Λογικά θα του είναι βαριά και θα την δαγκώνει.
Έχω άλλο ένα λουράκι αλλά είναι υφασμάτινο. (με αυτό τον πάω στον κτηνίατρο/πετ σοπ).
Ποιες είναι οι διαφορές;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
αν μπορεις βαλτου ενα στηθολουρο για τωρα,αλλα κ με αυτο δεν πειραζει.αν θελει να δαγκωσει την αλισυδα,αστον να δαγκωσει.θα πονεσει κ θα χαλαρωσει.μην αγχωνεσαι τοσο ρε!!!!!!!!!!θα μαθεις σιγα σιγα να διαβαζεις το σκυλι σου,τι το ενοχλει κ τι οχι.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Του είχα πάρει αυτό το στηθόλουρο και ενώ του το είχα πολύ χαλαρά (του το φόρεσα για να αρχίσει να το συνηθίζει), έκανε εμετό. :/
δεν ξέρω κατά πόσο ήταν από αυτό αλλά φοβήθηκα μην του ήταν πολύ μικρό και τον πίεζε όσο χαλαρό και να το είχα και του το έβγαλα.
Το ανακάλυψε και το ξέσκισε!
Μάλλον το μίσησε!
Πάντως, θα ήθελα να σας πω ότι ειλικρινά, με έχετε βοηθήσει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολύ!
Βλέπω τεράστια διαφορά στο κουτάβι μου από την μέρα που τον πήρα.
Είναι πιο υπάκουος, δεν μασάει πράγματα που δεν του δίνω (το κάνει σπάνια), δεν γαβγίζει χωρίς λόγο, δεν κλαίει πολύ όταν φεύγω (το πολύ να ρίξει 2-3 ιιιιι ιιιιιιιι και σταματάει.)
Και έχω αρχίσει να το εκπαιδεύω και να με ακούει! Ποιον?! εμένα που ήμουν άσχετη!
Αφήστε που έχει αρχίσει να με καταλαβαίνει όταν κοντεύω να φτάσω σπίτι και αρχίζει γαβ γαβ! Νιώθω ότι κουνάει και την ουρίτσα του όταν πλησιάζω!
χαχα!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
αυτές τις μέρες έχω ανοίξει την μπαλκονόπορτα για να αερίζεται το δωμάτιο αλλά και γιατί όταν άνοιγα την μπαλκονόπορτα έβγαινε τρέχοντας προς τα έξω για να παίξει και να κοιτάξει τα σκυλιά του δρόμου κάτω...
Προς μεγάλη μου έκπληξη, κάνει τα κακάκια του έξω!
Στην αρχή είπα ότι θα είναι τυχαίο.
Αλλά 2 μέρες τώρα εκεί τα κάνει(στο ίδιο σημείο). Τα καθάρισα και έκλεισα την πόρτα για να δω τι θα κάνει και έκανε μπροστά από την πόρτα πάλι.
Τώρα που άνοιξα, πήγε και τα ξανάκανε εκεί και δεν του τα καθάρισα όλα από το μπαλκόνι για να τα μυρίζει και να τα ξανακάνει εκεί.
Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην μετέπειτα βόλτα του;
Δηλαδή, θα έχει μάθει να τα κάνει εκεί και δεν θα κάνει τίποτα στη βόλτα;

Η αλήθεια είναι ότι ψιλοφοβάμαι και για τους γείτονες επειδή είναι βλ***ς, μην μας κάνουν παρατήρηση για τα κακάκια του (τα μαζεύω, απλά τα μαζεύω το βράδυ όταν ξέρω ότι δεν θα ξανακάνει μέχρι την άλλη μέρα που θα ανοίξω την πόρτα.
Να τον αφήσω να τα κάνει εκεί για τον υπόλοιπο μήνα;
Του έβαλα την πάνα του στο ίδιο σημείο και την μετακίνησε ο κύριος για να τα κάνει στο μάρμαρο :p
Αν του βάλω άμμο, υπάρχει περίπτωση να τα κάνει εκεί;
Ή δεν λειτουργούν όπως οι γάτες με την άμμο; :oops:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
τον αφηνεις να τα κανει εει.δεν αλλαζεις τιποτα.καθαριζεις κανονικα,οι μυρωδιες μενουν.ξερει αυτος.απο εκει κ μετα ην φοβασαι τιποτα.σιγα σιγα θα το κοψει εκεινο κ θα λερωνει στην βολτα.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω επειδη εχω ασχημη εμπειρια απο τους δρομους ,αν και παντα ειμουν εφοδιασμενη με σακουλιτσα ,ακουγα ασχημα σχολια απαντουσα ομορφα και ενημερωτικα αλλα δεν καταλαβαιναν και πολλα, συνεχιζαν τις βλακιες και καποιες φορες εμπλεκομουν σε καυγα ,για αυτο εμαθα τα κοριτσια μου κακα μονο στο σπιτι και οχι εξω ,κανουν κακα 2 φορες καθαριζω και τελος και εξω καμια φορα κανουν τσισα μονο για να αφησουν της μυρωδια τους και ετσι εχω το κεφαλι μου ησυχο ,μαλιστα για να βγαλω το αχτι μου οταν παω στην πλατεια τους βαζω και τις φωνες για τις βρωμιες που αφηνουν τα παιδια τους και δεν τις μαζευουν

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
εγω επειδη εχω ασχημη εμπειρια απο τους δρομους ,αν και παντα ειμουν εφοδιασμενη με σακουλιτσα ,ακουγα ασχημα σχολια απαντουσα ομορφα και ενημερωτικα αλλα δεν καταλαβαιναν και πολλα, συνεχιζαν τις βλακιες και καποιες φορες εμπλεκομουν σε καυγα ,για αυτο εμαθα τα κοριτσια μου κακα μονο στο σπιτι και οχι εξω ,κανουν κακα 2 φορες καθαριζω και τελος και εξω καμια φορα κανουν τσισα μονο για να αφησουν της μυρωδια τους και ετσι εχω το κεφαλι μου ησυχο ,μαλιστα για να βγαλω το αχτι μου οταν παω στην πλατεια τους βαζω και τις φωνες για τις βρωμιες που αφηνουν τα παιδια τους και δεν τις μαζευουν
Πικρό θέμα αυτό και για μένα, να κυκλοφορώ με χαρτί και σακουλίτσες , να της βάζω το χαρτί κάτω από τον ποπό της και να τα κάνει πάνω εκεί και μετά να τα μαζεύω και να τα βάζω σε σακουλίτσα, και να μου την λένε και οι περαστικοί χωρίς να με έχουν δει ποτέ να μην τα μαζεύω, αλλά να την πληρώνω για τα βρωμιάρηδες που δεν τα μαζεύουν. Πραγματικά αν δω κανέναν να μην τα μαζεύει θα γίνει χαμός, αλλά βλεπεις τα βγάζουν βράδυ οι βρωμιάρηδες και το πρωί εμφανίζονται παντού στα πεζοδρόμια τούρτες και την πληρώνουν και οι νορμάλ ιδιοκτήτες σκύλων.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Συμφωνώ μαζί σου...! Και την Κλαίρη δε νομίζω να τη μάθω να τα κάνει έξω... μιας και έχει προσαρμοστεί πλήρως στην πάνα της, καταρχήν για πρακτικούς λόγους (π.χ. όταν πιάνει το ψοφόκρυο να μην χρειάζεται ντε και καλά να βγαίνει έγω ή με κάτι τραγικές νεροποντές) και κατά δεύτερον γιατί έτσι δε παίρνω λογαριασμό δε δίνω λογαριασμό για το που τα κάνει η κουτάβα μου!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Εγώ είχα πάρει σακουλάκια από την μέρα που τον πήραμε. και μάλιστα όταν τον πήραμε τα έκανε και τα μάζεψα από κάτω. :p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Είναι η καλύτερη και πεντακάθαρη λύση το σακουλάκι...ακόμη κι εγώ που όπως είπα προτιμώ να λερώνει στην πάνα της έχω πάντα στη τσάντα μου για κάποια "άτυχη" στιγμή, κουτάβι είναι και όσο κι αν έχει αρχίσει να κρατιέται δεν τα καταφέρνει πάντα!! :D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
με κρυο δεν θα βγαινει το σκυλι εξω?γιατι τι θα παθει?με δουλευετε?η βολτα στο σκυλι δεν ειναι μονο για λερωμα!το σκυλι πρεπει να βγαινει εξω καθε μερα.σακουλακι,χαρτακι,φτυαρι κτλ στο χερι , κ η βολτα βολτα.κ ας βραχει κ λιγο,δεν εγινε κ κατι.μην φοβαστε τοσο πολυ.δεν ειναι τοσο ευαισθητα!

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
το πιο σωστό είναι χαρτάκι σακουλάκι.δουλεύω πορτιέρης σε ένα club και περνάνε 2 παιδιά φοιτητές μάλλον και ζευγάρι με 2 ημίαιμα με τα λουράκια τους όλα κομπλέ,χαζεύω εγώ τα σκυλιά και ξαφνικά στήνεται το ένα και τσούπ να η τούρτα,λέω δεν μπορεί θα τα μαζέψει!αφού τελειώνει το σκυλάκι την ανάγκη του,συνεχίζει ο κύριος την βόλτα και μάλιστα έκανε πως δεν κατάλαβε ότι ο σκυλάκος έκανε την ανάγκη του,e μετά κόντευε να τα μαζέψει με το στόμα,από την στιγμή που θέλουμε τα ζωάκια μας ας είμαστε και υπεύθυνη!!!