Βόλτα με ποδήλατο!!!!


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχει δίκιο ο Μάκης. Θα σκοτωθείς!

Και βόλτα με ποδήλατο χωρίς πνίχτη ΔΕΝ γίνεται. Πόσο μάλλον όταν είσαι με σκύλο που δεν σε σέβεται καθόλου.

Σάρα, "ΠΡΩΤΑ μαθαίνουμε να περπατάμε και ΜΕΤΑ να τρέχουμε".

ΑΦΟΥ του πάρεις γενικώς τον αέρα και σταματήσεις να τον λυπάσαι και του μάθεις να σε υπακούει ΑΨΟΓΑ όταν είσαι πεζή:

Συνηστώ να βάλεις στον Μούφ πνίχτη με καρφιά (είναι πιο "απαλός" για εκείνον και πιο εύκολος για εσένα) και να ακολουθήσεις κατά γράμμα της οδηγίες μου για την βόλτα με ποδήλατο....
(Ήθελες κι Ελληνικό Ποιμενικό καμάρι μου!!!!!:p)
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
dr μην της λες τετοια γιατι την βλεπω την σαρα απο την στεναχωρια και μονο στην σκεψη να του κανει κανα 2 ταψια μπιφτεκια!!!

sara φιλικα παντα!!:D:D

dr πολυ ωραιο το ποστ!!!ακομα δεν εχω ποδηλατο αλλα επειδη σχεδιαζω να παρω συντομα θα προσπαθησω να τελειοποιησουμε οσο μπορουμε το περπατημα ετσι ωστε σε μερικους μηνες να μπορουμε να βγαινουμε δειλα δειλα και καμια βολτα με το ποδηλατο!!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλά ντε, δεν τον πάω βόλτα με το ποδήλατο έτσι!:D:D:D:D:D Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές. Όσο για τον ΕΠ, a girl can dream, right?:p:p Πάντως μη στεναχωριέστε για τα μπιφτέκια, πνίγομαι στη δουλειά, έχω και ταξίδια και τον έχω στείλει στη φάρμα όπου τον έχουνε μάθει και του κρύβουνε το φαΐ. Την τελευταία φορά που δεν του το κρύψανε, ανέβηκε το μικρό τέρας εκεί που είχανε κρεμάσει την ΠΑΝΙΝΗ καλή τσάντα που τους έδωσα, την ΕΣΚΙΣΕ (!:eek::eek::eek::eek::eek:) και έρριξε τη σκυλοτροφή, έφαγε το 90% αυτής (σημειωτέον ήτανε για 11 μέρες φαΐ συν έξτρα που πάντα δίνω!:eek::eek::eek::eek::eek:) και βαρυστομάχιασε!!:p:p:D:D:D:D:D Τον βρήκε η ιδιοκτήτρια σε μια γωνία με ένα μαρτυρικό σκασμένο ύφος και του είπε "I hope you are feeling miserable!" Τον αφήσανε νηστικό μπας και χωνέψει για 24 ώρες, τους έφτιαξε 15 βουναλάκια σκατά να 'χουν να πορεύονται και εν τέλει γκρίνιαζε την επόμενη μέρα για περισσότερο φαΐ!!:eek::eek::eek::eek::eek: Σημειωτέον ότι μιλάμε για την ιδιοκτήτρια/εκπαιδεύτρια της φάρμας με πείρα 30 χρόνων στους σκύλους που μόλις μας γνώρισε στην αρχή με ρώτησε αν είμαι άκαρδη και αφήνω το καημένο το Μουφ νηστικό διότι έχει τρομερή όρεξη και πεινάει συνέχεια!! Μόλις όμως τον λούστηκε για μερικές μέρες και είδε τι εστί βερύκοκο και τι τραβάω, μου έλεγε κατάπληκτη ότι τέτοια όρεξη δεν έχει δει στη ζωή της!!

Σας έχω πει επίσης τη φάση με την επίσκεψη στην αυστηρή κτηνίατρο που φωνάζει να μην παχαίνει και τις αυστηρές βοηθούς αυτής: τις τούμπαρε όλες, του λέγανε "αχ, τι ωραίο Μουφάκι, πάρε ένα μπισκοτάκι!" και τα έτρωγε πέντε-πέντε το Μουφάκι παρουσία τους και με τη συγκατάθεσή τους!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek: Η δικαιολογία τους: "αχ, καλέ, είναι ωραίος και το ξέρει!" (ναι, ξέρω, μην ξεράσετε τώρα!)

Οπότε ΤΙ να κάνω εγώ που ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας? Αφού τουμπάρει τους ειδήμονες το $&@&*%(*(@*#!#&!&(* Μουφ!:p:p:D:D:D:D:D

Α ναι: έχετε χάρη που φοβάμαι τις φόλες και τους μουρλούς που καθαρίζουν ζώα στην Ελλάδα και δεν εμφανίζομαι μετά του Μουφ και δεν προτείνω καμιά συνάντηση με όλους σας. Διότι σας βλέπω να μου έρχεστε με τρία-τρία τα ταψιά με τα μπιφτέκια.:p:p:D:D:D:D:D Σας λέω: ΟΛΟΥΣ τους τουμπάρει! Στο καταφύγιο και στη φάρμα που τον είχε πριν τον πάρω στο Μίσιγκαν τους έπεισε κάπως (άλλους επαγγελματίες και ειδήμονες) ότι πρέπει να τον αφήνουν να self-feed!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek: ΔΕΝ κάνω πλάκα! Τον αφήνανε μόνο με το τσουβάλι το φαΐ!!:eek::eek::eek::eek::eek: Πώς νομίζετε ότι έβαλε τα τέσσερα κιλά και μετά έτρεχα εγώ τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν έσωνα και έφαγα εγώ το βρίσιμο τελικά από την κτηνίατρο ενώ τον είχα μόνο μια βδομάδα?!
 
Last edited:


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ πάλι φοβάμαι πολύ να τα βγάζω βόλτα λυτά με το ποδήλατο και προσπαθώ να περιμένω τον βραχίονα. Τα βγάζω μεταμεσονύκτιες ώρες, δεν πολυπερνάνε αυτοκίνητα εκεί που είμαι αλλά άμα περάσουν θα τρέχουν και xezomai. Και φυσικά τα κωλόσκυλα περνάνε μπροστά από τη ρόδα μου κάθε τρεις και λίγο αλλά δε καταφέρανε να με ρίξουν ακόμα. :mad: Απευαισθητοποίηση με το ποδήλατο στα χέρια δεν τους έκανα γιατί τα είδα πολύ άνετα εξαρχής. Χτες ζήτησα από τον Λέων 'μαζί' προς το τέλος, πήγα καλά αλλά είχε κουραστεί το καμάρι μου και δεν πολυκατάφερνε να έχει τον ρυθμό μου. Τουλάχιστον σε όλη τη βόλτα παράταγε τα γειτονικά σκυλιά με το που του έλεγα 'πάμε'. Ελπίζω στο μέλλον να μη συναντήσουμε τον άλλο Ε.Π. αμολυμένο και ο δικός μου να είναι δεμένος στο ποδήλατο. :D

Sara keep dreaming....
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
'. Ελπίζω στο μέλλον να μη συναντήσουμε τον άλλο Ε.Π. αμολυμένο και ο δικός μου να είναι δεμένος στο ποδήλατο.
Αυτό δεν θέλω ούτε να το φανταστώ....:eek::eek:
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχω τον εξής προβληματισμό όμως. Δεδομένου ότι οι βόλτες μας είναι βράδυ, κάνει να τρέχει το σκυλί στην άσφαλτο; Δεν προβληματίζομαι για τον κραδασμό αλλά για τις πατούσες τους.
Από χτες που γυρίσαμε από τη βραδυνή ποδηλατάδα, ο Λέοντας κουτσαίνει. Στη διάρκεια της βόλτας φαινόταν εντάξει πέραν της κούρασης. Τον έχω ψάξει επανειλημμένα και δε βρίσκω τίποτα. Υποθέτω ότι φταίει η τριβή της πατούσας στην άσφαλτο. Ίσως να βοηθάει η κρέμα για τις πατούσες και τους αγκώνες, Λουκία;
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Τυχαίνει κάποια σκυλιά να ταλαιπωρούνται πολύ οι πατούσες τους σε κάποια εκδρομή, μεγάλη βόλτα μετά από καιρό κλπ.

Αυτή η κρέμα που λέγαμε την χρησιμοποιούν οι κυνηγοί όταν καταπονούνται οι πατούσες στο κυνήγι όταν μετά από καιρό βγαίνουνε στα κορφοβούνια. Και κάνει δουλειά.

Αν έχεις σπαθόλαδο είναι το πιο απλό και αποτελεσματικό. Ανακουφίζει αμέσως.
 




scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
'Οχι δεν είναι όλες μαύρες..:)
Μπορεί να είναι και ροζ και του Σκούμπι είναι ροζ με μαύρα σημάδια..
Ούτε είναι τόσο σκληρές.. Ειδικά αν βραχούν μαλακώνουν αρκετά..
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για να επιστρεψυμε στο θεμα.
Το παρακολουθησα απο την αρχη με μεγαλο ενδιαφερον ως πολυ παλιος λατρης του ποδηλατου και εχω βγαλει το συμπερασμα οτι δεν ειναι καθολου ευκολο, ειτε με δεμενο σκυλο ειτε λυτό.

Οι προϋποθεσεις για επιτυχημενη και ακινδυνη ποδηλατάδα ειναι πολυ σοβαρες, οπως καλα εκπαιδευμενος σκυλος, ησυχο περιβαλλον, αυστηρη προσοχη του ποδηλατη κλπ. και ο κινδυνος ατυχηματος στον ποδηλατη ή τον σκυλο αρκετα πιθανος.
 


AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Πολυ ενδιαφέρον, τωρα το ειδα το συγκεκριμενο τοπικ. Με ενδιαφερει μιας και εγω κανω ποδηλατο.

Αλλα μου φαινετε πολυ δυσκολο(βλέπε προυποθεσεις που ανεφερε ο harryf3 - Άρης ).

Ο σκυλος μου δεν ξερει τα βασικά ακομα βεβαια:p
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Διαβασε απο την αρχη πολυ προσεκτικα αυτα που λεει η Ζιβαγκο και τα αλλα μελη, οπως και τα προβληματα που αντιμετωπισαν.
 


AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Τα διαβασα Άρη,
απλα τον Κομπι τον εχω μολις 6 μερες:p
Δλδ ανεκπαίδευτο σκυλο εχω ακομα. Δλδ άκρως επικινδυνο.

Επισης η Ελλαδα δεν ενδεικνυται για ποδηλατο γενικότερα, ποδηλατο+σκυλος ακομα πιο δυσκολο.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον η μόνη λυση ειναι, εφοσον πληρουνται οι παραπανω προϋποθεσεις εκπαιδευσης κλπ, mountain bike και βουνα ή λαγκάδια.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μόλις ανακάλυψα αυτό





ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
(Νόμος 2696/23-3-1999 ΦΕΚ57Α)
Aρθρo 40
Eιδικoί κανόνες για τoυς oδηγoύς πoδηλάτων, μoτoπoδηλάτων, μoτoσυκλετών και τρίτροχων οχημάτων.
1. Oι oδηγoί πoδηλάτων, μoτoπoδηλάτων, μoτoσυκλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγoρεύεται:
α) Nα ρυμoυλκoύνται από άλλo όxημα.
β) Nα ρυμoυλκoύν ή ωθoύν διάφoρα αντικείμενα.
γ) Nα μεταφέρoυν αντικείμενα, τα oπoία εμπoδίζoυν την oδήγηση τoυ oxήματός τoυς ή εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς λoιπoύς xρήστες της oδoύ.
δ) Nα κινoύνται ανά δύo ή και πλείoνες παράλληλα.
ε) Nα σύρoυν μαζί τoυς ζώα δεμένα με λoυρί.

Όμως και αυτό
Aρθρo 14
Zώα, αναβάτες αλόγων και συνoδoί ζώων
1. Zώα επιτρέπεται να oδηγoύνται μόνo από ανθρώπoυς απόλυτα ικανoύς γι' αυτό πoυ είναι σε θέση να τα ελέγxoυν πλήρως.
Zώα πoυ είναι πιθανό να θέσoυν σε κίνδυνo τoυς xρήστες των oδών δεν επιτρέπεται να κινoύνται σε oδoύς, εκτός κι αν βρίσκoνται κάτω από την επίβλεψη και έλεγxo κάπoιoυ κατάλληλoυ oδηγoύ. Tα σκυλιά πρέπει, γενικά, να είναι δεμένα με ειδικό λoυρί.

Βέβαια, επίσης σύμφωνα με τον ΚΟΚ, τα ποδήλατα υποχρεούνται να φέρουν πινακίδα και να έχουν άδεια κυκλοφορίας. :paja1:
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ελπίζω στο μέλλον να μη συναντήσουμε τον άλλο Ε.Π. αμολυμένο και ο δικός μου να είναι δεμένος στο ποδήλατο. :D
Και μιας και ξαναμπήκα σε αυτό το thread, πρέπει να αναφέρω ότι αυτό τελικά συνέβη προ τριημέρου. Είπαμε να κάνουμε απογευματινή αντί νυχτερινή βόλτα, ο Λέοντας ήταν δεμένος στο ποδήλατο του φίλου μου και η Μπλου στο δικό μου. Εγώ προπορευόμουν (η Μπλου το βλέπει ανταγωνιστικά και τρέχουμε :p ) σταματάω, κατεβαίνω, λύνω τη Μπλου και της λέω να πάει σπίτι, όπως και έκανε. Πρόλαβε και τη μύρισε ο τσοπάνης. Βάζω σταντ και πλησιάζω πεζή να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Ο καλός μου είχε προνοήσει να κατέβει και να πάρει το ποδήλατο στα χέρια. Εννοείται ότι το ποδήλατο ήταν ανάμεσα στον Λέοντα και τον άλλον Ελληνικό Ποιμενικό (Λέοντας επίσης :D ) Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο "οχτρός" φάνηκε να παίρνει από λόγια και απομακρύνθηκε. Δεν πέταξα καν πέτρα (που είχα μαζέψει ταχύτατα).
Την επόμενη μέρα συναντάω πεζή τον τσοπάνη και αποφασίζω να κάνω κονέ να δω τι ρόλο βαράει. :) Με γλυκομιλήματα και μεζεδάκια με πλησίασε, τον χάϊδεψα αλλά όλα αυτά γίνανε πολύ σταδιακά και διστακτικά από μέρους του. Know your enemy, :p. Φέρνει και ο φίλος μου τον δικό μας τον τσοπάνη με λουρί σε απόσταση καμιά 10ριά μέτρων. Το θετικό είναι ότι ο άλλος δεν ήθελε με τίποτα να πλησιάσει και κοίταγε να απομακρυνθεί. Αν ο δικός μου θέλει να τον βάλει κάτω αλλά ο άλλος τον σέβεται δε με προβληματίζει γιατί τον δικό μου τον ελέγχω. Τον άλλον φοβόμουν. Επιτέλους θα αρχίσουμε να κυκλοφορούμε πιο άνετα. \\:D/
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μόλις ανακάλυψα αυτό





ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
(Νόμος 2696/23-3-1999 ΦΕΚ57Α)
Aρθρo 40
Eιδικoί κανόνες για τoυς oδηγoύς πoδηλάτων, μoτoπoδηλάτων, μoτoσυκλετών και τρίτροχων οχημάτων.
1. Oι oδηγoί πoδηλάτων, μoτoπoδηλάτων, μoτoσυκλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγoρεύεται:
α) Nα ρυμoυλκoύνται από άλλo όxημα.
β) Nα ρυμoυλκoύν ή ωθoύν διάφoρα αντικείμενα.
γ) Nα μεταφέρoυν αντικείμενα, τα oπoία εμπoδίζoυν την oδήγηση τoυ oxήματός τoυς ή εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς λoιπoύς xρήστες της oδoύ.
δ) Nα κινoύνται ανά δύo ή και πλείoνες παράλληλα.
ε) Nα σύρoυν μαζί τoυς ζώα δεμένα με λoυρί.

Όμως και αυτό
Aρθρo 14
Zώα, αναβάτες αλόγων και συνoδoί ζώων
1. Zώα επιτρέπεται να oδηγoύνται μόνo από ανθρώπoυς απόλυτα ικανoύς γι' αυτό πoυ είναι σε θέση να τα ελέγxoυν πλήρως.
Zώα πoυ είναι πιθανό να θέσoυν σε κίνδυνo τoυς xρήστες των oδών δεν επιτρέπεται να κινoύνται σε oδoύς, εκτός κι αν βρίσκoνται κάτω από την επίβλεψη και έλεγxo κάπoιoυ κατάλληλoυ oδηγoύ. Tα σκυλιά πρέπει, γενικά, να είναι δεμένα με ειδικό λoυρί.

Βέβαια, επίσης σύμφωνα με τον ΚΟΚ, τα ποδήλατα υποχρεούνται να φέρουν πινακίδα και να έχουν άδεια κυκλοφορίας. :paja1:
πολύ περίεργο...

εδώ, όλα τα παραπάνω γίνονται. Κ σκυλιά είναι δεμένα σε ποδήλατο (βασικά πιο πολύ το κρατάνε το λουρί, δεν το δένουν στο ποδήλατο, για λόγους ασφαλείας, αλλά έχω δει κ αρκετά δεμένα) κ σέρνουν από πίσω το ειδικό 'back-car' όπου βάζουν τα μωρά τους ή ειδική πλαστική θεσούλα που μπαίνουν πάλι πιτσιρίκια...:D


Χαίρομαι πολύ για τον άλλον λέοντα, εγώ θα'χα μεγάλο άγχος αν είχα τον Λέων κ ήξερα ότι κυκλοφορεί κ ο δίδυμος αδερφός του σε τσαμπουκαλεμένη version, οπότε τώρα όλα μια χαρά :)


Κ εμείς ξεκινήσαμε το ποδήλατο! Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε μία μεγάλη βόλτα ως το ποτάμι (που τράβηξα το προηγούμενο βίντεο) κ αν σκεφτείτε ότι στην αρχή η λώρα το χεζότ@ν το ποδήλατο, με μία μεγάλη βόλτα, το συνήθισε αρκετά μπορώ να πω.

την έχω με το 5μετρο ρυθμιζόμενο λουρί που μπαινοβγαίνει μόνο του, οπότε δεν με ενοχλεί στην ποδηλασία κ επίσης αν δω ότι δεν πάει σωστά, σταματάω κ τη διορθώνω.
(εννοείται ότι η σέλα είναι στο χαμηλότερο ύψος ακόμη, για να δω πώς θα είμαστε με εξωτερικά ερεθίσματα (γάτες-σκύλους κ.ο.κ.). Αν κ από ό,τι παρατήρησα όταν ποδηλατάρουμε, το κατσικάκι είναι αφοσιωμένο σε εμένα μόνο :p:p)
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το είχα δει αυτό το θέμα πριν από αρκετούς μήνες, και είπα απαπαπαπα, δεν είναι αυτό για εμάς.

Τώρα αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά να βγάλω το ποδήλατο από τη ναφθαλίνη.

Εχω μια ερώτηση. Αντί για πνίχτης, κάνει να χρησιμοποιηθεί prong, ή μπορεί να είναι επικίνδυνο;
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σκυλος σου δεν εχει ολοκληρωσει την εκπαιδευση του και πρεπει να εχεις συνεχεια το νου σου. Δεν το αφηνεις για λιγο καιρο για να μην χτυπησεις?
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο σκυλος σου δεν εχει ολοκληρωσει την εκπαιδευση του και πρεπει να εχεις συνεχεια το νου σου. Δεν το αφηνεις για λιγο καιρο για να μην χτυπησεις?
Ειπα να το πάω σιγά σιγά.
Δεν έχουμε πρόβλημα με το "δίπλα" μόνοι μας. Επίσης δεν τραβάει πλέον όταν δει άλλο σκύλο (σταματάει, αλλά δεν τραβάει όταν περάσει ο σκύλος ξηστά). Και για την κανονική βόλτα "δίπλα", τον βάζω πλέον σε flat collar.
Και να πετύχω μια βόλτα στο πάρκο με ποδήλατο ήθελα, όχι στην πόλη (αυτό σε κανένα χρόνο) :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.811
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf