Γαλλικο buldog-Απορια


hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
καλησπερα,μολις πηρα ενα γαλλικο buldog και ειναι 3μηνων.το σπιτι μου ειναι μικρο αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιαστει ιδιαιτερο προβλημα.Αυτο που ιθελα να ρωτησω ειναι αν μπορω να μεινω ησυχη τις ωρες που θα λειπω,καθως πρεπει να λειπω καποιες ωρες απο το σπιτι αναγκαστικα.Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να το βαλω στο σπιτακι του αλλα φοβαμαι μηπως του προκαλεσω μελαγχολια.σασ παρακαλω αν μπορειτε απαντηστε μου θα με σωσετε¨)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Θα φιάξεις ένα χώρο στο σπίτι περιφραγμένο, μέσα εκεί δεν θα υπάρχουν καλώδια κι άλλα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το κουτάβι, θα του βάλεις εκεί μέσα παιχνίδια να ασχολείτε, άλλα δικά του πράγματα νερό να πίνει και την πάνα που κάνει τις ανάγκες του!;)
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες hobby, να σου ζήσει το μπουλντογκάκι σου. :) Το σκυλάκι μένει μέσα στο σπίτι μαζί σου?
Πόσο καιρό το έχεις?

Δεν ξέρω τι είναι το σπιτάκι του που λες.
Mία εναλλακτική λύση είναι να το βάλεις σε ένα πάρκο (περίπου σαν αυτό που χρησιμοποιούν τα μωρά)ή να το περιορίσεις σε ένα μέρος (δωμάτιο)που να μην έχει πρόσβαση σε επικίνδυνα για αυτό πράγματα.

Η καλύτερη λύση όμως για το πρόβλημα σου αλλά και για άλλα πάραπολλά είναι το crate. Διάβασε προσεκτικά την συζήτηση http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=757
και τα ξαναλέμε.
 


hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
ευχαριστω!το εχω περιπου μια βδομαδα.Προς το παρον το βαζω μεσα στο κουτακι μεταφορασ του με λιγο νερακι και τα παιχνιδια του.Αλλα δεν θελω αν το κραταω αλλο εκει. Το να το περιορισω ειναι λιγο δυσκολο καθωσ το σπιτι μοθ ειναι πολυ μικρο..:(
Εν τω μετα3υ σημερα αρχισε να μην τρωει.εφαγε ελαχιστα.και φοβαμαι μηπωσ αυτο ειναι επακολουθο.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
πόσο μεγάλο είναι το κουτί μεταφοράς του?

μπορείς να κλείσεις ένα μικρό κομμάτι σε ένα δωμάτιο,ας πούμε μια γωνία ή μια εσοχή ή ένα κομμάτι ενός διαδρόμου. Στα διάφορα πετ-σοπ θα βρείς πάρκα για σκυλιά ή μπορείς να αγοράσεις τα υλικά απο ένα οποιοδήποτε πολυκατάστημα π.χ. πράκτικερ και να φτιάξεις μόνη σου πολύ πιο φτηνά.
Κάνε μια βόλτα και απο καταστήματα π.χ. τζάμπο πολλές φορές έχουν μικρά καγκελάκια που μπορείς να τα πατεντάρεις και να κάνεις την δουλιά σου.
Να ξέρεις όμως ότι το crate είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για πολλούς λόγους.

Για το άλλο θέμα.Απο που το πήρες? Το έχει δεί κτηνίατρος? Τι τροφή του δίνεις?Είναι ζωηρό? Παίζει? Πως είναι τα κόπρανά του?

Όταν λες ''επακόλουθο'' τι εννοείς? ποιανού πράγματος?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Στο crate του ή το κλουβί μεταφοράς, δεν μπορεί να είναι πολύ ώρα το σκυλάκι!
Να μην αναγκαστεί να κάνει τις ανάγκες του εκεί!
Αν σκοπεύεις να μένει πολύ ώρα μόνο του να φιάξεις ένα baby park, έναν περιφραγμένο χώρο!
 


hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Tara αυτο που ξεχασα να γραψω ειναι οτι εχθες εκανε το δευτερο του εμβολιο.Και το εξετασε και ο κτηνιατρος. Μετα το εμβολιο σταματησε να τρωει.
πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα και οτι οταν πεινασει θα φαει... ολη μερα σημερα δεν εφαγε καθολου και ηπιε ελαχιστο νερο.
Ζωηρο δεν θα ελεγα οτι ειναι..τουλαχιστον ακομα!
το πηρα απο pet shop,τρωει ξηρα τροφη(αυτο δηλαδη μου ειπαν να το ταιζω μονο),και τα κοπρανα του ειναι σκληρα :confused:
Οσο για την ιδεα σου ειναι πολυ καλη και μαλλον τηα φτιαξω ενα παρκακι αλλα μονη μου..
Σασ ευχαριστω για τον ενδιαφερον σας:)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
hobby, δε θέλω να σε στενοχωρήσω Κυριακάτικο, αλλά για τα puppy mills εχεις ακούσει καθόλου?? Γνωρίζεις απο που προέρχονται τα κουτάβια των πετσοπ? Κάνε ένα γρηγορο search στο google αλλά και στο φορουμ.....:(:(
 


hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Πρωτα απ ολα,το κουταβι μου το φερανε δωρο.
Δευτερον δεν ηξερα για τα puppy mills,αν ηξερα δεν θα επαιρνα κουταβι απο pet shop :p
και παλι ομως οπως και να χει και κτηνιατρος το ειδε και μου ειπε οτι ειναι καλα.Δεν ξερω τι αλλο να κανω, το μονο σιγουρο ειναι πως αγχωθηκα πολυ.....
 


french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Και εγώ στης αρχές το ίδιο άγχος είχα! Τα περισσότερα Γαλλάκια όταν δεν είμαστε (οι ιδιοκτήτες) σπίτι αυτά κοιμούνται! Μην αγχόνεσε!:D
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Χρησιμοποίησε το κουτί μεταφοράς ως σπιτάκι του,όπως το είχες και μέχρι τώρα δηλαδή,και πάρε ένα πλέγμα,μικρή περίφραξη και βάλτο γύρω-γύρω από το κουτί μεταφοράς!Αφού έχεις ορίσει το κουτί μεταφοράς ως σπιτάκι του συνέχισε έτσι και βαλε την περίφράξη γύρω από αυτό!Στερεώσε την καλά και είσαι εντάξει!
 


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
μμμ..ναι αλλα αν το σπιτακι(κλουβι μεταφορας) ειναι πλαστικο,που μαλλον ειναι,σε μια εβδομαδα δε θα υπαρχει:D