αν μπορειτε δωστε μου ενα ημερησιο προγραμμα διατροφης για να το ξεκινησουμε και εμεις.
Θα σου δωσω την ιδια απαντηση που εδωσα κ σε αλλο μελος.:
Θα σου πω τι ταιζω εγω για παραδειγμα που το σκυλακι μου ειναι 4κιλα πλεον, 4μηνων.
4κιλα*10%=400γρμ τροφη ημερησιως σε 2 ή 3 γευματα
το 70% των 400γρμ τροφης θα ειναι πλαταρια και μια φορα την εβδομαδα χοιρινο κοτσι κατεψυγμενο και ζεματισμενο σε καυτο νερο(με το χοιρινο δε το ρισκαρω).
Δηλαδη 280γρμ πλαταρια ανα μερα ειναι περιπου 3 μετριες φτερουγες (αναλογως τι βρισκεις, στην αρχη ζυγιζεις κ μετα κοβει το ματι σου)
Μια φορα την εβδομαδα δινω ενα γευμα εντοσθια καρδουλες και συκωτακια.Μερικες φορες αν υπαρχει κατι μαγειρευτο στο σπιτι που μπορει να φαει δινω μια μικρη ποσοτητα (πχ χτες εφαγε και 2 κεφτεδακια)
Στη συνεχεια τα υπολοιπα 120γρμ πρεπει να ειναι φρουτα λαχανικα γιαουρτι κλπ. Εγω προσωπικα εδω δυνοπαθω για να τα φαει αυτα αλλα σκυλακια τα τρωνε με ευχαριστηση! Τελευταια του εφτιαξα καποια χορτοφαγικα μπιφτεκακια με λιγο μοσχαρισιο κιμα κ την ξεγελαω..κατι τρωει...
Πριν το κανω αυτο της εδινα λιγη ξηρη τροφη Ακανα γιατι καλη η barf αλλα οταν δεν γινεται σωστα δεν οφελει.
Και τελος μια φορα στις 10μερες περιπου αντικαθιστω τα πλαταρια με ενα η και 2 γευματα με σαρδελιτσες που κανουν καλο και στο τριχωμα!
Φρουτο θα φαει μονο αν δει εμενα να τρωω και μια μπουκιτσα μονο ημερισιως...εεε κατι ειναι και αυτο!
Και σου θυμιζω και το λινκ
αυτο που εχει πιστευω ενα πληρες διατροφολογιο Βαρφ.
Αν και θελει και παραλαγες που κ που πιστευω.
Ελπιζω να βοηθησα!