Γατακια

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Θέλω να συμπληρώσω κάτι, το οποίο βέβαια αν δεν έχεις το χρόνο να το κάνεις είναι απόλυτα κατανοητό. Τα μικρά γατάκια, ακόμη και αν μπορούν να φάνε το πατέ μόνα τους, είναι καλό να συνεχίσουν να πίνουν και γάλα με το μπιμπερό (αυτό το ειδικό σε σκόνη για γατάκια), έστω και λίγες φορές κάθε μέρα και να απογαλακτίζονται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, δηλαδή γύρω στις 5-6 εβδομάδες. Βοηθάει στη φυσιολογική τους ανάπτυξη. Ξαναλέω βέβαια πως έχεις κάνει ήδη πάρα πολλά για το μικράκι, δε χωράει συζήτηση, απλά το αναφέρω κ αυτό

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Το πρωί αρνουταν να φάει και δεν έδειχνε καλά. Δεν είχαμε χρόνο ώστε να το παλεψουμε λόγο δουλειάς. Το μεσημέρι δεν μπορούσε καν να ππερπατήσει. Είχα απογοητευτεί. Το είχα στα χέρια μου και νόμιζα ότι θα πεθάνει από στιγμή σε στιγμή. Με την σύριγγα του έβαζα τροφή στο στόμα και δεν είχε την δύναμη να την καταπιεί. Με την σύριγγα του ανοιγοκλεινα το στόμα ώστε να την καταπιεί και με μεγάλη δυσκολία έφαγε. Από τότε το ταιζω ανά 2 ώρες.
Πριν από λίγο εεπιστρεψαμε από την βόλτα με τα σκυλιά μας και το γατάκι έδειχνε πολύ καλύτερα. Το ταισαμε ξανά, το καθαρισαμέ με χαμόμυλο και Γάζα, περπατουσε και γενικά δείχνει πιο δυνατό.
Άρχισα να ελπίζω ξανά πως ίσως τα καταφέρει τελικά. Ότι και να γίνει σας ευχαριστώ όλους για τι πολύτιμες συμβουλές σας που χωρίς αυτές μάλλον δεν θα ζούσε τώρα.

TheCat

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2011
53
141
To 90% των μικρών που μένουν χωρίς την μάνα τους έχουν είτε πανλευκοπενία (ανοσοποιητική ανεπάρκεια της γάτας) είτε ρινοτραχείτιδα είτε και τα δύο... Εμένα προσωπικά από τις φωτογραφίες μού φαίνεται αρκετά μικρό... Σε ανάλογες περιπτώσεις ο κτηνίατρος μου είπε ότι ούτε σε ορό αν το έβαζε δεν θα ζούσε... ειδικά με την πανλευκοπενία. Τα συμπτώματα είναι άρνηση τροφής, δυσκολία στο περπάτημα και σπασμοί (σε τελικό στάδιο). Γενικά ο κτηνίατρος μου είχε πει κατ' αρχάς ότι θέλουν πολλή ζέστη (μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά εγώ σε ένα που έσωσα με πανλευκοπενία, του είχα αερόθερμο μέσα Ιουλίου, μιλάμε για 40 βαθμούς...). Επιπλέον, αν το δεις ότι δεν είναι καλά και έχει περίεργη εικόνα, δοκίμασε λίγες σταγόνες σιρόπι Vibramycin είτε στην τροφή είτε με σύρριγα. Και έχε τον νου σου για ρινοτραχείτιδα (αν δεις ότι δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια του και δημιουργεί βλέννες), θέλει από νωρίς Tobrex κολλύριο για να μην εξελιχθεί. Επίσης, θέλει και λίγη στοργή (αγκαλιά σε κουβέρτα, χάδια κλπ) :) Καλή τύχη και μπράβο!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
μα τα πηγαινε πολυ καλα, τι συνεβη?

Παντως manolo δυστυχως ειναι συνηθες τοσο μικρά γατακια να μην επιβιωνουν χωρις τη μαμα τους. Λυπηρο, αλλα δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Λυπάμαι πολύ για το μικράκι... Κάνατε όμως ό,τι μπορούσατε, δυστυχως τα μικρά γατιά είναι τόσο ευαίσθητα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Έχει μεγάλη όμως αξία ότι έφυγαν μέσα σε προστατευμένο περιβάλλον, με φροντίδα και όχι παρατημένα στο δρόμο έρμαια του καιρού και αγριμιών.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ενώ το απόγευμα έδειχνε πολύ καλά και είχα αρχίσει να πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρει(έκανα και σχέδια πως θα το κρατήσω αφού και ο Ερμής δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα, μέχρι και όνομα του είχα βγάλει) , το βράδυ ήταν πιο χάλια από ποτέ. Αδύναμο, δεν μπορούσε καν να περπατήσει, και αρνουταν πεισματικά να φάει. Είχα γεμίσει με τροφή το στόμα του και δεν την καταπινε με τίποτα. Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες ως αργά την νύχτα, κατάλαβα πως δεν έιχε πλέον νόημα και το άφησα στην ησυχία του.
Το πρωί ήταν νεκρό.
Αν και γνώριζα από την αρχή ότι αυτή η κατάληξη ήταν πολύ πιθανή, το πήρα πιο βαριά από ότι περίμενα.
Ίσως γιατί παρόλο που κατά καιρούς έχω μαζέψει αρκετά κουτάβια, άγρια πουλιά που είχαν ανάγκη, ως και ελαφι έχω βοηθήσει, ήταν τα πρώτα ζώα που μάζεψα και δεν τα κατάφεραν
Αυτά τα υπέροχα μαύρα ματάκια θα μου μείνουν χαραγμένα για πάντα στο μυαλό.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Καταλαβαινω πως ειναι δυσκολο να "χανεις" ζωακια που προσπαθεις να βοηθησεις, και εμενα μου εχει τυχει πολλες φορες, αλλα ετσι ειναι ζωη... και παλι μπραβο στην προσπαθεια σου!
Παντως αφου ο Ερμης δεν ειχε προβλημα και εσυ το ειχες παρει αποφαση να το κρατησεις, σκεψου μηπως υιοθετησεις καποιο απο τα απειρα που βρισκονται πεταμενα καθημερινα και περιμενουν να βρουν ενα σπιτακι!!;)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Μη νιώθεις άσχημα βρε παιδί μου, έκανες ότι περνούσε απ'το χέρι σου, που είναι πολύ περισσότερο απ'ότι θα μπορούσαν να ελπίζουν τα γατάκια.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@Aslan δεν παίζει. Κάποτε εκανα προσπαθεια να γνωρισω γατάκι στον Ερμή με σκοπό να το κρατήσω. Καμία επαφή. Τελικά το έδωσα σε γείτονα. Απλά αυτό ήταν τοοοσο μικρό που ο Ερμής όχι μόνο δεν το πείραζε απλά το είχε κατά κάποιο τρόπο υπό την προστασία του.

@Estranged όλα καλά :)

@ghelly δυστηχως το αποτέλεσμα είναι τοιδιο για αυτα

• Like
Reactions: Aslan

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
όχι γιατι η ποιοτητα ως την τελευταία αναπνοη τους, διαφοροποιεί το αποτελεσμα

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@ghelly Ίσως να έχεις ένα δίκιο.

Πάντως αν δεν το πω θα σκάσω.
Μέρες πριν πίσω από το σπίτι μου υπάρχει ένα σπίτι με μεγάλο κήπο (ο Θεός να τον κανει) με ένα μέτρο χόρτα. Από εκεί ακουγονταν μικρά γατάκια και συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό κλάμα αυτού που έφυγε πρώτο.
Όλος τυχαίος από την Κυριακή που τα βρήκα δεν ξανά άκουσα κλάμα από τον κήπο.
Εσύ βρε μαλακα γείτονα που τα άφησες Κυριακή πρωί στην παιδική χαρά έχοντας ήσυχη την συνείδηση σου ότι κάποιος θα τα βρει και θα τα πάρει, άφησε τα λίγες μέρες ακόμα μέχρι να είναι ικανά να ζήσουν.
Προς κάθε μαλακα γείτονα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
@ghelly Ίσως να έχεις ένα δίκιο.

Πάντως αν δεν το πω θα σκάσω.
Μέρες πριν πίσω από το σπίτι μου υπάρχει ένα σπίτι με μεγάλο κήπο (ο Θεός να τον κανει) με ένα μέτρο χόρτα. Από εκεί ακουγονταν μικρά γατάκια και συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό κλάμα αυτού που έφυγε πρώτο.
Όλος τυχαίος από την Κυριακή που τα βρήκα δεν ξανά άκουσα κλάμα από τον κήπο.
Εσύ βρε μαλακα γείτονα που τα άφησες Κυριακή πρωί στην παιδική χαρά έχοντας ήσυχη την συνείδηση σου ότι κάποιος θα τα βρει και θα τα πάρει, άφησε τα λίγες μέρες ακόμα μέχρι να είναι ικανά να ζήσουν.
Προς κάθε μαλακα γείτονα.
Πολλές φορές οι γάτες μεταφέρουν οι ίδιες τα γατάκια τους σε μέρος που θεωρούν ασφαλές, μην νομίζεις ότι εκεί που γεννούν μένουν πάντα μέχρι να μεγαλώσουν. Παίζει λοιπόν να τα έφερε εκεί η γάτα, να της έτυχε κάτι και να μην ξαναγύρισε.
Επίσης υπάρχουν φορές, ειδικά αν είναι η πρώτη της γέννα, που η ίδια η γάτα τα παρατάει και φεύγει.

• Like
Reactions: manolo

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έκανες ότι μπορούσες και μπράβο σου ..από εκεί και πέρα κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. :)

• Like
Reactions: manolo and d-friend

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@vasgial στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω. Αν γνωριζες την περιοχή θα καταλάβεις τι εννοώ.
Άσε που η γάτα δεν υπήρχε περίπτωση να τα άφηνε εκεί μπροστά στις κουνιες χωρίς καμία κάλυψη όπου σχεδόν πάντα βρίσκεται κάποιο σκυλί στον χώρο.
Όπως και να χει εγώ δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, τα γατάκια είναι νεκρά και μικρή σημασία έχουν όλα αυτά πλέον.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες και αμεσες συμβουλές. Νιώθω ότι την προσπάθεια την κάναμε μαζί. :) (y)

• Like
Reactions: spyv

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να είσαι καλά manolo να κάνεις πάντα το καλό.
Ευτυχώς που άλλαξαν κάποια πράγματα στο forum και μπόρεσες να πάρεις κάποιες συμβουλές.
Πριν χρόνια όταν χρειάστηκα κάποια συμβουλή για θέμα υγείας της γάτας μου κάποιος καλοπροαίρετος και άκρως φιλόζωος mod μου κλείδωσε το θέμα με τη δικαιολογία ότι είναι εκτός θεματολογίας, μη χέσω.
Και μετά λες για τον άλλο που παράτησε τα γατάκια. Εδώ άνθρωποι που δηλώνουν φιλόζωοι μένουν παγερά αδιάφοροι μπροστά σε ένα πρόβλημα.

• Like
Reactions: spyv

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ