Γειά σας και απο εμένα!!!

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
47
Καβάλα
Καλησπέρα το ονομά μου ειναι Νεκτάριος και εδώ και ενα μήνα είμαι ο νέος "ιδιοκτήτης" ενός καθαρόαιμου Γερμανικού Ποιμενικού . Τώρα είναι 5 μηνών ακριβώς και το όνομά του είναι Ursus (Ursus von Haus Ghor το ονομα της εκτροφής του) .
Τώρα διανύει κοντά την 3 εβδομάδα της εκπαίδευσής του και ειναι εκπληκτικό ποσο ώριμα μπορει και σκέφτεται όταν οι καταστάσεις το απαιτούν.

Αυτά για αρχή ελπίζω μεσω του φόρουμ σε περαιτέρω μόρφωση και συμορφωση όλων μας για τους αγαπημένους φίλους μα !!! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Καλώς ήρθες Νεκτάριε. Να τον χαίρεσαι τον μικρό σου.
Να τον δούμε κι εμείς ε; :)

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
47
Καβάλα
Παιδια οποτε θα μπορεσω θα τρβήξω κάποια φωτο γιατί να πώ τη μαυρη αλήθεια δεν εχω . Εκαπιδευση βασικής υπακοής καποια καλέσματα και τέτοια μη φανταστεις τιποτα ιδιαίτερο .

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με εκπαιδευτη?
Ρωταω καθαρα απο περιεργεια, γιατι μου φανηκε οτι ξεκινησε νωρις. Οχι πως το θεωρω κακο βεβαια, απεναντιας.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
καλως ηρθες φιλε!σκεφτεται ωριμα τι εννοεις?για μενα καλα εκανες κ ξεκινησες απο τωρα εκπαιδευση.να σου ζησει κ να τον χαιρεσαι!

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Καλως ηρθατε, να τον χαιρεσαι τον μικρο γερμανο..
Αν δεν κανω λαθος εχουμε Ουζο, μια παρα λιγο Tequila και τωρα και ενα Ursus, αλκοολικοι θα γινουμε στο τελος:p

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
47
Καβάλα
Τον έχω αφήσει σε ένα αριστο ατομο (εκαπιδευτη βλ μέλος paco...) σε ένα πολυ ωραίο χώρο που τρέχει , γυμνάζεται και ξεδίνει και πηγαίνω 3-4 φορές την εβδομάδα και εκπαιδευόμαστε μαζί . Ώριμη σκέψη εννοώ ότι σε κοιτάζει στα μάτια πρίν την εντολή και δε χοροπηδάει από εδώ και από εκεί οπως άλλα της ηλικίας του .
Ωραίος να ασχολείσαι με σκύλους γίνεσαι καλύτερος ανθρωπος

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Για ποιο λογο τον αφησες εκει αφου μπορεις να πηγαινεις εκει 4 φορες την εβδομαδα?

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
47
Καβάλα
1) λόγω δουλειάς καποια εβδομαδα μπορει να πάω 2 φορές . Ο σκύλος μένοντας εκεί εκπαιδεύεται κάθε μέρα και παίζει με άλλα σκυλιά
2) η απόστα ση ειναι 30 λεπτά περιπου μακρια και είχα μια δυσάρεστη εμπειρια μεσα στο αυτοκίνητο . Ζαλίζεται εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο όποτε τα συχνά δρομολόγια σε δρόμο με κάμποσες στροφές δε νομίζω ότι θα βοηθούσαν , απλά θα ταλαιπωρούσαν το σκύλο με τέτοια ζέστη.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
O κανονας λεει οτι σκυλια που εχουν αφεθει σε χωρους εκπαιδευτων αποκτανε περισσοτερα προβληματα μολις επιστραφουν απο αυτα που ενδεχομενως ειχαν πριν... Ευχομαι η δικη σας περιπτωση να αποτελεσει εξαιρεση....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Amaliaz...
Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θα άφηνα ποτέ τον σκύλο μου σε κάποιον εκπαιδευτή, χωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει τις ώρες που δεν είμαι εκεί, πόσο μάλλον σε τέτοια ηλικία που η αλληλεπίδραση μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη είναι πολύτιμη για το δέσιμό τους!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
θα συμφωνησω κ εγω.καλυτερα να καθυστερησει η ολοκληρωση της εκπαιδευσης παρα οτιδηποτε αλλο αρνητικο με τον σκυλο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες φίλε...!:)
εγώ πάλι θα έλεγα να μην είμαστε τόσο απόλυτοι -όσον αφορά την παραμονή του σκύλου στον χώρο του εκπαιδευτή και καταλήγουμε σε μονόπλευρα συμπεράσματα......

σίγουρα για να επιλέξεις τον σωστό εκπαιδευτή του σκύλου σου απαιτεί αρκετή εμπειρία και ικανότητα για να μπορείς να εκτιμήσεις ανθρώπους μιας και σε αυτόν τον χώρο κινούνται πολλοί άσχετοι....
σίγουρα για έναν ''άπειρο'' ιδιοκτήτη και τον σκύλο του (δεν μιλάω ντε και καλά για τον συγκεκριμένο) είναι '''ασφαλέστερο'' να βρίσκεται ο ίδιος και να παρακολουθεί όλα τα στάδια της εκπαίδευσης....

όμως γνωρίζω αρκετούς καλούς εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν με παραμονή του σκύλου στον χώρο τους και τα σκυλιά πάνε μια χαρά....

ας μην αφορίζουμε αυτόν τον τρόπο της εκπαίδευσης λέγοντας ότι το σκυλί κατά κανόνα θα αποκτήσει περισσότερα προβλήματα απο πρίν........αντίθετα εγώ θα πρότεινα να αναρωτηθούμε:

Τελικά η επιτυχία μιας εκπαίδευσης δεν εξαρτάται και σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται απο το ίδιο το σκυλί μας; απο το είδος και τον τρόπο της εκπαίδευσης ;απο τις γνώσεις,την διάθεση και το ταλέντο του ανθρώπου που το εκπαιδεύει ; και τέλος απο εμάς τους ίδιους -δηλ.τι προεργασία έχουμε κάνει στην κουταβίσια ηλικία ώστε το σκυλί μας να γίνει καλός ''δέκτης'';

Νομίζω ότι αν δώσουμε πρώτα απαντήσεις στα παραπάνω, το ερώτημα- που θα είναι το σκυλί όταν θα εκπαιδεύεται μοιάζει παραπλανητικό και άνευ ουσίας.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Tara επετρεψε μου να διαφωνησω!
Καταρχην οταν λεω "προβληματα" δεν μιλαω απαραιτητως κυριολεκτικα ουτε βαζω ολους τους εκπαιδευτες στο ιδιο σακι.
Να σου δωσω ενα παραδειγμα. Ο εκπαιδευτης του Ντιεγκο κραταει και σκυλια στο χωρο του και του εχω τυφλη εμπιστοσυνη.
Τα σκυλια που επισκεπτονται το εκπαιδευτηριο με τους ιδιοκτητες τους εχουν καλυτερα αποτελεσματα. Και γιατι το λεω αυτο? Αισθανονται ασφαλεια αφου δεν αφηνονται σε καποιον αγνωστο, δουλευουν μαζι εκπαιδευτης κ ιδιοκτητης το σκυλο πολυ περισσοτερο, ο ιδιοκτητης εχει την ευκαιρια να "παρακολουθει" και να "παρατηρει" τον εκπαιδευτη κατι που ειναι απιστευτα χρησιμο. Πολλες φορες ακουμε τους ιδιοκτητες να λενε οτι οταν επεστρεψε ο σκυλος δεν ηταν υπακουος ενω εκει περα εκτελουσε ολες τις εντολες ή με τον εκπαιδευτη ηταν τελειος, με μενα δεν ακουει
τιποτα.
Η επιτυχια μιας εκπαιδευσης εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το ταλεντο του εκπαιδευτη να "διαβασει" το σκυλο και να ακολουθησει την μεθοδο που ταιριαζει στην ιδιοσυγρασια του και απο την ορεξη για δουλεια του ιδιοκτητη του. Εαν υπαρχει ενα απο τα δυο αυτα μονο, η εκπαιδευση δε θα πετυχει. Αυτη ειναι η αποψη μου:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ δεν είμαι κατά, φτάνει ο ιδιοκτήτης να έχει επαφή κ να πηγαίνει κάθε 2η-3η μέρα στο χώρο της εκπαίδευσης. Γνωρίζω προσωπικά δύο εκπαιδευτές που δουλεύουν και έτσι -μια κ έχουν δικούς τους χώρους- κ είναι πραγματικά πολύ αξιέπαινοι στη δουλειά τους.
Εγώ πηγαίνω σε τέτοιο χώρο σχεδόν κάθε Σάββατο (το έχουν άτομα που συμμετείχαν στο φόρουμ αυτό) κ παρακολουθώ τις εκπαιδεύσεις - κ αυτές που γίνονται σε σκύλους που μένουν εκεί για να εκπαιδευτούν.

Αλλά, πάνω από όλα το βάρος το έχει ο ιδιοκτήτης, δηλ. το πόσο θα ασχοληθεί (κ στις 2 περιπτώσεις).
Η ποιότητα χρόνου είναι το πιο σημαντικό.

Αυτή η ''συνταγή'' συνήθως αποτυγχάνει όταν ο σκύλος μείνει εκεί π.χ. 3 μήνες κ ο ιδιοκτήτης πάει στο χώρο 10 Κυριακές μόνο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πολύ καλή δουλειά μπορεί να κάνουν και να είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου, αλλά εγώ, αν η εκπαίδευση του σκύλου γίνεται όταν πηγαίνω κι εγώ εκεί, γιατί να μην έχω τον σκύλο μαζί μου, να δενόμαστε, να είναι και στον χώρο του;
Μήπως καθαρά και μόνο για δική μου ευκολία;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr