Γεια και απο εμας!


lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Γεια σας. Ειμαι η Δαναη και βρηκα αυτο το forum ψαχνοντας θεματα που αφορουν τον Marco μου : ενα Border Collie που μολις εγινε 6 μηνων. Χαιρομαι γιατι τωρα εχουμε ξεπερασει τις δυσκολες στιγμες των πρωτων μηνων, αν και εχουμε πολλααααααα πραγματα να μαθουμε και να ζησουμε.

Ο Marco ειναι super κουταβος, με προσωπικοτητα αλλα παντα προσπαθει να καταλαβει τι ειναι αυτο που του ζητας ασχετα αν τον πιανουν που και που τα προ-εφηβικα / εφηβικα αναρχοαυτόνομα του :) :? Εχει τρελη ενεργεια που ομως δεν ειναι ευκολο να την εκτονωσει καθως δεν υπαρχουν πολλα μερη που μπορει να τρεχει χωρις λουρι. Ακομα και με λουρι, σε αυτην την περιεργη χωρα που ζουμε, δεν υπαρχουν πολλα μερη που μπορεις να ευχαριστηθεις περπατημα... :x
 














nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
καλως ηρθες lovezizou.να σου ζησει ο σκυλακος...πως και border?απο ιταλια?θυμαμαι καλα?
 


lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Θενκς ολ! :D

Oscar, ψαξαμε παρα πολυ μεχρι να καταληξουμε σε Μπορντερ και σε εκτοφεα. Ειναι πολλα τα υπερ της ρατσας και αρκετα τα κατα. Αλλα η γραμμη του ηταν πολυ καλη και η εκτροφεας πιστευε οτι το συγκεκριμενο κουταβι θα μας ταιριαζε ( σε σχεση με ενεργεια, αν ειχε γονεις που δουλευανε ως τσόπανοι ή ηταν πιο ηρεμοι, αυτοπεποιθεση κτλ ) και δεν το μετανιωνουμε ουτε λεπτο παρ'ολο που ειναι σκυλος που θελει ιδιαιτερη ασχολια καθως ως ultimate τσοπανης θελει να εχει παντα κατι να κανει, αποκτα ευκολα εμμονες και περιεργες συνηθειες και καμια φορα προσπαθει να τσοπανεψει απο την γατα μεχρι και εμας τους ιδιους.

Αλλα ο Μαρκο μας ειναι σουπερ και μας τρελαινει - τις περισσοτερες φορες - ευχαριστα.
 




nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
μπραβο κοπελια χαιρομαι.καλη επιτυχια στην ανευρεση του καταληλου εκπαιδευτη.
boxer γιατι δυσκολη επιλογη?λογω τρομερης ενεργειας?θεωρω οτι θα ναι χαρα για εναν επαγγελματια να δουλευει με τετοια σκυλια!

εκτος απο φωτο και gallery να κανουμε και ενα χωρο να ανεβαζουμε κανα pedigree :D
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
εννοουσα δυσκολη επιλογη η φυλη αυτη υπο αυτες τις συνθηκες.
καμμια σχεση με την επιλογη εκπαιδευτη αυτο που εγραψα.

ναι κανονικα πρεπει να χαιρονται να δουλευουν με τετοια σκυλια.
:D
 


lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Εχει τελειωσει βασικη υπακοη με clicker και τα πηγαμε - παμε ( γιατι ακομα συνεχιζουμε μονοι μας ) πολυ καλα. Τώρα βεβαια θα φανουν τα δυσκολα καθως μεγαλωνει, μπαινει στην εφηβεια και ενηλικιωνεται αλλα δειχνει οτι ειναι ενας σκυλοκουταβος που ανταποκρινεται πολυ καλα.

Η επιλογη δεν ηταν μια ευκολη επιλογη και το γνωριζαμε αλλα για αυτο τον λογο περιμεναμε μεχρι να βρουμε τον σωστο σκυλο, απο το σωστο μερος και πιστευω οτι δεν πεσαμε εξω. Δεν ειναι ευκολος σκυλος - καθε αλλο - αλλα οτι κανει το κανει γιατι εχει αναγκη να 'δουλευει' και να μαθαινει. Ειναι η ρατσα τετοια. Αμα το βαλεις αυτο στην καθημερινοτητα συνεργαζεσαι αριστα μαζι του. Απλα δεν ειναι σκυλος που θα τον αφησεις 2-3 μερες χαλαρο, χωρις μεγαλεσ βολτες, εκπαιδευση και παιχνιδια. Απο την αλλη ομως ειναι η χαρα των ανθρωπων που θελουν να κανουν πραγματα με τον σκυλο τους και για αυτο ειναι και ρατσα που την προτιμουν οι εκπαιδευτες.
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
πολυ σωστα.
ειναι φυλη που μπορεις να εκμεταλλευτεις στο επακρον τις δεξιοτητες της! :D
και αφου εκανες τοσο συνειδητα την επιλογη ξερεις τι εχεις να αντιμετωπισεις και πώς.
αντε, καλη εφηβεια ευχομαι! :mrgreen: :-({|=
 






aballos

Active Member
9 Μαρτίου 2007
36
0
Thessaloniki
Τους χαιρετισμούς μας και από εμένα και από τον ΑΡΗ που αν και μόλις 2,5 μηνών δείχνει ήδη χαρακτήρα (για αρχή μαντρώνει τα παιχνίδια του)

Θα τα λέμε συχνά μια και έχουμε κοινά...

Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για εκπαίδευση - εκπαιδευτή κλπ
...